Jump to content
PirateClub.hu

FeaR85

Veterán
  • Pontszám

    12
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: FeaR85

  1. A kék füst rendszerint annak a jele, hogy ha jár a motor az nem csak benzint éget el, hanem jelentős mennyiségü olajat is. Ez általában attól van , hogy a kocsit hajtották ha kell hanem. Pl.: Hideg motorral jólfelpörgetik, ilyenkor a hírtelen hőtágulástól akár el is repedhet. A kék füst még nagyobb gond mint a csöpögés, mert érdekes lehet egy hosszabb úton ha egyszercsak eltünik az éterben a kenőanyag és akkor jöhet a trailer. A csöpögés nem akkora gond (máramikor) mert pl.: az én 17 éves Coupemból két helyen szivárog az olaj mégis félévente kell bele plusz fél litert önteni, pedig szép nagy foltokat hajlamos otthagyni.
  2. Ezt úgy mondtad mintha Golf II GTi-t meg lehetne, Mo.-n még Civicet se sürün, más kérdés, hogy ráadásul szinte mindegyik 10 évnél öregebb Civicnek (és sok más sportos autónak) kék a füstje, és az nem optikai tuning Ráadásul az 1.8as GTi motor az eszik mint állat és mivel öregebb nem csak benzint fog enni.
  3. 5 éves vagy fiatalabb autó 1200000 nemnagyon van. Amiket írtál szerintem jó választások lehetnek de szerintem ennyiért nem igazán fogsz találni (Volkswagent és Toyotát biztos nem). Ha olyat akarsz aminek ha nekilépsz megy is, de nem eszik sokat, szerintem 1.4-1.6-os motoruakat érdemes néznegetni (70-75ló egy kis autónál), de a fogyasztás legfőbbképp a lábadon mulik. Egy 1.4 Peugeot szerintem simán jó válsztás lehet. Fiátot nemtudom, de ott még lehetségesek a Puntók és Stilok is. Szóba jöhet még Fiesta is mint kisautó ebben a kategóriában ha találsz ennyiért. Amit én ajánlanék ilyesmi kategóriában a Hyundai Accent, 1.5ös 90ló 1100 Kg, ha tetszik mindenképpen megéri az árát. A Hyundai-tól valamiért idegenkednek hazánkban, pedig simán jó autók, elég sok Mitsubishi alkatrésszel az én öreg S-Coupem motorja például egy az egyben Mitsubishi (Coltokba ugyanez van). Szerelő meg is jegyezte, hogy "jé ez egy Mazda motor!" Mondom igen Mitsubishi....Büszkén:"Arra gondoltam" szóval csak hozzáértő embert kell találni
  4. Érdekes feltételek, milyen célra kell? 4ajtós, kényemes, nagyobbacsak nem éppen tanulókocsi. Anno volt egy öreg scorpiom, az a sedan féle nem látom pontosan a hátulját a nagyobbacska kiadásból, kezdő fejjel élmény volt vele parkolni, meg persze amit az a kéttonnás kétliteres megevett... Amiket írtál autók szerintem abszolút jók, ha olcsón tudsz venni egy fiatal, megkíméltet belőlük, bár erre szerintem nem sok esély van (volkswagenböl talán). Szerintem ilyen árkategóriában 2000 utániakat érdemes nézegetni, Mondeo (1993-2000-esek gyorsan vesztik értéküket), Octavia, S40, Galant, Vectra, esetleg Omega ha találsz ennyiért. Még jó lehet a Nissantól egy Primera vagy Maxima, de ezeket annyira nem ismerem. Audi amugy személyes kedvencem, de nem ajánlanám a drága alkatrészárak miatt. Ajánlom még az G Astrát és a Focust bár ezekröl minden eszembe jut csak a kényelem nem. Más árkategoria és évjárat de még jó lehet a '98ig gyártott Ford Scorpio, ebben a kategóriában, annál jobb szerintem nincs, az árát abszolút megéri, csak sajna már kezd eljárni felettük az idő, kár hogy nem fojtatták a model gyártását.
  5. FeaR85

    Valódi Beírások

    Jók a sztorik, bár ezeknek a rongálási rekordoknak nem tudom mi értelmük van, de biztos bennem van a hiba. Általánosba legnagyobb talán az volt mikor haverral lenyomtuk főkapcsolókat, az egész épületben nem volt áram, számítástechnika órán csak néztek, titkárságon szintúgy, na mindegy, mi elrohantunk tesire, az óra végére sikerült rájönniük a szakiknak a gondra. Ének tanár körbe körbe kergette az osztályteremben egyik osztálytársam, aztán megunta a második körnél és ugrott egy nagyot, a 200 kilós banya alatt az egész épület megremegett Osztálytárs bekamerázott a lányok öltzőjébe, egy kis szellőzőn, persze mászni kellett a mutatványhoz, tanár pont akkor jött, telóját elkobozta az óra végéig. De általános nálunk tök jó volt, volthogy kinn maradtunk páran focizni egy műanyag flakonnal egész órán, vagy felmásztunk az uszoda tetejére azt ott szedreztünk óra helyett, csak hogy a fizika/kémia órán lezajló nagyszerü kártyapartikat ne is emlitsem és nem lett belölük semmi beírás vagy bármi következmény (biztos tudták, hogy jobb ha nem vagyunk órán) Szakközépben már megváltoztak a dolgok, már nem annyira laza az élet, de azért jó arcok a tanárok, szóval vannak poénok, csak kultúráltabban. Nemrég történt magyarórán nem volt felszerelésem: Karcsi, látom már megint nincs felszerelésed, egyes! (Egész évben nem vittem felszerelést magyar/töri órákra, ja igen, idén érettségi ) Sőt te láttam kocsival jársz iskolába, még cipekedned sem kéne, két egyes! Pár kép: Nemrég megírt híralap dolgozat (igaz/hamis típusú, állítások a tuloldalon voltak) http://kepfeltoltes.hu/080411/suli1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Tanár aki íratta nagyon nagy forma, volthogy folyosón beszélgetet két gyerek, az meg szabályosan be settenkedett mögöttük, mikor beért tanár megszólalt: "Háhá! Elkéstek!" Szigorú de igazságtalan Röptében elkapott pillanat, kicsit el is mosódott, de azért kivehető a tanárúr vésztartaléka Ugyanitt, volt szó zsarolásról, meg hogy mindenki megvehető(hogy ez hogy került szóba az mástörténet ), mire én benyögöm, hogy az lesz pár liter, erre: "Nézz csak be az asztal alá" http://kepfeltoltes.hu/080411/suli2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ja és ugye szoktak lenni ilyen bónusz kérdések, általában ötösért, óra közben valami jó nehéz, na ezek ennél a tanárnál nem holmi könnyen feledhető jegyért mennek Erről a tanárról még annyit, hogy van egy olyan lehetőség, hogy aki lenyomja szkanderban az év végén ötöst kap Utóbbiak mind idén történtek, szóval még lenne mit írni, de már ígyis elég hosszúra sikeredett
  6. FeaR85

    Jó horror filmek!!!

    Én egy horror filmben inkább a borzongást keresem, valami sakk-matt érzést. Ez így elsőre lehet hülyén hangzik. Ilyen érzés például a Silent Hill végén mikor a föszereplő hazatér, de mégsincs otthon, pedig érzik egymás jelenlétét, de még sincsenek egyhelyen. Alien filmekbe, amikor tudod, hogy ott mászik a szereplő(k) körül az alien, vadászik, senki se tudja mikor fog lecsapni. 1408-ban, mikor a végén visszahalgatja a kazettát, és rajta van a lánya hangja. Remélem ezekböl a példákból már érthető mire gondoltam. A ilyen "slash pornók", meg szerintem beteg hülyeségek (Fürész-Hotel), semmi értelmük, beszélnek két mondatot, és máris fröccsen valami, komolyan nem értem mi értelmük.... Ami még nagyon tetszett az a 28 nappal/héttel késöbb. Nagyon bejött a képi világa, hangulata. Az ilyen hentes, inkább akció mint horror filmekböl a Residen 1-2 jött be, a 3 valami ritka gyenge lett. De szerintem olyan film amin ténylegesen félni lehet nincs.
  7. FeaR85

    dobozos vs csapolt vs üveges

    1. Csapolt 2. Üveges 3. Dobozos De a minőség inkább fontos pl. némely helyen találkozok ilyen erősen higított, alig hűtött sörnek nem nevezhető dologgal (huggyal) és persze gyakran aranyáron. Ilyenkor inkább elugrok a legközelebbi közértbe egy üvegért, baj csak akkor van ha nem lehet behozni. Ilyenkor ugye kinn kéne fogyasztani, de szerencsére a jó sör gyorsan fogy. Konzervbe pedig nem való sör!
  8. Minőségi Underground Hip-Hopot mindenkinek!

  9. Hát gyerekek, nemtudom ti melyik országban éltek, de ilyen 2 millió körül nézegetni első autókat.... érdekes. Na mindegy... Szerintem fél milla alatt érdemes elsö kocsikat nézelödni, esetleg ha jól mennek a dolgok akkor 1 milla. És nem azt kell kell nézni, hogy hány lovas, mennyi alatt van százon, első kocsin ugytudom vezetni kell megtanulni nem versenyezni. Elöször rutint kell szerezni, 1-2 év legalább de inkább több (5 év) és aztán jöhet 2 millás "álom autó" (persze kinek mi). Olvasgattam itt a nagyszerü ötleteket, hogy Celica meg Supra. Suprákba általába 3 literes motort raknak, az eszik mint állat, igaz erős is, a biztósító és a benzinkút biztos jól jár vele. És ha szervizelni kell... müvészet lehet hozzá alkatrészt találni. Az pedig már más kérdés, hogy itt akar valaki venni kupét, megkiméltet, ahol még egy valami 100 lovas kombibol is kivan hajtva lélek. Ha valaki használt kupén töri a fejét ajánlom, hogy valami külföldröl behozott (pl.: Svájcból), magyarországi első tulaj vagy valami ilyesmi feltétellel keressen. Vagy nézzen valami kevésbé felkapottat, nemigazán ismertet. Én is így kerestem, regisztrációs adót ugyan részben eltörölték de még igy is drága és macerás dolog külföldröl kocsit behozni. Akinek meg külföldröl sikerült behozni valami megkiméltet az meg miért adja el? Ugyhogy én inkább vmi kevésbé felkapott melett döntöttem, és egy '91es Hyundai S-Coupe lett a dologbol. 1.5ös fenevad 82 derék lóval. Olcsó fentartani, a fogyasztása se olyan vészes és szeretem és ez a lényeg. Ugyhogy csak ajnlani tudom mindenkinek. Egyébként még amik ilyesmi árkategóriák és jók lehetnek első autónak, azok a Swiftek és az Si motoros F Astrák. Utóbbik különösen jók, olcsó fenntartani, fogyasztása jó, futóműve birja a magyar utakat, és a motorja is strapabíró és erős, egy gond van vele, hogy ugyan opel, sose kop el, sokkal inkább eltünik az éterben, rozsda kikezdi csunyán. Suzukikkal már nincs ennyre gond, olcsók, ujabbat kapsz ugyanannyi pénzért, rozsda se eszi annyira, és fentartani hihetetlen olcsó és a motorja is elpusztíthatatlan (kivéve az hárohengerest, elvileg azok bajosak de ismerősnek az van és eddig tökéletes). Plusz még a felszereltségük 300-400 ezerért elektromos ablak, szervókormány, miegymás, a klímárol nem is beszélve. Azokkal az autókkal télleg csak annyi baj van, hogy Suzukik, a töréséröl meg annyit, hogy egy Corsaban/Civicben/CRXben/stb. sem vagy nagyobb biztonságban... Még érdemes gondolkodni egy Xr3i motoros Ford Escortban, bár azok már elég öregek és valószinüleg már megéltek mindent. Vagy egy hondában, bár igaz, hogy a derék fiatalok amortizálják rendesen azokat, de a honda motorok jól bírják a tempót, bár igyis elég sok a teljesen széhajtott. BMW-böl még jók a E21esek, E30asok, bár a E21esek már nagyon öregek. E30 utániak, már igencsak szervízigényesek, és drága szervízre igényesek. Pl.: hiába cserélsz benne olajat, ha nem márkaszervízbe tetted, elektronika nem tud róla, motor leáll kéri a friss olajat, azt jöhet a trailer. E30asokban elvileg ezt meg lehet oldani ugy hogy összeköcc két vezetéket vagy valami ilyesmi büvészkedéssel és kész. Újabbakba ha jótudom nem. Olasz meg francia autókkal meg elvileg sok baj van, persze ha a kocsi azért kell mert szép akkor kertidísznek tökéletes. Angol autók (pl.: Rover) meg jók, csak egy csavart nem tudsz kihúzni, mert ugye ott más a szabvány. Amerikai autókon meg ha valaki töri a fejét, arra készüljön fel, hogy az inni fog mint állat (átszámolva 170 Ft körül van náluk a benzin úgy ugye lehet inni), és alkatrsz sem igen lehet találni, pozitívuma, hogy azokat az autókat nem 10-20 évre tervezték. Szerintem német, japán, koreai (Deawoo/Chevrole-t nemtudom) autókat érdemes nézegetni. Koreai autókkal amugy annyi a gond, hogy koreaiak, semmi gond nincs velük, megbízhatóak, érdemes nézegetni a Totalcar népítéleteket. (Legalábbis én az S-Coupe vásárlása elött alaposan átnéztem, hogy Hyundai fronton mi a helyzet, és a tapasztalat az, hogy elégedettek velük a tulajdonosok). Egyébként ha valakit nem zavar akkor a nagyszerü Polski/Trabi/Lada is tökéletesen megfelel a célnak (bár a ladáknál vannak ilyen: "megbütyköltük kicsit, sokkal jobban megy, csak nemértem miért iszik 20 litert 100on" tapasztalatok). Golf 3as/4es jó, megbízható autó, csak magyarországon nagy kultusza van, ezért gyakran irreálisan drágán adják. Az árát nem éri meg. Németböl éri meg egy olyat mehozni. Szerelő ismerős (fentiekben leírtakból elég sok infó tőle van) akart behozni egyet, és venni mellé egy totálkárosat, aztán összehegeszteni az alvázszámot az újra. Csak azt utána eladni nem lehet, mert eredetiségvizsgálaton nem megy át. Jó hosszura sikerült ez a kis szösszenet
×
×
  • Create New...