Jump to content
PirateClub.hu

Újra veszélyben az elefántok


Vadócka
 Share

Recommended Posts

Minden nemzetközi erőfeszítés ellenére sem sikerül megakadályozni a legnagyobb szárazföldi emlős kiirtását - legalábbis egy új tanulmány szerint az orvvadászok tavaly is zavartalanul gyilkolhatták az afrikai elefántokat.

 

Az elefántcsont-kereskedelem még mindig virágzó üzlet: Japán és Kína hihetetlen mennyiségű elefántcsontot nyel el, a csempészett áru keresettebb, mint valaha. Szakértők szerint a helyzet most rosszabb, mint 1989-ben, amikor világszerte széles körben betiltották az elefántcsont kereskedelmét. A tiltást megelőző nyolc évben az orvvadászok kiirtották az afrikai elefántállomány mintegy felét, így az állatok száma már jóval alacsonyabb, mint volt, ráadásul a nyolcvanas években nemzetközi visszhangot kapott téma időközben kikerült a köztudatból. A most körülbelül 400.000 afrikai elefánt közül 130.000 él Botswana területén, ahol sikerrel védelmezik őket, már túl nagy is a populáció, a máshol élő állatokat azonban egyre nagyobb veszély fenyegeti. Botswanán kívül egy most kiadott tanulmány becslése szerint csupán a tavalyi évben 23.000 állat, minden tizenkettedik esett áldozatul az elefántagyarral kereskedő orvvadászoknak. Az elefántcsontot elsősorban ékszerek alapanyagaként hasznosítják a Távol-Keleten. Az érvényben lévő nemzetközi megyegyezéssel az a probléma, hogy habár a résztvevő országok között tiltja a kereskedelmet, mihelyst a csempészett áru bejut egy másik országba, legálissá válik.

 

 

:angry::(

Link to comment
Share on other sites

Az ember a romboláshoz, pusztításhoz ért a legjobban. Szerencsétlen vétlen állatoknak azért kell meghalniuk (elpusztulniuk) mert sok ember különböző díszeket akar belőlük készíteni.

Így igaz, kihaltak a mamutok, meg több másféle faj, és így megy tovább. Hogy lehet ennyire gonosz valaki, hogy van szíve megölni az állatokat. Soha nem fogom megérteni! :( :(

Link to comment
Share on other sites

Az IS bűnös. De az 1000 %, hogy ha éheznék is, nem ez lenne az első amihez nyúlnék! Sőt valószínűleg soha nem tenném meg. Az biztos, hogy nagy úr az éhség és a szegénység, de az emberben lenni kellene becsületességnek, erkölcsnek, szeretetnek minden körülmény között.

Persze ez közel sem így van sajnos. :(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...