Jump to content
PirateClub.hu

H@nGm@N

Veterán
  • Pontszám

    346
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by H@nGm@N

  1. Skrillex nekem is az egyik nagy kedvencem.

     

    Viszont, ha már Flóri bá a Broken Note-ot írta (ez darkstep, szóval nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog...):

     

    Legyen egy chilles is:

     

    és legyen valami populárisabb (ezt mindenképp 1080p-ben hallgassátok!):

  2. Ha jól látom, ennek a műfajnak nincs külön topikja.

     

     

    Szóval, hogy mi is az a dubstep:

    A dubstep egyike a legfiatalabb elektronikus zenei műfajoknak: szárba szökkenését 1999-2000-re datálják, szülőhelye London.

     

    Jellemzői:

    A dubstep eredete a szintén "brit találmányként" aposztrofálható uk garage-ból vezethető le: a pattogó, gyors, r'n'b vokálokkal és a korai drum and bassból ismert basszusokkal megtűzdelt, alapvetően optimista kicsengésű műfajban akadtak kísérletező kedvű producerek, akik a sémát és annak tempóját - körülbelül 140 bpm - alapul véve egy sokkal sötétebb, ridegebb hangzásban kezdtek gondolkodni. Elhagyták a vidáman szökellő énekeket, a buja érzelmekre rájátszó összhangzatot, a hangszerelést eltolták a minimalizmus felé, és, ami végérvényesen lerakta az új műfaj alapköveit: a szikár ritmusképletet gyomorrengető szubbasszusokkal és dubos visszhangokkal toldották meg. Az eredmény végül egy olyan hangzás lett, aminél perpillanat talán semmi sem viseli magán hitelesebben a szmoggal körbefont, rideg, urbánus létforma elidegenedettségének érzését.

     

    Magyarországi megjelenése:

    Hazánkban a dubstep már az elmúlt három-négy évben lelkes követőkre talált: közéjük tartozik cOp, akinek tollából az első ilyen témájú cikk született meg 2003-ban a Freee Magazinban, a műfajt 2004 óta Dawn Tempo című műsorával a Tilos Rádióban is népszerűsítő DST és Confused, a hasonlóképpen cselekvő, de a kizárólag weben keresztül hallgatható Töréspont Rádió DJ-jeként tevékenykedő Gumilap, illetve Kebab - ők hárman az első magyar dubstep klubest, a Dub Phase házigazdái is egyben -, valamint Ret3k, továbbá Cadik, akitől a DJ Palotaival vállvetve bonyolított, heti rendszerességű klubest, a Rewind bemelegítő szekciójában csíphetünk el egy-egy gyöngyszemet a műfajból. A lemezlovasokon túl Ekaros a produceri oldalt erősíti.

     

    2010 novemberében Otherside néven új havonta jelentkező sorozat indult, mely elsősorban az újhullámos dubstep zenékre koncentrálva a műfaj legnagyobb neveit hozza el hazánkba (Borgore, Bar9, Bare Noize, Cookie Monsta, Chrispy, Jakes... stb.).

     

     

     

    Aki még nem hallot egyetlen számot sem ebben a műfajban (remélem nincs senki), annak ajánlom, hogy kezdje itt a nézelődést:

    http://www.youtube.com/user/ukfdubstep?blend=1&ob=4

  3. Ha jól láttam még nincs ilyen topic.

     

    Olyan filmeket írjatok, amiken jól el lehet gondolkodni.

     

    Nekem most ezek jutottak eszembe hirtelen:

     

    A forrás

    K-Pax

    A kétszáz éves ember

    Rekviem egy álomért

    Truman Show

×
×
  • Create New...