Jump to content
PirateClub.hu

Önmegsemmisítő DVD-k


tibiole
 Share

Recommended Posts

Önmegsemmisítő DVD-k

 

Egy japán cég azt tervezi, hogy olyan DVD-filmeket dob majd piacra hazájában, amelyeket önmegsemmisítő mechanizmussal látnak el. Az olcsó DVD-ket az interneten illetve bevásárlóközpontokban fogják majd árusítani és 600 jenért (4,50 euró) vásárolhatják meg az érdeklődők a filmeket - tudhattuk meg a Nippon Shuppan Hanbai kiadó mai közleményéből.

A cég olyan technikával látja el az egyszer használatos lemezeket, ami gondoskodik arról, hogy a gyári csomagolás felbontása után még 48 óráig lehessen megnézni az azon tárolt anyagot és utána ne lehessen azt többé lejátszani. A Nippan cég szeptember 17-étől három önmegsemmisítő technikával ellátott lemezeken terjesztett filmet hoz majd forgalomba próbaként. A megoldás azonban csupán a felkelő nap országában számít újnak. Az Amerikai Egyesült Államokban már tavaly megjelentek az önmegsemmisítő technikával ellátott DVD-k, azonban nem arattak osztatlan sikert a filmfogyasztók körében.

 

Link to comment
Share on other sites

Ez az ötlet hülyeség, hogy 48 óra után már tönkre is megy a lemez. Mi van akkor, ha a kedves filmnézőnek nem maradt ideje megnézni a filmet és a következő két napban sem tudja megnézni. Akkor vegye meg megint?

Amúgy meg az a 4.5 euró elég húzós ár, annyiért a DVD kökcsönzőből két DVD-t is ki tudok kölcsönözni (legalábbis is ahol élek igen).

Link to comment
Share on other sites

Ezt valószínűleg reklámfogási célból találták ki, vagyis: "Milyen frankó, megalkottuk az önmegsemmisítő DVD-t, már nem csak filmbéli trükk, tényleg létezik."

 

Az elején az átlag nagyközönség még valószínűleg venni is fogja, mondván hú de jó, önmegsemmisítő DVD-m van, talán még látom is, ahogy magától szét/foszlik/olvad. De én valószínűnek tartom, hogy magát a folyamatot észre sem fogják venni. Gondolom, akkor indul be az önpusztító folyamat, ha levegővel érintkezik.

 

Ezután már csak pár problémát látok:

 

1. honnan lehet majd tudni, mikor használhatatlan az adott lemez? Lehet, hogy épp lejátszás közben, a DVD meghajtóban purcan ki. Kérdés: A meghajtót mennyire károsíthatja ez?

 

2. Biztos lesz olyan merész, aki csak azért is 48 óra múlva, vagy később is megpróbálja lejátszani valamiben. Kérdés: ugyanaz, mint az 1. pontban.

 

3. Forgalmazás - vagyis ha nem állapítható meg biztosan, hogy az adott lemez jó e még, akár palira is vehetnek minket az árusítók.

 

4. Az áruk. Mivel ez nem egy "örök" életű lemez, körülbelül anni élményt nyújthat, mint egy mozielőadás. Megnézzük egyszer, esetleg még egyszer elmegyünk rá és annyi. Aránytalanul magas a DVD ára a mozijegyekéhez képest.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...