Jump to content
PirateClub.hu

mmxmmx

Felhasználó
  • Pontszám

    5
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by mmxmmx

  1. Üdv mindenkinek!

     

    Egy technikai kérdésem lenne. Az általam vásárolt 9800GT (Galaxy) hátulján ugyebár van két digital kimenet meg egy harmadik tv/hdtv csatlakozó. Van két monitorom meg egy tévém, és bedugva őket a megfelelő nyílásokba fel is ismeri mindhármat, de a szoftver kéri, hogy válasszak ki kettőt, amit használni szeretnék.

    Sehogy sem lehetséges ezzel az egy videokártyával 3 megjelenítőt (2 monitor + 1 tv) használni???

     

    Előre is kösz minden segítséget!!!

  2. A megoldás nem teljes, mivel egy megoldás van...

     

     

    Ha életkoruk szorzata 36, akkor a gyerekek életkora a 36 prímtényezői lehetnek variálva:

     

    36|2

    18|2

    9|3

    3|3

    1|1

    1|

     

    Tehát lehetnek a következők:

     

    1*1*36 Összege=38

    1*2*18 Összege=21

    1*4*9 Összege=14

    1*6*6 Összege=13

    2*2*9 Összege=13

    2*3*6 Összege=11

    3*3*4 Összege=10

     

    Tehát a szemközti házra pillantva az ablakainak számából azonnal megtudhatta volna a megoldást. De mivel tudjuk, hogy nem volt számára elég az infformáció, mert újabb segítséget kért, tudhatjuk, hogy a szemközti háznak 13 ablaka van.

    Hiszen ha mondjuk 10 lenne egyből megmondaná hogy a gyerekek 3, 3, és 4 évesek. De mivel a 13 ablaknál 2 lehetőség is felmerül, a matematikusnak újabb segítségre van szüksége.

     

    Azért segitség neki, hogy a legidősebb szemüveges és vöröshajú, mert ebből kiderül, hogy van köztük legidősebb gyerek, tehát nem lehet jó megoldás az 1*6*6, mert ott ketten is "legidősebbek". Így csak 2*2*9 lehet a helyes megoldás, mivel legidősebb csak ebben a variációban van.

  3. a fa mért barna? A fakéregben található pigmentek miatt

    a felhő mért fehér? Az összesűrűsödő eső és pára - bár kis mértékben áttetsző, - nagyobb mennyiségben annyi szennyeződést foglal magába, hogy fehére színezezttnek látjuk.

    a Vista Aero Mért átlátszó? Mert olyanra szerkesztették. Valószínűleg a "levegő"-ről kapta találó elnevezését, a levegő pedig a tudomány jelenlegi állása szerint átlátszó,

    a nyomtató mért nyomtat? Mert utasítást kapott rá. Persze vannak feltételei hogy nyomtasson, amelyeknek ehhez teljesülni kell. Ha pedig nem nyomtatna, nem lenne értelme csak egy műanyaghalmaz lenne, ami foglalná a helyet a polcon (és amiket a nők előszeretettel gyűjtenek)

    a papir mért fehér? Mert olyanra csinálják. Ennek oka, hogy a leggazdaságosabb fekete tintával nyomtatni vagy írni rá, és az látszik meg rajt jobban. A szem is könnyebben olvassa a sok fehér közt a feketét mint fordítva (részben erős kontrasztok miatt)

    a számítógépnek minek gépház? Nem kell neki, többnyire védelmi szempontból alkalmazzuk, meg hogy ne szanaszét legyen, és hogy a hülyék is össze tudják csatlakoztatni a monitorral, ne közvetlenül az alaplapra, vagy a kártyákhoz kelljen csatlakoztatni mindent. (A számítógépnek minek gépház? - A számítógépnek).

    a monitornak minek van képe? Mert ha nem lenne, akkor szintén értelmetlen lenne. Jelenleg ez az egyik legkorszerűbb és gazdaságosabb megjelenítési eszköz a 3D termékeket leszámítva. Ha tudsz valami jobb módot, feltétlenül szabadalmaztasd!

    a Windows mért pont windows? Mert Bill Gates ablakra hasonlatosnak titulálta az operációs rendszer böngészőjét.

    a linux mért pont linux? Egy Linus Torvalds nevű ember találmánya, az ő tiszteletére nevezték így.

    a kékablak mért pont kékhalál? Mert akkor jön be ha a gép "halott", azaz nem működik. Meg mert halálosan idegesítő.

  4. A Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa a piacelemzés második körében, a hazai és az Európai Bizottságnál lefolytatott sikeres egyeztetések után lezárta a „Nyilvános mobil rádiótelefon-hálózathoz való hozzáférés és nyilvános mobil rádiótelefon-hálózatból történő híváskezdeményezés” elnevezésű nagykereskedelmi piac elemzését és közzétette végleges határozatát.

  5. A megoldást többféle képpen adhatjuk meg, hiszen "c" lehet egy egyszerű ismeretlen, vagy vektormennyiség, így adatok hiányában nincs mód a kifejezésére, csak egyszerű képletekkel, egyenletekkel tudjuk kifejezni: c=(c-1)+1

    A C jelenti a római számok közül a százas értéket, így tehát a római számokat alkalmazva egészen 100-ig kell elszámolni.

    Persze kiléphetünk a tizes számrendszer korlátai közül, egy több karaktert magába foglaló számrendszerbe. A legáltalánosabb jelzés szerint A=10, B=11, C=12, tehát legalább a 13-as számrendszert kell alkalmazni, hogy 12-es maradékot kaphassunk. Természetesen mehetünk ennél nagyobb, tetszőleges számrendszerbe is (ha közhelyes akarnék lenni, a 16-os számrendszert említeném példának), mindenesetre a lényeg, hogy ezekben a számredszerekben gyakorlatilag elindulva 1-től a tizes számrendszer szerint tizenkettőig kell elszámolnunk.

    Akár tekinthetjük a C-t magát egy sorozat elemeként, ami ez esetben lehet például az ABC, melynek C a harmadik betűje. Így a 3. tagig kell elszámolnunk.

    A probléma sokrétűségét tekintve és további adatok hiányában persze létezik ettől függetlenül más, rengeteg megoldás.

×
×
  • Create New...