Jump to content
PirateClub.hu

Kibertámadást szimuláltak az amerikai hatóságok


blox
 Share

Recommended Posts

Az ördög sosem alszik - tartja a mondás és ennek tükrében az amerikai biztonsági erők egy percnyi pihenőt sem engednek meg maguknak. Ezúttal éppen egy lehetséges internetes támadásra készültek fel.

 

A mostani gyakorlat bármelyik hollywoodi forgatókönyvírónak a becsületére vált volna. Az első online akciók elleni gyakorlatokra már idén februárban sor került és ezt a rendezvényt az amerikai belbiztonsági minisztérium szervezte meg és koordinálta. A cél az volt, hogy az állami és a magáncégeket, illetve szervezeteket megfelelő módon felkészítsék egy a kibervilágban bekövetkező esetleges terroristatámadásra.

 

Nos, úgy tűnik, a gyakorlat jól sikerült, mert már a sokadik ilyen rendezvényüket tartották meg az amerikai hatóságok. A közvélemény ugyanakkor biztonsági okokból eddig csak kevés részletet ismerhetett meg. Most kiszivárgott egy Powerpoint-bemutató és meglehetősen érdekes dolgokra derült fény. A belbiztonsági minisztérium ugyanis nem az al-Kaida vagy más terroristaszervezetek kibertámadásaira készül fel, az akciók kivitelezői a globalizáció-ellenes csoportok, környezetvédelmi és békeaktivisták, valamint más hasonló jámbornak nevezhető szervezetek voltak.

 

A Wired magazin irónikusan azt a címet adta egyik cikkének, hogs "Amikor a hippik kiberterroristákká válnak". A fő célpontot a legutóbbi gyakorlatban a Worldwide Anti-Globalization Alliance nevű szövetség jelentette, amelyik DDoS-támadásokat hajtott végre egyes oldalak ellen és így akadályozta meg a hozzáférést. A másik fő ellenfél a Black Hood Society nevű csoport volt, amelyik katonai hálózatokat támadott meg és magára vállalt több elővárosi vonat és kormányépületek fűtőhelyiségei ellen elkövetett merényleteket.

 

Ezután a People's Pact baloldali társaság részben megbénítja az ország energiaellátását, majd a The Tricky Trio nevű hackertrió behatol a légiközlekedési hatóság számítógépes rendszerébe és manipulálja az északi haderő-parancsnokság kommunikációs rendszereit. Kitör a káosz. Valaki ezt kihasználva személyes adatokat lop el egy egészségügyi adatbázisból. Logikai bombák robbannak fel, manipulálják a vezeték nélküli hálózatokat és hamis adatokkal árasztják el az internetes címeket.

 

A négynapos gyakorlat alatt összesen 800 online támadást szimuláltak. Az akciókban összesen 300-an vettek részt, akik 21 000 e-mailt küldtek és fogadtak. Kérdés persze, hogy ha bekövetkeznek ilyen támadások, mennyit érnek majd ezek a tapasztalatok a gyakorlatban?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...