Jump to content
PirateClub.hu

Új csodamódszer a rákgyógyításban


Dj Nyakesz
 Share

Recommended Posts

Teljesen felépült betegségéből egy brit rákbeteg, miután a saját szervezetéből vett többmilliárd immunsejtet fecskendeztek vissza a testébe. Ez lehet a rákgyógyítás csodamódszere?

 

Nyolc hét - mindössze ennyi időre volt szüksége a felépüléshez annak a brit betegnek, akinek súlyos bőrrákját úgy kezelték, hogy saját szervezetéből vett immunsejteket fecskendeztek vissza testébe.

 

Pedig az 52 éves páciensnek előrehaladott melanomája volt, ami a bőrrák legsúlyosabb típusa: a daganat már a nyirokcsomóira és tüdejének egyik felére is átterjedt. De két évvel a diagnózis és a különleges immunkezelés után a beteg teljesen egészséges.

 

Az új csodamódszer titka az immunsejt, amiből a daganatos betegeknek kevés van, ezért szervezetük nem tud hatékonyan szembeszállni a tumorsejtekkel. A beteg saját immunsejtjeiből vesznek ki egy keveset, amelyeket aztán klónoznak, majd visszafecskendeznek oda, ahonnan elvették. A rákbeteg legyengült immunrendszere így fel tudja venni a harcot a daganattal, és ahogy az eset bizonyítja, le is tudja azt győzni.

 

Az immunoterápiaként ismert kezelés szakértők szerint valódi áttörést jelenthet a hatékony rákgyógyításban, ám hozzáteszik: még további kutatásokra és klinikai vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy kiderítsék, miként lehet majd alkalmazni széles körben a drága és bonyolult módszert.

 

Mindenesetre úgy tűnik, hogy az immunsejtek jelenthetik a daganatos betegek számára a reményt arra, hogy betegségüket a kemoterápiánál és a besugárzásnál kevésbé drasztikus és mérgező módszerrel lehessen gyógyítani.

 

Az immunoterápia pozitív eredményei nem teljesen ismeretlenek az orvosok körében: két évvel ezelőtt egy amerikai orvoskutató két haldokló rákos férfit gyógyított meg saját, genetikailag módosított sejtjeikkel.

 

Forrás: inforadio

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...