Jump to content
PirateClub.hu

Windows Lesz A Maceken ?


netocsi
 Share

Recommended Posts

Senki sem számított arra, hogy egyszer megtörténhet, hogy egy szép napon Windows fut majd a legendás Macintosh gépeken.

 

Egyes szaklapok - például a PCmag.com - szerint, az Apple felhagyhat az operációs rendszerfejlesztés nehéz és költséges munkájával. A sokáig rebellisként sikeres Macintoshok sikerét ugyan nagyban segítette a Windowsnál biztonságosabb operációs rendszer, de a korábban elképzelhetetlen processzorváltás után egyes hozzáértők arról beszélnek, hogy könnyen Windows-alapokra kerülhetnek az új Mac-modellek.

 

A szebb napokat látott büszkeséget az Apple láthatóan feláldozza a jövedelmezőség oltárán. Komoly kérdésként vetődik fel az, hogy az eddig hűséges vásárlókat ezáltal nem veszti-e el a vállalat. Arról nem is beszélve, hogy mi lesz azokkal akik eddig azért vásároltak Mac-et, mert nem bíztak meg a Windows képességeiben.

 

Az tény, hogy a processzorváltással számos programozási probléma is felléphet. A gyorsabb gépek elveszthették azt az előnyt, hogy az operációs rendszer együtt fejlődött a Mac hardvereivel, így az új processzorok mellett könnyen felléphetnek – a Windowsnál jól ismert - kompatibilitási és a működési problémák.

 

Azt a koncepciót, hogy egy kézben tudják tartani a hardver és szoftverfejlesztést, az Apple nem volt képes megőrizni, hiába növekszik jelentős ütemben a legújabb fejlesztésű értékesítése.

 

Távozó fejlesztők

 

Ebben a bizonytalan szituációban ráadásul a világ legjobb operációs rendszerének kikiáltott OS X most elvesztette a vezető fejlesztőjét is, aki már 1997 óta irányította az akkor még csupán egyetlen Windows konkurens fejlesztését. Avie Tevian, a fejlesztéssel foglakozó alelnök távozása komoly veszteség lesz Steve Jobs vállalata számára.

 

A távozását kiváltó okokról és további céljairól a szakember nem óhajtott nyilatkozni, de az tény, hogy a nem rég távozott iPod-tervező Jon Rubinstein után ő már a második Apple alapító, akit rövid időn belül elveszít a vállalat.

 

forrás: www.fn.hu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...