Jump to content
PirateClub.hu

Real Madrid


jozsiku
 Share

Recommended Posts

  • Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

majd a Suszter összeszedi a bandát mi??persz, hogyne..áá. Lehet, h. Capello nem volt jó még az elején, de azért amit a tavaszi szezonban mutatott a csapat az nem volt gyenge, szal egy évet még kaphatott volna..na mind1, majd fognak még bánkódi..

Link to comment
Share on other sites

 

REAL MADRID. Az elnök választása azért esett Bernd Schusterre, mert a német edző csapatai rendre szórakoztató futballt játszanak

 

Ramon Calderon: Ronaldo eladása kellett a bajnoki címhez

Ronaldo eladását fontos tényezőként említette meg a bajnoki címért folyó menetelésben Ramon Calderón, a Real Madrid elnöke. Kitért Bernd Schusterre, a jövendőbeli edzőre is, akire azért esett a választás, mivel csapatai rendre szórakoztató futballt játszanak.

Calderon elnök azt mondta: Ronaldo nem akart együttműködni

Calderon elnök azt mondta: Ronaldo nem akart együttműködni

 

Fontos lépésnek tartja a bajnoki cím megnyeréséhez vezető úton Ronaldo eladását Ramon Calderon. Pedig a sportvezetőt és Fabio Capello edzőt is rengeteget támadták emiatt a döntés miatt, mivel a brazil támadó új klubjában, az AC Milanban újra a régi formáját idézte.

 

„Nagyon fontos volt, hogy a csapat keményen dolgozzon, és Ronaldo ebben nem működött együtt” – értékelt Ramon Calderon az El Pais című lapban. – „Személy szerint én nagyon élveztem a játékát, de meg kellett változtatnunk a légkört az öltözőben.”

 

Arra a kérdésre, hogy mennyit számított Ronaldo eladása a bajnoki cím megszerzésének szempontjából, így felelt az elnök:

„Rengeteget!”

 

Calderon kitért az edzőkérdésre is, továbbra is úgy véli, hogy Bernd Schuster a megfelelő ember a Real Madrid irányítására.

„Számomra úgy tűnik, hogy az ő csapatai rendre jó, szórakoztató futballt játszanak. Valamint az sem elhanyagolható, hogy jól ismeri a klubot, és tud kezelni egy csapatnyi sztárt.”

 

A hírek szerint Schuster hétfőn felbontja szerződését jelenlegi munkaadójával, a Getafe együttesével, kifizeti nekik a „bánatpénzt”, és utána már a Real Madrid szakvezetője lehet.

 

Az elnök hozzátette, hogy a nemrég elküldött edző, Fabio Capello szerződtetését Predrag Mijatovics sportigazgató erőltette, de később az ő bizalma is megrendült a bajnoki címet elhódító olaszban.

„Mijatovics azt mondta nekem a szezon előtt, hogy Capello a megfelelő ember. De ahogy telt az idő, ő is rájött, hogy az olasz szakvezető kezéből kiment az irányítás az öltőzőben, és új edző után kellett néznünk.”

 

„Bár nem Schuster volt az egyetlen jelöltünk, a jelek szerint ő a legjobb. Nem utolsósorban a szurkolók is szívesen látnák őt a kispadon.”

Link to comment
Share on other sites

Nagy erőket mozgósít a Real Madrid egyébként sem gyenge keretének megerősítéséért, egyik fajsúlyos kiszemeltjük az Arsenal spanyol válogatott középpályása, Cesc Fabregas. A spanyol Marca sportnapilap információ szerint a királyiak 25 millió eurós ajánlatot tettek az angoloknak. Az átigazolás az érintett játékosnak sem lenne ellenére.

Link to comment
Share on other sites

Schuster ült le a Real Madrid kispadjára

 

Bernd Schustert nevezték ki a Real Madrid labdarúgócsapatának az új vezetőedzőjévé. A 48 éves német tréner eddig a Getafe együttesét irányította, és a június 28-án menesztett olasz Fabio Capellót váltja a kispadon, akivel a királyi gárda megnyerte a bajnokságot. Schuster korábban játékosként is megfordult Madridban, 1988-ban éppen a Barcelonától érkezett a fővárosba.

 

A spanyol Marca és AS információi szerint a német szakember hétfő reggel találkozott Angel Torressel, a Getafe elnökével, s megállapodtak a tréner szerződésének egyoldalú felbontásáról. Lapértesülések szerint 480 ezer euróért vásárolta ki magát élő szerződéséből, hogy a Realhoz mehessen.

 

A 48 éves szakember kétéves szerződést köt a királyi gárdával. "Csapatai mindig jó, eredményes és szórakoztató futballt játszottak. Ráadásul Jól ismeri a klubot, s képes lesz kezelni a sztárokat" - nyilatkozta róla Ramon Calderon, a Real elnöke.

 

Schuster játékosként éppen Spanyolországban szerzett hírnevet magának, 1980-88 között a Barcelonát erősítette, többek között együtt játszott Diego Maradonával, Allan Simonsennel, illetve Gary Linekerrel. 1988-ban nemzeti botrány tört ki, mert a katalán gárdából a Real Madridhoz szerződött, ahonnan két év után továbbállt, s az Atlético Madridban is kipróbálta magát.

 

Pályafutását a német Bayer Leverkusenben szerette volna lezárni, ám az 19+96-97-es évadban még a mexikói UNAM mezében is pályára lépett kilenc alkalommal.

 

A válogatottban mindössze 21 alkalommal kapott szerepet, nagyon fiatalon, 24 évesen vonult vissza, ugyanis összetűzésbe került hazája szövetségével, az aktuális kapitánnyal, Jupp Derwall-lal, illetve csapattársaival, köztük Paul Breitnerrel.

 

20070709schuster5.jpg

 

Edzői pályafutását a másodosztályú SC Fortuna Kölnnél kezdte, ezután leült az 1. FC Köln kispadjára is, ám a nagy váltást a Xerez CD hívása eredményezte. A spanyol kiscsapat irányításával érte el addigi legjobb szereplését, nem véletlen, hogy Schustert előbb az ukrán Sahtar Doneck szerezte meg, ám miután nem sikerült megnyerni a hazai bajnokságot, lapátra is tette.

 

2004 nyarán a Levante következett, s bár irányításával minden bizonnyal bennmaradt volna az együttes, a klubvezetés menesztette. Hiba volt, a Levante ugyanis kipottyant a Segunda Divisiónba.

 

2005 nyarán a Geatfe következett, amellyel két kilencedik helyezést szerzett az élvonalban.

 

Bernd Schuster

Születési idő, hely: 1959. december 22., Augsburg

Klubjai játékosként: FC Hammerschmiede Augsburg (1971-76), FC Augsburg (1976-1978)

1978-80 1. FC Köln 61 meccs 10 gól

1980-88 FC Barcelona 170 meccs 63 gól

1988-90 Real Madrid 62 meccs 13 gól

1990-93 Atlético Madrid 85 meccs 11gól

1993-96 Bayer Leverkusen 59 meccs 8 gól

1996-97 UNAM Pumas 9 meccs 0 gól

 

 

Klubjai edzőként: Fortuna Köln (1997-1998), 1. FC Köln (1998-1999), Xerez CD (2001-2003), Sahtar Doneck (2003-2004), Levante UD (2004-2005), Getafe CF (2005-2007), Real Madrid (2007-)

Legnagyobb sikerei: Európa-bajnok (1980), KEK-győztes (1982), spanyol kupagyőztes (1981, 1983, 1988, 1989, 1991, 1992), spanyol bajnok (1985, 1989, 1990), európai ezüstcipős (1980), európai bronzcipős (1981, 1985)

Válogatottság/gól: 21/4

Getafe: Laudrup váltja Schustert

 

A dán Michael Laudrup váltja a Real Madridhoz távozó Bernd Schustert a spanyol élvonalban szereplő Getafe labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján. A 43 éves dán szakember, aki játékosként többek között a Juventusban, az FC Barcelonában és a Real Madridban is megfordult, két évre írt alá a következő szezonban az UEFA-kupában is induló gárdánál. Schuster két év után hagyta el a Getafét, amellyel a legutóbbi szezonban a bajnokság kilencedik helyén végzett, és a klub történetében először bejutott a Király-kupa fináléjába.

 

 

[origo]

 

Link to comment
Share on other sites

Saviola a Real Madridba igazolt!

 

 

 

Tegnap hivatalossá vált az, amit már régóta rebesgettek: Figo után egy újabb FC Barcelona játékos igazolt az ősi rivális Real Madridhoz.

 

 

Bernd Schuster a királyiak újdonsült mester a Punto Radionak nyilatkozva megerősítette az apró termetű argentin csatár leigazolásának tényét. A német szakember úgy véli, hogy a Nyúl becenévre hallgató 26 éves játékos nagy erőssége lesz csapatának, és ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a gyakorlatilag mozdíthatatlan Kaka vagy Cristiano Ronaldo leigazolásával ellentétben a lejárt szerződésű Saviola könnyű célpont volt, amit nem hagyhattak ki.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...