Jump to content
PirateClub.hu

RC4

Veterán
  • Pontszám

    26
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by RC4

  1. Sziasztok!

     

    Videolejátszással lenne egy kis problémám - GOMPlayer-t használok, amiből most is a legújabb van fent. Mellékelek két képet, az egyiken az látható, ami XP alatt látszik (a video képétől eltekintve, mert az itt nem látszik, de nem az a lényeges) a második pedig a W7-en mutatkozó állapot. Ami nem tetszik: 7-en a playing felirat és a filmhez tartozó felirat szélei elmosódottak, pixelesek, nem élesek, a két képet összehasonlítva ez még jobban látszik. Mitől lehez ez? Én codec hibára tippeltem, divx, xvid van fent külön, ugyanúgy, mint XP-nél; nem szeretem a codec pack-eket, de kipróbáltam a K-Lite-ot és semmi változás. A probléma minden típusú videonál fennáll, bármit is nyitok meg a lejátszóban. Valakinek valami tipp esetleg? Köszi.

     

    A két kép tehát:

     

    XP mellett:

    http://img340.imageshack.us/img340/4643/moviesamplexp.jpg

    W7 mellett:

    http://img30.imageshack.us/img30/825/moviesample.jpg

  2. ne a bootmanagerbe menj be (ami gondolom, az egyszeri boot-beállítást jelenti), hanem a bios boot menűjében kísérletezd ki a hdd-k boot-sorrendbe állításával ugyanezt a szituációt. lehet, hogy nem fog elsőre sikerülni, de ne keseredj el! :)

     

    Köszi szépen, közben rájöttem, hogy tényleg nem jó sorrendben voltak a HDD-k, ezért nem jött a bootmgr, de most már okés. Köszönöm az eddigi segítségeidet is. :)

  3. Újratelepítettem a W7-et, de most meg indításnál kiírja, hogy bootmgr is missing (pedig mindkét HDD C: meghajtóján ott van), press ctrl+alt+del to restart. Viszont ha belépek a boot menübe és azt a winyót választom, amin az xp (!) van, akkor bejön és tudok választani. Ezt szerettem volna az elején is elérni, de még most is csak úgy tudom előhozni, ha bemegyek a boot menübe és ezt kéne kiküszöbölni. Gondolom a bootmgr-nek magától kellene indulnia :(

  4. OK, akkor ha jól értem, újrarakom a W7-et, úgy, hogy mindkét HDD rajta van a gépen és akkor felkínálja majd a választást. Alig van még valami a 7 mellett, nem lesz nagy veszteség újratelepíteni és ha ez megoldja, akkor a legegyszerűbb is. Köszi. :)

  5. Értem, köszi, erre gondoltam. Csak az a gondom, hogy ez nekem egyáltalán nem jön elő. :( Hogy lehet előhozni? Ráadásul a 7-ben a sajátgép-jobb katt-tulajdonságoknál van olyan, hogy meg lehet nézni, milyen rendszereket érzékel, és ott az xp fel sem tűnik, csak a W7.

    (Lehet, hogy azért nem látja a W7, mert úgy telepítettem a másik winyóra, hogy addig lehúztam az xp-s meghajtót?)

  6. Üdv,

     

    én is feltettem a 7-et, XP mellé, de külön winchesterre. A kérdés az lenne, ami már felmerült pár oldallal korábban (de ha jól láttam, megoldás nem érkezett rá): hogyan lehetne elővarázsolni a boot manager-t (ill, hogy automatikusan előjöjjön indításkor), hogy ne kelljen mindig az alaplap boot menüjében winchestert választani? Megoldható ez? Köszi.

  7. Egy hete már Nokia 5800-m van, azelőtt N80 volt. iPhone és e között gondolkodtam, de mivel az 5800 Symbian-os, Nokia és nem utolsósorban jobban tetszik, ezért döntöttem mellette. Az már az eddigi használat után is látszik, hogy nagyon jó telefon, nem bántam meg. :)

  8. Üdv,

     

    remélem jó helyre írom a kérdésem. Az lenne a problémám, hogy mióta a ZoneAlarm 8.0.065.000 verziója van fenn a gépemen, azóta a következő dolog van: ha csatlakozom a netre, akkor kell kb. 15-20 mp, amíg a böngészőnek enged bármit is megjeleníteni. Tehát ha kijött a szövegbuborék, hogy csatlakoztatva, akkor hiába írok be egy címet a böngészőbe, tölt, de semmi nem jön be. De ha eltelt 15-20 mp, akkor utána már tökéletes. Csak a ZA lehet a hibás, mert megpróbáltam kikapcsolni, helyette a Windows tűzfal ment és akkor rögtön ment a böngészés, ill. a régebbi ZA-okkal sem volt még soha ilyen problémám, csak ezzel. Tulajdonképpen olyan, mintha egy rövid ideig a tűzfal visszafogná a kapcsolatot. Tudna valaki segíteni? Köszönöm. :)

     

    Ja, és semmit nem el állítottam rajta, minden default.

  9. Bali,

     

    ha már így szóbakerült, én is a D40-re szavaznék :) Nekem is ilyen típus van, tavaly nyáron vettem, akkor még ilyen 140000 magasságában volt az ára, igaz a pénzvisszafizetési akció keretében 22500-at visszautaltak. A D40 sem bonyolultabb, mint egy komolyabb kompakt gép, én sem voltam egy nagy profi fotós (profi most sem vagyok, de jól haladok :D), azonban képminőségben odaveri a kompaktokat.

    Hajrá Nikon :D

×
×
  • Create New...