Jump to content
PirateClub.hu

Kukorka

Veterán
  • Pontszám

    0
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Kukorka's Achievements

0

Közösségi hírnév

  1. Kukorka

    Gerle-mese

    Gerle-mese Remek eset esett meg egy helyen (neve: Velence), neked menten elkertelem. Esztelen veszedelem ez, melynek vesztese egy termetes gerle lett, mely helytelen cselekedett, s meglehet eme egyperces mese fent eleve el lett rendelve. Ment egy teve-herceg (nevezetesen: Ferenc, melyet egy telhetetlen, nevezetes S.M.S Mester nevelt felt szeretettel, mely lelkesen kereskedett elemekkel, s ketreces szerkezetekkel szerte tengereken), s vele szemben eget szelve egy gerle (neve: Emese). E gerle-Emese teve feje felett elernyedt: teste melege bekente teve-Ferenc-herceget. Kesergett eme teve: - Testemet megjelezte egy gerle. Leszemetelted testemet! Lelkem szennyben hever. Megemlegeted eme esetet te: Egek fejedelme. Leszel te egy veremben velem. Ne nevess ezen! Te gyenge egyed nem teheted ezt velem! De e gerle ezzel nem lett fegyelmezve, s megtette eme esetet nem egyszer, ezerszer. Nem sejtette, ennek fele sem mese. E teve tehetetlen ... de remek, s rettenetes tervet eszelt: vett egy fegyvert, s este megleste merre repked e szemtelen beste. Szemes szeder-levest evett kereveten heverve e gerle ez este, s e teve menten fegyverrel leszedte. Megremegett e vert helyzetbe kergetett gerle. Sebes teste sebesen esett le. Lelke elment teljes terjedelemben. Eledelek Kertje melyben repked e percekben. Nem messze lett eltemetve egy vermben. Megrettent ezeken egy percre e teve, de nem lett eme eset betege. - Nem tehettem egyebet - rebegte. Meg kellett ezt tennem. Menthetetlen lettem, s ez lesz lelkem veszte? Nem lehet! S mellesleg e gerle kezdte! De szervezete ezennel befejezte! Ez lett eme esztelen gerle veszte. Teve elment egyetemre, s eme esetet ezer esztendeje elfeledte ... s nem lett gerle-Emese sem e mese szerelmese. Egyvelegem lehet teteszett Neked, s lehet nem. Ez rejtelem, de nem terhellek vele, mert ezennel befejeztem. Kelt: Szentendre, Kettesezeregy, december elseje
  2. Kukorka

    GyulaFest

    GyulaFest Gyula még nem látta Pestet, de ő már akkor is réges-régen festett, mikor még nem volt egy: Pest és Buda, festeni már akkor is, nagyon szeretett a Gyula.
  3. Kukorka

    holdföld

    Igen. Ez nem is rossz elgondolás. Mondhatjuk úgy is, hogy a Holdon van a "hold on".
  4. Kukorka

    latyak

    Szerintetek mire lehetne használni a latyakot? Én úgy vélem nagyon sok kihasználatlan lehetőség rejlik a latyakban. Persze ezt télen, olvadáskor nem vesszük észre, egyszerűen átlépünk rajta. Érdemes lenne egyszer összegyűjteni és bepalackozni. Képzeljétek el mennyi vitamin lehet benne. Mostatok már latyakkal fogat? Ettetek már latyakos kenyeret és körbe csupa latyak volt a szátok? Szerintem titkon mindenki gondolt már erre, csak senki nem mert kimondani. Kérném a véleményeket.
  5. Kukorka

    holdföld

    Képzeljétek holdrajzból 1-est kaptam. Pedig tanultam egész este, de mentségemre legyen mondva éjjel holdrengés volt és nem tudtam olvasni a könyvet. Még szerencse, hogy a holdszinten lakunk. Sebaj akkor is én leszek a holdkerekség leghíresebb Holdművelésügyi minisztere.
  6. Kukorka

    holdföld

    Én azt szeretném, ha a Holdon földbe gyökerezne a lábam, miközben majszolnám a holdi epret, ami a holdigiliszták finom mozgása által apróra morzsolt talajból serkent. Ti is szoktatok ezen gondolkozni?
  7. Kukorka

    holdföld

    Szerintetek van a Holdon föld? Illetve lehet venni mondjuk 1 hold földet a Holdon? Amikor egy űrhajós leszállt a Holdra, akkor földre lépett? in memorian "a lepkegyűjtő"
×
×
  • Create New...