Jump to content
PirateClub.hu

Loky

ViP
  • Pontszám

    250
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

About Loky

  • Születésnap 10/24/1985

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Neme
    Férfi
  • Lakhely
    Erdély
  • Érdeklődés
    IT&C, Windows, Linux, Games

Legutóbb itt jártak

958 profil megtekintés

Loky's Achievements

Citromdí­jas

Citromdí­jas (8/24)

2

Közösségi hírnév

  1. gokuka, nézz be ide: http://www.pirateclub.hu/index.php?showforum=206 !
  2. Loky

    Értekezés a PirateClub MoziMagazin-ról

    Nagyon-nagyon kár, hogy abba kell hagynotok. Rendszeres olvasótok voltam, és hiányozni fog. Csak annyit szólnék hozzá, hogy, ha idő- és emberhiány miatt hagyjátok abba, akkor ne tegyétek. Vegyetek még egy mély levegőt, és toborozzatok, tanítsatok be új emberkéket, akik viszik tovább a stafétabotot. Bármi is legyen a helyzet, az olvasóitok megérdemelnének pár sort arról, hogy miért is áll le az egész... véleményem szerint. Végezetül pedig szeretnék gratulálni! Nagyon sok idő, energia és profizmus van benne. Biztos ti is sokat tanultatok menet közben. Nem semmi az, amikor egy ilyen kiadványt ingyen és önzetlenül összehoz valaki sokak megelégedésére. Szóval gratulálok, és remélem, hogy sikerül folytatni! ui: legközelebb készítsetek légyszi egy gyengébb minőségű PDF-et is, mert az utolsó számmal már kínlódott a gépem rendesen (Centrino Duo, 1 GB RAM, Foxit Reader).
  3. Sajna túlterhelt a szerver, és néha kiakad.
  4. Loky

    Ötletek A Fórumhoz

    OFF: 3dincestvideos? Ha ilyen anyag van ezen a fórumon, akkor megkérlek töröljétek. Köszi. Nem kérünk incesztus poreszt. ON: A linkellenőrző botot jó ötletnek tartom, legalább teszt jelleggel be lehet vezetni, csak kérdés, hogy az amúgy is megterhelt szerver hogy bírná?
  5. Loky

    Összeolvasztás VirtualDub-al!

    Rájöttem, köszi a sok segítséget Az van, hogy némely videódarab fájlneve egymást követi, azaz van pl egy 93-as, aztán egy 94-es és egy 95-ös, és a VirtualDub annyira okos, hogy egymás után pakolja őket már akkor is, amikor én csak a 93-ast appendeltem. Így nem kell külön, egyenként berakosgatni. Persze ezt nem tudván, én berakosgattam, és logikus, hogy a végtermék nagyobb lett. Hát ennyi.
  6. Üdv. Van itt valami, amit nem értek... VirtualDub-ot használok 6 db avi fájl összeillesztésére. Úgy csinálom mindig, hogy megnyitom az első avit, a végére ugrok (az utolsó frame-hez), és az Append avi segment-re kattintva betöltöm a következő avit. Majd ennek is a végére ugrok, és ismét Append... és így tovább szép sorjában, egymás után rakosgatom az avi-kat. Na de a bibi az, hogy a végtermék hosszabb lesz, mint a 6 darab avi összesen, mert a VirtualDub egy-egy videót kétszer is betesz, vagyis ismétel, és ezt nem értem miért csinálja. Meg tudná magyarázni nekem valaki, hogy miért van ez, és mit csinálok rosszul? Nagyon hálás lennék. Köszi.
  7. Helyesbítek: nálunk koaxiálison jön a digitális UPC adás A Digi TV az csak tányéros. Amúgy ez az RDS&RCS telekommunikációs cég tulajdonában van. Alig várom, hogy a városunkban is elkezdjék szolgáltatni a netet.
  8. Nálunk koaxiálison jön a digi adás. Átmegy ezen a DVR cuccon, és a DVR Scart-al meg koaxiálissal csatlakozik a TV-hez. Nincs tányér. A Romtelecom-nak van a Dolce szolgáltatása, na oda adják a tányért.
  9. Nem TV-zek, és nincs is semmilyen TV adás a lakásban. Az ismerősök nem panaszkodnak. Azt mondják jó minőségű. Csak azt nehezményezték, hogy jóformán kényszerítették őket az átállásra. Félretájékoztatások is voltak, pl. hogy meg fog szűnni a régi analóg szolgáltatás, vagy hogy régi TV-n is működik (amelyiken nincs SCART bemenet). Hát ezek közül egyik sem volt igaz. Megkérdezem őket milyen gyakran szaggat és mi van rossz idő esetén. Nem ártana kutatást végezni, és azt jó pénzért eladni a UPC-nek
  10. Nos, én Romániában, egy Hargita megyei városban lakom. Itt a környéken csak ezek a sima cuccok vannak, és meg kell külön venni őket, majd összerakni. Ha lenne egyben, akkor biztos figyeltek volna itt is, hogy kiküszöböljék a fehér-fekete gondot. Nem tudom, tényleg elküldenéd? Beszéljük meg PM-ben. Rögtön két adag is érdekelne.
  11. panderson, ez mind szép és jó, hogy nekem leírtad egyenként mi kell a PC-TV összeköttetéshez, de ezek nekem mind meg is vannak. Arra lennék kiváncsi, hogy melyik alkatrész miatt fehér-fekete a kép, és hogy pontosan milyent kellene vegyek, hogy jó legyen. Ott az utolsó alkatrésznél idézted, hogy: "...beépített elektronikával, mely az S-videó jelet FBAS jellé alakítja (normál videó jel) ezáltal kiküszöbölhető a fekete-fehér kép; 3 méter." Mi az a beépített elektronika vagy melyik kábelben van ez? Én melyik átalakítót vagy kábelt kell kicseréljem? ui: nem magyaroszági vagyok, ezért mind értetlenkedek.
  12. OK. Megnézegetem, de ennek az Intel kártyának, ami a laptopban van nincs túl sok szoftveres beállítási lehetősége. Elég hamar végigzongoráztam őket. PAL vagy NTSC lehetőségek között lehet váltogatni, de az nem segít, aztán felbontás, meg színmélység (a TV-ből a maximumot hoztam ki, azaz 800x600 és 16 bit), fényerő/contrast/hue/saturation és ezekhez hasonló alap dolgok vannak még, s végül a forgatás 90 vagy 180 fokkal. Ennyi. Ha a laptop kijelzőjének a kiterjesztéseként használom a TV-t, akkor is fehér-fekete a kép. Azt olvastam valahol, hogy kétféle jelet kell összevegyíteni a kábelekkel (chrominance és luminance), és az kell a TV-hez eljusson, hogy normális legyen a kép. Namármost ez a két jel a laptop S-video kiemenetjében szétválasztódik, és a sok átalakító kavalkádjában csak a 'luminance' az, ami eljut a TV-hez. Ettől lesz fehér-fekete, és nem szines. Na de honnan tudjam én, laikus, hogy az üzletben melyik az az átalakító vagy kábel, amelyik jól vezeti a két jelet? A Keysmart TV-ben ott volt az a AV1-S mód, ami segítségével jól ment (S-videó kábel használatakor), de már composite kábellel azon is fehér-fekete volt. szerk: na és mi van azzal az RGB móddal, ami a Sonic TV-n egy lehetséges mód? kerestem Google-el, de értelmes leírást még nem találtam.
  13. Nem na, azért annyira kegyetlen nem akarok lenni veled Tehát, annyira fejlődött a helyzetem, hogy megpróbáltam otthon összekötni két különböző TV-vel a lapítót. Az első TV egy Keysmart márkájú kis cucc: A következőt csináltam: olyan kábelt használtam, amelyiknek mindkét vége S-video. Kábel egyik vége laptopba be, a másik vége az Euroscart átalakítóba, majd az Euroscart be a TV-be. Aztán RCA kábelt is használtam, amelynek a stereo dugaszos végét a laptopba, a két RCA végét pedig az Euroscart átalakítóba, ami persze már a TV-hez volt előzőleg csatlakoztatva. A TV-t bekapcs, AV1-S módra váltottam, a laptopon az Intel videókártya driverével felinstallált kezelőfelületen beállítottam, hogy Clone módban legyen, tehát ugyanazt lássam a TV-n, mint a laptop kijelzőjén, majd azt, hogy PAL módban sugározzon, és kész. Szépen működött. Szinesben. Győzelem Érdekes, hogy sima AV1 módban nem színes, csak fehér-fekete a kép. Erről olvastam a neten, hogy az AV1-S és a sima AV1 különböző frekvenciákkal dolgozik. A második TV Sonic márka, sokkal nagyobb képernyőátmérővel. Ugyanaz a mese, mint a kis Keysmarttal, de ennél nem jött össze, hogy színesben menjen Ennek nincs AV1-S módja, csak AV, F-AV és RGB. AV módban a hátsó dugaszokkal van kép, F-AV módban a TV elején található dugaszok használatakor van kép, de mindkettő csak fehér-fekete. Akár az S-video kábelt dugtam a SCART átalakítóba, akár a composite kábelt, nem működött (composite kábel használatakor természetesen előbb átalakítót használtam, ami a laptop S-videojából csinált compositeot). A hang jól hallatszott. Nem tudom, hogy mit találhatnék ki, hogy ezzel is színes legyen a kép. Sokkal élvezhetőbb lenne egy film például, és ez a TV van a szobámban Tudnátok-e ajánlani valami gyógyírt? Ja, és van még egy megjegyzendő dolog: ha RGB módra váltok a TV-n, és az S-video kábelt használom az összekötéshez, akkor valami vöröses-csíkos kép látszik, de elég ronda. Ezzel lehetne-e valamit kezdeni, vagy egyáltalán mi ez az RGB mód a TV-n? Még egy apróság: a laptopnak 7 lyukú S-video kimenete van, de a kábel, amit használok, azon csak 4 lábacska van. Ez gond-e a Sonic TV esetében, azaz, ha 7 lábacskás S-video kábelt veszek, akkor vajon színesben fog-e működni? Bárki válaszolhat, aki szaki a témában, és bármilyen megoldás érdekel, ami megoldhatja a problémát (ami tulajdonképpen nem egy probléma, csak egy kényelmetlen szituáció Annak is nagyon örülnék, ha valaki elmagyarázná miért csak fehér-fekete a kép ilyenkor, mert úgy tudom sokaknak volt és van ilyen gondja.
  14. Eljutottam a Google-ig, csak hallani szerettem volna, hogy egy itteni szaki hogyan oldaná meg (oldotta meg) a legjobb minőség elérése érdekében Az alábbi elrendezés stimmel? Csak bonyolultnak látszik, de közben nem is az, és jó a kép minősége is? Ha így kötöm össze, akkor a hármas RCA kábelből csak a sárgát kell a Composite átalakítóba dugni ugye? A másik kettő a hangé, az lényegtelen (gépről fog menni a hang). És még egy kérdés: színesben fog-e működni vagy szívatni fog és fekete-fehér lesz valami miatt?
  15. Helló. Útmutatásra lenne szükségem azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell számítógépet TV-vel összekötni. Tegyük fel, hogy van egy gép, amelyiknek a videó-kártyáján van TV-OUT kimenet, és van egy TV készülék, amelyiknek van SCART illetve a klasszikus koaxiális bemenete, és van egy fickó, aki DVD filmet szeretne nézni a TV-n a számítógép DVD olvasóját és lejátszó szoftverét használva Milyen kábelek kellenek külön a hang átviteléhez, külön a képhez? Hogy kell ezeket összeszerelni, hogy ne égessek le semmit? Muszáj-e a hangot is átvinni a TV-re, vagy azt lehet a gép hangfalain is gond nélkül hallgatni (tehát elég, ha a videót vezetem át egy kábellel)? Kb. ezek lennének a kérdéseim. A gépen konfigurálni tudom a kijelzőt, ha létrejött a kapcsolat, viszont a kábelezés megy nehezen egyelőre. Köszi.
×
×
  • Create New...