Jump to content
PirateClub.hu

Vége az mp3-lejátszóknak?


tibiole
 Share

Recommended Posts

Vége az mp3-lejátszóknak?

 

A zenészek újabban a mobiltelefonokon keresztül szeretnék elérni rajongóikat. A módszer az egész zeneipart megváltoztathatja – hiszen az értékesítésből kimaradnak a lemezkiadók.

 

Bár sok ember rendelkezik valamilyen digitális zenelejátszóval, mégis a mobil az egyetlen eszköz, amit mindig magánál hord. Ahogy a hordozható telefonok egyre sokoldalúbbak, úgy a szolgáltatók is egyre inkább igyekeznek felkelteni az emberek érdeklődését a telefonok új képességei iránt.

 

A Sony Ericsson hordozható lejátszóval egybeépített készülékek sorával rukkol elő, a Motorola egy iTunes kompatibilis mobiltelefonon dolgozik az Apple-lel. Az iPod az év elején az mp3-lejátszók piaci forgalmának kétharmadát uralta, és a piac jó néhány évig növekedni látszik. Elemzők szerint a jövőt tekintve az iPod azonban vesztésre áll. Jelenlegi hatalmas fölénye olvadni fog az mp3-piacon a Samsung és az LG-hez hasonló elektronikai óriások diktálta kíméletlen mobiltelefon-fejlesztési verseny következtében.

 

Az egyik legismertebb angol együttes, a Groove Armada vezetője, Andy Cato a napokban megegyezett az O2 brit mobilszolgáltatóval, hogy lehetővé teszi dalai letöltését a cég előfizetői számára. „Ha ez beválik, a zeneipar sokkal nagyobb piacon tevékenykedhet” – nyilatkozta a művész. „A kalózkodás valósággal virágzik, és úgy tűnik, kicsúszott a kezünkből a digitális rendszerek felett az irányítás. Talán ezzel a módszerrel biztosabb lesz a helyzet” – tette hozzá a zenész. Az első, Got to Get Together című nóta már a hét vége óta elérhető, a második dal, az After the rain Falls pedig hamarosan követi. Csengőhangok, képek a csapatról, turnéinformáció és jegyrendelés szintén elérhető lesz a mobilelőfizetőknek. John Ingham, az O2 zenei részlegének vezetője hozzátette: cége brit rádióállomások részére is tervezi a számok megjelenését.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...