Jump to content
PirateClub.hu

suse

Veterán
  • Pontszám

    110
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

About suse

  • Születésnap 06/12/1985

Profile Information

  • Neme
    Férfi
  • Lakhely
    127.0.0.1

suse's Achievements

Jómunkásember

Jómunkásember (7/24)

0

Közösségi hírnév

  1. suse

    Windows XP-vel kapcsolatos kérdések

    üdv mindenki! A következő a gondom: Asztali gép bekapcsolásakor a következő hibaüzenetet kapom: A Windows nem indítható, mert az alábbi fájl hibás, vagy nem talalható: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM A Windows eredeti telepítő CD-jéről a telepítőt elindítva megkísérelheti a fájl kijavítását. A javításhoz a nyitó képen válassza a 'j' parancsot. Elindítottam telepítő cd-ről a javítókonzolt, de nem találom a fájlt. Jó lenne újratelepítés nélkül megúszni a dolgot. Valami ötlet?
  2. suse

    Ubuntu

    Üdv mindenki, ma felpakoltam a Hardy server kiadását egy régi p3-as configra. Itthonra szeretném beállítani elsősorban file servernek. Eddig csak a tűzfalat configoltam be, aztán belefutottam egy olyan problémába, ami már egyszer-kétszer előjött előző telepítések alkalmával, mégpedig, hogy nem lehet szabályosan leállítani a gépet. Mivel most nincs grafikus felület felpakolva, ezért a sudo init 0 és a sudo shutdown -h v. -H v. -P now parancsokkal próbálkoztam. A shutdown és bármelyik felsorolt kapcsolóval használva elindítja a kikapcs folyamatát a végén kiírja, hogy The system halt now (vagy valami hasonló),ezek után kellene kikapcsolnia, de sajnos nem ez történik hanem kb. az mint ami egy AT-s gépnél régen mikor a win kiírta, hogy most már kikapcsolhatja a számítógépet. :S Az alaplap atx-es, win és suse alatt nem is volt ilyen gondom, de párszor volt rajta debian és *ubuntu és azokkal valahogy nem akar összejönni a szabályos leállítás. A másik, hogy az init 0 hatására ugyanúgy elindul a leállítás el is jut a kikapcsolásig, hallani, hogy lekapcsolnak a winyók és a ventilátorok, de a következő pillanatban újraindul a gép. A probléma azért elég idegesítő, mert a gép a lakás egy távoli pontján (garázs) van beüzemelve és éjszakára azért jó lenne leállítani néha-néha és este legtöbbször már nincs sok kedvem elmenni a gépig és ott gépészkedni vele amíg végre leáll. Sokkal egyszerűbb lenne mondjuk be ssh-zni, kiadni a shutdown parancsot és kész is. Valaki tud esetleg segíteni? Szerintetek szoftveres vagy hardveres a probléma? Előre is köszönöm a segítséget.
  3. suse

    Linux Timeline /3db/

    Egy olyan ami nem volt linkelve: http://www.kde-look.org/CONTENT/content-files/57722-Linuxdistrotimeline-7.2.png v. A kereséshez beírod, hogy timeline és végignézd a találati listát.
  4. suse

    Windows XP-vel kapcsolatos kérdések

    19890609: nem feltétlen kell a windows alapvető dolgainak a c:\windows -ban lenniük, indíts egy parancssort és path parancs beírása után többet fogsz tudni. Gabi89: a memória címzése nem független véletlen a többi dologtól amit írtál? De ha mondjuk belevesszük ezeket is a pakkba, akkor is a vinyó puffer max. 32MB a "vga memóriája" 256MB és ha így nézed akkor is hibádzik még nem kevés, ismétlem xp-n csak 3GB látszott!
  5. suse

    Windows XP-vel kapcsolatos kérdések

    Tegnap kipróbáltam két gépet 4GiB rammal (dd2 800Mhz) és az egyik gépen (amd x2 4200+,asus m2n-vm dvi, xp prof. 32bit) és csak 3 GiB-ot látott az xp, nem 3,96, vagy ilyesmi, simán 3 és kész. A másik gépen (amd athlon 3500+, asus m2npv-mx, vista business 32bit) csont nélkül látta az egészet. A bios-okban mond a két gépnél 4096 az érték a fizikai memória rubrikában. A kérdés: Ha felpakolom az sp3-at az xp-hez, akkor az is látni fogja az összes mem-et?
  6. suse

    Ubuntu

    Írd meg a forrást valamilyen standard szövegszerkesztőben és fordítsd le gpc-vel. v. virtualbox + dos(v. win) + borland pascal
  7. Akkor ezek szerint nem ártana beujítani egy wlan routert? Valaki tudna ajánlani esetleg egy megbítzhatót 10e Ft környékén?
  8. Üdv mindenki! Eddig nem nagyon volt dolgom wlan hálózat beállításával, mert személy szerint a kábeles megoldást részesítem előnyben (mind1). Ma megkért az egyik ismerős, hogy nála csináljam meg a helyi hálózatot, hogy wlan-on keresztül egy laptopról és egy asztali gépről is lehessen netezni egyszerre. Az eszköz amivel meg kellene oldani a dolgot egy D-link Dwl 2000 ap+ wireless access point. Persze a d-link oldalán nem találtam semmi infót az adott típusról, a listában az 1700ap után a 2100ap jön :S Ezek alapján kezdtem hozzá és elég fura volt, hogy a cd-n mellékelt szoftverben sehol nem találtam a megszokott wan/pppoe pontot, ahová csak be kéne pötyögni a net-szolgáltatótól kapott felhasználónevet+jelszót. A néhány meglévő menüpont alatt csak ip címeket, dhcp-t... lehet állítgatni. A kérdésem az lenne, hogy az eszközzel meg lehet osztani a netet? ill. Ha igen, és ha szükséges akkor hol találom a pppoe beállítási lehetőséget? előre is köszönöm! suselibere
  9. suse

    Ubuntu 8.04 /BETA/ tapasztalataim

    Én is frissítettem tegnap (kubuntu 7.10 -> 8.04 RC). Látszólag minden flottul megy leszámítva, hogy az alaplapra integrált hangkártyámat nemigazán szereti. Mind1 remélem pár napon belül kijavítják a hibát.
  10. suse

    Itthoni mozibemutatók

    Üdv, van egy film, ami nagyon érdekelne(Tarsem Singh: The Fall). Valaki meg tudná mondani, hogy mikor lesz a magyarországi premier(ha lesz egyáltalán). Előre is kösz!
  11. suse

    ubuntu.hu regisztráció

    Tiszán emlékszem, hogy egy-két napja kipróbáltam jó pár lehetőséget és a nem is köztük volt, de akkor hibát kaptam vissza, 100%. Most mindenesetre ment a dolog, köszönöm Gabi89.
  12. Szeretnék regisztrálni az ubuntu.hu-n, de az Ön spamrobot? kérdésre valahogy nem tudom, hogy mit kellene írni. Szvsz ha ott van a Captcha kiírás alatta, akkor egy kis képnek is kellene lennie beágyazva valahol a form-ban kb. mint a rapid-nál és csak akkor regelhetnék ha jól adtam meg a dolgot. De nincs ilyen kép és a link is a Turing-teszt wiki oldalára mutat, amiből számomra nem derül ki a megoldás. :| Mit néztem el? Miért nem tudok regelni? Valaki segítsen pls!
  13. Bocs Smurf, hogy csak most köszönöm meg, az elmúlt jó néhány napban nem volt valami sok időm scriptezgetni, de majd most nekiülök. Szóval köszönöm a segítséget.
  14. suse

    Filmajánló

    A teljesség igénye nélkül: Az elit alakulat I-X. A kersztapa I-III Stalker Ponyvaregény Kutyaszorítóban(szintén Tarantino) Négy szoba Kill Bill Kávé és cigaretta Elveszett jelentés Match point Süti, nem süti A Jade skorpió átka Babel 12 majom Hetedik Szelíd motorosok Véres Gyémánt Ötödik elem
×
×
  • Create New...