Jump to content
PirateClub.hu

Feltörték a Sony PlayStation Portable konzol játéklemezeit


tibiole
 Share

Recommended Posts

Feltörték a Sony PlayStation Portable konzol játéklemezeit

 

A Paradox néven ismert cracker-csoport már mérget vehet arra, hogy a Sony főellenségként tekint a tagokra: a csoport ugyanis Sony PlayStation Portable játékokat tett elérhetővé az interneten. A Paradox feltörte a PSP speciális UMD lemezének "védelmét" és ISO formátumban közzétette a Wipeout: Pure US, Ridge Racers (japán verzió) és Vampire Chronicles: The Chaos Tower (japán verzió) játékokat a warez szervereken.

 

A feltörés tulajdonképpen nem volt nehéz, a játékok ugyanis szabványos, ISO9669 formátumban foglalnak helyet az UMD lemezeken, az azonban talány, hogy a Paradox miképpen fért hozzá a lemezek teljes, bitről bitre olvasott tartalmához. A csoport lépése egyelőre csak az első a PlayStation Portable kalózjátékok megjelenése felé vezető úton, a lemásolt játékokat ugyanis egyelőre csak CD-lemezekre vagy DVD-kre lehet kiírni, UMD-lemezekre -- íróberedezés híjján -- nem, így játékkonzolokban sem lehet használni őket.

 

psp.jpg

 

A megszerzett játékok kódja ugyanakkor a hozzáértők számára fontos adatokat tartalmazhat, visszafejtését követően ugyanis a Sony konzol féltett titkaiba mutathat bepillantást. A Sony Computer Entertainment Europe nemrég jelentette be, hogy a PlayStation Portable csak szeptember elsejétől lesz kapható Európában. A konzol induló, ajánlott végfelhasználói ára várhatóan 249 euró lesz.

Módosította spirituell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...