Jump to content
PirateClub.hu

mmxmmx

Felhasználó
  • Pontszám

    5
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: mmxmmx

  1. mmxmmx

    GeForce 9800GT!

    Üdv mindenkinek! Egy technikai kérdésem lenne. Az általam vásárolt 9800GT (Galaxy) hátulján ugyebár van két digital kimenet meg egy harmadik tv/hdtv csatlakozó. Van két monitorom meg egy tévém, és bedugva őket a megfelelő nyílásokba fel is ismeri mindhármat, de a szoftver kéri, hogy válasszak ki kettőt, amit használni szeretnék. Sehogy sem lehetséges ezzel az egy videokártyával 3 megjelenítőt (2 monitor + 1 tv) használni??? Előre is kösz minden segítséget!!!
  2. mmxmmx

    barna zaj :P

    Ez csak a South Park alkotók perverz fantáziájának szüleménye. Semmi más. (meg néhány egyéb emberé, aki hisz benne)
  3. abszirbuós fotospektro méter Amúgy Abszorpciós (vagy maximum Abszorbciós) Fotospektrométer, nem pedig Abszcorbciós fotosprekto méter nagyapám hívta a spektrumot mindig sprektumnak, ez kb arra emlékeztet
  4. Vajon miért nyomják tele domború, érdes pontokkal a papírzsebkendő széleit? Mikor náthás vagyok, hihetetleül ki tudja dörzsölni az orrom. Na, vmi ötlet, hogy miér?
  5. mmxmmx

    Előadók

    Lordi, vagy Autopilot Off... döntsetek és többet ne írjon senki kettőt mer ngy a zavarodás
  6. mmxmmx

    !Választós Játék!

    Hát jobb esetben egyik se... legyen mondjuk Noémi... CyberLink Power Director vagy Sony Vegas? (ez amúgy tényleg nagy kérdés)
  7. mmxmmx

    Találjátok ki,egy kis logika :)

    A megoldás nem teljes, mivel egy megoldás van... Ha életkoruk szorzata 36, akkor a gyerekek életkora a 36 prímtényezői lehetnek variálva: 36|2 18|2 9|3 3|3 1|1 1| Tehát lehetnek a következők: 1*1*36 Összege=38 1*2*18 Összege=21 1*4*9 Összege=14 1*6*6 Összege=13 2*2*9 Összege=13 2*3*6 Összege=11 3*3*4 Összege=10 Tehát a szemközti házra pillantva az ablakainak számából azonnal megtudhatta volna a megoldást. De mivel tudjuk, hogy nem volt számára elég az infformáció, mert újabb segítséget kért, tudhatjuk, hogy a szemközti háznak 13 ablaka van. Hiszen ha mondjuk 10 lenne egyből megmondaná hogy a gyerekek 3, 3, és 4 évesek. De mivel a 13 ablaknál 2 lehetőség is felmerül, a matematikusnak újabb segítségre van szüksége. Azért segitség neki, hogy a legidősebb szemüveges és vöröshajú, mert ebből kiderül, hogy van köztük legidősebb gyerek, tehát nem lehet jó megoldás az 1*6*6, mert ott ketten is "legidősebbek". Így csak 2*2*9 lehet a helyes megoldás, mivel legidősebb csak ebben a variációban van.
  8. mmxmmx

    Pár Kérdés

    a fa mért barna? A fakéregben található pigmentek miatt a felhő mért fehér? Az összesűrűsödő eső és pára - bár kis mértékben áttetsző, - nagyobb mennyiségben annyi szennyeződést foglal magába, hogy fehére színezezttnek látjuk. a Vista Aero Mért átlátszó? Mert olyanra szerkesztették. Valószínűleg a "levegő"-ről kapta találó elnevezését, a levegő pedig a tudomány jelenlegi állása szerint átlátszó, a nyomtató mért nyomtat? Mert utasítást kapott rá. Persze vannak feltételei hogy nyomtasson, amelyeknek ehhez teljesülni kell. Ha pedig nem nyomtatna, nem lenne értelme csak egy műanyaghalmaz lenne, ami foglalná a helyet a polcon (és amiket a nők előszeretettel gyűjtenek) a papir mért fehér? Mert olyanra csinálják. Ennek oka, hogy a leggazdaságosabb fekete tintával nyomtatni vagy írni rá, és az látszik meg rajt jobban. A szem is könnyebben olvassa a sok fehér közt a feketét mint fordítva (részben erős kontrasztok miatt) a számítógépnek minek gépház? Nem kell neki, többnyire védelmi szempontból alkalmazzuk, meg hogy ne szanaszét legyen, és hogy a hülyék is össze tudják csatlakoztatni a monitorral, ne közvetlenül az alaplapra, vagy a kártyákhoz kelljen csatlakoztatni mindent. (A számítógépnek minek gépház? - A számítógépnek). a monitornak minek van képe? Mert ha nem lenne, akkor szintén értelmetlen lenne. Jelenleg ez az egyik legkorszerűbb és gazdaságosabb megjelenítési eszköz a 3D termékeket leszámítva. Ha tudsz valami jobb módot, feltétlenül szabadalmaztasd! a Windows mért pont windows? Mert Bill Gates ablakra hasonlatosnak titulálta az operációs rendszer böngészőjét. a linux mért pont linux? Egy Linus Torvalds nevű ember találmánya, az ő tiszteletére nevezték így. a kékablak mért pont kékhalál? Mert akkor jön be ha a gép "halott", azaz nem működik. Meg mert halálosan idegesítő.
  9. mmxmmx

    Átnevezősdi XD

    logisztikai menedzser = targoncás
  10. mmxmmx

    Off topic

    A Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa a piacelemzés második körében, a hazai és az Európai Bizottságnál lefolytatott sikeres egyeztetések után lezárta a „Nyilvános mobil rádiótelefon-hálózathoz való hozzáférés és nyilvános mobil rádiótelefon-hálózatból történő híváskezdeményezés” elnevezésű nagykereskedelmi piac elemzését és közzétette végleges határozatát.
  11. mmxmmx

    Számoljunk el együtt C-ig

    A megoldást többféle képpen adhatjuk meg, hiszen "c" lehet egy egyszerű ismeretlen, vagy vektormennyiség, így adatok hiányában nincs mód a kifejezésére, csak egyszerű képletekkel, egyenletekkel tudjuk kifejezni: c=(c-1)+1 A C jelenti a római számok közül a százas értéket, így tehát a római számokat alkalmazva egészen 100-ig kell elszámolni. Persze kiléphetünk a tizes számrendszer korlátai közül, egy több karaktert magába foglaló számrendszerbe. A legáltalánosabb jelzés szerint A=10, B=11, C=12, tehát legalább a 13-as számrendszert kell alkalmazni, hogy 12-es maradékot kaphassunk. Természetesen mehetünk ennél nagyobb, tetszőleges számrendszerbe is (ha közhelyes akarnék lenni, a 16-os számrendszert említeném példának), mindenesetre a lényeg, hogy ezekben a számredszerekben gyakorlatilag elindulva 1-től a tizes számrendszer szerint tizenkettőig kell elszámolnunk. Akár tekinthetjük a C-t magát egy sorozat elemeként, ami ez esetben lehet például az ABC, melynek C a harmadik betűje. Így a 3. tagig kell elszámolnunk. A probléma sokrétűségét tekintve és további adatok hiányában persze létezik ettől függetlenül más, rengeteg megoldás.
  12. Én a világűrt sosem képzelem teljesen végtelennek, inkább mint egy afféle Möbius-szalag, több dimenziós kivitelben, és persze elképzelhetetlenül nagy méretben. Tehát nincs is vége sehol, előbb-utóbb visszajutsz oda, ahonnan indultál.
  13. mmxmmx

    Vers! Nagyon jó!

    A Tisza kanyarjait már levágták régen, Ezért folyik e folyó oly annyira srégen.
  14. mmxmmx

    Villanyoszlop eladó :)

    megveszem ha vállaltok szállítást, elhelyezést és kábelezést... egyet majdnem kidöntöttünk 1 haverommal...
  15. mmxmmx

    mennyi 1 tucat tucat?

    1 tucat tucat = 144, ami egy nagytucat... 1 tucat tucat tucat pedig 1728, ami egy qrvanagy tucat
  16. Jézusom van egy ismerősöm akinek ez a mániája...
  17. mmxmmx

    Miben tároljuk a mindent maró savat?

    Akármiben ami nem "minden". Elvégre azt marja.
  18. Egy 9 fős kisbuszra + ha nem akadály telepakolhatjáktok 10 pontos csajokkal
  19. mmxmmx

    Egy óriási kérdés

    Biztos a Gucci-t reklámozza mer az sokat fizetett neki... elvégre a nap egy elég feltűnő személyiség, nem?
  20. mmxmmx

    Neked szokott szarakodni a Windows?

    Ja, néha nem szarakodik
  21. mmxmmx

    Feliratos vagy szinkronos?

    Mostanában angol szinkronnal angol felirattal nézek filmet. Sok magyar szinkron rossz (főleg a horror), de van 1-2 aminél nagyon eltalálták (pl Gyűrűk Ura).
×
×
  • Create New...