Jump to content
PirateClub.hu

Magyar Labdarúgás


Pityuu
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

Pos. Team Points

1 Debrecen 33

2 Újpest FC 30

3 Vasas SC 28

4 Haladás 24

5 Nyíregyháza 24

6 Zalaegerzseg 22

7 Kaposvár 21

8 Kecskeméti TE 21

9 FC Fehérvár 21

10 Budapest Honvéd 19

11 MTK 19

12 Diósgyör 19

13 Paksi 18

14 Györi ETO FC 18

15 REAC 8

16 BFC Siófok 8

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Paks-Újpest 3-1

Az igazi paksi virtus

 

Paks, május 9., 20.05 Hátrányból tápászkodott fel a mérkőzésen végig domináns hazai alakulat.

 

20090509-0ujpest_paks08_09_01.jpg

 

Ha azt mertük - pontosabban mertem - állítani, hogy az atomvárosiak a Vasas elleni 3-0-s siker alatt teljesítettek az idei szezonban, akkor mindez helytállónak bizonyult, egészen a mai estéig.

Gellei Imre fiai "földön túli" bravúrt bemutatva egygólos hátrányból megfordították az állást, és 3-1-re győztek, minden valószínűség szerint a még meglévő aranyesélyt elvéve a Liláktól - ahogy tavaly is.

Tököli Attiláék szinte végig uralkodtak, még az se törte meg őket, hogy az első félidő korai szakaszában az ellenfél került előnybe. A második félidőre dühödt vadként viharzottak ki, és nem egészen 6 perc alatt elsöpörték az újpestieket, akiken az angol cserelégió sem tudott segíteni.

A tabellán méltánytalanul pozíciót elfoglaló paksiak akár csúfos vereséget mérhettek volna a vendégekre, ám nekik volt egy Balajczájuk, akinek mai alakítását szuperklasszis jelzővel lehetne illetni, nem úgy a társaiét, akik valami folytán elvesztették lelkesedésüket, a mai mérkőzésen egészen a 60. percig csak bóbiskoltak, ébredésük viszont már későinek bizonyult.

A színvonalat csak dicsérni lehet, ami ezúttal nem Kabátéknak volt köszönhető, hanem az újjáéledő és a nagyérdeműt maradéktalanul kiszolgáló hazaiaknak, akik természetesen tapsvihar mellett vonultak az öltözőbe.

 

Gellei Imre (Paks): - Gratulálok a csapatomnak, de egyet megkérdeznék a játékosaimtól: ha tudunk így játszani és küzdeni, akkor miért nincs ez így mindig? A mérkőzés képe hasonlított a Fehérvár ellenihez, de most a helyzeteinket gólokra váltottuk. Balajcza óriási bravúrjai tartották meccsben az Újpestet, amelynek három kitűnő támadóját levettük a pályáról.

Szentes Lázár (Újpest): - Mindent megpróbáltunk, de mai teljesítményünk sajnos ennyire volt elég.

(Páll)

 

/nb1.hu/

 

 

Őszintén köszönöm a Paks teljesítményét, s azt hiszem innen már nem lehet kérdéses... :):rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Jelzem, még a Debrecen is meccsel a Paks, az MTK és a Diósgyőr csapatával, ezek mind megviccelték az Újpestet. Szegény Roy Keane is egy borzasztó találkozót fogott ki, hogy megnézze Rudolfot a Honvéd ellen focizni. Magyar szurkolónak is "keane"szenvedés volt a derbi, nemhogy neki. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Gratulálok a Debrecennek a bajnoki címhez ;)

 

Örülök, hogy nem az Újpest nyerte ... :D Sajnos nekünk a címvédés nem sikerült, sőt messze elmaradtunk, de ez a szezon ilyen volt, ilyet, ahogy Garami mondta még ember nem látott, hogy ennyi sérültje legyen egy csapatnak :blink:

Na de nem baj, majd jövőre!

Rettegj Loki, de ez az év szép volt. Grat még egyszer :)

Link to comment
Share on other sites

DVTK-DVSC 2-3

Semmi Cicó!

 

Miskolc, május 22., 21.05 Győzelmével negyedszer is bajnok a Loki.

 

20090522-meccsujindex.jpg

 

"Semmi cicó, nálam van a stukker!" ? mondta semmi cécó helyett Woody Allen a Fogd a pénzt, és fuss! című krimikomédiában félresikerült bankrablási kísérlete közben. Ma este, a Diósgyőr stadionjában sokkal jobb helyen volt a "stukker", nevezetesen a "Cicó" becenévre hallgató Czvitkovics Péternél, aminek köszönhetően bajnoki címet érő 3 pontot rabolt a Debrecen Miskolcon.

Ami a mérkőzést és a körítést illeti: idestova 12 éve már, hogy az NB I-ben újoncként induló Tornyi Barnabás-féle Diósgyőr 11 ezer néző előtt fogadta a Debrecent, és 2-0-s vereséget mért a hajdúsági együttesre.

Mára a nézők közel fele "elpárolgott" (igaz, ez a jelenség nem egyedi eset, sajnos általánosnak mondható a magyar futballban), és a sok vihart megélt borsodiak sem olyan félelmetesek a bástyáik között, de a keleti rangadóknak azért mostanság is van presztízse.

Ma este pedig az átlagosnál jóval nagyobb tétje is: a napilapok olvasását a sportrovattal kezdők nagyon jól tudják, hogy a DVSC a bajnoki cím reményében utazott Miskolcra, egy Loki-győzelemmel ugyanis már matematikai esélye sem maradt volna az aranyra az Újpestnek.

A mérkőzést szokásához híven a biztonságos, fegyelmezett védekezést szem előtt tartva kezdte a hazai csapat, sőt, néha mintha túlzásba is vitte volna az óvatoskodást a fekete sereg (a Debrecen csak a piros-fehér szerelését vitte magával, így a DVTK az idegenbeli fellépésein megszokott dresszt vette elő), ám ezzel nemcsak a Loki, hanem a saját támadójátékát is sikerült kikapcsolnia.

A diósgyőriek szorításában egyedül Rudolf tudott valamelyest kibontakozni, szinte kizárólag csak akkor alakult ki veszélyes szituáció a Kötelest helyettesítő Vojinovic kapuja előtt, amikor a hajdúságiak válogatott támadója egyéni akcióba kezdett. Az első félidő második felében aztán a DVTK is bátrabb lett, és - elsősorban Kamber bombáival ? többször is megtornáztatta Poleksicet.

A szünet után gyorsan kitört medréből a mérkőzés: Czvitkovics 3 perc leforgása alatt duplázott, ám mielőtt még bajnoknak érezhette volna magát a hajdúsági csapat, Homma hatalmas gólt akasztott a kapujába, ismét nyílttá téve ezzel a meccset.

A folytatásban tovább potyogtak a gólok, és előbb a DVSC élő legendája, Dombi Tibor, majd a DVTK abszolút újonca, Balajti Ádám talált be.

Több babér azonban már nem termett a diósgyőrieknek, a Lokomotív megőrizte egygólos előnyét a lefújásig, így a bajnokság hátralévő mérkőzéseinek eredményeitől függetlenül megnyerte a bajnokságot.

/nb1.hu/

 

Diósgyőri győzelmével negyedszer bajnok a Debrecen

 

A Debrecen 3-2-re nyert a Diósgyőr otthonában a Soproni Liga 29. fordulójában, és ezzel a hajdúsági csapat története során negyedszer végzett a magyar labdarúgó-bajnokság élén. A 0-0-s első félidő után a Debrecen Czvitkovics Péter duplájával megnyugtató előnyt szerzett, a Diósgyőr azonban a japán Honma Kazuo révén szépíteni tudott, de egy régi motoros, az eddigi összes bajnoki címben szerepet vállaló Dombi Tibor eldöntötte a három pont sorsát.

 

Soproni Liga, 29. forduló:

DVTK - Debrecen 2-3 (0-0)

Diósgyőr, 3500 néző

v.: Solymosi

Diósgyőri VTK: Vojinovic - Lakatos B., Bogunovic, Viskovic, Gohér - Ahodikpe (Lipusz, 46.), Takács P. (Balajti, 76.), Kamber, Lippai - Tóth M. (Szabó V., 87.), Homma.

Debreceni VSC-TEVA: Poleksic - Bernáth, Mészáros N., Komlósi, Leandro - Czvitkovics, Varga J. (Katona A., 85.), Kiss Z., Szakály P. (Dombi, 46.) - Rudolf, Vinicius (Fodor M,, 72.).

gól: Honma (62.), Balajti (80.), illetve Czvitkovics (48., 52.), Dombi (70.)

sárga lap: Viskovic (19.), Ahodikpe (39.), Bogunovic (58.), illetve Vinicius (58.)

 

Tenisznyelven szólva az első meccslabda adódott a Soproni Liga 29. fordulójában a Debrecen előtt, amely azzal a tudattal készülhetett a nagy rivális Diósgyőr elleni rangadóra, hogy ha nyer, akkor története negyedik bajnoki címét ünnepelheti. A debrecenieket a csapat hivatalos honlapja szerint felzaklatta a sportnapilap egyik pénteki cikke, amelyben az aranycsatában vesztésre álló újpestiek fura és nem bizonyított összefüggésekről beszéltek.

 

Megemlítették, hogy a Paks-Újpest találkozón, melyen Gellei Imre fiai elpáholták a lilákat, Éger László, a korábban a Lokinál is megfordult védő, az egyik gól után a Debrecen helyszínen tartozkodó elnökével ünnepelt, illetve azt az esetet, hogy a Szusza-stadionban pontot szerző diósgyőriek "Hajrá, vidék, hajrá, Debrecen" rigmust kiabálva vonultak az öltözőbe.

 

A debreceniek erre válaszul "Az Újpest továbbra is tisztességtelen eszközökkel harcol" címmel közöltek egy írást a honlapjukon, ahol a paksiak és a diósgyőriek közleménye is feltűnt, mindkét érintett tagadta a vádakat.

 

A pikáns felvezetés után kisebb mezmizéria borzolta a kedélyeket a meccs előtt, a vendégek ugyanis csak egy garnitúra szerelést hoztak, amely ugyanúgy piros és fehér színekben pompázott, mint a DVTK hazai öltözéke, így a borsodiak végül feketére váltottak. A Diósgyőr kapujában nem a válogatott kerettag Köteles kezdett, hanem az a Vojinovic, aki ősszel számtalan nagy védéssel járult hozzá csapata történelmi, első debreceni győzelméhez. A bajnoki címre törő Lokiban ezúttal sem fért be a kezdő tizenegybe a napokban a sportnapilapnak panaszkodó Oláh Lóránt, helyette a brazil Vinicius lett Rudolf ékpárja.

 

Hét perc labdázgatás után Rudolf ment el a bal oldalon, visszagurított a 16-osnál érkező Szakálynak, aki azonban nagyon rosszul találta el a labdát, majdnem taccs lett az akció vége. A 13. percben futott végig az első épkézláb hazai támadás, egy jobboldali beadás után Honma pörgetett, de elég erőtlenül, Poleksic könnyen fogta a labdát. A 18. percben Vinicius táncoltatta meg a hazai védőket szép biciklicselekkel, aztán ballal lőtt - 30 centivel a jobb felső fölé.

 

Nem diktáltak fergetes tempót a csapatok, de egy-egy kisebb lehetőség azért így is adódott, a hazaiaktól Kamber előbb jobbal, majd ballal vállalkozott távolról, a második volt a veszélyesebb, ekkor Poleksic segítette szögletre a lövést, a Lokitól pedig Rudolf beadása után mentett egy védő a berobbanó Czvitkovics elől.

 

A félidő végén már helyzeteket is feljegyezhettünk, Honma dolgoztatta meg Poleksicet, de a kis japán lövése középre ment, aztán Vinicius csapott be mindenkit egy váratlan csellel a diósgyőri kapu előtt, de éles szögből gólt akart lőni, pedig belül Leandro várta a passzt nagy integetések közepette.

 

Herceg András, a Debrecen edzője az első félidőben még arra panaszkodott, hogy nem látja a tüzet csapatán, de az öltözőben valamit nagyon jól csinált, mert a vendégek a 48. percben megszerezték a vezetést, Czvitkovics 27 méteres lövése akadt be a jobb alsóba (0-1). Gyorsan egyenlíthetett volna a Diósgyőr, de Honma passza után Tóth Mihály estében a jobb kapufa felé gurított, ezt pedig a második góllal kontrázta meg a Loki: Vinicius csapott be két védőt a jobb oldalon, beadását pedig Czvitkovics kapásból, balla vágta négy méterről a kapuba (0-2).

 

A megnyugtatónak tűnő előny tudatában visszaállt a Debrecen, a Diósgyőr pedig megérezte a lehetőséget, és szépített, Kamber vette észre a jobb oldalon zárkozó Honmát, aki futtából, jobbal nagy gólt akasztott a jobb felsőbe (1-2). Felbátorodott Gálhidi György csapata, és levegőben lógott az egyenlítés, mégis a Debrecen szerezte az újabb gólt, az egész hazai védelem eltolódott, így Dombinak volt ideje átvennie a labdát, megcsinálnia egy hidegvérű cselt, és jobbal kilőni a jobb sarkot (1-3).

 

Akik azt hitték, hogy ezzel eldőlt minden, az tévedett, a Diósgyőr harcosan ment előre, és Honma erőből belőtt labdáját az élete első élvonalbeli meccsét játszó Balajti pörgette a jobb sarokba (2-3). A középkezdés után Rudolf került ziccerbe, de lábon lőtte Vojinovicot, aztán Leandro próbálta visszaállítani a kétgólos differenciát, de szabadrúgásból a bal felső mellé csavart.

 

Az utolsó percekben nyomott a DVTK, de jól takarított a debreceni védelem, Solymosi Péter pedig a 92. percben lefújta a meccset, és ezzel története során negyedszer magyar futballbajnok a DVSC.

 

"Hihetetlen nagy feszültség szabadult fel mindenkiben, mivel nagyon akartuk ezt a győzelmet és a bajnoki aranyat - mondta Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere. - Ma kiderült, hogy mégis a Debrecené a legjobb futballcsapat Magyarországon és büszke vagyok a játékosokra, hogy egy ilyen nehéz mérkőzésen helytálltak."

 

A legeredményesebb vidéki klub

A DVSC 1902. március 12-én alakult meg. Akkor még Egyetértés Futball Club néven szerepelt, majd 1912 nyarán önállósította magát, és létrejött a Debreceni Vasutas Sport Club. A hajdúsági gárda az elmúlt több mint egy évszázad során négy aranyérmet (2005, 2006, 2007, 2009) szerzett, s háromszor volt kupa-, illetve háromszor Szuperkupa-győztes. Ezzel a legeredményesebb vidéki klub.

 

A Debrecen az 1942/43-as szezonban jutott fel először az élvonalba, ám négy évvel később kiesés következett, amit 1993-ig még hét követett, sőt 1967-ben a DVSC legnagyobb kudarcát élte át, a harmadosztályba került. A klub honlapja szerint a II. világháborút követő évtizedek szocialista sportpolitikája alól Debrecen csapata sem vonhatta ki magát: gyakoriak voltak a névváltozások, a mintát a hajdani szovjet sportszövetségek jelentették. Az egyesület neve 1948-49-ben Debreceni Vasutas Sport Egyesület, 1949-től 1955-ig Debreceni Lokomotív (ekkor született meg a csapat beceneve, a "Loki"), 1955-56-ban Debreceni Törekvés, majd 1957-től 1979-ig Debreceni Vasutas SC volt.

 

A Loki igazi sikerkorszaka 1993-ben kezdődött. Feljutott az élvonalba, rá egy évre pedig Garamvölgyi Lajossal bronzérmes lett a bajnokságban és 1999-ben a Magyar Kupát is megnyerte. 2001-ben újra Magyar Kupát nyert az együttes, ám a bajnokságban a kiesők között végzett, de a BKV Előre visszalépésével bennmaradt az első osztályban. Ugyanebben az évben Szima Gábor többségi tulajdonos lett a klubnál.

 

A csapat Szentes Lázár irányításával 2003-ban és 2004-ben a harmadik helyen végzett, ezen kívül 2003-ban a Magyar Kupában ezüstérmet szerzett, a fináléban a Ferencvárostól vereséget szenvedett. 2005-ben története legnagyobb sikerét elérve magyar bajnok lett az együttes. Ekkor már Supka Attila volt a vezetőedző, a tréner egy évvel később ismét aranyéremig vezette együttesét, 2007-ben pedig már a cseh Miroslav Beránek irányításával szerezték meg újabb elsőségüket a piros-fehérek, akik ezzel sporttörténeti tettet hajtottak végre. Korábban ugyanis egyetlen vidéki csapat sem tudott zsinórban háromszor is az élen végezni.

 

A sorozat 2008-ban megszakadt, akkor második lett a Loki az MTK mögött. Ugyanakkor a klub bezsebelte története harmadik kupagyőzelmét.

 

/origo/

Link to comment
Share on other sites

Arról ne is beszéljünk, hogy a Loki kiemeltként indulhat nemzetközi porondon (a jujjpest nem lett volna kiemelt), így könnyebb ellenféllel, s az új uefa kiírásoknak változásainak köszönhetően akár több ideig is lehet nemzetközi porondon.

Link to comment
Share on other sites

NEMZETI SPORT:

 

DEBRECENI ARANYKOR: a címvédő MTK trónfosztásával a piros-fehérek bizonyították, hogy az övék az évtized legerősebb együttese

 

d00074DAAa19320bd2f59_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

d00074DA8fe21e44f8956_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Negyedszer is zúgott: bajnokcsapat!

 

CZVITKOVICS PÉTER ÉS DOMBI TIBOR REMEK GÓLJAIVAL A LOKI GYŐZNI TUDOTT DIÓSGYŐRBEN, ÍGY EGY FORDULÓVAL A VÉGE ELŐTT BEHOZHATATLAN ELŐNYRE TETT SZERT AZ ÚJPESTTEL SZEMBEN

Öt év alatt negyedszer lett bajnok a Debrecen, miután nagy csatában gyenge első és látványos második félidő után győzött Diósgyőrben.

 

PERCRŐL PERCRE

 

7. perc: Rudolf a bal oldalon lefutotta Lakatos Bélát, majd középre gurított, az érkező Szakály Péter azonban 14 méterre a kaputól rosszul találta el a labdát, amely a bal alsó sarok mellett hagyta el a pályát.

 

18. perc: Leandro hozta játékba Viniciust, aki két cselt követően tisztára játszotta magát, de 14 méterről ballal a jobb felső sarok fölé lőtt.

 

41. perc: Honma tört be a debreceni tizenhatoson belülre, 12 méterről bombaerős lövést zúdított a bal felső sarok irányába, de Polekszics kiütötte a labdát.

 

48. perc: Kiss Zoltán passzolt, Czitkovicsnak, aki középről, 25 méterről jobbal ellőtte a labdát, amely gellert kapott Bogunovics combján, s a jobb kapufát érintve vágódott a kapuba.

 

0–1

 

52. perc: Vinicius a jobb oldali szögletzászlónál kétszer is kicselezte Gohért, aztán ballal beemelt, és az egyedül hagyott Czvitkovics nyolc méterről ballal emelte a labdát a hálóba.

 

0–2

 

62. perc: Lipusz a bal oldalról ívelt középre, Kamber egyből jobbra tolta a labdát, és az érkező Honma 12 méterről jobbal egyből óriási gólt ragasztott a kapu jobb oldalába.

 

1–2

 

70. perc: Rudolf vezette keresztbe a labdát, majd a meginduló Dombi elé játszott. A debreceni játékos betört a tizenhatoson belülre, egy lövőcsellel elfektette Gohért, majd mielőtt Takács Péter belevetődhetett volna a labda útjába, tíz méterről laposan jobbal a jobb sarokba lőtt.

 

1–3

 

80. perc: Lipusz a bal oldalról keresztbe ívelt, Honma mellel maga elé tette a labdát, majd mellmagasságban középre emelt, és Balajti élete első NB I-es labdaérintéséből jobbal hat méterről a kapu jobb oldalába perdített.

 

2–3

 

A diósgyőri szurkolók dörzsöl ték a szemüket: nocsak, idegenben játszunk. Kedvenceiken ugyanis az a fekete szerelés feszült, amelyikben a Miskolctól távol eső mérkőzéseket szokták megvívni. Mint kiderült, a játékvezető „öltöztette át” őket, mivel a Debrecen csak azt a piros-fehér garnitúrát hozta magával, amely hajaz a DVTK hazai viseletére.

 

Sokáig úgy tűnt, a Diósgyőr valóban idegenben lép pályára: percekkel a kezdés előtt több volt a Loki-drukker a tribünön, mint a diósgyőri. Aztán fordult a kocka, nagyjából minden második miskolci szurkolóra jutott egy debreceni, így jött össze háromezer néző. Másutt soknak számít, a DVTK-stadionban azonban elégedetlenséget szült – a szakértők a tv-közvetítéssel magyarázták a foghíjas tribünt, mert az ember kétszer is meggondolja, hogy kifizes

 

Tisza Tibor az Újpest támadója

MEGMONDOM A MAGAMÉT...

Habár az utolsó percekig éles volt a Debrecen diósgyőri meccse, a Loki végül megnyerte a mérkőzést, és megszerezte negyedik bajnoki címét – az újpesti labdarúgók ezzel lemondhattak álmukról. A péntek esti kilencven percet a képernyő előtt végigizguló Tisza Tibor természetesen csalódott.

 

Bíztam benne, hogy ront még a Debrecen, de szerintem ennek a szezonnak az Újpest az erkölcsi győztese. Tudom, hogy mennyit tettünk azért, hogy bajnokok legyünk. A miénk volt a legszínesebb csapat, mi játszottuk a legjobb meccseket, és ezzel nem a debreceniek érdemét akarom kisebbíteni. Olyan élményekkel lettem gazdagabb ebben az idényben Újpesten, amelyeket sosem felejtek el. Nehéz ilyenkor bármit is mondani, de azt megígérhetem, hogy a történtek ellenére csapatunk mindent megtesz azért, hogy a hátralévő két meccsen is olyan teljesítményt nyújtson, amely méltó az Újpest hírnevéhez.

 

 

No comment, nagyszájú furcsa tag volt már db-ben is :D fordult egy kicsit a tündérbogár nyilatkozata ahhoz képest, h. nem régen már kijelentette, h. bajnokok :lol:

 

 

 

sen-e 1400 vagy 2000 forintot, amikor a meccset ingyen is megnézheti…

 

Oláh Lóránt is kihagyta az összecsapást – hogy önszántából, netán a vezetőség döntése nyomán, nem tudjuk, azt viszont igen, hogy az elmúlt napokban éppen lapunk hasábjain a mellőzésére panaszkodó támadónak ezúttal nemhogy a kispadon, a sorsdöntőnek vélt bajnokira benevezett keretben sem jutott hely. Innentől fogva alighanem szabad a vásár: aki akarja (és aki kivásárolja a papíron még három évig élő szerződéséből…), viheti.

 

Ha már – burkoltan – szóba kerültek az anyagiak: köztudott, hogy a Diósgyőr 16 millió forintos tartozást görget maga előtt már esztendők óta. Értesülésünk szerint az egyesület május 25-ig kapott haladékot arra, hogy kifizesse adósságát egy budapesti ügyvéd házaspárnak. Ami azt illeti, nem irigyeljük a DVTK elöljáróit, senkinek sem jó tartozni, hát még jogvégzett embernek. Ennél csak egy rosszabb van: két jogvégzett embernek tartozni…

 

A DVSC ugyanakkor a jó játékkal adós maradt az első 45 percben, csupán a félidő hajrájában kerekedett riválisa fölé. Ebből kikövetkeztethető, hogy addig a házigazdák futballoztak jobban, igaz, nem sokkal, három veszélyes távoli lövésen kívül mást ők sem tudtak felmutatni. A 0–0-s félidei állás hűen tükrözte az addig látottakat – hogy a Diósgyőr nőtt fel a bajnoki címre pályázó Debrecenhez, vagy a Debrecen sülylyedt le a középmezőny alján szerénykedő Diósgyőr szintjére, abba most e helyütt inkább ne menjünk bele…

 

Annyit ellenben rögzítsünk, hogy a Loki külön klasszist képvisel. Ez mindjárt a második felvonás elején kiderült: Czvitkovics Péter előbb messziről, majd közelről talált a kapuba. Azt azért ne hallgassuk el, hogy a két gól között Tóth Mihály ziccerben hibázott (az üres kapu mellé rúgta a labdát), így lehetett 1–1 helyett 0–2. Nem csodálkoznánk, ha a főváros IV. kerületében ezekben a percekben hirtelen megnőtt volna az ablakon kihajított tv-készülékek száma…

 

Sokan el is könyvelték, hogy ekkor nem csupán a három pont, hanem az aranyérem sorsa is eldőlt, talán csak tizenegy diósgyőri futballista vélekedett másként. Közülük is kiemelendő Honma Kazuo, aki akkora gólt lőtt, hogy azért szülőhazájában, Japánban háromszoros banzáj járna.

 

Ha az első félidei teljesítményükért kritizáltuk a résztvevőket, feltétlenül meg kell jegyeznünk, hogy a másodikban mindkét gárda a szebbik arcát mutatta. A szépítés után a DVTK részint dacból, részint kötelességből ment előre, a DVSC pedig okosan futballozott. Olyannyira, hogy egy tanítani való kontratámadás záró akkordjaként Dombi Tibor a legnagyobbakat idéző találattal növelte együttese előnyét. Hogy a piros-fehérek emblematikus figurája milyen fontos gólt szerzett, az a végén derült ki: az élete első élvonalbeli mérkőzésén szereplő Balajti Ádám élete első élvonalbeli labdaérintésével tette újfent szorossá a meccset.

 

Mivel a saját nevelésű fiatalember második (és harmadik és a többi…) megmozdulása már nem eredményezett gólt, maradt a 2–3, ami azt jelentette, hogy a Loki negyedszer is magyar bajnok lett.

 

A debreceni játékosok előbb egymás, aztán a pályára betóduló drukkereik nyakában lógtak, a diósgyőriek meg vastapssal köszöntötték az újdonsült aranyérmest, és zúgott a „Hajrá, vidék!” és a „Bajnokcsapat!”

 

A fieszta megkezdődött…

 

 

 

d00074DACd7fb447db4b3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Gólszerzők ünnepelnek: Dombi Tibor (balra) és Czvitkovics Péter

 

d00074DAE2797ef456c9c_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Euloge Ahodipke (balra) keményen, Leandro pedig trükkösen játszott

 

d00074DB0cc97ef2f47bd_www.kepfeltoltes.hu_.jpgd00074DB2bc5edb8ca361_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

d00074DB4edb27fe696e6_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

d00074DB6c9c06478d977_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Ha pontosak akarunk lenni, rög zítsük: a fieszta 20 óra 51 perckor kezdődött – és a kilencvenes évek aranyünnepeit idézte. A mérkőzés közben a kerítést minden egyes Loki gólnál kis túlzással kilencven fokkal elhajlító debreceni tábor tudniillik egyetlen lendülettel zúdult a pályára. Rövidesen a DVSC-TEVA játékosainak zöme „strandszerelésben” feszített, ami annyit tett, hogy legtöbbjükön nagyjából az alsónadrágot hagyták a „Bajnokcsapat!” feliratú drapériát is a pályára vivő fanatikusok.

 

Káoszünnep – ez volt az érzése az embernek.

 

Ahogy maga a meccs is az volt. Röpködtek a „Bajnokcsapat!” üvöltések, ezek a diósgyőri este levegőjében keveredtek a „Te vagy a legjobb, Bandi!” ordítással. A címzett magától értetődően Herczeg András, a DVSC menedzsere volt, aki az utolsó másfél percet szinte transzban élte végig a kispad mellett. Oyan önfeledten szaladt a kezdőkörbe, mint akire rászakadt a világ boldogsága. Hét-nyolc perccel később viszont már érezte is az öröm súlyát: az öltözőfolyosó sarkában megállt egy pillanatra, kifeszítette a derekát – a szemében könny csillogott.

 

„Hogy mit érzek? Boldogságot, és elképzelhetetlen megkönnyebbülést, felszabadultságot…” – mondta egy szuszra.

 

Mellesleg a klubmenedzser nem csak magányában maradt sziklaszilárd. A mérkőzést közvetítő televíziónak nyilatkozva, cirka ezer debreceni szurkolóval a háta mögött állta a kérdéseket, miközben egy-egy oldalpillantással talán azt is sikerült felmérnie, milyen állapotban vannak tanítványai, vagy éppenséggel a szakmai stáb tagjai. Zoran Szpisjak vagy Bücs Zsolt speciel semmivel sem volt túlöltözöttebb a labdarúgóknál, Vinicius Leal Galvao Loki-sállal a fején táncolt, Varga József befáslizott bokával csoszogott, s maga elé nézve próbálta feldolgozni az első bajnoki cím okozta „sokkot”.

 

„Még nem fogtam fel, hogy mit ért el a csapat, és mit értem el én” – mondta az őszt még az NB II-escsapatban kezdő középpályás.

 

„Megígértem a születendő fiamnak, hogy háromszoros bajnok lesz az apja, egyszerűen muszáj volt tartanom a szavamat” – szakadt ki a Lokival második,egyébiránt harmadik bajnoki aranyérmét nyerő Leandróból a felelősségteljes családfő. A brazil születésű védőhöz, középpályáshoz hasonlóan félkomolyra vette a figurát Mészáros Norbert is, megfogalmazva a komplett debreceni társaság véleményét.

 

„Én nem tudok különbséget tenni a bajnoki címek között, valamennyi egyformán kedves. De ha erről most mondanom kell valamit, az jut eszembe, hogy ezért kellett a legkeményebben megharcolnunk, talán ezt az aranyat találtuk meg legnehezebben.”

 

A mellesleg 3–2-re megnyert találkozó legjobbja, a kétgólos Czvitkovics Péter egy törölközővel a derekán állt a kamerák elé, pezsgőtől csapzottan, rekedten rangsorolta egyéni dicsőség-listája elemeit: „Harmadszor lettem felnőtt magyar bajnok, de azt hiszem, ezért tettem a legtöbbet, ezért dolgoztam meg a legkeményebben.”

 

Az MTK-val korábban két elsőséget begyűjtő középpályás szavait mintha a csapat pályaedzője, Zoran Szpisjak is meghallotta volna, a szerb származású szakember széles mosoly kíséretében tudniillik szintén a befektetett energiát, munkát jelölte meg a Loki negyedik bajnoki címének legfontosabb elemeként. Mondván, minél többet gürizik egy ember egy cél érdekében, annál nagyobb az esélye hogy beteljesíti az álmát, ami jelen esetben az aranyéremben testesül meg.

 

„Nehéz volt, de megcsináltuk!” – lihegte egy őt átkaroló szurkolónyakába Rudolf Gergely, a Loki válogatott csatára.

 

Persze viszonyítás kérdése, kinek mi volt nehéz. Vukasin Polekszicsnek, a Loki mellett a montenegrói válogatott kapusának éppenséggel a talpon maradással, a levegővétellel is gondjai akadtak.

 

„Egész héten lázas voltam, de egyszerűen muszáj volt védeni. Tavaly kupát nyertem a DVSCvel, az idén életemben először felnőtt bajnok lettem, köszönök neked mindent, Loki, köszönök nektek mindent, szurkolók! Ja, és sajnálom az Újpestet…”

 

Mindamellett nagyjából ez volt az egyetlen, a legfőbb riválist érintő megjegyzés, ami az öltözői pezsgőfürdő zajában elhangzott.

 

„Nagy csata volt, mostanra megnyugodtam” – mondta futólag a játékosok által levegőbe dobált Herczeg András felé sietve, egy-két aggódó pillantást küldve az „artisták” felé Szima Gábor, a DVSC-TEVA elnöke, akiről hét óra előtt néhány perccel reménytelen vállalkozás lett volna formázni a nyugalom szobrát. Nem úgy Mező József kapusedzőről, aki fél tízkor a már kiürült stadion főépülete falának támaszkodva lezseren megjegyezte, ő már két és fél órával korábban lehiggasztotta az aggodalmaskodókat: „Mondtam a fiúknak, hogy nyugi, 20 óra 55-kor bajnokok lesztek!”

 

Mellesleg egy magánbeszélgetésben már jóval korábban megjövendölte a sikert. A Vasas otthonában megnyert bajnoki után faarccal bejelentette, negyedik bajnoki címét Diósgyőrben ünnepli majd a társaság.

 

A tipp bejött, arra azonban alighanem ő sem számított, hogy a fieszta ennyire spontán és önfeledt lesz. Ahogy egy pályára beszaladó szurkoló megjegyezte, a berohanás előtt nem volt benne biztos, hogy pezsgőt vagy pofont kap a játéktéren. Az előbbi verzió jött be, és ez így volt rendjén.

 

Ünnep

 

Azon most már felesleges lenne rágódni, hogy igazságos volt-e az időbeosztás, hajdanán a hajrában a fair play szellemében rendszerint egy időben játszottak a csapatok nálunk, de ez már a múlt, felejtsük is el. Így fordulhatott elő, hogy az egyik bajnokaspiráns péntek este nem sokkal lefekvés előtt lépett pályára, míg a másik szombat délután szerepel, amikor a még potenciálisnak nevezhető focirajongók egyik része füvet nyír, a másik pedig megpróbálja kiheverni a hét fáradalmait. Debrecenben nagy valószínűséggel már senki sem foglalkozik a szombat történéseivel, a városban senkit sem érdekel majd, mit játszik Győrben a nagy rivális Újpest – ennek már nincs jelentősége. A Loki öt év alatt negyedik bajnoki címét gyűjtötte be. Bravúros mérleg, hasonlóval a hetvenes évek legendás Dózsája büszkélkedhetett (sorozatban hét bajnoki cím), s ami említést érdemel, a DVSC évről évre gyengülő játékoskerettel hozta az újabb bajnoki aranyat. Amíg korábban hazai szinten klasszisok futballoztak piros-fehérben Sándor Tamástól kezdve Halmosi Péteren, Dzsudzsák Balázson át Dorge Rostand Kouemaháig, addig a mostani bajnok jóval szürkébb játékoskerettel érte el a végső sikert. Ez tény, ezzel talán a Loki vezetői sem vitatkoznak. Mert van ugyan válogatott futballistájuk, Rudolf Gergely (s ez bizony nagy szám a hazai mezőnyben), náluk rúgja a labdát Leandro, az örökifjú Dombi Tibor, a technikás Czvitkovics Péter, ám sokaknak még bőven van mit tanulniuk. A vezetők sem titkolták, hogy a csapat alapos vérátömlesztésen esett át, a fiatalítás jegyében teltek a hetek s a hónapok, s így is sikerült bajnoki címet nyerni. Nem véletlenül mondta Herczeg András vezetőedző a bajnoki hajrá közepette, hogy fáradt a csapata. Fáradt, enervált és sokat hibázik. A debreceni fiúk az idén ritkábban rukkoltak ki igazán közönségszórakoztató futballal, olykor görcsösen, fásultabban játszottak, de – ők lettek a bajnokok. Debrecen ünnepel: öt év alatt a negyedik bajnoki címet, s ez valóban mestermunka – bravúr. Az más kérdés, hogy az ünnep pillanataiban is lesznek, akik azért megkérdezik: ha korábban erősebb játékoskerettel is szenvedett nemzetközi porondon a Loki, akkor mi lesz vele az ősszel? De ez már egy másik történet.

 

d00074DBA514c8d1181f7_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Herczeg András csak a lefújás pillanatában hitte el, hogy sikerült

 

d00074DBCf6f1e9eee292_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az öltözőben folytatódott: a játékosok literszámra locsolták a pezsgőt

 

d00074DBE1abb0624b7e3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A pályán kezdődött: volt, aki megfontoltan, volt, aki hajmeresztő módon ünnepelt...

 

 

Módosította Nietzsche
Link to comment
Share on other sites

Ez lett minden idők legjobb Haladása

 

Csertői Aurél vezetésével kiválóan szerepel a szombathelyi csapat, ám hiába a nagy siker, az edző öröme nem felhőtlen

Várhatóan hatalmas tömeg és telt ház fogadja majd ház fogadja majd Szombathelyen a Szombathelyen a meccsre egy hetet még várni kell, de a Hali-szurkolók alighanem visszaszámolnak: egyrészt óriási presztízsmeccs lesz, másrészt ünnep Ha a Haladás szombaton legyőzi a Paksot, már biztosan biztosan bronzérmes.

 

Gondolta volna?

 

Azt, hogy dobogóra állunk? – kérdezett vissza Csertői Aurél. – Ha azt mondom, igen, a fejemhez vágják, nagyképű vagyok, pedig én pontosan tudtam a rajt előtt, hogy hazai szinten erős a keretünk, olyan futballistákkal dolgozhatok, akik képesek kihozni magukból a maximumot. Erre törekedtünk a keret kialakításakor.

 

Szerencsés edző. Olyan vezetőkkel dolgozhat, akik ugyanúgy értik és érzik ezt a játékot, mint ön. Azért egészen más lehet szakmáról, jövőről, csapatról beszélni Illés Bélával és Halmai Gáborral, mint mondjuk karalábéültetvényen meggazdagodott, labdát játékboltban látott klubtulajdonossal…

 

d00074D52e3a48f0d1efb_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Igaza van, Illés Bélával és Halmai Gáborral jó együtt dolgozni. Barátok vagyunk, ugyanakkor most tetszik, nem tetszik, ők a főnökeim. A felelősség mégis az enyém. Soha, egyetlenegyszer sem szóltak bele az összeállításba.

 

Halk vita sem zajlott önök között?

 

Azt nem mondtam. Van, amiben nem értünk egyet, de ez így természetes. A futball attól is szép, hogy sokan sokféleképpen látják. Olykor vitatkozunk, de még egyszer mondom, mindenben én döntök. Másként nem is vállaltam volna a munkát. Amúgy pedig csak köszönettel tartozom a klubvezetőknek, hiszen mármár tökéletes feltételeket teremtettek, a pénz rendben, idejében jött, a körülmények ideálisak, nekem csak a munkára kellett koncentrálnom.

 

Mégis el akart menekülni.

 

Azért ez így túlzás.

 

Nem fordult meg a fejében szezon közben, hogy összepakol, s otthagyja a hangulatos Szombathelyt?

 

De, voltak ilyen pillanatok. Az ember teszi a dolgát, az eredmények több mint biztatóak, aztán mégis megtalálják, kórusban szidják, és kikezdik. Bántott néhány tucat drukker szitokáradata, de azt mondtam magamban, olyan ember nincs, akit mindig mindenki szeret. Nekem nem kell mindenkinek megfelelnem, ráadásul a munkám alapján ítéljenek meg.

 

Ne beszéljünk mellé: a helyi kedvenc, Andorka Péter mellőzése miatt kezdték ki.

 

Sohasem állt szándékomban hatezer nézővel egyeztetni az összeállítást. Ami a támadót illeti, úgy gondolom, helyesen döntöttem, az eredmények engem igazolnak. De ne vesztegessünk erre több szót.

 

Azért csak rá kell kérdeznem, hogy mi lesz az ősztől. Együtt dolgozik majd Andorka Péterrel, illetve az ön által nyíltan is kritizált Tóth Norberttel?

 

Jó játékosok, van rájuk kereslet, találnak maguknak csapatot.

 

Világos beszéd. Ön biztos, hogy marad?

 

Még egyéves szerződés köt a Haladáshoz. Szívesen dolgozom itt, az emberek szeretik a futballt a városban, ráadásul a Hali eddigi legjobb eredménye az ötödik hely volt. Mi már biztosan túlszárnyaltuk ezt, hiszen legrosszabb esetben is negyedikek leszünk.

 

Nem jellemző önre a pesszimizmus.

 

Nem is vagyok az. De amíg nincs vége a szezonnak, nem jelenthetem ki, hogy megvan a bronz. Ráadásul Pakson kemény meccs vár ránk, szombati ellenfelünk lazán elintézte az Újpestet, nekünk is vigyáznunk kell. De győzni szeretnénk, mert akkor felállunk a dobogó harmadik fokára.

 

Azt ki meri jelenteni, hogy reális lenne a harmadik hely?

 

Természetesen. Ebben a csapatban benne van ez a teljesítmény. Remélem, a Haladás méltóképpen képviseli majd Magyarországot a nemzetközi porondon. S teszi ezt úgy, hogy az idényben három tizenhét és egy tizenkilenc éves fiút dobtunk mély vízbe.

 

Magasra tették a lécet. A következő évadban mi lesz a cél, a bajnoki cím?

 

Maradjunk a földön, még akkor is, ha nekem olykor szárnyal a fantáziám.

 

d00074D48759a5dab8266_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

d00074D4C67565abcf91e_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

d00074D4Ec8f09831e069_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

d00074D506b7aedc87314_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

d00074D4A5413b81a679a_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

REAGÁLÁS

Ölelés a tiszteletkör után

Válasz érkezett egy nagy vihart kavaró edzésriportra

 

Edzéslesen voltam Újpesten, és erről be is számoltam pénteki számunkban. Arra voltam kíváncsi, milyen érzésekkel és gondolatokkal készül az utolsó két fordulóra az Újpest, amely sokáig vezette a tabellát, ám mostanára kiengedte sorsát a saját kezéből, és így végső helyezése a Debrecen eredményeitől függ. Részleteztem azokat a szóbeszédeket és összeesküvés-elméleteket is, amelyeket az utóbbi napokban a lilák háza táján hallottam és hallottak kollégáim. Az érintettek körében ezek felháborodást váltottak ki annak ellenére, hogy a mondatok nem lapunk álláspontját tükrözték, és nem hittem/hittük volna, hogy a pletykák idézése ennyire félreérthető lesz. Természetesen eszünk ágában sem volt bármivel megvádolni az érintett három klubot, ugyanakkor megérthető az is, hogy Újpesten csalfa képet fest a csalódottság, és hiszem is, hogy csak erről van szó.

 

A kép tisztázása érdekében idézzük fel a leginkább kifogásolt részleteket.

 

„Már múlt pénteken, a Zalaegerszeg elleni győzelem előtt és után boldog-boldogtalan azt regélte, hogy a debreceniek pénzt ígértek a paksiaknak, ha legyőzik a lilákat, és lám, le is győzték.” Néhány sorral később: „… keserű szájízzel emlegeti, hogy Éger László, a paksiak korábban Debrecent is megjáró védője az egyik gól után éppen a DVSC jelen lévő elnökének nyakába ugrott örömében, mondván, ez talán érthető, mégis ízlésesebb lett volna a közös boldogság szűkebb körben.”

 

A DVSC a honlapján emlékeztet mindenkit arra, hogy Éger László a Paks játékosaként tavaly két meccsen is szerepelt a Debrecen ellen, és mindkét alkalommal nagy szerepe volt abban, hogy a Debrecen egyszer sem tudott nyerni, ami lényegében a bajnoki címébe került. A „megszólított” Éger László így reagált: „Pakson tisztességes fizetést kapunk, nem szorulunk rá mások pénzére, és még csak szóba sem került, hogy a Debrecentől extra prémiumot kapnánk az Újpest legyőzéséért. A lelkiismeretünk tehát tökéletesen tiszta. Minden gyanúsítás roppant igazságtalan, amit bizonyít az a tény, hogy az előző bajnokságban a debreceni meccsen én egyenlítettem, a hazain pedig az utolsó percekben a gólvonalon a labda útjába vetődve akadályoztam meg a Loki győzelmét. Négy pontot vettünk el a DVSC-től, amely végül kettővel végzett a második helyen az MTK mögött. Valóban szép négy évet töltöttem Debrecenben, három bajnoki címet, egy bronzérmet és Szuperkupa-győzelmet is szereztem ott, de ma már minden erőmmel a Paks sikeréért dolgozom. Ettől a jó kapcsolat még megmaradt. Az igaz, hogy amikor a tiszteletkört futottuk az Újpest legyőzése után, észrevéve Szima Gábort, a Debrecen elnökét átléptem a korláton, és megöleltük egymást, de nem hittem volna, hogy ez a természetes emberi gesztus ilyen feltételezésekre ad okot.”

 

Az újpestiek azt is felemlegették, hogy „miután a DVTK döntetlent ért el a Szusza Ferenc Stadionban, futballistái az öltözőbe vonulva a játékoskijáró falát döngették azt kiabálva, hogy »Hajrá, vidék, hajrá, Debrecen!«” A Diósgyőr a honlapján közleményben reagált: „Klubunk kommentárja egyértelmű és világos: nem történt ilyen eset. A diósgyőri labdarúgók a Diósgyőrnek szurkolnak, a pályán a Diósgyőrért küzdenek, és tudják, hogy mi a kötelességük.”

 

 

No comment.. idióta állandóan nagyképű és pocskondiázó újpestiek :lol: :lol: Miért nem tudnak ezek méltósággal semmit sem viselni, úgy, ahogy illene a sportban?!?!?

Link to comment
Share on other sites

Biztos nehéz megemészteni, hogy 98-ban voltak utoljára bajnokok, és ha véletlenül esélyük van az utóbbi években megnyerni a bajnokságot akkor mindig elszúrják :lol: Amúgy ez a Paksi eset egy vicc, mert nehogy már azt mondja nekem valaki, hogy az akkor 12. helyen álló Paks olyan jó csapat, hogy csak egy kis pénzt kell ajánlani nekik és meg is verik a bajnokesélyest... Ha olyan jó lenne az újpest mint amennyire hiszik, akkor minden paksi játékosnak ajánlhattak volna egy-egy Ferrarit is, akkor se győznek. Szánalom.

Link to comment
Share on other sites

A Haladás legyőzte a Paks csapatát, és ezzel biztossá vált a harmadik hely és az ezzel járó jövő évi Európa-liga indulás! :happy: Szép volt fiúk! HAJRÁ HALI! B)

 

Ugyanakkor gratulálok a Debrecennek a bajnoki címhez, bár nekem ez a Haladás-"bronzérem" sokkal fontosabb; óriási dolgot vittek véghez a fiúk. Minden idők legjobb Haladása, szerintem ez most már egyértelmű ;)

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Most nem akarok lenéző v kritizáló lenni de a magyar foci mostani állása szerint nehéz olyan csapatot találni akit legyőzhetne.. Jó persze van h nagyon jól elkapják a fonalat és eljutnak 1 darabig de nincs rá reális esélye arra h bejusson a bl-be ezt ki kell mondani :(

Hiába nem szerrtem én sem a fradit de a jó magyar focihoz kell 1 jó fradi is...

Link to comment
Share on other sites

Nem Fradi kellene, hanem szakmai szempontból összeszedett csapat. A Fradi is örülni fog, szerintem, ha az 5. helyig eljut azzal a kerettel. Még mindig a Loki a legjobb itthon, ezt el kell ismerni. Sajnos a Lokinál is kevés a pénz, nem tudnak meghatározó játékosokat vásárolni külföldről. A Shakthar miért nyert? Mert volt pénz és megvették a brazil 5. vonalat. Semmi más nem kellene, csak pénz és egy rendes szakmai stáb.

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Hát csak a fradiban ott a potenciális pénz... Most is az angol tulajdonos hozhat angliából pár jobb képességű játékost összeszedhet 1 külföldi stábot... hát ezzel annyi a baj h ehhez sok magyarnak nem lenne köze sajnos :(

A shakhtar is nyert nyert de az is javarészt a külföldieknek volt köszönhető, de sajnos azt el kell ismerni h magyar erővel most eredményt nem lehet elérni :(

Link to comment
Share on other sites

A külföldi nagy klubokat sem a hazaiak, hanem a légiósok viszik előre. Ez van mostanság, a pénz nagy úr.

 

Ha okosan vezetnék a klubokat, akkor 5 éven belül BL főtáblás csapatot össze lehetne hozni szerintem. Olyan szintűt biztos, mint az Anorthosis pl.

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Na igen a pénz nagy úr a mai világban és 1 anarthoszisz féle eredménnyel sztem simán kiegyezne bárki ebben az országban :) de azért tényleg jó lenne újra 1 egységes és jó csapatot látni, de sajnos a mostani helyzet siralmas...

A loki is hiába messze a legjobb csapat most magyarországon olyan siralmasan tud néha játszani... jó nem lehet mindig jól játszani, de nincs 1 kiegyenlített, egységesen jól teljesítő csapat sem... A szurkolókon is lenne mit változtatni és remélem ami elindult a vb selejtezőkön csak javulni fog, mert amíg az átlag nézőszám ilyen alacsony... lehet h van v 3 hely ahol rendszeresen kilátogat 5-6ezer néző mondjuk az se egy óriási szám de néhol 500 néző siralmas... Szendrő-Edelény megye kettes meccsen voltak 500-an <_< Na és emgint a fradi a fradinak többen drukkolnak mint az összes csapatnak együttvéve ez azért jelent vmit.. és amíg 1 fradi nb2-es meccsre kilátogatnak 12ezren lehet h igenis szükség van 1 jó fradira...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Svéd ellenfelet kapott a Debrecen

Lokinak a Kalmaron kell átverekednie magát a második selejtezőkörben

 

0_5.jpg

 

 

A svéd bajnok Kalmarral mérkőzik meg a Debrecen a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében. A párharc első felvonását rendezik Magyarországon, ami semmiképpen sem a Loki malmára hajtja a vizet. A Haladás az Irtyis Pavlodarral találkozik az Európa-liga selejtezőjének első körében.

Egyik szemünk sír, a másik nevet, mert bár a svéd bajnok ellen senki sem mehet biztosra – hát még egy magyar csapat! –, ennél sokkal rosszabbul is járhatott volna a Debrecen.

 

A Loki nem szerepelt a kiemeltek között, így akár a Köbenhavnnal, a Partizannal, a Dinamo Zagrebbel vagy éppen a Wislával, de litván, finn vagy izlandi ellenféllel is megmérkőzhetett volna.

 

A Kalmarral közel azonos eséllyel pályázik a Debrecen a továbbjutásra, ám intő jel lehet a hajdúságiaknak, hogy amikor a Bajnokok Ligájában legutóbb svéd csapattal találkoztak, akkor ők húzták a rövidebbet: az Elfsborg ellen 2007-ben 1-0-s összesítéssel vérzett el a magyar bajnok.

 

Mostani ellenfele szintén nem vonultatja fel világklasszisok egész sorát: elsősorban hazai játékosok képviselik a klubot, közülük is Rasmus Elmre érdemes leginkább felhívni a figyelmet. A svéd futballisták mellett a brazilok képviseltetik magukat nagy számban a keretben, belőlük négy is akad. Az idegenlégiósok sora egy grúz és egy nigériai vendégmunkással teljes.

 

A második kör első felvonásait július 14-15-én rendezik, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

BAJNOKOK LIGÁJA:

1. SELEJTEZŐKÖR:

Sant Julia-Tre Fiori

Hibernians-Mogren

2. SELEJTEZŐKÖR:

DEBRECEN-KALMAR

Tirana-Stabaek

WIT Georgia-Maribor

EB/Steymur-APOEL Nicosia

Köbenhavn-Hibernians/Mogren

Makedonija Skopje-BATE Boriszov

FH-Aktobe

Pjunyik Jereván-Dinamo Zagreb

Ventspils-Dudelange

Ekranas-Baku

RB Salzburg-Bohemians Dublin

Zrinjski-Slovan Bratislava

Inter Turku-Seriff

Rhyl-Partizan Belgrád

Wisla Kraków-Levadia

Levszki Szófia-Sant Julia/Tre Fiori

Makkabi Haifa-Glentoran

 

A második kör első meccseit július 14-15-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

 

Debrecen–Kalmar a Bajnokok Ligájában

 

* MTI

 

2009. június 22., hétfő 12:54

 

Nyonban elkészítették a Bajnokok Ligája első két selejtezőkörének sorsolását. A másodikban a magyar bajnok, a Debrecen is érdekelt volt. A második forduló ötödik párjában húzták, ellenfele a svéd FF Kalmar lesz. Az első meccset Magyarországon rendezik.

Verhető ellenfelet kapott a Debrecen. A magyar bajnok a Bajnokok Ligája második körében csatlakozik a sorozathoz. Első ellenfele a svéd FF Kalmar lesz, a gárda egyetlen pont előnnyel nyerte [1] a bajnokságot az Elfsborg előtt.

 

A csapatot 1910-ben alapították, 2008-ban nyerte egyetlen bajnoki címét. 1985-ben és 2007-ben második lett. Háromszor nyert svéd kupát (1981, 1987, 2007), idén a Szuperkupát is elhódította.

 

12 fordulót játszottak eddig le a tavaszi-őszi rendszerű svéd bajnokságban [2], a Kalmar 5 győzelemmel, 3 döntetlennel, 4 vereséggel csak 7., kilenc ponttal lemaradva az első IFK Göteborg mögött. A keretben jelenleg egy északír, egy nigériai és négy brazil futballista játszik. A klub legismertebb játékosa a válogatott védő Marcus Lindberg, és középpályás Rasmus Elm. A csapat idei legjobbja a 12 mecsen 4 gólt szerző brazil Daniel Mendes, aki hazájában a Botafogo játékosa volt, és Dél-Koreában is futballozott.

 

A Debrecen legutóbb 2007-ben játszott svéd csapattal, kiesett, az Elfsborg ellen hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett, a visszavágón nem született gól. A Kalmar legutóbb 1978/1979-es szezonban futott össze magyar csapattal. A KEK első fordulójában a Ferencváros 2-0, 2-2-vel verte ki a svédeket. Legutóbb az 1997/1998-as szezonban vert magyar svédet. A Ferencváros a Helsingborgot az UEFA-kupa második fordulójában 11-esekkel búcsúztatta (1-0, 0-1).

 

„Ha abból indulok ki, hogy két esztendeje az Elfsborg ellen ki-ki meccset vívtunk, és csak a szerencse döntött az északiak javára, akkor a svéd és a magyar bajnok nagyjából egyforma játékerőt képvisel – nyilatkozta az MTI-nek Herczeg András, a DVSC vezetőedzője. – Véleményem szerint most is két szoros mérkőzés vár ránk. Az Elfsborg ellen végigtámadtuk a hazai meccset, egy kontrából született góllal mégis kikaptunk, idegenben szabályos góltól fosztott meg bennünket a bíró, ráadásul kapufát is rúgtunk. Nagyon remélem, hogy Fortuna most visszaadja azt, amit akkor elvett tőlünk. A Kalmarról egyelőre csak annyit tudok, hogy svéd bajnok, de természetesen kellően feltérképezzük majd.”

Bajnokok Ligája

 

1. forduló

 

Sant Juliá (andorrai)–Tre Fiori (San Marinó-i)

 

Hibernians (máltai)–Mogren (montenegri)

 

2. forduló

 

SK Tirana (albán)–Stabaek (norvég)

 

WIT Georgia Tbiliszi (grúz)–NK Maribor (szlovén)

 

EB/Streymur (feröeri)–APOEL Nikózia (ciprusi)

 

FC Köbenhavn (dán)–Hibernians vagy Mogren

 

Debreceni VSC (magyar)–Kalmar (svéd)

 

Makedonija Skopje (makedón)–BATE (fehérorosz)

 

FH Hafnarfjördur (izlandi)–Aktobe Lento (kazah)

 

Pjunyik Jereván (örmény)–Dinamo Zagreb (horvát)

 

Ventspils (lett)–Dudelange (luxemburgi)

 

Ekranas (litván)–FK Baku (azeri)

 

RB Salzburg (osztrák)–Bohemians (ír)

 

Zrinjski (bosnyák)–Slovan Bratislava (szlovák)

 

Inter Turku (finn)–Sheriff (moldáv)

 

Rhyl (walesi)–Partizan Belgrád (szerb)

 

Wisla Kraków (lengyel)–Levadia Tallinn (észt)

 

Levszki Szófia (bolgár)–Sant Juliá vagy Tre Fiori

 

Maccabi Haifa (izraeli)–Glentoran (északír)

 

Az első forduló meccseit június 30-án, július 1-jén, illetve július 7–8-án rendezik. A második forduló első meccseit július 14–15-én bonyolítják le, a visszavágókat július 21–22-én játsszák.

 

 

Belehúzott a Loki: a svéd bajnok az első akadály

 

2009, június 22

 

kalmarff.jpg

 

Nem volt szerencséje a délben kezdődött sorsoláson a Debrecennek, az egyik legkellemetlenebb ellenfél, a svéd bajnok Kalmar vár a BL-selejtezőben Lokira. A Loki 2007 után kapott újra svéd ellenfelet, akkor az Elfsborg állta útját a magyar bajnoknak. Herczeg András együttese hazai pályán kezd.

 

 

Bár nem a létező legnehezebb ellenfelet kapta a Loki a Bajnokok Ligája selejtezőjének sorsolásán, azért minden bizonnyal nem a Kalmart szerette volna riválisnak Herczeg András és stábja.

 

Ugyan a svéd bajnokság nem tartozik a világ legerősebb pontvadászatai közé, az északi együttesek igen kellemetlen játékstílust képviselnek, az utóbbi időben ráadásul az Elfsborg személyében a skandináv pontvadászat győztese egyszer már megtréfálta a hajdúságiakat.

 

Fontos tényező lehet továbbá, hogy a svéd bajnokság tavaszi-őszi rendszerű, így a Kalmar a tétmeccsek kellős közepén jár. Igaz, a címvédő idén nem szárnyal, mindössze a hetedik helyen szerénykedik a 16 csapatos pontvadászatban.

 

 

Bemutatjuk a Kalmart

 

A Kalmar FF egyetlen bajnoki címét szerezte 2008-ban, ennek köszönhetően lehet ott a legnevesebb kupában. Hazai kupameccseit nem játszhatja saját stadionjában, általában az Elfsborg arénájába viszi azokat, így a Loki ismerős környezetbe térhet vissza. A keret legismertebb játékosa az a Rasmus Elm, aki a svéd válogatottban is kezdi kulcsemberré kinőni magát, így akár szeptemberben Budapesten is szerephez juthat.

 

Az előző évadban a piros-fehérek az UEFA Kupában vitézkedtek, egy luxemburgi csapat kiverése után belga Gentnek sem kegyelmeztek (4-0, 1-2), és a Feyenoord búcsúztatásától sem álltak messze. Az első meccsen Rotterdamban nyertek 1-0-ra, hazai pályán azonban 2-1-re kikaptak, így elbúcsúztak.

 

A gárda legjobb gólvágóját, Patrik Ingelstent fél éve eladta a Heerenveennek, az utóbbi években pedig egyértelműen a svéd foci meghatározó csapatának számít: a bajnoki arany mellett Szuperkupa-aranyat és -ezüstöt is fel tud mutatni.

Link to comment
Share on other sites

BL- és EL-sorsolás: a selejtező menete

 

 

Nyon, június 22., 14.44 Alaposan átszervezték a kvalifikációs szakaszt.

 

 

 

A korábbiaknál hosszabb, ugyanakkor könnyebb út vár a magyar bajnok Debrecenre a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: az eddigi kettő helyett három párharcot kell megnyernie ahhoz, hogy a főtáblára kerüljön, de nem találkozhat Európa 13 legerősebbnek tartott bajnokságának képviselőjével. A DVSC-TEVA együttese a második selejtezőkörben kapcsolódik be a küzdelmekbe, s először a svéd Kalmaron kell túljutnia.

A BL-selejtező átalakítása nyomán idén két ágra kerülnek a résztvevő csapatok, az egyiken kizárólag nemzeti bajnokok, míg a másikon a sorozatra nem bajnokként kvalifikált együttesek mérkőznek egymással. A Debrecen tehát nem találkozhat annak a 13 pontvadászatnak a selejtezőre kényszerülő képviselőivel, amelyekből a győztes alanyi jogon a főtáblán kezdheti meg a küzdelmet. Mindkét ágról öt együttes jut majd a legjobb 32 közé, ahol a már megszokott csoportküzdelmekkel folytatódik a sorozat.

Azok a csapatok, amelyek a BL-selejtező harmadik fordulójában maradnak alul, az Európa Liga utolsó selejtezőkörében próbálkozhatnak, míg a negyedikben elbukók a második számú európai sorozat főtábláján folytatják szereplésüket.

A BL-döntőt május 22-én, Madridban rendezik.

Az UEFA Kupát felváltó Európa Liga selejtezőjében a bajnoki harmadik Haladás kiemeltként ugyan, de már a 46 együttest felvonultató első körben pályára lép a kazah Irtis Pavlodar ellen. A bajnoki ezüstérmes Újpest a második fordulóban kapcsolódik be, további 56 csapattal együtt, riválisa a román Steaua Bucuresti lesz. A kupagyőztes Honvéd a harmadik selejtezőkörben kezd, ezt július 17-én sorsolják. Itt újabb 30 együttes száll be, majd a negyedik fordulóban további 26.

A főtáblán 48 hely kiadó, hozzájuk csatlakozik a BL-ből tíz gárda. A fináléra május 15-én, Hamburgban kerül sor.

(mti)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

A Vidi név megint szép lesz? – újra Videoton az FC Fehérvár

 

Már Videoton FC néven kezdi meg a Soproni Liga 2009–2010-es idényének küzdelmeit az FC Fehérvár labdarúgócsapata – jelentette be a klub a Sóstói-stadionban tartott szurkolói ankéton. A piros-kékek 2004-ben vesztették el a névhasználati jogot, most viszont újra a régi elnevezésüket használják.

 

A keddi naptól a Fehérvár FC kft. a régi-új néven szerepelteti csapatait: a magyar labdarúgásba tehát visszatér a Videoton FC elnevezés.

 

A klub sajtóközleménye szerint a megállapodás a Videoton Holding Zrt-vel nem klasszikus szponzoráció, viszont a Fehérvár FC kft. használhatja a Videoton nevet. A cég 2004-ben a csapattal kapcsolatban megjelenő negatív hírek miatt döntött úgy, hogy megvonja a névhasználati jogot a Viditől, most azonban – mint írják a sajtóközleményben – a kedvező változások hatására újra engedélyezi azt.

 

d00078FE45e618321e37c.png

 

A klubot – mint a címerben is látható – 1941-ben alapították, Székesfehérvári Vadásztölténygyár néven. Az együttes ezután VT Vasas néven szerepelt, majd 1968. január 22-én kapta meg a Videoton elnevezést.

 

A történelmi név és címer tehát visszatér – alighanem a székesfehérvári szurkolók legnagyobb örömére.

 

- Forrás: nemzetisport.hu -

 

----------------

Örülök, hogy újra a régi nevén szerepel a gárda. Nem vagyok fehérvári drukker, de nekem mindig is Vidi maradt a csapat és most jó újra látni, hogy Videoton FC. Sok sikert a klubnak a pontvadászatban!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nyíregyháza - Fradi 2-0 a 34. percben :D:lol:

 

Hajrá Kelet-Mo.!!! :)

 

Egy biztos, hogy az ex-debreceni, újdonsült Nyíregy csapatkapitánynak (Bogdanovics) Az ex-Loki ifjonc Andorkának és Homma-nak köszönhetően brutálisan erős lett a nyírségi támadójáték! Állandóan vagy nagyon kikapunk, vagy nagyon nyerünk meccsekre is lehet számítani a nyírségiektől! Odahaza nagyon veszélyesek lesznek mindig szerintem! 3 csatáros extra-agresszív játék! - nem rossz...

Link to comment
Share on other sites

3-1 lett a vége, Honma akárcsak az első fordulóban, ezúttal is duplázott, a 65. percben szerezte meg második gólját, előtte a Fradi egy öngóllal (Goia, 54. perc) szépített. Hát a nagy 'eufória' után, ami a ZTE elleni 4-1-es sikert követte, hamar megjött az első csalódás is a zöld-fehéreknél. Remélem az első fordulóból elmaradt meccs bepótlásán a Hali is szépen helyben hagyja majd a Fradit hazai pályán. :D Persze a Nyíregyházát is dicsérni kell, tényleg jó kis csapatot hoztak össze a nyáron, szerintem simán ott lesznek majd (legalább) az első nyolcban a végelszámolásnál (persze egy kicsit azért még korai jóslat ez :huh: ).

 

Tovább tart az átok, Nyíregyházán botlott a csak szépítésig jutó Fradi

 

A Soproni Liga 3. fordulójának nyitómérkőzésén a Nyíregyháza a Ferencvárost fogadta. A Szpari a vendégek igazi mumusának számít, és ez az állítás a mostani mérkőzés után sem változik: a hazaiak ugyanis Dosso Sindou és Honma Kazuo góljával már 2–0-ra vezettek a zöld-fehérek ellen az első félidő után, a folytatásban a Fradi Goia öngólja révén szépített, Honma második találatával bebiztosította csapata győzelmét.

 

d0007A1B9044e54169a95.jpg

 

A zöld-fehérek hároméves másodosztályú száműzetés után éppen annak a csapatnak az otthonában játszották az első idegenbeli élvonalbeli mérkőzésüket, amely annak idején elsőként hiúsította meg a Fradi visszatérését a legjobbak közé.

 

A héten már találkozott egymással a két csapat, a keddi Ligakupa mérkőzésen a Fradi 4–0-ra nyert az Albert-stadionban.

 

A mérkőzés elején mindkét csapat vezetést szerezhetett volna, lüktető jó iramú volt a mérkőzés. Ez a hazaiaknak sikerült: Dosso háromszögezett Andorkával, aki a büntetőpontnál háttal állva átvette a labdát, majd továbbtette a balról érkező Dossónak, aki a visszakapott labdát öt méterről Holczer mellett lőtte a kapuba. 1–0

 

A gól megfogta a vendégeket, átvette az irányítást a Nyíregyháza, Bobby Davison pedig elküldte melegíteni a cseréket. Mikorra úgy tűnt magához térnek a zöld fehérek, jött Honma Kazuo és megszerezte csapata második gólját.

 

A japán játékos 15 méteres, középről leadott ütemtelen lövése meglepte Holczert, aki dermedten nézte, ahogy a labda a kapu jobb oldalában köt ki. 2–0

 

A félidő további részében mindent megtett a Fradi, szépíteni azonban nem tudott. Közben csitítani kelettl a vendég drukkereket, akik érthető módon idegesek voltak a kétgólos hátrány miatt. Nagy iramú mérkőzés, sok helyzet, úgy tűnik továbbra is mumusa a Nyíregyháza a Fradinak.

 

Gólt a második félidőben is csak Szpari játékos szerzett, bár ebben volt egy öngól is. Az 54. percben ugyanis Wedgbury jobb oldali, tizenhatoson belülről leadott lövésébe szerencsétlenül ért bele Goia, a megpattanó labdát nem védhette Vojinovics. 2–1

 

Nem állt be védekezni a hazai csapat ezutéán sem, aminek meg is lett az eredménye, Honma megszerezte második találatát is: Bogdanovics ugratta ki a 65. percben, aki a büntető pontnál Balog szorításában jobb lábbal a kifutó Holczer felett a hálóba emelt.

 

A végére beállt Rósa Dénes is a Fradiba, segíteni ő sem tudott a csapatán, így tovább tart a nyírségi átok, a hazai csapat pedig feledtette az előző fordulóbeli paksi kisiklást.

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Egy jól eltalált lövéssel nyertek a románok

 

A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett Romániától. A mieink jóval több helyzetet dolgoztak ki, ám a kapu előtt valamennyi alkalommal pontatlannak bizonyultak, így Tiberiu Ghioane remek lövése elég volt a vendégnek a győzelemhez.

 

Torghelle540.jpg

A mérkőzés előtt a két csapat játékosai közösen emlékeztek meg a Veszprémben meggyilkolt Marian Cozmáról, akinek édesapja, Petre Cozma és Sinka László, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke is jelen volt a labdarúgók mellett a Puskás stadion gyepszőnyegén.

 

A szívszorító percek után jó iramban kezdődött a találkozó, Dzsudzsák Balázs, Huszti Szabolcs és a térdsérüléséből felépült Torghelle Sándor is aktívan vetette bele magát a játékba, igazán nagy helyzetet azonban jó ideig nem tudtak kialakítani a mieink – és a románok sem.

 

A magyar csapat szögletekből jól láthatóan begyakorolt variációkkal próbálkozott, ám a szlovák játékvezető szerint ezekben a szituációkban a román kapust szabálytalanul akadályozták a hazai játékosok, így rendre kifelé ítélt szabadrúgást.

 

Az első félóra végén Danut Comannak bravúrra volt szüksége, hogy Huszti megpattanó beadását kitolja a léc alól. Ugyanez Babos Gábornak nem sikerült a 42. percben, ám nem a NEC kapusa tehetett róla, hogy a románok megszerezték a vezetést. Ion Mara beívelése után Vanczák Vilmos fejéről Tiberiu Ghioane elé pattant a labda, ő lekezelte azt, majd jobb belsővel mesterien csavart a hosszú felső sarokba. 0–1.

 

A szünetre így egygólos hátránnyal vonultak a mieink, akik közül Huszti és Dzsudzsák már nem futott ki a második félidőre, Gera Zoltán és Rudolf Gergely állt be helyettük.

 

A folytatásban többnyire a vendégek térfelén folyt a játék, Gera, majd Torghelle előtt is adódott lehetőség a gólszerzésre, de a labda valamennyi alkalommal elkerülte a kaput. A legközelebb Juhász Roland állt az egyenlítéshez, de a szögleteknél előre húzódó védőnk a 63. percben centikkel a bal felső mellé lőtt.

 

A románok nem túlságosan erőltették a támadásokat, a magyar válogatott fölénye azonban meddőnek bizonyult, a vendég tizenhatosnál mintha meg lettünk volna átkozva, semmi sem sikerült.

 

A hajrában sem változott a helyzet – a 81. percben Hajnal Tamás iratkozott fel a román kaput csak centikkel eltévesztők listájára –, így a románok győztesen hagyhatták el a pályát. Mi pedig abban reménykedhetünk, hogy ami most nem ment be, az majd a svédek és a portugálok elleni vb-selejtezőn bemegy.

 

Magyarország–Románia 0–1 (Ghioane 44.)

Én is azon a véleményen vagyok, hogy nincs túl nagy jelentősége ennek a vereségnek, a lényeg úgyis az, hogy a közelgő VB-selejtezőkön mit fog tudni produkálni a válogatott. ;)Hajrá Magyarok!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Győzelemmel hangolt a Debrecen

 

Egygólos győzelemmel nyitotta a Soproni Liga 4. fordulóját a DVSC-TEVA: a címvédő a továbbra is pont nélkül álló szombathelyieket győzte le 2-1-re. A Debrecen győzelme megérdemelt, a Loki jobb helyzetkihasználással kiütéses győzelmet is arathatott volna.

 

540ramosakcio.jpg

A későn érkező hazai drukkerek lemaradtak az első félidő legfontosabb jelenetsoráról: Leandro ugyanis már a második percben megszerezte a vezetést a Debrecennek. A balhátvéd egy legurított szabadrúgást kapott meg, majd - mivel senki nem támadta meg - "hálából" nagyon szép gólt rúgott 22-ről Rózsa hálójába (1-0). A korán hátrányba került Haladás védelme láthatóan megzavarodott a góltól, és a következő percekben a Loki akár növelhette is volna előnyét. Ez elmaradt, de a házigazdák - akiket a Levszki edzője, Ratko Dosztanics a helyszínről figyelt - teljesen megérdemelten tartották az előnyt.

 

Ennek növelését elsősorban a nagyon jó formát mutató Rózsa Dániel akadályozta meg: a vendégkapus állandóan kiszúrt a rendületlenül próbálkozó Rudolf Gergellyel és társaival is. A nagyon pontatlanul játszó, támadásban "súlytalan" Haladás egyetlen első félidei helyzetét Skriba hagyta ki, aki nagy ziccerben kapu mellé csúsztatott.

 

A két új szerzeményével - Bodnár, Ramos - felálló DVSC mindenesetre jobb játékkal rukkolt elő, így megérdemelten vonulhatott pihenőre, más kérdés, hogy ennél a helyzetkihasználásnál "kegyetlenebbnek" kellett volna lennie a címvédőnek.

 

A Debrecen újabb kihagyott helyzetekkel nyitott, a csereként beállt Dombi és Szakály is eltalálta a lécet, illetve kapufát, majd a 64. percben jött a második gól, amely már nagyon érett. Szakály cselezett befelé balról, beadását Czvitkovics átvette, majd estében a kapuba küldte - rendkívül kevés területe volt pedig minderre (2-0).

 

Ez látszólag meg is törte a Haladást, a szombathelyiek elég egykedvűen tűrték, amit kimért rájuk a "sors" (vagy a Debrecen) - úgy tűnt, gyakorlatilag megadják magukat a jobb játékerőt képviselő csapatnak a hajrára.

 

Ehhez képest derült égből szombathelyi gól esett: bal oldali akció után Polekszics pont Ugrai elé tolta ki Tóth éles beadását, a kipattanót Ugrai nagy erővel bevágta, így felcsillant a remény a Haladás előtt (2-1).

 

Kis híján Kuttor ki is egyenlített - csúsztatását Leandro fejelte ki a gólvonalról -, de ennél közelebb a szombathelyiek már nem jutottak az egyenlítéshez. A DVSC nem túl jó játékkal is megérdemelten nyert, a Haladás pedig három mérkőzés után is pont nélkül áll, sereghajtóként.

A Haladás eddigi szereplése alapján számítani lehetett arra, hogy a bajnoki címvédő otthonában is sima vereséget szenvednek. Ezek után fájó dolog ugyan, de tény, hogy lassan már az esetleges kiesés is felmerül. Rendben, hogy még csak három meccset játszottak (a Fradi elleni találkozó az első fordulóból elmaradt), de a tavalyi "csodaszereplés" után ez nagyon silány kezdés. "Rendben", hogy az MTK és a Debrecen megver minket, a Kaposvár otthonában is ki lehet kapni, de ilyen teljesítményt és játékot produkálni... :mellow: Ha így folytatódik, ennek nagyon rossz vége lesz... :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Tisza a belga másodosztályban folytatja

 

Megszületett a megállapodás a belga másodosztályban szereplő Royal Antwerp labdarúgócsapata és Tisza Tibor között, az Újpest FC magyar válogatott támadója egyéves kölcsönszerződéssel Belgiumban folytatja pályafutását.

 

540tisza0817.jpg

Tisza Tibor Belgiumban folytatja pályafutását

A hírről a belga klub hivatalos honlapja számolt be, utalva arra, hogy Tisza méltó utóda lehet egy korábbi antwerpeni legendának, az 1980 és 1984 között a klubnál futballozó Fazekas Lászlónak. A játékos egyébként ma este tárgyalt a belga klub vezetőivel, és egyezett meg végül arról, hogy az Exqi League-nek nevezett bajnokságban futballozik a 2009?2010-es szezonban.

 

Tisza menedzsere, Filipovics Vladan a nap folyamán a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, hogy az Újpest már korábban megállapodott a csatár kölcsönadásáról a belga klubbal.

 

Bár a 24 éves, ötszörös válogatott támadó már hosszabb ideje próbál határon túli csapathoz igazolni, először futballozhat külföldön. A debreceni nevelésű labdarúgó az Újpest előtt a DVSC-ben és a Diósgyőrben szerepelt.

 

Az 1880-ban alapított klub ugyan csak a másodosztályban szerepel, ám a feljutásra pályázik. Ebben nagy segítségükre lehet Tisza Tibor, aki 127 bajnoki meccsen 57 gólt szerzett a magyar élvonalban.

 

Az antwerpeni csapatban rengeteg magyar futballozott az elmúlt évtizedekben, a legszebb karriert Fazekas László futotta be, aki közönségkedvenc lett. De kisebb-nagyobb sikerrel szerepelt itt Nagy Antal, Pintér Sándor, Póczik József, Gelei Károly, Kovács Kálmán, Balog Zoltán, Bernáth Csaba, Bukrán Gábor, valamint a román válogatott Muzsnay Zsolt is.

 

A klub vezetőedzője Fazekas egykori csapattársa, Ratko Svilar, aki ?Kapával" azonos időben, 1980-ban került a csapathoz, és több, mint másfél évtizedig védte a kaput. A jugoszláv válogatottal az 1982-es vb-n is szereplő Svilar nemrég súlyos sérüléseket szenvedett, miután kigyulladt a háza, egy ideig mesterséges kómában is tartották. A szakvezető a nyáron vette át a csapat irányítását a korábbi kispesti edzőtől, Dimitrije Davidovicstól.

 

Az Antwerp négy alkalommal nyerte meg a belga bajnokságot, igaz, utoljára 1957-ben.

A helyében nem hagytam volna itt az Újpestet egy belga másodosztályú csapatért, de ő tudja... Így viszont az Újpestnek nagyban csökkentek az esélyei a bajnoki címet illetően, bár ha az Újpest és a Fradi (bár őket nem tudom mennyire lehet bajnokesélyesnek nevezni) is így folytatja, akkor a Debrecennek nagyon könnyű dolga lesz, "csak" azokra a csapatokra kell figyelnie, akik most jó formában vannak (például a Videoton vagy az MTK), de kérdéses, hogy meddig tartanak ki.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...