Jeti Peti Posted Január 23, 2007 Author Share Posted Január 23, 2007 leis vágom......met azt nem tudtam normálisan megcsinálni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 23, 2007 Share Posted Január 23, 2007 Különben valami logo nak nagyon jó lenne sztem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zola8 Posted Január 23, 2007 Share Posted Január 23, 2007 Az a kérdésem hol kezdje egy igazán kezdő (tök láma) fotós a "szakmát", és induljon el a fotóművészet rögös útján. 1. Mik azok az alapvető információk, amiket egy kezdő fotósnak magába kell szippantania? Hol találhatók ezek? Mivel kell tisztábban lennie? 2. A munkaeszköz. Mit? Hogy? Merre? Meddig? Van egy gép, de semmit nem ért hozzá az illető "fotográfus". Melyik gomb, beállítás mit jelent? Ha ezt beállítja, akkor milyen képet csinál, ha azt beállítja, akkor milyen képet csinál stb.? 3. Talán a Photoshop-hoz ért valamicskét, bár van mit tanulnia. Mit javasoltok ennek a szegény, gyámoltalan fotósnak? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 24, 2007 Share Posted Január 24, 2007 (edited) Én amit tudok azt mind a Fotorace.hu nevű oldalon tanultam meg. Nagyon segítőkészek ott az emberek bár (mivel ez egy fotóértékelő oldal) a képek feltöltéséhez krdeitek kellenek a kreditek pedig pénzbe kerülnek (nem sokba). Ha akarod ezt is válszthatod. nagyon sok mindent meg lehet ott tanulni. (főleg ha kérdezel is. ). Másik megoldás: szétnézel néhány fotó tanácsadós, cikkes oldalon. Pl.: http:// www.origo.hu/techbazis/digifoto/index.html Nekem egy két megapixeles gépem van. először pl azt sem tudtam hogy kel makróképetcsinálni. Sőt!! azt sem tudtam mi az a makrókép. aztán felhmályosítottak(fotorace) és sokat is használom a gépem makró módját. pl a játékautós képemet makró módban csináltam. Itt is egy egész jó oldal: http://www.fotomagazin.hu/ Itt egy SG.hu -s fotós fórum: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1132743604 Remélem tudtam segíteni. Ha valami kérdésed van kérdezhetsz tőlem is bár én még eléggé kezdő vagyok szal ajánlom nézd meg ezeket az oldalakat és olvsgass bele a fórumokba. Remélem hogy idővel jó képeket fogsz csinálni és drukkolok neked. Módosította Október 2, 2009 Gabi89 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 24, 2007 Author Share Posted Január 24, 2007 mi sem vagyunk profik zola8...én nem tanultam sehol....minden egyes pontot,üzemmódot kipróbáltam a gépemen hogy később tudjam mi hogy van.Nekem se full extrás gépe van.A lényeg az hogy a saját elképzelésed szerinti dolgokat csinálj,és ne mindig olyat amit más akar.nagyon jó képeket csinálsz majd meglátod,a gép legyen szinte mindig nálad,hogy ha látsz valami dolgot pikkpakk le tudd kapni. na levágtam...és kicsit antikontrasztosítottam de nem sikerült annyira jól...dobi hogy lehet azt hogy a a színek ne legyenek annyira élesek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 24, 2007 Share Posted Január 24, 2007 Hátnem értem pontosan hogy érted azt hogy ne legyenekélesek a színek. Fakítani úgy lehet őket hogy filter->color->tarnish colors a felette lévő pedig pont az ellentéte vagyis azzal több színt tudsz ráadni. remélem erre gondoltál. Ha nem akkor szólj. ...A lényeg az hogy a saját elképzelésed szerinti dolgokat csinálj,és ne mindig olyat amit más akar.nagyon jó képeket csinálsz majd meglátod ...a gép legyen szinte mindig nálad,.... Nagyonigaz. nálam is nálam van mindig a gép és amikor csak tudok fényképezek. Itthon is meglátok valamit már kapom is le mert megteccett példul. Támadt egy-két ötletem ehhez a képhez. remélem nem baj hogy belepiszkáltam. Íme: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zola8 Posted Január 24, 2007 Share Posted Január 24, 2007 Köszi mindkettőtöknek a segítséget. Akkor majd valamit próbálkozok. A kép engem is megmozgatot, bár még nem tom mi sül ki belőle. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 24, 2007 Author Share Posted Január 24, 2007 jó a kép dobi :lol: köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 24, 2007 Share Posted Január 24, 2007 Nagyon szívesen. engem valami ilyesmi logo ra emléketztet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zola8 Posted Január 24, 2007 Share Posted Január 24, 2007 tááddáámmm: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 24, 2007 Share Posted Január 24, 2007 Őhh zola... Gondolom ide egy képet akartál berakni... De itt nincs kép. A képeket úgy rakd felhogy a pirateclub képfeltöltőjét használod mert az tudelőnézeti kicsinyített képet is csinálni. Találtam egy garfield képregény generátort és csináltam egy képregényt. tudom nem a fotózás kategbe tartoozik de sztemloller Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zola8 Posted Január 24, 2007 Share Posted Január 24, 2007 Pont folyamatban voltam... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 24, 2007 Share Posted Január 24, 2007 Jaah értem akkor ezesetben elnézést Tetszik a logo. sokkal jobb mint az enyém. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 25, 2007 Author Share Posted Január 25, 2007 kösz képet nagyon jó lett de dobié is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zola8 Posted Január 25, 2007 Share Posted Január 25, 2007 Nincs mit. Nekem is tetszik. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 26, 2007 Author Share Posted Január 26, 2007 "székes" fehérváron: székesfeketeváron:): Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 26, 2007 Share Posted Január 26, 2007 Jók ezek a fotók bár kicsit magyányosak Az első képnél szépiát használtál, sárgítottál rajta vagy eleve ilyenek voltak a fények? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 26, 2007 Author Share Posted Január 26, 2007 vicces mert az első képnél ilyenek voltak az adott fények:) a ásodiknál meg Black&white meg egy kis more shadow Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 26, 2007 Share Posted Január 26, 2007 jó ötlet volt az a more shadow. nekem eszembe nem jutott azt hittem hogy B&W vel és dithering elcsináltad de azzalnem az lett az eredmény mint nálad. (merthogy megpróbáltam kicsit szórakozni a képpel. ) Viszont egy kis zajszűrést eltűrt volna mindkettő. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 26, 2007 Author Share Posted Január 26, 2007 apa: apa(szerkesztett:) fuu nekem nagyon tetszik...egyébként azért nem szűrtem zajt mert nem nézett ki jól Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 27, 2007 Share Posted Január 27, 2007 Ne érts félre nekem is nagyon tetszik. Nem muszáj a leg erősebb zajszűrést rányomni. azzal a csúszkával is lehet finomítani a zajszűrés erősségén. Nah a képekről: Az első kép igazán jó lett. Jó szögből van lekapva. Legalábbis nekem tetszik. Nemtom hogy a többiek hogy vannak vele. A jobboldali ajtót (nemtom pontosanmi lehet az de sztem ajtó) levághattad volnamert zavaró. Mindig odavonnza a szemem és elveszi a figyelmet a kép fő témájáról. A módosított verziónál túl sok a sötét rész. Lehetett volna úgy pl hogy nem teszel rá annyi árnyékot így kicsit látszana (halványan) apukád arca és ettől sejtelmesebb lehetett volna a kép. Csak így tovább és sok vidám ész szép képet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 27, 2007 Share Posted Január 27, 2007 Bocsi hogy megint a te fotóiddal "bűvészkedem" de olyan jó elképzeléseim támadnak amikor egy két fotódra ránézek. Tök jó dolgokat lehet kihozni belőlük. De csakis azért mert jó az ALAP. Itt az egyik. Ez csak annyiban különbözik az elsőtől hogy nincs rajta szöveg. Nekem szöveggel jobban tetszik de ezt mindenki döntse el maga. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 27, 2007 Author Share Posted Január 27, 2007 zsír....de ha zajszűrést csinálok akkor elmosódik nagyrészt a dolog... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3nC3 Posted Január 27, 2007 Share Posted Január 27, 2007 Na akkor betennék én is pár képet Ezen a kettőn epdig én vagyok Az elsőt én fotóztam a másodikat tesóm.Megmondtam neki h fényképezzenmeg mindent ja és még1 magamról :D:D:D ezt is én fotóztam (ego ottvan) egyenlőre ennyi pLs cOmmeNt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 27, 2007 Author Share Posted Január 27, 2007 szerintem k*rvajók.... :) de komolyan grat hozzájuk.... csináltam ma képeket,max egy kis contrastot meg effectet nyomtam rá:meg frame-t: csak frame: ezek közül melyik a jobb?(mindakettő feketehehér csak a tábla piros(BENCE ÖTLETÉBŐL...remélem no problem) csak frame: két eredeti: két night effectes: azt hiszem a maik k*rvajók lettek...csak szerényen commentet én is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3nC3 Posted Január 27, 2007 Share Posted Január 27, 2007 Télleg nagyon jók lettek a táblásba a2. jobb ahol erősebb apiros sztem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 27, 2007 Share Posted Január 27, 2007 b3nC3 Az első az tuti. Az tettszik nagyon. A másodiknál azt a drótot ott felül ki lehetett volna szedni. De ez is jól néz ki. A harmadiknál túl vastagaz a fekete keret. legalábbis számomra. De a kép az nagyon szép. Olyan mesebeli erdő feeling. A negyedik képnél is ott az a vagystag fekete keret. Nekem valahogy az ilyen szép színes és világos képeknél nem tetszenek a nagyon vastag sötét keretek. Ötödik kép: Ez viszont gyönyörű lett. (Szerk:. olyan gyönyörű hogy észre se vettem a keretet. De itt a keret nem is olyan vastag és így pont jó és illik a képhez.) Hatodik: Ez is szép. Hát igen. Ha vannak szép helyek ahol fotózhat az ember. Itthon sajnos nincs sok ilyen hely A hetedik olyan nyugalmas kép. Jó nézni. És a közelemben nekem miért nincsenek ilyen szép helyek mint ami a nyolcadik képen van???? Nagyon szép lett. Az a kép amin piros tornacipőben vagy az nagyon ötletes. Grat az összes képedhez szerintem is nagyon jók. Remélem nem haragszol hogy elmondtam róluk a véleményemet ilyen elég részletesen. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 27, 2007 Share Posted Január 27, 2007 Jeti Peti Hátlehet ez jobblett volna színesben. Így olyan komor számomra. Nem tennéd be ide színesben hogy úgy is megnézhessem? Nagyon megköszönném. Egy darabig nézegettem mire rájöttem hogy ez hó. Színesben lehet ez is jobblenne bár nemtommert még nem láttam színesben. Rendes lennél ha ezt is feltennéd. Ezek közül szerintem az a jobb amielyiken nem olyan világos a piros szín vagyis az első. de azért azt a két vastag drótot jobbés bal oldalt ki lehetett volna klónozni. Kétség kívül szebb lenne ez a dombocska anélkül a vas darab (vagy mifene ) nélkül. Legalábbis én biztos elhúztam volna onnan vagy valami. Dehát én ilyen vagyok. Mindent megteszek egy jó képérdekében. Észrevettemhogy mostanában nagyon sok fekete fehér vagy szomorú/magányos témájú képet csinálsz. Nehogy depressziós legyél vagy valami. Itt a második sokkal jobb mert az elsőn egy kicsit be van égve az ujjad. (Ha ez a te ujjad. ). Itt is a másodikra szavaznék. Illene már nekem is betenni pár képet. Szétnézek a gépen a mostani fotóim között hátha rálelek valami jó képre. Sajna ma semmi ötletem sincsen hogy mit fotózhatnék ezért csak a gépen nézek szét. Jah és b3nC3. Megkérdezhetem milyen géped van? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 27, 2007 Author Share Posted Január 27, 2007 öö...azok sajna nincsenek meg színesben mert feketefehér bevolt állítva és elfelejtettem.... ööö...kösz a kritikát de sajna nem mertem bemenni oda a tóra mert messze volt a hajó és nem mertem... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 27, 2007 Share Posted Január 27, 2007 JAAA hogy az egy tó lenne???? Akkor elnézést. nemtom én valahogy vizes aszfaltnak néztem. Hát lehet én sem mentem volna be a tóba. Azért én sem vagyok ennyire elfogult. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts