Jump to content
PirateClub.hu

bier

Veterán
  • Pontszám

    18
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by bier

  1. Sajnos ennél a notinál nem sokat tehetsz, ugyanis ebben egy Celeron M410-es CPU van, amelynek egyetlen magja van, HT nélkül így egyetlen szálon képes számolni, azt is túl alacsony órajelen. Mivel az IGP is túl öreg, illetve gyenge, ezt sem tudod befogni hardveres gyorsításra Flash alatt, de még csak semmilyen egyéb videodekódolásra sem. Az egyetlen dolog, amin tudsz kicsit javítani talán, az a gép reszponzivitása, amit egy alapos töredezettség-mentesítővel tudsz kicsikarni belőle. Ilyen szoftver például az Auslogics Disk Defrag vagy a Defraggler.

     

    Köszi. És ha egy másik procit vennék bele, olyat pl. ami a specifikációkban van?

  2. A következő lenne. Vettem nemrég egy Hp Compaq NX6310 laptopot. Szeretném, hogy gyorsabb legyen, mert hiába a 2giga ram a proci szerintem kevés 1.4ghz. Sokszor amikor hallgatok valamit youtubon és mellette böngésznék mást vagy ha egyáltlán mást csinálok a gépen beszaggat a youtube meg ilyenek. Tudnátok segíteni? Itt a konfigurációja:

     

    Konfig

     

    Itt meg a specifikációk hozzá.:

     

    Hp Compaq

     

    Előre is köszi.

  3. Köszi a válaszokat ki próbálom és majd leírom, hogy jó lett-e. Am ha simán windowsba írásvédetté teszem, az is jó?

     

    Kipróbáltam a rare.dll fájl buherálását :) , eredmény:

    http://kepfeltoltes.hu/101101/2969360331_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    de utána fut a program. Még egyszer köszönöm a segítséget. ;) + még annyi, hogy ha ezek után is 5 indítás után megint regisztrációt kér, csinálni kell egy "reg" fájlt ami visszaállítja a reger bejegyzést "1" értékre. :D:)

  4. A következő lenne a kérdésem. Adott egy shareware játék amit 5 elindulás után nem lehet használni. Ezután sms-t kell küldeni (persze emelt-díjas) és küld egy kódot ami ált. nem mindig jó. Miután letelt a próbaidő uninstallálom és újra feltelepítem, de már ezek után nem működik a játék kéri a regisztrációt. Rendszerleíró adatbázisban van egy érték ami a próbaidő lejárta után mindig ugyanaz, ha átírom az eredetire, a program indítása után visszaugrik.

     

    Tehát az lenne a kérdésem, honnan tudja egy program (játék), hogy hányszor indítotték már el annak ellenére, hogy letörlöm és újra felrakom. Nem lehetne-e ezt esetleg megkerülni?

  5. Bakelitről PC-re való átvitelhez a következőkre lesz szükséged:

    * Egy normális lemezjátszóra amin van ?line out? kivezetés

    * Egy a lemezjátszó és a PC összekötésére szolgáló kábel (Jack-Jack/RCA-Jack/Tuchel-Jack berendezéstől függően).

    * Egy hangkártyával és megfelelő merevlemezterülettel (90 perc az kb 900 MByte területet foglal el a vinyón) rendelkező számítógépre.

    * Egy hangszerkesztő programra (Audacity, Goldwave, Audition, Sony Sound Forge, stb... Én a Goldwave-et ajánlom.)

    * Egy CD/DVD-író meghajtóra és egy CD-író programra (Nero)

     

    A lépések röviden összefoglalva a következőek:

    1. A lemezjátszót- ha régi - tisztítsd ki. Egy fülpiszkáló és némi 100%-os alkohol segítségével is megtehető.

     

    2. Kösd össze a lemezjátszó vonalkimenetét (Line-Out) a hangkártya vonalbemenetével (Line-In).

     

    3. A számítógép hangerővezérlő-pultján (Start menű Futtatásba írd be: sndvol32.exe, majd OK; vagy a tálca jobb oldalán dupla bal klikk a hangszóró ikonra) a Vonalbemenet (LIne-In) felvételi hangerejét (Beállítások/Tulajdonságok/Hangerő beállítása felvételhez) állítsd be.

     

    Ehhez a hangszerkesztőprogramot indítsd el, hozz létre benne egy új file-t (File//New), majd csinálj egy próbafelvételt (szóval először a számítógépen elindítod a felvételt, majd a lemezlejátszón a lejátszást és felveszel néhány másodpecnyi hanganyagot).

    Ha a felvétel egész ideje alatt a hanghullám túl kicsi (nem éri el a maximumot) akkor húzd fentebb a csúszkát. Ha a hanghullám csúnyán túllog a maximumon és levágja a hullám tetejét (szép kerek hullámcsúcs helyett csúnya levágott), akkor vegyél vissza a hangerőből.

     

    4. Ezek után jöhet az igazi felvétel.

     

    5. Ha elkészült a felvétel, jöhet némi normalizálás, zajszűrés, és számokra bontás.

     

    Normalizálás: Goldwave-ben: Effect/Volume/Maximize volume menüpont

     

    Zajszűrés: Goldwave-ben: Először válassz ki egy olyan részt a felvételből, ahol nincs érdemi információ (csak zaj). Ezt másold ki (Edit/Copy menüpont), majd jelöld ki az egész hangot (Edit/Select all) menüpont, és alkalmazd a zajszűrést (Effect/Filter/Noise reduction menüpont. Reduction envelope: Use clipboard. A scale értékével pedig játssz.)

     

    Részekre bontás: Tools/Cue points menüpont. Található egy Auto Cue gomb, ahol beállítod a minimum hangerőt (Below threshold), illetve az üres rész hoszát (Minimum length). Miután elkészítette a vágási pontokat a Split file gombbal tudod részekre osztani a felvételt. Ezt sajnos csak így lehet. :angry2:

     

    Én már ezt sokszor csináltam bakelittel és kazettával is. Ezt hívják DIGITALIZÁLÁSnak.

     

    Sok szerencsét! :)

     

     

  6. Én és az apám gyümölcstermesztők vagyunk. Amikor lehullik a fárol bármilyen gyümölcs az egyből a cefrébe megy nekünk. A cefre nálunk úgy néz ki, hogy egy nagy vas hordó benne : alma, barack, megy, szeder, szilva, szőlő...stb. Nyár végére amennyi összegyűlik visszük kifőzetni. Mi semmit nem teszünk hozzá cukrot, vagy élesztőt csak úgy natur. Ja és le se zárjuk a hordó!!! Amikor a teteje összeáll és k**va sok rajta a muslica meg kell keverni az egészet pl. egy ásóval. A főzőbe amikor elvisszük csak leszűrik és már főzik is ki a cefrét minimum vagy háromszor hogy minél tisztább legyen. Minden megállásnál fokolják, mert minden egyes lepárlásnál erősebb és tisztább szeszt kapunk. Jó minőségő pálinkánál kb. 150l cefréből úgy: 10-15l pálinkát kapunk.

×
×
  • Create New...