Jump to content
PirateClub.hu

Baleys

Veterán
  • Pontszám

    3
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: Baleys

  1. A másodperc egy egyezméynes elméletileg lefektetett mértékegység: A másodperc az alapállapotú cézium-133 atom két hiperfinom energiaszintje közötti átmenetnek megfelelő sugárzás 9 192 631 770 periódusának időtartama. A hiperfinom energiaszint azt jelenti hogy alegkülső hélyon lévő elekron mágneses mezeje befolyásolja az kölcsönhatásba lép az atomag mezejével(a mező a forgásuk miatt van) a két mező ellentétes és egyirányú állapota adja a fenti frekvenciát , amit a kisugárzódott fotonból mérnek is. ez igen jól mérhető, és ehhez képest nézik hogy az atomóra késik e. A késést a technológiai pontatlanság okozza, részleteket nem vágom,azt tom hogy a régebbi verziónál ahol a rezonáló anyag gáz volt ott a surlódás is gondot okozott. Nem a nagy bummhoz álítják. Az atomórát is csak egy másik órához tudják álítani. A nagyszerűsége nem abban van hogy megmondja menyi idő telt el a kezdetektől, hanem hogy ha egyszer megadtam neki egy időpontot ahoz képest 200ezer évig nem feg egy másodpercet se késni, míg a fali kakukkos 2000 évet felhalmoz. A 430 billió ketyegés azt jelent hogy a használt anyag rezonancia frekvenciája ekkora. A mérés biztos olyan mint a cézium atomosnál, hogy a detektorba csapódó atomok eloszlása (száma) kiadja a frekvenciát.
  2. Baleys

    Mi az idő?

    tér+változás=idő? Definiáld a változás fogalmát idő nélkül. Időutzás: fizikai elméletben lehetséges, ha valakit érdekel leírhatom. Idő: Félegyenes, ám nem egy, hanem a tér minden (anyaggal,erővel töltött) pontjában van félegyenes ami a sajátja. Ez a relativitás, hiszen nekes is van időd és nekem is. Mult van, hiszen ezt az írást is mikor olvasod az már részemről megtörtént, tehát mult, és hogy a jövő mért kétséges? A kvantummechanika a folyamatokba behozza a véletlent, mint lehetséges valóságok szuperpozícióját. Más tészta, hogy ez a jelenség csak akkor létezik ha nem figyeli senki("megfigyelő hiánya"). Elképzelhetnénk azt is, hogy az idő viszafelé is folyik, csak mi ezt képtelenek vagyunk érzékelni(ezért alkotunk mindenféle képet), ha jobban meggondoljuk nem nagyon lehetséges értelem úgy, hogy mind a jövő mind a mult ismeretlen vagy ismert. Az egyiknek bizosan ismertlennek kell lennie. Ugyanakkor egy anyagmentes tér, és itt egy világegyetemet értek nem a vákuumot(hiszen a vákuum hiába ures virtuális részecskék tömkelegével van tele) mivel üres így nincs mivel definiálni az idő fogalmát sem, vagyis ott nincs idő. Ugyanez érvényes a nagy bumm elöttre, és a "hipertérre"(ami igazából nem is létezik) is. Egyrészt maga a nagy bumm minden információt megsemmisített("kozmikus radír")arról ami elötte volt, igy aztán értelemtlen feltenni a kérdést mi volt elötte, másrészt nem is igen lehetne elképzelni olyan folyamatot ami egy nagy bummot eredményez, kivéve talán egy teljesen szimetrikus 2nagy reccs". De elkalandoztam. AZ idő folyását igen jól leírja az entrópia=(rendezetlenség) az entrópia az idő haladtával nő, vagy stagnál, de nem csökken ami megszabja az dő irányát is. Viszont a sebességét nem. (Jelen pillanatban lokálisan nő, de globálisan közel állandó) Pl.: az entrópia akkor csökkenne, ha energia befektetés nélkül a törött váza felesne az asztalra és újra összeálna. Hát elég katymaszra sikeredett, de ramélem értitek mit akartam mondani. Énis olvastam az IDŐ RÖVID TÖRTÉNETE könyvet sok mással egyetemben. Akit érdekel a téma ajánlhatom Dávid Gyula előadásait,sok fent van videóban a neten.
  3. Baleys

    Windows XP-vel kapcsolatos kérdések

    Hali a kérdésem az lenne hogy van egy Geforce MX 400 as video kártya tom régi de régi gépben van, és ha megy valami játék, akkor az egész kép tök sötét, még úgy is hogy a monitor max fényerőn van, viszont drivert meg nem tok rá teni ???? Xp-vel.
  4. Baleys

    Miért nem szív alakú a szív?

    Az tényleg szív alakú. A csillag meg szerintem csilllag alakú mer ha kicsit hunyorítasz olyannak látni szerintem. Vagy a szemem rossz?.
  5. Baleys

    Lol naon jók érdemes benézni

    Az első az tényleg király :lol: :lol: De a második hát mit ne mondjak hmm...érdekes...
  6. Baleys

    Ird be hogy...

    ayíhnbvysajo nbdysía Hát Kb. ez lett.
  7. Baleys

    Vakard meg a fejed a billentyűzettel

    Mért is ne: excrtfbuzh9npoőpáőúéáű-ú űdfggr567zuihjupkőlpkljiojhimm,..-,mmnngder +Windows m. player
  8. Baleys

    Bikromatikus hyperkocka

    A kvantumhabról már hallottam de a bikromatikus hiperkacaka??????
  9. Baleys

    Időutazás

    Szereznék egy lovat, egy kardot és zsarnokoskodnék amíg valaki jobb meg nem ölne. Persze ha elég ügyes vagyok akkor az utolsó pillanatban visszatérnék.
×
×
  • Create New...