Jump to content
PirateClub.hu

Ki a felelős a klímaváltozásért?


Norbee21
 Share

Recommended Posts

Lehet, hogy megdől az elmélet, miszerint az emberi tevékenység az oka a klímaváltozásnak?

 

A napokban meglepő kérvényt indítványoztak az USA-ban. 31.000 tudós írt alá egy olyan kezdeményezést, miszerint a régóta sokak által vitatott éghajlatváltozásért, és globális felmelegedésért nem az ember felelős.

Több, mint 30 ezer tudós, akadémikus, PhD fokozattal rendelkező kutató állásfoglalásában ez áll: Nem a szennyező anyagokat kibocsátó emberi tevékenységek állnak a folyamat hátterében; a klímaváltozás a környezetszennyezés nélkül is bekövetkezett volna. Sőt, az üvegházhatású gázok még jótékonyak is az élővilágnak .

A kezdeményezés már 10 évvel ezelőtt felmerült. A Kiotói egyezmény után egy évvel, a pár hónappal ezelőtt elhunyt fizikus, Frederick Seitz, ösztönözte az amerikai kormányt, hogy vonja vissza a megállapodást. Semmilyen tudományos magyarázat nincs arra, hogy az emberi kibocsátás lenne a felelős az üvegházhatásért, és ha betartják a megszabott határokat, azzal gátolnák a tudomány és a technológia további fejlődését.

Arthur Robinson szerint, ha ilyen sok tudós aláírja ezt a kérvényt, akkor ezentúl nem lehet egyértelműen állást foglalni abban a kérdésben, hogy ki a felelős.

A Brit Tudományos Akadémia egyik szóvivője ellenben azt nyilatkozta: Világon számos olyan éghajlatszakértő kapott Nobel-díjat a klímaváltozás kutatásában elért eredményekért, miszerint 90% az esélye annak, hogy az ember, és a környezetszennyezés a felelős a változó éghajlatért. Véleményük szerint, ez azért megbízhatóbb állásfoglalás e témában. 1998 óta elsődleges cél az, hogy megfékezzék az üvegházhatású gázok mennyiségét a légkörben, hogy ezzel egy veszélyes klímaváltozás lehetőségét kiküszöböljék.

Hasonló témában viszont a CNN egyik cikkében arról értesülhetünk, hogy a NASA legutóbbi jelentésében alábecsülte a klímaváltozás veszélyeit.

 

Elgondolkodtató, hogy 31000 tudós véleménye változtatni tud-e azon az állásponton, amit ugyancsak több 10.000 tudós állított fel az évek folyamán...

 

Az én véleményem:

Én se hinném, hogy ezek a dolgok nicsenek hatással az élővilágra és az élő szervezetekre, sőt, hogy ezek a gázok egyenesen jó tesznek nekik és nekünk. Ezt valamiért nem tudom elhinni. Másrészt meg az is igen elgondolkodtató, hogy pont azok jutottak erre a megállapításra, akik nincsenek benn a Kiotói egyezményben (ha jól értettem akkor amerikai tudósokról volt nagyrészt szó...) ezek a tudósok azért vannak annyira összhangban, hogy az usának ne kelljen visszafognia a saját gazdaságát.

Link to comment
Share on other sites

te sem tudhatod hogy az ember miatt történik-e... lehet hogy ez van "eltervezve" a világnak... lehet ha nem lennének gyárak akkor is lezajlana. Én azt mondom: Egyszer mindennek vége van... jelenlegi klimának vége van, jön az új, talán jobb/rosszabb. első sorban afrikában lesz érdekes eleinte a TÉL, ahol a meleg ruhákat nem is ismerik. illetve észak amerikában és európa szerte a döglesztő meleg... de van egy másik dolog ugye a pólusok felcserélődése... az csak ugye ideiglenes lenne... bár lehet megállna keleten és nyugaton és máshogy lenne minden, de nem örülnék ha MO felett állna meg az egyik pólus... avgy egyáltalán Európa felett... Ha tengerek/óceánok fagynának be, az se lenne jó... minden maradjon igy, igy lett megteremtve....

Link to comment
Share on other sites

Persze, hogy nem az emberek felelősek, ez annyira egyértelmű!

Szerintem inkább a fák, a zöld növények bocsátanak ki sok-sok olyan gázt ami ártalmas a természetre! Menjünk és gyújtsuk fel az erdőket! ... Nah de most komolyan, hogy lehetnek ilyen idióták az emberek? Ha tudják, hogy elpusztítjuk a földünket, mi értelme van letagadni?

[Amúgy még én is felelős vagyok, az a sok cigi (meg joint...) amit elszívtam...]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...