Jump to content
PirateClub.hu

rivals

Veterán
  • Pontszám

    60
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by rivals

  1. A Purdue University kutatói bemutattak egy olyan szerkezetet, amely ion szelet használ a félvezető lapkák hűtésére. Az újfajta hűtés sokkal hatékonyabb, mint az eddig használt bármilyen módszer.

    A kísérleti hűtőben egy pozitív töltésű anódot és egy negatív töltésű katódot helyeztek el egymással szemben. A katód elektronokat bocsát ki az anód felé, s mikor a légáram áthalad köztük, az elektronok ütköznek a levegő részecskéivel, és így pozitív töltésű ionok keletkeznek. Ezek elkezdenek visszaáramolni a katód felé, ami ion-szelet okoz, s ez nagyban javítja és gyorsítja a levegő áramlását a hűtő alatt elhelyezkedő alkatrész, pl. mikroprocesszor felülete felett. Mivel a levegő gyorsabban áramlik, a hűtés hatásfoka sokkal hatékonyabb lesz.

    A szakértők szerint a hagyományos léghűtések hatékonyságát beszabályozza az, hogy a levegő molekulái a hűteni szándékozott felülethez közel nem mozognak, azaz minél távolabb vannak a felülettől, annál gyorsabban mozognak.

    A hűtés hatékonyságát az ionszél-motor 250 százalékkal javítja. Egyetlen dolog maradt hátra: hogy az amúgy sem nagy szerkezetet tovább miniatűrizálják, hogy rá tudják azt építeni közvetlenül a processzorokra, jelentősebb méretnövekedés nélkül. A kutatásokat egyébként az Intel támogatja, így először minden bizonnyal az ő processzoraikba építik majd be az ion-szél motort - a bizakodó kutatók szerint három éven belül

  2. jaja igazad van.Tényleg Penryn-ek.

    Ehez mit szóltok: E2160 1.8 GHZ 1mb cache.

    Ahogy néztem a prohardver.hu tesztben 3.4 GHz-ig lehetett húzni,és a cache sem olyan fontos,játékoknál max 10% volt a különbség.

    Ahoz képest az ára meg 20 ezer ft,és ha 3.4GHz-en ketyeg akkor zsínórba odaver a x2 6000+-nak is.

    A hőfoka ha meg jól emlékszem 40-50 fok között megy húzva terhelés alatt.

    Nem húzva meg asszem hogy 35-44 között.

  3. Hay

    Na szóval abban kérném a segítségeteket,hogy van egy Amd Duron 950 mhz-es procim.

    Eztet szeretném egy kicsit húzni,de a bios-ban csak az FSB-t tudtam húzigálni,a Voltot nem,mert olyan opciót nem találtam.

    Gépem:

    Amd Duron 950 MHz

    Aristo KT133 Via Lapkészlet

    384 MB SDRAM

    Connect 3D Radeon 9600 XT

    Glacialtech Igloo 2470 procihűtő

     

    Tehát v.mi kis progival megdobhatnátok, vagy a memória húzó progi is jó volna.

×
×
  • Create New...