Jump to content
PirateClub.hu

Hagymásbab


Clark
 Share

Recommended Posts

Az igazi hagymásbab. 4 személyre. (Hill-nek egyedül.)

- 40 dkg hagyma (lehetőleg lila)

- 3dkg fokhagyma összezúzva

- 3 konzerv bab (azért konzerv, mert azt nem kell főzni órákig)

- 30 dkd füstőlt, Bacon (Lehet főtt, füstölt is)

- 10 dkg füstölt kenyérszalonna.

- 1 üveg gomba (Nem muszáj)

- Liszt ,pirospaprika (por).

- Piros arany.

Felszeljük a húsokat, a vöröshagymát.

Bevágjuk a serpenyőbe (jó nagy)

Pirítjuk mig a vöröshagyma nem lesz üveges.

Ha a gombát szeretjük, akor most adjuk hozzá. (Kihagyható)

Hozzáöntjük (levükkel együtt) a babkonzerveket.

Főzzük kb 3 percig, majd utána beleszórjuk az összetört foghagymát.

Utána kb. 1 dkg lisztet, izlés szerint pirospaprikát keverünk hozzá.

És Piros Aranyt szintén izlés szerint.

Finom lángon addig rotyogtatjuk amig, elfőli a vizet.

Csak péksütemenyénnel fogyasztható!

Köret készítése tiltott!!!!

 

Forrás:spencerhill.hu

Link to comment
Share on other sites

Köszi a receptet, imádom a babos kajákat, sőt miden babosat imádok mert imádok enni. Szoktam csinálni ilyesmit, de nem egészen ilyet, ugyhogy jövő héten elkészítem.

Thx még1szer.

 

Elkészítettem és jó lett, mindenkinek izlett.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ijet eccer én is fogok csinálni! nagy vágyam volt megszerezni a HAGYMÁS BAB receptet! köcce érte!

 

u.i. kenyérszalonna? ijenről se hallottam még :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Köszönöm szépen, ma este hagymás bab volt a menü a leírás alapján, bográcsban!

 

Tehetném mindenkinek küldenék egy adaggal, elképesztően jól sikerült... B) Két üveg gombával, mert azt mindenki imádja... hjajj... erre rá fogok szokni :lol:

 

Ja és vastag szelet kenyerekkel...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

További babos receptet közzétehetek itt(illetve inkább csak "jótanács")?

Lényeg, babocskát mindenki talál(van instant kész csilis babkonzerv is, az még jobb ilyen célra, de a házi az igazi)

követhező a husi olajjal, hagymácskával (jóóóó sok hagymával)

fűszerek(inkább valami fűszerkeveréket ajánlok ilyen célra, azt nem lehet elszúrni)

paradicsomszóóóósz:D (ha valaki nem szereti akkor kecsap!)

 

na először egy is olajon süssük meg az apróra vágott hagymánkat, kicsit üvegesre, majd rá a húst, már ekkor hajítsuk rá az ízlés szerinti fűszermennyiséget (csípősen még fincsibb, de ízlés szerint pirosarany, vagy egyéb csípős készítmény), majd ha ezt alaposan kisütöttük, feltöltjük jó sok paradicsomszósszal (hogy a húst jól ellepje, még afölé is!) majd hadd szóljon a bab rá(van kis fehér, vörös, integrált szósszal, akkor nem kell annyi paradicsomszósz értelemszerűen) és jól süssük össze!

 

tetszés szerinti tuning:

mehet bele: pritaminpaprika, kukorica, sajt, aprózott paradicsom az elejefelé

nem ajánlott szerintem: gomba, sima Tévé paprika

 

a többit "freestyleban" bárki előadhatja, csak egy a fontos, ne égesd meg:D

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...