Jump to content
PirateClub.hu

Életre kel a periódusos tábla


PrinceCherry
 Share

Recommended Posts

Egy brit egyetem YouTube-on elérhető videói segítségével életre kelti a kémiai elemeket.

 

A Nottingham Egyetem csapatának projektje a kémia iránti érdeklődést szeretné felkelteni szakértői magyarázatokkal, érdekes tényekkel és elbeszélésekkel, valamint az elemekkel elvégzett kísérletek felvételeivel, melyek közül számos olyan van, amit egy iskolai kémia órán soha nem láthatnánk. A videós periódusos tábla az összes elemet magában foglalja a hidrogéntől (1) az ununoctiumig (118). Persze még vannak fehér foltok - melyek ebben az esetben inkább sötétnek nevezhetők - a készítők azonban azt ígérik, hogy a hónap végére minden elem videója elkészül, és a helyére kerül.

 

periodicvideo.JPG

 

A weboldal egy hiperlinkelt periódusos tábla, ami lehetővé teszi az oldal látogatói számára, hogy az elemekre kattintva egy videón keresztül számos ismerettel gazdagodjanak az adott elemről. A projektben résztvevő tudósok között találjuk Martyn Poliakoffot, a forgatókönyvíró és rendező Stephen Poliakoff testvérét.

 

A filmezés csupán néhány hete kezdődött, azonban az utóbbi napokban - mióta a YouTube is reklámozza a sorozatot - rendkívül nagy érdeklődés övezi a projektet. A weboldal több mint 100 000 találatot jegyez. "Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen mérvű sikere lesz az oldalnak ilyen rövid idő alatt. Néhány óra alatt több embernek tartottam előadást, mint egész eddigi életemben" - nyilatkozott Poliakoff professzor.

 

A videókat a BBC-s Brady Haran rendezte és készítette el. "Még körülbelül 30 filmet kell felvennünk, de most már kezdem érezni a befejezéssel kapcsolatban rám nehezedő nyomást. Az elkövetkező pár napban az utolsó darabok is felkerülnek az Internetre" - mondta Haran.

 

És itt a weboldal:

http://www.periodicvideos.com/#

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...