Jump to content
PirateClub.hu

szerpp

Veterán
  • Pontszám

    7
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by szerpp

  1. Szegény eszkimók de szerintem csak akkor zavar ha fel is ébredsz rá. Amúgy meg szerintem ez is a média felturbózott cikkje. Ha leírták volna hogy ténylegesen mi a kutatás az senkit nem érdekel de hogy megbolondulhatunk az már igen.

    De az is lehet másodállásban redőnyöket gyárt a cikk írója és fel kell futtatni az üzletet.

  2. Ezzel csak az a problémám hogy a lumineszcencia jó dolog de azért van egy lecsengési ideje ami az elektronátmenet (S/T átmenet) következménye. Meg azt nem mondta hogy az egész növény világít vagy csak az élő részek mert ha csak az élő részek akkor télen egy picit sötét lenne.

  3. Sziasztok!

    Yamakasit kiegészíteném mert nekem akvantummechanikában azt tanították hogy a fotonnak csak impulzusa van és ebből lehet következtetni hogy tömege is lehet. Amit Einstein leírt az teljesen megfelel a valóságnak mert gyakorlatilag Ő csak annyit csinált hogy a Newtoni fizikát kiterjesztette a speciális relativitás elmélettel inerciarendszerekre (egyenletes mozgást végző) az általánossal pedig nem csak inerciarendszerekre tehát a gyorsuló mozgást végző testekre is, mert a speciáli relativítás elmélet ezzel nem foglalkozott. A kisérletre meg biztos meg van a magyarázat csak ezt még nem igazán tudjuk felfogni vagy magyarázni mert a legtöbb ember "leragadt" a klasszikus fizikánál és ezzel nem azt akarom mondani hogy az a két tudos is leragadt csak szerintem rosszul magyarázták a dolgot. A másik dolog hogy a fény attól függ hogy mivel találkozik tud hullámként is és részecskeként is viselkedni és mindkettőt bizonyították mára hullámra az interferencia jelenség a részecskére amikor apró csomagokban (kvantumokban) terjed a fény a Frank-Herz kisérlet a bizonyíték.

×
×
  • Create New...