Jump to content
PirateClub.hu

Mate88

Veterán
  • Pontszám

    7
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: Mate88

  1. Mate88

    Káromkodás helyett

    A magyar nyelv cifra fordulatatit, káromkodás nélkül, legjobban Nagy Bandó András Trabantvers című szösszenetében prezentálhatjuk a nagyközönség felé. Érdemes kipróbálni!
  2. Mate88

    Teszt

    Nekem 2 kérdésem lenne: 1.: Anna apjának van 4 lány: Kih, Kah, Keh. Ki a 4.???? 2.: Az asztalonvan 3 alma. Elveszel 2-t. Mennyi van a kezedben???
  3. Mate88

    Az élet nagy kérdései

    Ha Zénón azt mondja, hogy Akhilleusz nem érheti utol a teknősbékát, akkor ebből a tételből kiindulva miért érik utol a hazug embert vagy a sánta kutyát?????
  4. Mate88

    alkohol,pia.szesz

    sör, bor, vodka martini:rázva nem keverve, csurgatva nem csepegtetve, jeges pohárban nem fagyosban, és hozzá két kacskaringós szívószálat:D
  5. Mate88

    Gyerekek dolgozataiból

    De ezek se kutyák, az egyezésért ismételt elnézéseteket kérem: -Mi a zsigerzacskó? Az a rész a csigának, amibe a beleit tartja. A zsigerzacskó arra való hogy abba szarjon a csiga és a csigaház alatt jön ki. -Miért van Gárdonyi Géza sírjára az írva, hogy "Csak a teste"? Mert a fejét levágták a törökök. -Sorold fel a páros ujjú patásokat! Sertés, disznó, malac, mangalica -Kik voltak a vándor énekesek? Nevezzetek meg egyet közülük! Kodály Zoltán. -Sorold fel a vízpart növényeit! Vízi tündér. -Jellemezd a vidrát! Teste: formás. -Mi az õsföld? Ahol barna emberek és asszonyok laknak, és mindegyik feketehajú. -Melyek hazánk természetes életközösségei? Magyar, német, finn. -Mi a humusz? Elpuszlott állat. -Ismerd fel rajzról az állatokat! Pézsmapocsék Mocsári patkány -Írj magyarországi halakat! Potty, pongy, jégér, szálszalóka, légy, gólya -Milyen betegséget lehet kapni a parlagfûtõl? Energiát. -Az oroszlán jellemzése hangja: vastag, kitörõ látása: gonosz -A cápa jellemzése: Embert nem eszik, de nem lehet benne bízni. -Milyen tápanyagokat ismersz? Sósav, színsav. -Harmadikosak a csapadékképzõdésrõl: Ha a hideg levegõ összeütközik a meleg levegõvel abból lehelet lesz. Ha hajnalban kimegyünk, vizes lesz a papucsunk. A hódara káros, mert feldönti a kocsikat. Csapadékfajta: lisztharmat. -A középkorú lovagok a lovagi tornákon mindig egy hölgyet tûztek maguk elé. -A nemzetiségi iskolákba több ajkú diákok járnak. -Nyáron nõ a kalapos gomba, télen a kucsmagomba. -A görög ábécé kezdete: alfa, béta, céda... -II. József, a vaskalapos király Mária és Terézia fia volt. -A fecske egy költözõ madár, olyan mint a gólya, csak sokkal kisebb és nem hasonlit rá. -Barbarosa seregében kitört a pestis, amely elõl maga a császár is csak álruhában tudott menekülni. Az éhenhalt sereg kitakarodott az országból. -A harangvirág a bimbambuszok családjába tartozik. -A végek vitézei többnyire nem éltek haláluk napjáig, mert már korábban elestek. -Shakespeare vig nõkkel élt Windsorban és tévedesbõl vigjátékokat irt. -Zrinyit a bécsi kamarilla által felbérelt ólmozott vadkan ölte meg. -Az õserdõ olyan terület, ahova emberi kéz még nem tette be a lábát. -A zsidó egyházi zene legismertebb tekintélye Palesztina volt. -Kolombusz háromszor indult útnak, bár a második útján meghalt. -Szulimant a szigeti ostromnal megölték, ezért egyelõre felhagyott azzal a szándékával, hogy Magyarországot meghóditsa -Ady Boncza Bertalant vette feleségül. -Bombay éghajlata olyan egészségtelen, hogy lakosai máshol laknak. -A Toldi olyan mû, amelyben a fõhõst feldolgozzák. -Eötvös József többek között Budán született. -A XVIII. századi fõurak palotakertjei tele voltak szépen nyirt szökõkutakkal. -Anonymus III. Béla névtelen jegyese volt. -Egyiptom õslakói a múmiák. -És akkor a költõ megírta Szundi két apródja cimû versét.
  6. Mate88

    Gyerekek dolgozataiból

    Vannak még ilyen szösszenetek, bocsi ha néhány egyezik: A hajó jéghegynek ütközött és elsüllyedt a Duna közepén. Innen gyalog folytatták útjukat. Az ókorban a szabadokat csak a rabszolgák elégíthették ki. Amíg Madách a börtönben sínylödött, felesége romlásnak indult. Szulimán szultán az egri vár alatt haragjában megütötte a gutát. A janicsárok felmentek Budára, elszaporodtak es elfoglalták a várat. IV. Béla a tatárjárás után a kihalt nép pótlásáról személyesen gondoskodott. IV. Bela várromokat épített. A hösies várkatonák általában nem érték meg a haláluk napját, mert már korábban elestek a csatában. Mikor II. Endre a Szentföldön hazatért, országát és feleségét fenekestül feldúlva találta. Dugovics Titusz hátsóját a falnak támasztotta, es azon felmászott. A századfordulón Ady termékenyítette meg a tudósokat. Radnóti Miklós fasiszta építötáborban halt meg. Móricz Zsigmond kesöbb megnösül, és elveszi feleségét. A néma Katrin hallgatag lett... Arany Janos 1817-töl 1822-ig születtet. A Hunyadi Laszló olyan ballada, amelyben a föhöst feldolgozzák. Rákóczi Ferenc úgy halt meg, hogy belefulladt a Rodostóba. Arany János velszi bárdokkal sújtott le a Habsburg-házra. Leonardo da Vinci két olasz földbirtokos volt a középkorban. Zrínyi Miklóst a bécsi kamara által feltüzelt vadkan ölte meg. Petöfi egy szegény cselédlány és a magyar nép fia. Petöfi úgy rohant a csatába, hogy jobb kezében a vers, bal kezében pedig a kard volt. Kölcsey 1815 januárjától 1816 tavaszáig nem írt verset. Ebböl az idöszakból 3 verse maradt ránk. A vers elsö részében egy nagy lógó férfifejet látunk. A Csongor alá felsorakozó szereplök: Tünde.. Egy gyermek kihordása 9 hónapig tart függetlenül attól, hogy hány nőt alkalmazunk a feladat megoldásához.
  7. Mate88

    Ki Mit Sportol ?

    Röplabdaaaaaa!!!!!!!!
  8. Mate88

    melyik a legjobb sport

    A röplabda!!!!! Hajrá Csepel!!!!!!!!
×
×
  • Create New...