lacylla Posted 9 órával ezelőtt Share Posted 9 órával ezelőtt 4 perccel ezelőtt, michonne75 said: Csak egy kérdés. Mit csináljon az, aki nem torrentezik és nem egyetlen helyről, nem egyetlen release verzióból muxolja össze a sajátját? A DUAL-okat pl. én rakom össze. Még sokszor az eredeti hangsáv sem onnan van, ahonnan a kép (az egyik helyen az előbbi a jobb, a másikon az utóbbi), nem beszélve a magyar hangsávról. Sokszor a kiegészítő feliratot is én csinálom. Sokszor a feliratos témákat is több helyről szedem össze. Szerintem többek között az eredeti név azon részének meghagyásával, amely a releaser-re utal, azonfelül a változtatáson át nem esett komponensek nevének meghagyásával a fájlnévben - kiegészítve az egész egy szóval: REMUX. Vagyis ha például új hangsávot kapott, az értelemszerűen megváltozhat a névben is. Hogy néha 5.1-nek van írva ami nem az, szerintem annak köszönhető, hogy a le-feltöltőláncon valaki nem törődött ezzel - de azért azt nem bántanám. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
michonne75 Posted 9 órával ezelőtt Share Posted 9 órával ezelőtt Azt írtam, hogy több "release verzió". Mindegyiket hagyjam benne a végleges fájnévben? Mindegy, hagyjuk. Látom, fölösleges... 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacylla Posted 9 órával ezelőtt Share Posted 9 órával ezelőtt Just now, michonne75 said: Azt írtam, hogy több "release verzió". Mindegyiket hagyjam benne? Mindegy, hagyjuk. Látom, fölösleges... Nem, nem fölösleges. Értettem, csak általában egy mozgókép sáv van a filmeknél... A hang, felirat származásának megnevezése majdhogynem fölösleges, ha odaírtad, hogy REMUX, tudjuk, hogy máshonnan származhat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
michonne75 Posted 9 órával ezelőtt Share Posted 9 órával ezelőtt Édesjóistenem... De kurva nehéz ez a magyar nyelv... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacylla Posted 9 órával ezelőtt Share Posted 9 órával ezelőtt Ha überkorrekt akarsz lenni, a technikai infóba beleírhatod akár a hangsáv származását, akár a saját fordítást is, de szerény véleményem szerint a címeknek jobbat tenne, ha rövidek, szabatosak lennének. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacylla Posted 9 órával ezelőtt Share Posted 9 órával ezelőtt 1 perccel ezelőtt, michonne75 said: Édesjóistenem... De kurva nehéz ez a magyar nyelv... Ez most hogy? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
michonne75 Posted 9 órával ezelőtt Share Posted 9 órával ezelőtt Ne törődj vele. Már feladtam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacylla Posted 9 órával ezelőtt Share Posted 9 órával ezelőtt Ne add fel! Lehet, hogy valamit félreértetem. Abban az esetben bírod annyira a nyelvet, hogy visszaterelj a megértés helyes útjára. Rajtam ne múljon. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacylla Posted 9 órával ezelőtt Share Posted 9 órával ezelőtt Mindenkivel előfordulhat még az is, hogy olyasmit tölt le, majd fel, aminek már kihagyták a nevéből a releaser-t. Remélhetőleg ez a kivétel. Szerintem az érzékenység tárgya esetünkben mindössze a fájlnévre vonatkozik, amit a technikai infóban az első helyen keresünk, de a letöltőlinkben is szokott szerepelni, mert általában tartalmaznia kell azt. Nálad például ott is hiába keresi az ember. Egy példa: Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacylla Posted 8 órával ezelőtt Share Posted 8 órával ezelőtt Komolyan azt kérdezted, mitévő légy, ha te rakod össze a témát. És komolyan azt tanácsoltam, hogy szerintem azt hagyd ki vagy helyettesítsd be a fájl nevében/ből, amit megváltoztattál, a többit hagyd meg érintetlenül és egészítsd ki egy szóval: REMUX. (Bár igaz, remux alatt nem egészen ezt értik, de ez a legkisebb probléma, manapság az angol filmeket is "Hun"-nak nevezik sokan, nagyobb már nem lehet a káosz...) A lényeg, hogy tiszteletből meghagyjuk a releaser nevét a fájl nevében. Ez a saját véleményem, ha más jobban tudja, nyugodtan írja meg! Nem jövök rá magamtól, hogy mit nem értesz/értek ebből az egészből, nyugodtan világosíts fel! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
michonne75 Posted 6 órával ezelőtt Share Posted 6 órával ezelőtt "Komolyan azt kérdezted, mitévő légy, ha te rakod össze a témát." - nem, igazából csak arra akartam rámutatni, hogy a dolog nem minden esetben olyan fekete-fehér, ahogyan azt ti leírtátok. Rendben. Egy példa. Leszedek egy oldalról egy 720p-s verziót egy releasertől, aminek a hangja jó, de nekem 1080p-ben kell. Leszedem egy másik oldalról az 1080p-s verziót, aminek esetleg rosszabb a hangsávja. A képet összemuxolom a másiknak a hangjával. Ez már 2 releaser. Ehhez hozzájön a magyar hangsáv. És máris 3 releaser verziót egyesítettem a saját verziómban. Vagy ott van A profi c. Belmondo film feltöltésem. Abban az esetben 4 releaser nevének kéne szerepelnie az én verziómban, mivel az eredeti hangot a képpel 2 helyről szedtem össze, és összemuxoltam a 2 magyar szinkronnal. Ráadásul a hangsávok nem is stimmeltek minden esetben a képpel. Volt, hogy csak simán el kellett csúsztatnom, de volt, hogy az FPS-t is át kellett konvertálnom és csak utána illeszthettem össze a képpel. Erre te mutatsz egy feliratos filmet tőlem. Miközben írtam, hogy NEM torrentezek. Az a 6-8 oldal, amikről dolgozom, a többségük nem tünteti fel a forrást. Mivel a forrás (ahonnan leszedték), ismeretlen, nem fogom a fájlnévbe beírni az oldal nevét, mert az pláne nem lenne igaz. Erről beszéltem a kommentemben. És igen, a REMUX valóban egészen mást jelent. Ebben az esetben szerintem nem célravezető, sőt még megtévesztő is. "Szerintem az érzékenység tárgya esetünkben mindössze a fájlnévre vonatkozik, amit a technikai infóban az első helyen keresünk, de a letöltőlinkben is szokott szerepelni, mert általában tartalmaznia kell azt." - kíváncsi lennék, hányan keresik a releaser nevét a technikai infóban. Pláne akkor, ha egyre minimáisabb, amit sokan leírnak az adatlapon. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacylla Posted 5 órával ezelőtt Share Posted 5 órával ezelőtt 1 órával ezelőtt, michonne75 said: "Komolyan azt kérdezted, mitévő légy, ha te rakod össze a témát." - nem, igazából csak arra akartam rámutatni, hogy a dolog nem minden esetben olyan fekete-fehér, ahogyan azt ti leírtátok. Rendben. Egy példa. Leszedek egy oldalról egy 720p-s verziót egy releasertől, aminek a hangja jó, de nekem 1080p-ben kell. Leszedem egy másik oldalról az 1080p-s verziót, aminek esetleg rosszabb a hangsávja. A képet összemuxolom a másiknak a hangjával. Ez már 2 releaser. Ehhez hozzájön a magyar hangsáv. És máris 3 releaser verziót egyesítettem a saját verziómban. Vagy ott van A profi c. Belmondo film feltöltésem. Abban az esetben 4 releaser nevének kéne szerepelnie az én verziómban, mivel az eredeti hangot a képpel 2 helyről szedtem össze, és összemuxoltam a 2 magyar szinkronnal. Ráadásul a hangsávok nem is stimmeltek minden esetben a képpel. Volt, hogy csak simán el kellett csúsztatnom, de volt, hogy az FPS-t is át kellett konvertálnom és csak utána illeszthettem össze a képpel. Erre te mutatsz egy feliratos filmet tőlem. Miközben írtam, hogy NEM torrentezek. Az a 6-8 oldal, amikről dolgozom, a többségük nem tünteti fel a forrást. Mivel a forrás (ahonnan leszedték), ismeretlen, nem fogom a fájlnévbe beírni az oldal nevét, mert az pláne nem lenne igaz. Erről beszéltem a kommentemben. És igen, a REMUX valóban egészen mást jelent. Ebben az esetben szerintem nem célravezető, sőt még megtévesztő is. "Szerintem az érzékenység tárgya esetünkben mindössze a fájlnévre vonatkozik, amit a technikai infóban az első helyen keresünk, de a letöltőlinkben is szokott szerepelni, mert általában tartalmaznia kell azt." - kíváncsi lennék, hányan keresik a releaser nevét a technikai infóban. Pláne akkor, ha egyre minimáisabb, amit sokan leírnak az adatlapon. Azt is írtam ma már valahol, hogy előfordul, hogy olyasmit töltünk le és fel, amiről lekopott a releaser neve, és hogy remélem, az inkább a kivétel. Mert ugye esetenként nem kevés munka és kockázat jár azokkal, amint nem vonom kétségbe azt sem, hogy neked is jelentős munkád van abban, hogy összerakod, amit összeraksz. Csak az nem tudja mivel jár, aki még nem csinált ilyet. Amennyiben valóban igaz, hogy többnyire hiányzik az általad le- és feltöltött filmek fájlnevéből a release név (ami esetenként értelmetlennek tűnő betűnév szokott lenni a fájlnév vége felé vagy a végén), és soha nem is törlöd azt, akkor természetesen nem téged illettek kritikával ebben a "vádpontban". Akinek nem kabátja, ne vegye magára! De szerintem valamilyen módja csak lehet annak, hogy megemlítsd a fájlnévben azt, hogy te raktad össze. Én egyszer régen olvastam valahol a remuxról, hogy ez lenne az, de úgy látszik megvezettek, vagy megváltozott a fogalom. Szerintem ha ismert a release, mindig a videóanyag tartja meg a nevet, nem mintha a hang mellékes lenne, de ha már szétszeded, nem írhatod bele a fájlnévbe az összes részvevőt, valahogy súlyozni kell. Gondolom én, gáz vagy sem. Szerkesztve: A dilemmádra azt is írtam, hogy ha nagyon akarod, a tech. infóban lehetőséged van rá, hogy hangonként hozzáírd a release nevét, akkor tényleg nem szólhat senki semmit. Amit "idehoztam tőled", abban a tech. infóban hiányzik még a fájl neve is, nemhogy az, amit hiányolnak egyesek. Könnyen meglehet, hogy egyesek nem olvassák el az infókat, de azok magukra vessenek, a lényeg, hogy legyen, mert vannak, akik szívesen olvasnak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacylla Posted 5 órával ezelőtt Share Posted 5 órával ezelőtt Idézés Pár ember kisajátítja magának a fórumot, a szabályzatot nevetségesre lenyírbálják, aztán egymásnak osztja mindenki az észt! Ugyanazt a dolgot már kb. a harmadik hozzászólásban olvasni eléggé gáz. Semmi konstruktív hozzászólás, hogy hé te, szerinted mit tegyünk? Vagy ti mit javasoltok? Ti ezt hogy csinálnátok? Zéró csapatmunka! Itt csak a rejtőzködés megy ezerrel, online státuszok elrejtése, Predator: PirateLands. Látom, nagyon zavar, hogy nem látod minden pillanatban, mikor vagyok onlájn... Felmerült egy-két probléma, arra keresünk megoldást, ki-ki több-kevesebb meggyőződéssel. Te is hozzáadtad a tiédet. Hol itt a probléma a probléma megoldásának keresésével? Mások az észt osztják, te nem. Most akkor ettől okosabbak lettünk? Jobb a hullacsend a Bounty-n? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacylla Posted 4 órával ezelőtt Share Posted 4 órával ezelőtt Agyhalottnak donor se segít, eső után köpönyeg... Most akaratodon kívül is segítettél a kérdés eldöntésében, aki akar, kezd is vele valamit. Miért baj az, ha az általad írtakról eszébe jut az embernek egy égető problémája? Ráadásul magára veszi, pedig nem is róla/neki szólt? Nem lehet mindenki olyan okos mint te. Én meg arra nem kaptam választ, hogy annak idején, amikor rólad írtam "panaszlevelet", ki írta át folyton a "Bessas"-t "angol királynőre", de pont nem is érdekel, valaki bizonyára nagyon viccesnek tartotta. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts