Jump to content
PirateClub.hu

Robotpingvin ütötte le ünneplő társát


Clark
 Share

Recommended Posts

A világ egyik legnagyobb robotikai vásárán Japánban amatőrök mutatták be éneklő, táncoló és kézen álló robotjaikat. A két lábon járó szerkezetek természetesen össze is verekedtek, hiszen így derül ki, hogy melyik a legjobb.

 

Huszonöt robot csapott össze vasárnap a tokiói Robo-One versenyen, és százak figyelték, amint egy pingvinfejű robot egyetlen ütéssel földre terítette a karácsonyi dalokat éneklő Arichyon nevű robotot. Ezen a robotikai rendezvényen nem a nagy neves gyártók mutatják be technológiai fölényüket, hanem azok az amatőr robotépítők, akik minden zsebpénzüket szervomotorokra, érzékelőkre és mikrocsipekre költik el. (A pingvin ütéséről nem találtunk videót, de ezen a szájton

http://www.robots-dreams.com/2007/11/robo-one-fair-o.html

megnézhető két másik robot küzdelme.)

 

pingvin.png

Gonosz állat

 

Céljuk a tökéletes, két lábon járó robot megépítése, amit nem vág földhöz passzátszél. Az eseményről készült videón látszik, hogy e gépek igen rátermettek; az egyik simán talpon marad, amikor gumilabdával támadnak rá, a másik pedig - saját méretéhez képest - óriási ásványvizes palackot vág a földhöz. A versenyzők között persze vannak mókásabbak is, a lufit eregető, táncoló és éneklő robotokat nem lehet komolyan venni egy ilyen megmérettetésen.

 

Ezekkel a robotokkal aligha lehet hatalmas bevételt szerezni, és mivel az elektronikai gyártók nem igazán foglalkoznak hasonló fejlesztésekkel (például a Sony is leállította az Aibo gyártását), az amatőrök kezében van a fejlődés kulcsa, írja a Yahoo News.

 

Játékgyártók ugyan készítenek egyszerűbb és olcsóbb robotokat, de ezeknek a tudása oly szerény, hogy a robotika iránt rajongóknak nem nyújtanak sok örömet, derül ki a Yahoo cikkéből. Legalább félévente bele kell építeni valamilyen nagy újítást a robotba, enélkül lehetetlen győzni egy ilyen versenyen, mondta a lapnak Naoki Maru, a győztes robot megalkotója.

 

Forrás:index.hu

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...