Jump to content
PirateClub.hu

Richard90

Veterán
  • Pontszám

    384
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by Richard90

  1. Egy ismerösőmnek fel kell szereljek a routert, de MAC klónozást kell csináljak, mivel a gép amiről netezik regisztrált MAC cime van, hogy kell klónozzam a gép MAC cimét?

    Hali!

     

    Valószínűleg kaptál már választ, de azért leírom: belépsz a router-be: Network -> Clone MAC Address

  2. A szomszéd től jön a net ruterel elosztva utp-kábelen hozám át,de ezt én egy másik ruterel el szeretnémosztani mert van egy asztali meg egy lapos gépem és szeretnék mid a két gépre netet,de nem tudom a rutert hova álítsm.Tp-link ről lenne szó próbáltam dinamikusra állítani,de úgy nem volnet.Köszönöm a tipeket!

    Szia!

     

    A szomszédból jövő UTP kábelt dugd be a routered WAN portjába. Ezután lépj be a routeredbe: Network -> WAN -> WAN Connection Type: Dynamic IP legyen.

     

    Üdv.: Ricsi

  3. Sziasztok!

     

    Valaki tudja hogyan lehet aktiválni az Adobe CS6 32 bites verzióját Windows 8-ra? Ugyanis nincs host fájl, nem tudja blokkolni a cuccokat. Így amikor csatlakozik a netre egyből kiírja, hogy érvénytelen a serial.

  4. azt vettem észre h a netem folyton megszakad , de nem hosszú időre hanem kb msecundomokra, és ez nagyon bosszantó tud lenni. nincs valami program, ami fixálja a kapcsolatot?

    próbáltam rútert ,modemet kihúzni stb

     

    Hali!

     

    Lehet érdemes lenne egy másik UTP kábellel kipróbálnod az összeköttetést. :)

     

    Üdv.

  5. Az a helyzet, hogy csak hittem hogy van, de nincs.

     

    MOst meg az a helyzet, hogy az egyik gépen Ip cím ütközést ír, de net van, DHCP mellett ez hogy lehetséges?

     

    Ha kézi Ip megadást akarok akkor a dhcp-t ki kell kapcsolni?

    Igen, akkor ki kell kapcsolni. Viszont ha bekapcsolva hagyod, akkor próbálkozhatsz a következő trükkel a klienseken IP-cím ütközés esetén: start-futtatás-cmd-ipconfig/ renew.

    A windows-ban vannak beépített hibakeresők is (Windows7). Néha hasznos tud lenni.

     

    Üdv.

  6. Sziasztok!

    Egy olyan problémám lenne, hogy van egy Lenovo SL30-as notebook-om. Felraktam rá az RTM-et. Telepítettem a Lenovo-s OM-et és a loadert (7loader by orbit30 & hazar v1.2).

    De újraindítás után kiírja, hogy 30 napom van az aktiválásig?

    Valami ötlet?

  7. Sziasztok!

     

    Most köttetük be az albérletünkbe egy 15Mb/s-os netet. A kérdésem az lenne, hogy milyen routert ajánlotok, hogy ezt a 15 megát szét bírjam osztani normálisan. Ugyanis olvastam olyat, hogy az olcsóbb routerek, csak 8 megát képesek kezeleni a WAN porton keresztül. A linksys-nél láttam először, hogy feltüntették, hogy csak 10mbitet kezel.

  8. Sziasztok!

    Egy olyan problémám lenne, hogy feltettem a végleges magyar (torko féle) Windows 7 RTM-et és a Mozilla firefoxot egyszerűen nem tudom lerögzíteni a tálcára. Ez mitől lehet? Már úgy is próbáltam, hogy nem zároltam a tálcát.

  9. Sziasztok!

    Lenne két problémám.

    Az egyik az X-fire-vel kapcsolatos. Nem bírom szűkíteni a szerverkeresést, mivel az ablak helyén nagy fehérség van. Ez mitől lehet? Már próbáltam a kompatibilitási módot, de semmi...

     

     

    A másik problémám a hanggal van! Felraktam a legújabb Realtek 2.22-es drivert. De amióta fentvan, azóta halkabb a hang. Hogy lehetne felerősíteni (minden érték maximumon van a hangerőknél).

    + Ha skype-on neszélek valakivel és átállítom a speaker configuration pl 5.1-ről stereo-ra, akkor nincs hang... nem hallom azt akivel beszélek.

     

     

    THX

×
×
  • Create New...