Jump to content
PirateClub.hu

Olasz Foci


akft
 Share

Recommended Posts

Szabálytalan módon rendezték az Inter adósságát?

 

 

Az olasz bajnoki címvédő Inter labdarúgó-csapatát is birtokló Moratti család cége, a Saras szabálytalan pénzügyi műveletekkel próbálta eltüntetni a milánói klub adósságait - állítja a La Repubblica.

 

 

A lap egy vizsgálatra hivatkozik, amely szerint az olajfinomítással és elektromos energia előállítással foglakozó társaság értéken felül kibocsátott részvények segítségével javította fel eredményeit 2005-ben, elsősorban azért, hogy az Inter adósságait eltüntessék, és a klub indulhasson a bajnokságban.

 

A szabálytalan műveletekkel a becslések szerint mintegy 770 milliós kárt okozott a cég az ingatlanpaicon.

 

A lap beszámolója szerint a pénzügyi felügyeleti szervek feladata lesz kideríteni, hogy a megtakarításaikat a Sarasba fektetők valóban átverés áldozatai lettek, és valójában a futballcsapatot segítette a pénz, vagy ez csak egy lejáratási kísérlet az Inter ellen.

 

Massimo Moratti nem kívánt reagálni a vádakra, míg a cég közölte: jogi lépéseket tesz a lap ellen.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Kapust cserélhet a Juventus és a Milan

 

2009. 05. 08

 

Az olasz labdarúgó-bajnokságban az aranyérem sorsa eldőlni látszik, a scudetto szinte biztosan az Interé lesz, és könnyen lehet, hogy a hét végén nem csak az elsőség, hanem a második hely sorsa is eldől. Az ezüstéremért ugyanis az AC Milan és a Juventus küzd egymással, és ez a két csapat éppen egymás ellen lép pályára vasárnap este.

 

 

20090225focilabda8.jpg

 

A találkozónak inkább a milánóiak az esélyesei, hiszen a Juve a legutóbbi öt fordulóban nyeretlen, és a hangulatot csak fokozza, hogy a pletykák szerint a két egyesület nyáron a játékospiacon is kapcsolatba kerülhet egymással.

 

Az olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport ugyanis úgy tudja, hogy a Milan és a Juventus a nyáron kapust cserélhet: a torinóiak portása, Gianluigi Buffon Milánóban köthet ki, és a Zebrák helyére a piros-feketék hálóőrét, Christian Abbiatit nézték ki.

 

Abbiati ügynöke cáfolta a híreszteléseket. "Furcsa lenne ilyesmiről beszélni, hiszen jelenleg sérült és legkorábban csak augusztusban térhet vissza" - monda a tuttojuve című honlapnak Vincenzo Morabito, a játékos menedzsere. "Tavaly nyáron több ajánlatot is kapott, de úgy döntött, itt marad."

 

Buffonnal kapcsolatban az elmúlt időszakban többször is felmerült a távozás gondolata: januárban a Manchester City csábította, a minap pedig a Lecce elleni bajnokin a kapus látványosan jelezte, hogy elégedetlen a csapat helyzetével.

 

A Gazzetta információi szerint a Milan a válogatott játékos vételárát Abbiatival akarja csökkenteni - a jelenleg sérült hálóőr korábban kölcsönben már védett a Juvénál, amikor Buffon sérülés miatt hiányzott a 2005-2006-os pontvadászatban.

 

További átigazolási hírek:

A Sunderland kiszemeltje a Cardiff City védője, Roger Johnson. A Schalke a Middlesbrough középhátvédjét, Robert Huth-ot szeretné leigazolni.

 

A Köln középpályását, Marvin Matipot az Eintracht Frankfurt figyeli. A svéd Trelleborg védőjét, Rasmus Bengtssont a Bayer Leverkusen és a Lazio is szívesen szerződtetné.

 

A Sevilla brazil középpályását, Adriano Correiát az Internazionaléval hozták kapcsolatba. A Dinamo Kijev brazil légiósát, Guilhermét a Fiorentina vinné Olaszországba.

 

Az Internazionale veterán argentin támadója, Julio Cruz az AS Romába tart.

 

/origo/

 

Puyol lehet Maldini utódja a Milannál

 

2009. május 08

 

A 31 éves Puyolnak rengeteg nemzetközi tapasztalata van

 

Az AC Milan szemet vetett a Barcelona spanyol válogatott védőjére, Carles Puyolra, aki a reményeik szerint méltó utódja lehet Paolo Maldininek - értesült a Tuttosport nevű olasz sportnapilap.

 

Maldini még januárban jelentette be, hogy a szezon végén visszavonul, így a piros-feketék elöljáróinak rengeteg idejük volt kigondolni, hogy ki is lehetne a legendás hátvéd megfelelő utódja, akit most úgy tűnik, meg is találtak. A torinói székhelyű újság úgy tudja, hogy Puyol nevét a Milan átigazolási tanácsadója, Ariaudo Braida dobta be, miután visszatért európai túrájáról.

 

A 31 éves Puyolnak rengeteg nemzetközi tapasztalata van. 2006-ban megnyerte a katalánokkal a Bajnokok Ligáját, 2008-ban pedig Európa-bajnokságot nyert a spanyol nemzeti tizeneggyel.

 

A Milan alelnöke, Adriano Galliani korábban azt nyilatkozta, hogy a szezon végén senki se számítson hatalmas költekezésre, de a védelmet mindenképpen megerősítik, így a katalán klasszis megvételére is biztosan szánnak némi pénzt.

 

Az is Puyol érkezése mellett szól, hogy három éve kijelentette: kizárólag a Barcelona kedvéért hagyná el a Barcelonát.

 

A milanói alakulat köztudottan jó kapcsolatot ápol a Barcával, tavaly például innen igazolták le Ronaldinhót és Gianluca Zambrottát. Ez az olaszok malmára hajthatja a vizet, ha valóban ajánlatot tesznek majd a 31 éves védőért.

 

/telesport.hu/

 

A Hamburgból erősít a Milan?

2009-05-07

A Milan figyelemmel kíséri a Hamburg védőjét, Alex Silva-t.

 

silva_port.jpg

 

A Corriere Dello Sport szerint a piros-feketék azt tervezik, hogy a Bajnokok Ligájába való visszatérés miatt megerősítik a védelmüket, és fiatal hátvéd pont beleillik az elképzeléseikbe.

 

A játékos már tavaly is közel állt az átigazoláshoz, de a Milannak akkor nem volt több helye az Unión kívüli labdarúgók számára. Most azonban a helyzet megváltozott, mivel a fiatal védő biztos abban, hogy hamarosan megkapja az eu-s útlevelet, ami cselekvésre késztetheti a lombárd klub képviselőit.

 

(acmilan.hu)

 

Name: Alex Silva

Position: Defence

Born: 10.03.1985

Nationality: Brazil

At HSV since: August 2008

Previous clubs: Ponte Preta, Esporte Clube Victoria, FC Sao Paulo

Bundesliga matches/ goals: 17/0

Shirt No: 2

Caps/ goals: 2/0

Height: 1,93 m

Weight: 82 kg

Marital status: Married

 

 

70 millió euróért eladná az Inter Ibrahimovicsot

 

Van az a pénz, amennyiért elengednék a Nerazzurrik a svéd zsenit.

 

Zlatan Ibrahimovicsot az elmúlt hónapokban szóbahozták a két spanyol gigásszal, az FC Barcelonával és a Real Madriddal is, és ő nem zárta ki a csapatváltást, sőt, április végén a következőt nyilatkozta az Eurosportnak.

 

"Van az Interrel egy megállapodásom (2013-ig szól - a szerk.), és jól érzem magam a csapatnál, ugyanakkor szeretném magamat máshol is kipróbálni, már öt éve vagyok Itáliában."

 

"Mindent megnyertem az országban, ahol egyébként nagyon sokat tanultam. Ugyanakkor az életben el kell jönnie egy pillanatnak, amikor azt mondod: valami újra van szükségem. Ez már egyszer megtörtént velem az Ajax-nál."

 

Szavai után természetesen felerősödtek a hangok, melyek szerint távozhat, és a Gazzetta dello Sport ma arról számolt be, hogy szerdán Massimo Moratti, az Inter elnöke és Mino Raiola, Ibra képviselője tárgyaltak - előbbi elmondta, hogy meghallgatja az ajánlatokat, és ha 70 millió eurót kínál a 27 esztendős csatárért egy klub, akkor elengedi.

Link to comment
Share on other sites

Buffon jó lenne ha Milanhoz menni, de ugyse fog szerintem.

puyol nagyon nem látnám szivesen a védelemben, mert ő még a Seria B-be se való, mint emberileg mint játéktudásilag.

A.Silva illene a védelembe, de nem valószínű, hogy 1 újabb brazilt vennének a védelembe, de semmi sem biztos.

zlátánka meg nemhogy 70m eurót még 70et sem ér....

Link to comment
Share on other sites

Buffon szerintem se fogja otthagyni a Juvét, legalábbis a Milan-hoz biztosan nem igazol (mert lehet, hogy a Manchester City a pénzzel elcsábítja majd <_< , már korábban is többször komolyan hírbe hozták őt az "arabok játékszerével")

 

Annak sem látom esélyét, hogy Puyol a Milan játékosa legyen. Meglehet, hogy a csapat szemet vetett rá, de egész biztos, hogy nem fogja otthagyni a Barcát; ő ott olyan játékos, mint pl. a Milan-nál Maldini, az Inter-nél Zanetti, vagy a Juvénél Del Piero (és még sorolhatnám, más európai nagycsapatok ikonjait is) És szerintem jobb is, ha marad, ahol most van; jóval kevesebbért is szerezhetünk nála ezerszer jobb védőket.

 

Alex Silva sem lesz szerintem Milan-játékos, valahogy úgy nem tudom elképzelni itt :mellow: (de nem azért, mert a védelembe úgyse vesznek még egy brazilt :huh: )

 

És akkor már Ibrahimovic is :) : nagyon úgy néz ki, hogy komolyan el akar igazolni. Lehet, hogy az lesz, mint tavaly C. Ronaldo-val, hogy sokáig mennek a találgatások stb. (bár Ibra esetében nem egy konkrét "célpontról" van szó, mint volt tavaly (és lehet, hogy lesz idén is) a Real Ronaldo esetében), aztán meg marad Milánóban; de szerintem most télleg távozni fog.

Link to comment
Share on other sites

Jó olvasni, hogy máshol is írják, hogy Ibra távozni akar. Mint tudjuk, Perez kedvence szóval (amennyiben bejelenti indulását) első dolga Ibra lesz. Legalábbis szerintem.

Buffonból pedig kinézem, hogy lelép.

Puyol nem hadja el a Barcat szerintem.

Alex Silva pedig jó védő. Valamelyik nap néztem éppen Hamburg meccset és kiemelkedett.

Link to comment
Share on other sites

Buffon nem olyan, mint svéd bevándorló "barátunk", ő nem lép le ha baj van....

 

 

Maldini nem akar búcsúmeccset a válogatottban

 

 

Paolo Maldini visszautasította azt a lehetőséget, hogy az olasz válogatott júniusi barátságos mérkőzésén búcsúzzon el a futballtól.

 

A Milan 40 éves védője az idény végén visszavonul, és az olasz szövetség felajánlotta neki, hogy június 6-án az észak-írek elleni találkozón lépjen pályára utoljára.

 

Maldini legutóbb 2002-ben húzta magára a squadra azzurra mezét, melyet 126-szor viselt, s ezzel rekorder hazájában. "Nem fogok játszani a júniusi találkozón, ugyanakkor szeretném megköszönni a szövetségnek a lehetőséget, de én igazi tétmeccsen szeretnék elbúcsúzni a futballtól." - mondta az egész pályafutását az AC Milanban töltő klasszis játékos a Gazzetta dello Sportnak. (acmilan.hu)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kakánál Leonardo a befutó

Ha Ancelotti megy, a Milan brazilja honfitársát javasolná

 

Hétfőn tiszta vizet önthet a pohárba Adriano Galliani, a Milan alelnöke, aki még mindig nem kívánja (vagy nem tudja) elárulni, hogy Carlo Ancelotti marad-e a vezetőedzői poszton, vagy ha távozik, ki követi. A piros-feketék a Romát fogadják vasárnap hazai pályán, és győzelemmel biztosíthatják részvételüket a Bajnokok Ligája főtábláján – elgördítve ezzel az utolsó akadályt is a jövő világos tervezése elől.

 

Tegyük hozzá, továbbra is minden jel a Chelsea felé tájolódó Ancelotti távozására utal, és a csapatnál már-már nyíltan beszélnek az utódlás kérdéséről. A jelöltek névsora továbbra sem változott, az esélyek azonban annál inkább: az eddig favoritnak tartott Marco van Basten helyett most már inkább a klubigazgatót, Leonardót emlegetik a poszt várományosaként, nem feledkezve el a Cagliarit irányító Massimiliano Allegriről és a Milan két segédedzőjéről, Filippo Galliról és Mauro Tassottiról sem. Utóbbiakat ráadásul egyre gyakrabban jósolják lehetséges edzőpárnak, sőt Leonardóval kiegészülve edzőhármasnak (a brazilnak nincs még meg a papírja, ezért valakit, ha csak névleg is, mindenképpen mellé kell állítani). Ha Kakán múlna, ő alighanem honfitársát javasolná utódnak.

 

„Nem kell tartani Leonardo tapasztalatlanságától – kezdte a 2007-es aranylabdás. – Elég megnézni Guardiola példáját, aki korábban csak a Barcelona B-csapatát irányította, most mégis Bajnokok Ligája-döntőre készül az első csapattal. Barátot tisztelhetek benne, aki klubvezetőként már bizonyított, és ha edzőként kellene helytállnia, biztos vagyok benne, hogy nem jelentene számára problémát. A feladatra a legalkalmasabbnak azonban továbbra is Ancelottit tartom, nála jobban senki sem érti az öltöző nyelvét.”

Link to comment
Share on other sites

Vérig sértették Paolo Maldinit a Milan ultrái

 

 

Paolo Maldinit megsértették hazai búcsúján a Milan szurkolói, ez talán még fájdalmasabb a klub igazi hívei számára, mint az újabb vereség.

 

 

A Juventus március óta először nyert, s ezzel biztosította helyét a BL főtábláján.

A játékostársak és a szurkolók is elrontották a legenda, a 40 éves Paolo Maldini búcsúját a San Sirótól. A védő, aki szinte minden szereplési rekordot a magáénak mondhat az olasz futballban, váratlan tőrdöfést kapott annak a klubnak a szurkolóitól, amelyet profi játékosként 1985 óta szolgál.

 

Miután a Milan 3-2-re kikapott a Romától, Maldini tiszteletkört futott, elbúcsúzva az ultráktól. A Curva Sud, a Déli kanyar ultrái azonban óriási transzparenssel sértették meg, hirdetve, hogy csak egy igazi kapitánya volt a Milannak, Franco Baresi.

 

A helyzet annyira durva és sértő volt, hogy a meccs utáni sajtótájékoztatón Luciano Spalletti, a Roma edzője is kitért rá, mondván, hogy aki Maldinit bántja, nem szereti a sportot, s az olasz futballt.

 

Cserben hagyták a játékostársai is a kapitányt, nem látszott rajtuk, hogy megszakadnának azért, hogy széppé varázsolják egy olyan társuk hazai búcsúját, aki több mint 600 bajnoki mérkőzést játszott a piros-feketéknél.

 

Az AS Roma az első félidőben John Arne Riise góljával szerzett vezetést, ezt Massimo Ambrosini kiegyenlítette. Ám utána Jeremy Ménez is a kapuba talált, s hiába egyenlített ki ismét "Ambro", az utolsó szó Francesco Tottié volt, aki egy legurított labdát óriási erővel bombázott a kapuba.

 

A vereséggel a Milan a negyedik helyre csúszhat vissza az utolsó forduló után (a záró fordulóban a Fiorentinával játszik Firenzében), az AS Roma ellenben e győzelemmel kiharcolta az új Európa Ligában való indulást.

 

A Juventus széppé tette az új edző, Ciro Ferrara vezetőedzői bemutatkozását. A régi barát, Alessandro Del Piero tette a legtöbbet az immár szemüveget viselő egykori védőért, két gólt is vágott Sienában. A harmadik találatot a fiatal Marchisio jegyzi. Ferrara szerényen mondta, a siker nem az ő érdeme, néhány nap alatt legfeljebb csak a motiválásban lehet sikereket elérni. Március (!) óta először nyert a Juventus.

 

A szabályok szerint, egyébként, miután a Juventus jobb az egymás elleni eredmény összevetésében a Fiorentinánál és a Milannál is, már biztosan főtáblás a Bajnokok Ligájában. A Milan akkor esik vissza a negyedik helyre, ha legalább két góllal kikap Firenzében.

 

A Reggina és a Lecce már kiesett, a harmadik hely a Bologna és a Torino között dől el. A két csapat egyelőre 34-34 ponttal áll, ha a következő forduló után is azonos pontszámmal állnak, a Bologna marad benn az élvonalban.

 

Az Inter ünnepi hangulatú mérkőzésen 2-1-re kikapott Cagliariban. Zlatan Ibrahimovic szerezte a bajnok gólját, s ezzel utolérte a vezető Marco Di Vaiót a góllövőlistán.

 

Olaszország, Serie A

37. (utolsó előtti) forduló

Atalanta-Palermo 2-2

Cagliari-Inter 2-1

Catania-Napoli 3-1

Chievo-Bologna 0-0

Lazio-Reggina 1-0

Lecce-Fiorentina 1-1

Milan-AS Roma 2-3

Sampdoria-Udinese 2-2

Siena-Juventus 0-3

Torino-Genoa 2-3

Az élcsoport: 1. Inter 81, 2. Juventus 71, 3. AC Milan 71, 4. Fiorentina 68

 

(inforadio.hu)

 

EZ SZÉGYEN!! Paolo akármit is mondott anno, Ő a lelkét beleadta mindig és ez a hála??

az ilyen szánalmas patkány "drukkerek" inkább menjenek át a zsoldosokhoz, ott vannak hasonló fajzatok...

 

egy másik hír ugyanerről az esetről:

 

Nem csak a Roma rontotta el Maldini ünnepét

 

 

"Köszönjük Kapitány! A pályán Te voltál az örök bajnok, de megtagadtad a tiszteletet azoktól, akik gazdaggá tettek" - ez volt olvasható azon a zászlón, amelyet a Milan szurkolói feszítettek ki, amikor a mérkőzés végén Maldini tiszteletkört futott a pályán. Ezután a drukkerek egy része azt kezdte el skandálni, hogy "csak egyetlen kapitány van", és újabb transzparenst feszítettek ki, amelyen Franco Baresinek, a klub korábbi legendás játékosának neve és mezszáma volt olvasható.

 

 

Az olasz sajtó szerint a búcsúmérkőzésen azért bírálták Maldinit, mert 2005-ben eltávolodott a szurkolóktól. A drukkerek nagy része azonban ünnepelt, és egyedi, a futballista nevével ellátott sálat viselt. Az AS Roma játékosai visszajöttek a pályára a lefújás után, mindannyian Maldini-mezben.

 

Carlo Ancelotti, a Milan edzője azt mondta, a transzparensek jelentéktelenek, nem érdemes foglalkozni velük. "Én büszke vagyok, nem tartozom közéjük" - reagált az ellene tüntetők akciójára Maldini, aki rekordszámú, 126 olasz válogatott fellépéssel büszkélkedhet, s 2002-ben vonult vissza a nemzeti tizenegyből.

 

A 40 esztendős csapatkapitány a hétvégi, utolsó fordulóban vesz búcsút véglegesen a futballtól, vasárnap a Fiorentina látja vendégül a milánóiakat, s Maldini 902. alkalommal lép majd pályára a piros-feketék színeiben.

Link to comment
Share on other sites

Szégyenletes amit ezek az emberek műveltek. És még ezek merik magukat Milan-szurkolóknak nevezni?? :huh: ... <_<Baresi sem volt rossz játékos (sőt...), de szerintem pont hogy Maldini a Milan történelmének legnagyobb csapatkapitánya.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Fabio Cannavaro: „Nincsenek újabb Tottik, Baggiók és Del Pierók sem”

 

Az aranylabdás védőnek elege van az „öregezésből”, szerinte a jelenlegi a legerősebb olasz csapat

 

Az olasz futballválogatott védője, Fabio Cannavaro leszögezte: nem csak azért szerepel a csapatban, mert három évvel ezelőtt a magasba emelhette a világbajnoki címért járó trófeát. A Juventus játékosa szerint egész egyszerűen nincsenek klasszis fiatalok Itáliában, az ország labdarúgását pedig újjá kell építeni.

 

d000773F4acd223d2b0c7.jpg

 

Egy évvel a dél-afrikai világbajnokság előtt finoman szólva sem biztató az olasz labdarúgó-válogatott formája. Bár a „jó ló a derbi napján fut igazán jól” tézisben még bíznak Itáliában, egyelőre mégis nehéz elképzelni, hogy az együttes megvédi a címét 2010-ben.

 

A csapat aranylabdás játékosa, az utóbbi időben sok kritikát kapó Fabio Cannavaro ráadásul, úgy néz ki, kirobbanthatatlan a gárdából, annak ellenére, hogy közelében sincs nem is oly rég megcsodált formájának. A hátvéd Brazília ellen beállította Paolo Maldini válogatottsági rekordját (mindketten 126-szor ölthették magukra a címeres mezt), ünnepelni azonban nem nagyon volt oka.

 

„Elegem van már az öreg játékosokról szóló történetekből. Jelenleg divat ezt szajkózni, de megnyugtathatok mindenkit, a helyem bárki számára megszerezhető. A döntés Lippi kezében van, én pedig nem azért vagyok a csapatban, mert három évvel ezelőtt a magasba emeltem a világbajnoki serleget” – mondta Cannavaro.

 

A Juventus játékosa a Brazília elleni, 3–0-ra elveszített találkozó első góljánál is hibázott, amikor Luís Fabiano találatánál egyedüliként a védelemből beragadt, így a pár pillanattal később eredményes csatárt nem állíthatta meg lesen a játékvezető.

 

„Mindenkinek élénken él az emlékezetében a 2006-os világbajnokságon lejátszott hét mérkőzésem. Azokhoz képest most már valamennyi meccsen rosszul futballozom. De akárcsak Lippi, úgy én is hiszem, hogy a jelenlegi válogatott tagjai a legjobbak az olasz labdarúgásban. Nem látok egyetlen rendkívüli képességű fiatalt sem, nincsenek újabb Tottik, Baggiók és Del Pierók sem” – tette hozzá Cannavaro.

 

Cannavaro kifejtette még, hogy hazája labdarúgását újjá kellene építeni, s ez nemcsak a válogatott játékára és összeállítására vonatkozik, hanem az egész infrastruktúrára is. Szükség van új és jobb stadionokra, valamint fejlettebb futballakadémiákra is, különben szerinte hamarosan még nagyobb bajba kerül az olasz foci.

 

 

Olaszország: nem ez a bukás lesz a végső?

2009.06.22.

 

Csütörtökön véget ért egy korszak - írtuk pénteken, miután az olaszok kikaptak Egyiptomtól. Olaszország története során akkor veszített először afrikai válogatottól.

 

Vasárnap véget ért egy korszak - írjuk hétfőn, miután az olaszok kikaptak Brazíliától. A 2006-ban vébé-címet szerző válogatott immár a múlté.

 

Az azonban kevés, hogy az olaszok kikaptak. Brazília tönkreverte a világbajnokot, és csak az ellenfelek közti jó barátság miatt elégedett meg a 3-0-val. Az csak a sors fintora, hogy Olaszország egy 3-1-es vereséggel is továbbléphetett volna a csoportjából - a brazilok azonban szerencsére nem tettek szívességet Buffonnak és a többi "havernak".

 

Mi a közös az 1986-os olasz és a 2002-es francia válogatottban? Mindkét gárda címvédőként érkezett a világbajnokságra, gyakorlatilag változatlan csapattal. A nevek alapján holtbiztos volt a siker, csakhogy a lábak négy évvel több kilométert futottak - az eredmény mindkétszer bukás lett. Ez a sors vár az olaszokra is, ha Marcello Lippi nem talál ki valamit a hátralévő egy évben.

 

Egyesek szerint Del Pierót és Cassanót kéne megint kitalálnia. Azonban semmit sem értenek a válságból azok, akik ezt követelik - Del Piero már 2006-ban is kevés volt, Cassano pedig mindig is az lesz.

 

Mások - és ők vannak többen - az azonnali fiatalítás mellett kardoskodnak. Lippi azonban erről hallani sem akar ("a fiatalokat csak fokozatosan lehet beépíteni a csapatba"), Buffon pedig nem találja az utódokat ("nem látok olyan futballistákat, akik jelentős változásokat hozhatnának a csapatban").

 

Buffon rátapintott a lényegre, Olaszországban a fiatal játékosok láthatatlanok. Amíg Európa összes komoly bajnokságát ellepik a húsz éven aluli futballisták, addig Itáliában az első osztályú klubok inkább kölcsönadják legnagyobb tehetségeiket egy kisebb csapathoz - "erősödni".

 

Jó példa erre Alberto Paloschi, aki 2008 tavaszán, alig 18 évesen produkált remek tavaszt a Milan színeiben. A hála: a Milan megvette Sevcsenkót, Paloschit pedig kölcsönadta a Parmának (a Triestina elleni mérkőzésen élőben láttuk, kiváló futballista).

 

De említhetnénk Andrea Pirlót is. A szupertehetségnek tartott futballista 1995 májusában mutatkozott be a Serie A-ban - alig 16 évesen. S hogy mikor került be először az olasz válogatottba? Hét év múlva, 2002-ben.

 

A sor még folytatható lenne, és a most zajló U21-es Európa-bajnokság apropóján folytatható is. Pierluigi Casiraghi 23-as keretében nyolc olyan futballistát találunk, aki a tavalyi szezont a Serie B-ben töltötte. Összehasonlításképpen: a tornán résztvevő angol válogatottnál csupán hárman szerepelnek alsóbb osztályban, közülük is kettő kapus. Az olaszok közül viszont sokan várhatóan még évekig folytatják kanosszájukat egy nagycsapat kispadja és egy kiscsapat kezdője között.

 

Az olasz U21-es válogatott kerete

 

 

 

Kapusok

1 Andrea Consigli (Atalanta)

12 Salvatore Sirigu (Ancona)

22 Andrea Seculin (Fiorentina)

 

 

 

Hátvédek

2 Marco Motta (Roma)

3 Marco Andreolli (Sassuolo)

4 Domenico Criscito (Genoa)

6 Lino Marzoratti (Empoli)

13 Andrea Ranocchia (Bari)

14 Francesco Pisano (Cagliari)

15 Salvatore Bocchetti (Genoa)

 

 

 

Középpályások

5 Piermario Morosini (Vicenza)

7 Ignazio Abate (Torino)

8 Claudio Marchisio (Juventus)

11 Paolo De Ceglie (Juventus)

16 Antonio Candreva (Livorno)

17 Andrea Poli (Sassuolo)

21 Luca Cigarini (Atalanta)

23 Daniele Dessena (Sampdoria)

 

 

 

Csatárok

9 Robert Acquafresca (Cagliari)

10 Sebastian Giovinco (Juventus)

18 Alessio Cerci (Atalanta)

19 Alberto Paloschi (Parma)

20 Mario Balotelli (Inter)

 

 

 

Félkövérrel a tavalyi idényt a másodosztályban töltő játékosok.

Íme, azok a futballisták, akik közül kikerülhetnek a 2010-es világbajnokság olasz meglepetésemberei. Ha jövőre sem kapnak bizalmat, akkor többen már pályafutásuk derekán járnak majd, mire végre bemutatkozhatnak egy vébén - a jelenlegi keret 18 tagja a 2014-es világbajnokság idején 27-28 éves lesz!

 

Amíg a trénerek és klubvezetők nem változtatnak a felfogásukon, addig minden marad a régiben: mire a legtehetségesebb futballisták megszerzik a kellő rutint, eljár felettük az idő. Az olasz futball komoly lépéshátrányban van, és ennek az eredménye nem lehet más, mint amit a Squadra Azzurrától láttunk az utolsó két nagy tornán: öregfiúk-futball.

Link to comment
Share on other sites

Lehet, hogy páran most 'lefújoznak', stb., de sokat nézek olasz focit, ismerem az U21-es csapat itt felsorolt játékosainak zömét, és én azt mondtam, ha ezeknek a játékosoknak a többsége elkezd beérni, nagy nevekké válnak, stb. (Balotelli, Giovinco, Paloschi, Acquafresca, Motta, ... garantáltan nagy játékosok lesznek), és belépnek a most "nagy emberekké válók" (pl. Quagliarella, Pepe) mellé, akkor az olasz válogatott néhány éven belül ismét a világ egyik legjobb nemzeti csapatává válhat. Nem azt mondom, hogy már a 2010-es VB-n diadalmenetet futnak (sőt, szerintem legalább akkora égés lesz a jövő évi teljesítményük mint az EB- vagy most a Konföderációs Kupa-produkciójuk), de a 2012-es EB-n már 'nyomot hagyhatnak', és a 2014-es brazíliai világbajnokságon eljöhet az ő igazi idejük.

Link to comment
Share on other sites

Ha belegondolsz, addigra olyan játékosok érnek be, mint Douglas Costa. Az olaszoknak minimum 3 nagy tornát meg kell szenvedniük, hogy újra legyen esélyük szerintem. Ezzel a semmilyen játékkal, amit a brazilok ellen bemutattak.... nem csoda, hogy a magyar válogatott is 3-at gurított barátságos meccsen.

Link to comment
Share on other sites

Én nem azt mondtam, hogy az olaszok egyeduralkodók lesznek, csupán azt, hogy látok rá esélyt, hogy ott legyenek a legjobb nemzeti csapatok között. Douglas Costa példájánál maradva, lehet, hogy éppenséggel a brazil válogatott is egyike lesz a legjobbaknak, de pl. szerintem még egy -jó- ideig a spanyolok se tűnnek el az elitből.

Link to comment
Share on other sites

szerintem azon kellene gondolkodni, hogy a "bajnokcsapatban" hány olasz szerepel <_<

vannak Olaszországban is tehetségek, csak a "nagy csapatok" (inter, Milan, stb) nem is foglalkoznak velük, odaadják alacsonyabb osztályú együttesekbe, ahol elveszlik a tehetségük, az rendben van hogy a többi középcsapatban sok a fiatal, de a többi bajnokságban 20 évesen már a BL-ben is játszanak.

Link to comment
Share on other sites

És ez most mit változtat? :huh: Persze, hogy a többségük közép- és kiscsapatokban fejlődik, de ha beérnek, a legjobbak úgyis nagycsapatokhoz kerülnek. Itt van pl. Borriello, akit 2007 nyarán elengedett a Milan, mert semmi haszna nem volt, az azt követő szezonban viszont a Genoa színeiben majdnem gólkirály lett, 2008 nyarán vissza is vásárolta a Milan. De a már teljesen beérett játékosok körében is akad olyan példa, akinek egy középcsapatban sokkal jobban ment, itt van mondjuk Gilardino; meg lehet nézni hogyan játszott a Parmában, azt követően milyen teljesítményt nyújtott a Milan-ban, és hogy a mostani szezonban hogyan játszott a Fiorentina színeiben. Visszatérve a fiatal tehetségekre, persze, hogy a középcsapatokban jóval kevesebb nemzetközi rutint szereznek, ez igaz, bár azért megnézném, mennyi játéklehetőséget kapnak és milyen meccseken szerepelnek azok a bizonyos 20 éves játékosok a BL-ben... (vannak nagy tehetségek, elég csak Messi-t említeni, de azért...)

Link to comment
Share on other sites

Kénytelenedek odaadni, vagy kölcsönadni, amég beérik... játéklehetőség, meccsrutin, s tapasztalat kell nekik, amit nagyon fiatalon lehet nem tudnának megszerezni pusztán a kispadról nézve a meccseket.

 

 

2 milliárd eurós veszteség a Serie A-ban

 

* MTI

 

2009. június 24., szerda

 

Kiesés a Konföderációs Kupán, csalódások az európai kupákban, világsztárok elvándorlása, veszteséges klubok - a La Gazzetta dello Sport szerint ez jellemzi most az olasz labdarúgást, amely az elmúlt tíz évben kétmilliárd eurós veszteséget volt kénytelen elszenvedni. A lap szerint egyedül a bajnok Internazionale két éven belül - 2006-tól 2008-ig - 355 milliós veszteséget "termelt". A Serie A összforgalma az 2007-2008-as idényben 1,4 milliárd euró volt, ezzel szemben az angol Premier League 2,4 milliárd eurót produkált.

 

Az olasz együttesek nem rentábilisak, mert elmaradnak a nemzetközi sikerek, s alacsony a stadionok kihasználtsága. Az itáliai élvonal az elmúlt szezonban 185 millió eurós bevételre tett szert jegyek és bérletek eladásából. Ezzel szemben Spanyolországban egyedül a Real Madrid 100 milliós bevételt könyvelhetett el a belépőkből. A Juventus a rossz gazdasági helyzetre úgy reagált, hogy épülő stadionjában bevásárlócentrumot és szórakoztató központot hoz létre, s példáját az Inter is követni akarja. Az AC Milan megvált legnagyobb sztárjától, a brazil Kakától, ezenkívül csökkenti a játékosok fizetési keretét. A klubok nagy reménysége, hogy az új televíziós szerződésből több pénz folyik be, mint korábban. A 2010-es évtől ez kereken egymilliárd eurót jelentene a Serie A csapatainak, ami 200 millióval több az előző megállapodásban foglalt összegnél.

Link to comment
Share on other sites

nemrég felmerült, hogy egy angol PL-szerű bajnokságot hoznának létre a klubok, ez a lépés fellendítheti az olaszok bajnokság eléggé lecsökkent szinvonalát. másik dolog: jelenleg egyik Seria A-s csapatnak sincs saját stadionja, ennek következtében a stadionok állapota nem megfelelő. ha összehasonlítjuk egy angol és egy olasz meccs nézhetőségét, erősen megbuknak az olaszok, a közvetitési szinvonal förtelmes, a nézőszám is jelentősen csökken, hisz nem tudják kellőképpen kezelni az ultrákat. néző nélkül pedig nem igazi a foci és a klubbok is jelentős pénzeket veszítenek, a fiatalok pedig nem élvezhetik a telt ház okozta adrenalinfröccsöt, ami hosszabb távon kijöhet rajtuk. másik dolog az adó: a kedvezőtlen adózás miatt inkább más országba igazolnak a sztárok. elég ha megnézzük a klubok kereteit: tulzás nélkül állítható a játékosok menekülnek Olaszországból, az emberek pedig klasszisokat akarnak látni a pénzükért. hol vannak már azok az idők, amikor a Napoliban egy Maradona nevű valaki játszott? (jelentős maffiasegítséggel ugyan :rolleyes: ) vagy holland szótól volt hangos a piros-feketék öltözője? vagy 20 milliókat adtak egy-egy játékosért? ezek rég elmultak.... az olasz válogatott Totti visszavonulásával elvesztette egyik karmesterét, Pirlo ugyan maradt, de egy sokkal támadóbb szellemű középpályás hiányzik, aki kellőképpen tudja helyzetbe hozni a csatárokat.

 

Buffon rátapintott a lényegre, Olaszországban a fiatal játékosok láthatatlanok. Amíg Európa összes komoly bajnokságát ellepik a húsz éven aluli futballisták, addig Itáliában az első osztályú klubok inkább kölcsönadják legnagyobb tehetségeiket egy kisebb csapathoz - "erősödni".

 

Buffon kimondja, hogy a klubok ásták meg a válogatott sírját.

 

Jó példa erre Alberto Paloschi, aki 2008 tavaszán, alig 18 évesen produkált remek tavaszt a Milan színeiben. A hála: a Milan megvette Sevcsenkót, Paloschit pedig kölcsönadta a Parmának (a Triestina elleni mérkőzésen élőben láttuk, kiváló futballista).

 

Paloschi irtózatosan nagy tehetség, míg Seva már egy rég kiégett sztár ez a legjobb példa arra, ami Olaszországban történik. amikor pato megérkezett Milánóba hittem, hogy ez egy uj kor kezdete lehet, de csalódnom kellett... Paloschi bemutatkozása csodálatosra sikeredett anno természetesen nem kellett, jött helyette a "sztár" Boriello, aki véleményem szerint nem Milan szintű, elment tavaly nyáron Abate kölcsönbe most visszajött, ami talán reményt nyujt. egy bizonyos Paolo Maldini nevezetű egyén anno 16 évesen debütált (mint ugye Pirlo) és 2 év mulva alapembernek számított. ha folytatótik a jelenlegi tendencia az a bizonyos 3-as szám elég sokára lesz egy Maldini fiun. jelen pillanatban Darmian vár arra, hogy bizonyítson, de az érdek ugy kivánja, hogy favalli és kaladze előrébb legyen a rangsorban. azt is felháborítónak tartom, hogy olyan játékosok, mint dida vagy dihno óriási összegeket kapnak a semmiért, Maldini, Gattuso és Pato fizetése jóval alacsonyabb tőlük. több mint 100 millió eurót fizetnek a játékosoknak, ezt akarják csökkenteni (egyes játékosokat drasztikusan kevesebbet kellene fizetni) 30%-al. jó oké válság van, DE kérdem én egy olyan klubnak, aminek a tulajdonosa Olaszország egyik leggazdagabb embere, miért nem tud többet fordítani olyan játékosokra, akik tenni tudnának a sikerekért? Sacchi is megmondta, hogy Berlusconi nem hajlandó már "szeretett" klubjába pénzt áldozni

 

az interről nem kivánok beszélni, ugyanakkor megemlíteném Santont, aki már bizonyított ill Ballotellit, aki szintugy tudna jól játszani, ha hagynák.

 

a Juve most balhátvédet keres, 2 név merült fel Grosso és Dossena előbbi tünik befutónak ugyanakkor egy harmadik név is keringett anno a Juve háza táján, a saját nevelésű Criscito, aki most a Genoánál van kölcsönbe. hármójuk közül ő talán a legtöbbrehivatott, de mivel ő még nincs 30 ezért Grosso futhat ki jövőre zebramezben.

az olasz foci legnagyobb 'hibája" a defenitása és a lassúsága. anno ez a defenzitás sikert hozott, de ez már nem elég. támadni kell, ezt kellene megvalósítani véleményem szerint. ez alatt azt értem, hogy megoldás lehetne a külföldi edzők által hozott újdonság, ami a biztos védekezéssel együtt eredményeket hozna

 

probléma elég sok van az olaszoknál, de olyan ember aki ezen urrá tudna lenni na abból nem sok van. vissza kell szerezni az olasz futball presztizsét.

 

ennyit akartam, tudom, hogy én csak hülyeségeket irok ugyhogy nem kell elolvasni :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
A Lazio nyerte meg a Pekingbe exportált Szuperkupát az Inter ellen

 

A kupagyőztes Lazio nyerte meg az olasz Szuperkupát, miután 2–1-re legyőzte a bajnok Intert a pekingi Madárfészekben. A római együttes Matuzalem és Tommaso Rocchi találatával jutott kétgólos előnyhöz. Az Inter csak szépíteni tudott Samuel Eto’o révén.

 

d0007A27968f0f92dce4b.jpg

A bajnok Inter és a kupagyőztes Lazio a pekingi Madárfészekben csapott össze az olasz Szuperkupa elhódításáért szombat délután. A milánói együttes kezdőcsapatában négy nyári szerzemény is helyet kapott: Lúcio, Thiago Motta, Diego Milito és Samuel Eto’o is a kezdők között szerepelt.

 

A találkozó első helyzetét az Inter alakította ki: Dejan Sztankovics már a meccs elején megpróbálkozott a kapura lövéssel, de a labda mellé ment, majd tíz perccel később Lúcio fejelte fölé Esteban Cambiasso szögletét.

 

A Lazio is próbálkozott a gólszerzéssel, Mauro Zárate 20 méterről lőtt kapura a 20. percben, de Júlio César védett. Az első játékrészben nem született gól, ám a második félidőben felélénkültek az események.

 

Előbb Eto’o állt közel a gólszerzéshez, néhány perccel később azonban Matuzalem szerezte meg a vezetést a Laziónak. A római csapat játékosának első lövését még kivédte Júlio César, ám a labda a visszapattant a brazilra, és a fejéről a hálóban kötött ki.

 

Mindössze három perc telt el, és a Lazio már két góllal vezetett: Tommaso Rocchi kapott jó labdát messziről, amit szépen vett át mellel, és átemelte az Inter kapusán.

 

A 78. percben Samuel Eto’o megszerezte első gólját tétmeccsen az Interben. A Lazio védőinek hibája után Mario Balotellihez került a labda, aki jó passzt adott a kameruni támadónak, aki szépen lőtt a felső léc alá.

 

Az utolsó percek rendkívül izgalmasan alakultak: Diego Milito betalált a rómaiak kapujába, ám a labdát a lábai között elengedő Eto'o lesen állt, így a játékvezető nem adta meg a találatot.

 

Az Inter hiába próbálkozott tovább az ötperces hosszabbítás során, gólt szerezni már nem tudott, így a Lazio nyerte meg a Pekingbe exportált Szuperkupát.

 

Gólszerző: Eto’o (78.), ill. Matuzalem (52.), Rocchi (66.)

Az Inter-nek valahogy nem akaródzik soha összejönni ez a Szuperkupa (mondjuk ha jól tudom tavaly pont megnyerték :) ), bár Milan-szurkolóként nem mondhatni, hogy különösebben sajnálnám. :) Mindenesetre grat. a Lazio-nak a győzelemhez! ;)

Link to comment
Share on other sites

Először nyerte meg a Tim-kupát a Juventus

 

A Juventus sikerével ért véget a kilencedik alkalommal megrendezett Tim-kupa. A hagyományos felkészülési minitornán a torinóiak az Internazionalét tizenegyesekkel, az AC Milant pedig a rendes játékidőben 2–0-ra verték meg, így először nyerték meg a tornát.

 

540tim.jpg

Immár kilencedik alkalommal rendezték meg a Tim-kupát, a hagyományosan az Internazionale, az AC Milan és a Juventus részvételével zajló felkészülési minitorna mérkőzéseit ezúttal a tavaszi, abruzzói földrengés áldozatainak megsegítésére a pescarai Adriatico Stadionban játszották.

 

A három, egyaránt 45 percig tartó találkozó közül az elsőn, az Internazionale és a Juventus mérkőzésén a fekete-kékek a 26. percben szereztek vezetést Thiago Motta révén, aki közelről emelte át a labdát Gianluigi Buffon fölött.

 

A Juventusnak csak a hajrában jött össze az egyenlítés (a 40. percben Vincenzo Iaquinta még büntetőt is hibázott), és ehhez nagy szükség volt az Inter védelmének megingására: Nelson Rivas borzasztóan gyenge hazaadására lecsapott Amauri, és egy perccel a rendes játékidő vége előtt egalizált.

 

Következhettek a tizenegyesek, és itt is viszonylag sokáig, a hetedik párosításig kellett várni a döntésre: Davide Santon hibázott, Nicola Legrottaglie viszont nem, így a Juventus győzelmével ért véget a mérkőzés.

 

Következett a mini milánói derbi, amelyet furcsa közjáték szakított félbe: a találkozó felénél járva meghibásodott a pescarai stadion egyik reflektora, így átmenetileg sötétség borult a pályára - de jó negyedórás kényszerszünetet követően folytatódhatott a játék.

 

A harmincadik percben az Internazionale megszerezte a vezetést: Ricardo Quaresma szabadrúgását követően az ötösön helyezkedő Mario Balotelli senkitől sem zavartatva ugorhatott fel fejelni, és nem is hibázta el a ziccert. Mint később kiderült, ez a gól a győzelmet is jelentette a fekete-kékeknek.

 

A Juventus így abban a tudatban lépett pályára a Milan ellen, hogy egy siker a tornagyőzelmet is jelentené számára. A torinóiak végül Amauri és Iaquinta góljaival 2–0-ra legyőzték a piros-feketéket, így először nyerték meg a minitornát - az Internazionale eddig ötször, a Milan pedig háromszor diadalmaskodott.

 

 

9. TIM-KUPA

 

Internazionale–Juventus 1–1 (11-esekkel 6–7)

Gólszerzők: T. Motta (26.), ill. Amauri 44.

 

AC Milan–Internazionale 0–1

G.: Balotelli (24.)

 

Juventus–AC Milan 2–0

G.: Amauri (14.), Iaquinta (32.)

A Milan (le)szereplésével kapcsolatban már leírtam a véleményemet a Milan-topikba, úgyhogy itt nem is pazarolnám erre a szót.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Lehet, hogy páran most 'lefújoznak', stb., de sokat nézek olasz focit, ismerem az U21-es csapat itt felsorolt játékosainak zömét, és én azt mondtam, ha ezeknek a játékosoknak a többsége elkezd beérni, nagy nevekké válnak, stb. (Balotelli, Giovinco, Paloschi, Acquafresca, Motta, ... garantáltan nagy játékosok lesznek), és belépnek a most "nagy emberekké válók" (pl. Quagliarella, Pepe) mellé, akkor az olasz válogatott néhány éven belül ismét a világ egyik legjobb nemzeti csapatává válhat. Nem azt mondom, hogy már a 2010-es VB-n diadalmenetet futnak (sőt, szerintem legalább akkora égés lesz a jövő évi teljesítményük mint az EB- vagy most a Konföderációs Kupa-produkciójuk), de a 2012-es EB-n már 'nyomot hagyhatnak', és a 2014-es brazíliai világbajnokságon eljöhet az ő igazi idejük.

 

Remélem nem gáz, hogy 3 és fél év után megtöröm a csendet. De igazad lett. A 2012-es EB-n a döntőbe jutott a válogatott és a 2014-es vb-re nagyon esélyesnek tűnnek. :)

Link to comment
Share on other sites

Milan szurkolóként is azt kell mondjam, hogy pocsék játékot mutatott a csapat majd az egész évben. Tegnap nagyon azt hittem, hogy elúszik a BL-ért induló 3. helyezés, végül csak meglett. Nem ugráltam örömömben. Csupán egy megkönnyebbült mosollyal mutattam ki mit érzek... Ez nagyon kevés. A csatársor azt hiszem rendben van. Robinhot el kellene adni, de gyorsan.. Kellene még 1 normális védő, és Montolivo mellé egy normális középpályás.

Link to comment
Share on other sites

Ahogy mondod. Amikor a 20. perc környékén bekaptak egy gólt már elkezdett verni a szívem. Holott Inter drukker vagyok, de nem vetem meg a városi riválist sem.

Apropó Inter.. Bármennyire is fáj kimondanom, de jobb, hogy még az Európai Ligába se jutottak be. Ez a B-C keret édes kevés ahhoz, hogy helyt tudjon állni a ligába. Remélem a nyári átigazolásokat nem cseszik el, mint a télit. Egyedül Kovacic érte meg a kiadott összeget.. Ő remek irányító középpályás.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Amit tegnap megint művelt a Milan az valami szánalmas. Nagyon rossz látni, hogy ilyen formát mutat a kedvenc csapatom. Balotelli sem mutatott semmit, csak összeesett állandóan, majd vergődött amiért nem kapott szabadrúgást. Kaká sem volt valami jó, de neki azért még össze kell kapnia magát. Montolivo is lesérült. Nem is azt mondom ki volt rossz formában, hanem hogy ki volt elfogadható. Poli és De Jong. Az Inter - Juve meccset élvezet volt nézni. Nagyon jó meccs volt. Azt hiszem az Inter összekapta magát erre a szezonra, és simán ott lehetnek a TOP3-ban. Szerdán megyünk a Celtic ellen, de ennyi sérültel a keretben már előre félek az eredménytől.

Link to comment
Share on other sites

Én is csak lestem, amikor szombat este oda kapcsoltam és 2 góllal vezetett a Torino. Balotelli meg... jobb lenne nélküle az olasz válogatott és a Milan. Top csapatoknak semmi szüksége kis hisztis gyerekekre. Arra is gondolok amikor a torinoi védő kiöklözte a labdát, akkor is dühébe bele bikázott a labdába.. Csoda, hogy nem kapott sárga lapos figyelmeztetést.

Az Inter meg kellemes csalódás. :) Nem akarom elkiabálni, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy az Inter lesz idén Milánó első számú csapata. Nagyon komoly igazolások voltak a nyáron és még télen szélsőjátékost is 'fogunk' igazolni. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nem semmi a mostani forduló. A Nápoly döntetlent játszott a 'tutira' kieső Sassoulo csapatával, míg a Milan szintén X-et játszott Bolognában. Ez mindenképpen az Inter és a Roma javait szolgálja majd.Ez a két csapat idáig veretlen. A Roma megnyerte a fővárosi rangadót, az Inter pedig meg szorongatta a Juventust. És ma fogja hazai pályán fogadni az Inter a Fiorentinát. Még csak most kezdődött a bajnokság, de ha megnyeri a meccset az Inter, akkor ott lesz a dobogón. Forza Milano, Forza Inter! :)

 

U.i.: Szóismétlés powa Inter.. :D

Link to comment
Share on other sites

Már pedig megnyerte! :) Napoli - Sassoulo meccset megraktam Tippmixen, és hazai győzelemre raktam. Így el is ment. Én nagyon örülök, hogy az előző szezon után most végre összeszedte magát az Inter. A Milanban remélem hamar felépülnek a sérültek, és harcolhatunk a dobogóért, mert ez így siralmas. Forza Milan! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nos.. A múlt hétvégét mind a két milánói gárda hatalmas pofonnal zárta. A remény hal meg utoljára, de remélem, hogy a Milan és az Inter jövőre bejut a BL-be. :) Jön a Rómába egy sérülés hullám és egy ellenféllel kevesebb lenne. A Nápoly pedig megpróbálna minél tovább szerepelni nemzetközi kupába annál fáradtabb játékosai lesznek. :) A Juventussal meg nem lehet mit kezdeni, sajnos Ő az olasz Barcelona...

Link to comment
Share on other sites

A Milan szerintem nem fog bejutni a BL-be, mert már nagy hátrányban vannak, és szerintem most sokkal erősebbek a csapatok, mint tavaly. A Juventus jó, de én eddig úgy látom nem mutatnak olyan jó teljesítményt, mint tavaly. És akkor bemásolnák egy friss hírt az Inter felől.

 

Immáron Indonéz kezekben az Inter, szép korszak következhet!Hosszas tárgyalások után Indonéz kezekbe került az Inter. Erick Thohir ugyanis megvásárolta 300 millió font ellenében Massimo Moratti klubelnök 70%-os részesedését a milánói klubban. Szép korszak következik Milánóban?

 

Az Inter és Thohir úr lehetséges kapcsolata már régóta téma volt az olasz sajtóban. Massimo Moratti klubelnök ma végre bejelentette, hogy megszületett az egyesség az Indonéz befektetővel. "Végre megszületett a megállapodás! Elégedettek lehetünk, hiszen minden a legnagyobb rendben történt. Már csak azt kell eldöntenem, hogy maradok-e a klub elnöke továbbra is?!" - Nyilatkozta a szerződés aláírása után Moratti.

 

Az Inter elnöke elmondta azt is, hogy a tulajdonosváltás november 28-án, egy rendkívüli közgyűlésen lép majd életbe, ahol többek között egyéb személyi változások is történhetnek a klub élén.

 

Az olasz sajtó úgy tudja, hogy Erick Thohir körülbelül 300 millió fontért megvásárolta Massimo Moratti 70%-os részesedését, így az Indonéz üzletember többségi tulajdonosa lesz első körben az Internek.Thohir úrnak nagy tervei vannak az Interrel, szeretné ismét több fronton is versenyképessé tenni a csapatot, hogyha így lesz, szép korszak kezdődhet Milánói kék-fekete felében!

 

Forrás: Fociclub.hu

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ez mindenképpen előnyt jelent. Az új elnök BL győztes csapatot szeretne. Szóval az új vezetőség nem igen fogja sajnálni a pénzt az igazolásokra. Nem úgy mint Moratti.

 

Egyébként az olaszok elég jól állnak a nemzetközi szereplésben. Az európai ligában a Lazio ill. a Fiorentina vezeti a csoport tabellát. Míg a BL-ben a Milan és a Nápoly is tovább juthat. A Milannak folytatnia kell a mostani menetelését, a Nápolynak meg az Arsenallal kell harcolnia a 2. helyért. A Juve meg valahogy nem tudja hozni a kötelezőket, azok is csak döntetlenekkel zárultak.

Link to comment
Share on other sites

Milan - Barcelona: Elégedett vagyok a végeredménnyel. Őszitén szólva fölényes Barcelona győzelemre számítottam, de nagyon szépen védekezett a csapat. Robinho hatalmas ziccert hagyott ki, de van egy olyan érzésem, hogy túlságosan is önzetlen volt, és szerette volna átengedni a labdát. Szerintem jó esély van rá, hogy továbbjutunk a bl-ben.

Az Inter - Hellas Verona: Jó kis meccs volt ez, nekem nagyon tetszett. Szép győzelem volt, de elnézve a Veronát tovább erősödött bennem az a gondolat, hogy bizony ez a kis csapat fog még meglepetéseket okozni!

 

 

Szerk: (2013. November 29.)

 

Hivatalos: Galliani elhagyja a csapatot, legkésőbb az Ajax elleni BL mérkőzés után. Őszintén szólva nem igazán örülök ennek. Rengeteg jó játékost hozott fillérekért. Remek üzletember. Azt mondják kell a vérfrissítés a csapatnak. Elsősorban szerintem nem Gallianit kellett volna elküldeni.

Módosította anti141
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...