Jump to content
PirateClub.hu

suse

Veterán
  • Pontszám

    110
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by suse

  1. üdv mindenki!

     

    A következő a gondom:

    Asztali gép bekapcsolásakor a következő hibaüzenetet kapom:

     

    A Windows nem indítható, mert az alábbi fájl hibás, vagy nem talalható:

    \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

     

    A Windows eredeti telepítő CD-jéről a telepítőt elindítva megkísérelheti a fájl kijavítását.

    A javításhoz a nyitó képen válassza a 'j' parancsot.

     

    Elindítottam telepítő cd-ről a javítókonzolt, de nem találom a fájlt. :( Jó lenne újratelepítés nélkül megúszni a dolgot.

    Valami ötlet?

  2. Üdv mindenki,

    ma felpakoltam a Hardy server kiadását egy régi p3-as configra. Itthonra szeretném beállítani elsősorban file servernek. Eddig csak a tűzfalat configoltam be, aztán belefutottam egy olyan problémába, ami már egyszer-kétszer előjött előző telepítések alkalmával, mégpedig, hogy nem lehet szabályosan leállítani a gépet. Mivel most nincs grafikus felület felpakolva, ezért a sudo init 0 és a sudo shutdown -h v. -H v. -P now parancsokkal próbálkoztam. A shutdown és bármelyik felsorolt kapcsolóval használva elindítja a kikapcs folyamatát a végén kiírja, hogy The system halt now (vagy valami hasonló),ezek után kellene kikapcsolnia, de sajnos nem ez történik hanem kb. az mint ami egy AT-s gépnél régen mikor a win kiírta, hogy most már kikapcsolhatja a számítógépet. :S Az alaplap atx-es, win és suse alatt nem is volt ilyen gondom, de párszor volt rajta debian és *ubuntu és azokkal valahogy nem akar összejönni a szabályos leállítás.

    A másik, hogy az init 0 hatására ugyanúgy elindul a leállítás el is jut a kikapcsolásig, hallani, hogy lekapcsolnak a winyók és a ventilátorok, de a következő pillanatban újraindul a gép.

    A probléma azért elég idegesítő, mert a gép a lakás egy távoli pontján (garázs) van beüzemelve és éjszakára azért jó lenne leállítani néha-néha és este legtöbbször már nincs sok kedvem elmenni a gépig és ott gépészkedni vele amíg végre leáll. Sokkal egyszerűbb lenne mondjuk be ssh-zni, kiadni a shutdown parancsot és kész is.

    Valaki tud esetleg segíteni? Szerintetek szoftveres vagy hardveres a probléma?

     

    Előre is köszönöm a segítséget.

  3. 19890609: nem feltétlen kell a windows alapvető dolgainak a c:\windows -ban lenniük, indíts egy parancssort és path parancs beírása után többet fogsz tudni.

    Gabi89: a memória címzése nem független véletlen a többi dologtól amit írtál? De ha mondjuk belevesszük ezeket is a pakkba, akkor is a vinyó puffer max. 32MB a "vga memóriája" 256MB és ha így nézed akkor is hibádzik még nem kevés, ismétlem xp-n csak 3GB látszott!

  4. Tegnap kipróbáltam két gépet 4GiB rammal (dd2 800Mhz) és az egyik gépen (amd x2 4200+,asus m2n-vm dvi, xp prof. 32bit) és csak 3 GiB-ot látott az xp, nem 3,96, vagy ilyesmi, simán 3 és kész. A másik gépen (amd athlon 3500+, asus m2npv-mx, vista business 32bit) csont nélkül látta az egészet. A bios-okban mond a két gépnél 4096 az érték a fizikai memória rubrikában. A kérdés: Ha felpakolom az sp3-at az xp-hez, akkor az is látni fogja az összes mem-et?

  5. Üdv mindenki!

    Eddig nem nagyon volt dolgom wlan hálózat beállításával, mert személy szerint a kábeles megoldást részesítem előnyben (mind1). Ma megkért az egyik ismerős, hogy nála csináljam meg a helyi hálózatot, hogy wlan-on keresztül egy laptopról és egy asztali gépről is lehessen netezni egyszerre.

    Az eszköz amivel meg kellene oldani a dolgot egy D-link Dwl 2000 ap+ wireless access point. Persze a d-link oldalán nem találtam semmi infót az adott típusról, a listában az 1700ap után a 2100ap jön :S Ezek alapján kezdtem hozzá és elég fura volt, hogy a cd-n mellékelt szoftverben sehol nem találtam a megszokott wan/pppoe pontot, ahová csak be kéne pötyögni a net-szolgáltatótól kapott felhasználónevet+jelszót. A néhány meglévő menüpont alatt csak ip címeket, dhcp-t... lehet állítgatni. A kérdésem az lenne, hogy az eszközzel meg lehet osztani a netet? ill. Ha igen, és ha szükséges akkor hol találom a pppoe beállítási lehetőséget?

     

    előre is köszönöm!

    suselibere

  6. Szeretnék regisztrálni az ubuntu.hu-n, de az Ön spamrobot? kérdésre valahogy nem tudom, hogy mit kellene írni. Szvsz ha ott van a Captcha kiírás alatta, akkor egy kis képnek is kellene lennie beágyazva valahol a form-ban kb. mint a rapid-nál és csak akkor regelhetnék ha jól adtam meg a dolgot. De nincs ilyen kép és a link is a Turing-teszt wiki oldalára mutat, amiből számomra nem derül ki a megoldás. :| :(

    Mit néztem el? Miért nem tudok regelni? Valaki segítsen pls!

  7. A teljesség igénye nélkül:

    Az elit alakulat I-X.

    A kersztapa I-III

    Stalker

    Ponyvaregény

    Kutyaszorítóban(szintén Tarantino)

    Négy szoba

    Kill Bill

    Kávé és cigaretta

    Elveszett jelentés

    Match point

    Süti, nem süti

    A Jade skorpió átka

    Babel

    12 majom

    Hetedik

    Szelíd motorosok

    Véres Gyémánt

    Ötödik elem

     

  8. Szeretnék írni egy scipt-et, amivel bizonyos letöltéseimet tudnám automatizálni, de sajnos egy ponton elakadtam. :( Egy adott url-ből szeretném kinyerni a letöltendő fájl nevét

    pl. ebből:

    http://www.akarmi.barmi.hu/mappax/mappay/.../mappaz/file.kiterj

    a file.kiterj részt.

    Már egy jó ideje szenvedek vele. Tudom hogy nem túl bonyolult, de sehogy nem tudok rájönni, hogy mi lenne az a legegyszerűbb regexp amivel megoldható a dolog. :blink::wacko::angry2::(

    Valaki segítsen, pls!

  9. Öcsém is ezért nem akar Linuxot a gépére, mert szerinte is lassabb a net. Én idestova 6-7 éve használok különböző disztrókat, ebből az elmúlt három évben folyamatosan Linux alól netezek, de nekem még soha nem tűnt fel hogy lassabb lenne mint windows alatt, sőt! Szóval erre nem tudok mit mondani.

    "Jah meg annyi hogy pl. honnan tok rá programokat szedni?"

    Ismét csak:

    http://ubuntu.hu/dokumentacio

    Alapok -> Alkalmazások telepítése Ubuntura

     

    Tegyél fel egy firefox-ot netezni, A flash lehet hogy nem megy fel minden gond nélkül de arra is van megoldás:

    http://ubuntu.hu/forum/flash

    érdemes feltenni a (mozilla-)mplayer-plug-in csomagot így tudsz oldalakba ágyazott videókat nézni pl. az apple.com-on a filmelőzeteseket.

     

    pls van valahol lista hogy milyen progik vannak rá, ami windowsra is?

    Pontosan mik érdekelnének?

    A legtöbb windowsos proginak van Linuxos alternatívája és érdemes inkább ezeket használni.

    Pl.

    msn -> amsn, pidgin, kopete

    Ms office -> Openoffice

    Media player -> mplayer(+w32codecs), gxine, vlc player...

    winamp -> amarok, xmms, rhythmbox

    utorrent -> ktorrent

    nero -> k3b

    notepad -> kate, gedit, mcedit, joe, vi :)

    total commander -> mc, krusader

  10. Hasznos:

    http://ubuntu.hu/dokumentacio

    Dokumentáció>A leggyakrabban keresett megoldások

    Miért akarsz újra telepítgetni, disztrót cseréni? Most nem Ubi 7.10 van fent? Elvileg csak az Nvidia drivered nem akar üzemelni, nem?

  11. DonBibi az nvidia diver .run fájlját nincs sok értelme megnyitni gedittel. A driver telepítése nem túl bonyolult és 7.10-ben már nem is kell semmilyen parancssori dologgal küzdeni, hanem elvileg, ha ubuntu akkor a "felső menüsoron" van egy ikon Zárt meghajtók használata (vagy valami hasonló) ha erre rákattintasz, kér egy jelszót, beikszeled a divert, aztán feltelepíti és újraindítás után nvidia-settings-el beállíthatod a kívánt felbontást...

    Ha nem ezt a megoldást választod akkor előszór ki kell lőnöd az x-et (Ctrl+Alt+F1 + bejelentkezés) sudo killall gdm aztán sudo sh NVIDIA-....run végigcsináld a telepítést és utána elvileg jó lesz, ha mégsem, akkor google-al találsz megfelelő how-to-t.

  12. Az asztalon csak az éppen csatolt meghajtók (dvd, pendrive, ilyesmik), ezen kívül a K-menü ikonja mellé van pakolva egy-két hasznos dolog a panelen(Asztal elérése nyomógomb, terminálablakok menü,Rendszermenü, firefox). Ha kell valami akkor K-menü v, yakuake v. Alt+F2.

×
×
  • Create New...