Jump to content
PirateClub.hu

H@nGm@N

Veterán
 • Content Count

  346
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About H@nGm@N

 • Rank
  Haladó
 • Birthday 05/19/1992

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest
 1. H@nGm@N

  Te jó isten!

  Csak hogy tisztában legyetek vele, hogy miről is van szó... [Hidden Content]
 2. H@nGm@N

  szomorú zenék

  Band of Horses - The Funeral [Hidden Content]
 3. H@nGm@N

  Dubstep

 4. H@nGm@N

  Dubstep

  Skrillex nekem is az egyik nagy kedvencem. Viszont, ha már Flóri bá a Broken Note-ot írta (ez darkstep, szóval nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog...): Legyen egy chilles is: és legyen valami populárisabb (ezt mindenképp 1080p-ben hallgassátok!):
 5. H@nGm@N

  Dubstep

  Ha jól látom, ennek a műfajnak nincs külön topikja. Szóval, hogy mi is az a dubstep: A dubstep egyike a legfiatalabb elektronikus zenei műfajoknak: szárba szökkenését 1999-2000-re datálják, szülőhelye London. Jellemzői: A dubstep eredete a szintén "brit találmányként" aposztrofálható uk garage-ból vezethető le: a pattogó, gyors, r'n'b vokálokkal és a korai drum and bassból ismert basszusokkal megtűzdelt, alapvetően optimista kicsengésű műfajban akadtak kísérletező kedvű producerek, akik a sémát és annak tempóját - körülbelül 140 bpm - alapul véve egy sokkal sötétebb, ridegebb hangzásban kezdtek gondolkodni. Elhagyták a vidáman szökellő énekeket, a buja érzelmekre rájátszó összhangzatot, a hangszerelést eltolták a minimalizmus felé, és, ami végérvényesen lerakta az új műfaj alapköveit: a szikár ritmusképletet gyomorrengető szubbasszusokkal és dubos visszhangokkal toldották meg. Az eredmény végül egy olyan hangzás lett, aminél perpillanat talán semmi sem viseli magán hitelesebben a szmoggal körbefont, rideg, urbánus létforma elidegenedettségének érzését. Magyarországi megjelenése: Hazánkban a dubstep már az elmúlt három-négy évben lelkes követőkre talált: közéjük tartozik cOp, akinek tollából az első ilyen témájú cikk született meg 2003-ban a Freee Magazinban, a műfajt 2004 óta Dawn Tempo című műsorával a Tilos Rádióban is népszerűsítő DST és Confused, a hasonlóképpen cselekvő, de a kizárólag weben keresztül hallgatható Töréspont Rádió DJ-jeként tevékenykedő Gumilap, illetve Kebab - ők hárman az első magyar dubstep klubest, a Dub Phase házigazdái is egyben -, valamint Ret3k, továbbá Cadik, akitől a DJ Palotaival vállvetve bonyolított, heti rendszerességű klubest, a Rewind bemelegítő szekciójában csíphetünk el egy-egy gyöngyszemet a műfajból. A lemezlovasokon túl Ekaros a produceri oldalt erősíti. 2010 novemberében Otherside néven új havonta jelentkező sorozat indult, mely elsősorban az újhullámos dubstep zenékre koncentrálva a műfaj legnagyobb neveit hozza el hazánkba (Borgore, Bar9, Bare Noize, Cookie Monsta, Chrispy, Jakes... stb.). Aki még nem hallot egyetlen számot sem ebben a műfajban (remélem nincs senki), annak ajánlom, hogy kezdje itt a nézelődést: [Hidden Content]
 6. H@nGm@N

  Autóba való zenék

  Nem túl pörgős, de a mélynyomót rendesen megdolgoztatja. [Hidden Content]
 7. H@nGm@N

  Maggi reklám Bendegúzzal

  Ezt érdemelné a reklámban is a gyerek...
 8. H@nGm@N

  Buli sms-ek

  Csak beraktam, hogy aki akar még hasonlókat olvasni, az az említett honlapon megteheti. Ezt elfelejtettem odaírni, bocsi.
 9. H@nGm@N

  Buli sms-ek

  [Hidden Content] Ezek mind innen vannak.
 10. H@nGm@N

  Kávé vagy Tea?

  Kávé. Cigi mellé hibátlan...
 11. H@nGm@N

  Híradó paródia 2. rész

  Ez már jobban össze van vágva, mint az előző. Nagyon komoly.
 12. H@nGm@N

  Ki a legjobb magyar rapper?

  Sub Bass és Újonc az AKPH-ból. Ha rappet hallgatok, akkor max ezek. Meg talán még NKS is szóba jöhet.
 13. Nutt professzornak van igaza. Viszont ha valaki ellent mond a nagyoknak azt már rögtön fel kell menteni? Szép.... Az utolsó kiemelt rész pedig mindenki jól jegyezze meg és fogadja el végre! A fű nem kapudrog!
 14. H@nGm@N

  A leggyönyörűbb fényképezések

  Nekem a Forrás képvilága is nagyon tetszett. Itt egy pár kép: és meg egy kép, ami 3000x2000es ezért csak linkben: [Hidden Content]
×