Jump to content
PirateClub.hu

funghy

Feltöltő
  • Pontszám

    3,061
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

  • Nap nyertese

    23

Posts posted by funghy

  1. MTE4NDEyOQ.jpg

    Noname - Fatii Dei HK
    Ismeretlen szerző:
    Felolvassa: Malfoy Lucius
    Méret:1.29 GB (1395 MB)
    Bitrata:128 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:24:13':37"

    A regény az inkvizíció korában játszódik a középkori Angliában. A két főszereplő felváltva meséli a történetet, melyet az író engedélyével olvasok fel.
    Egyikük az ifjú nemes, Rastus of Devonshire, Courtney grófjának fiatalabb fia, aki a spanyolországi Cordoba egyetemén orvoslást tanult. Ám titokban beavatást nyert a mágiába, és emiatt egy mór varázsló átokkal sújtotta, minek következtében súlyosan megbetegedett. Aggódó családja hazahozatta a családi birtokra, hátha a hazai levegő előmozdítja gyógyulását. Ám az ifjú törékeny egészsége továbbra is gyakran a halál szélére sodorja, és remélt gyógyulásának esélyeit a lápon tett kirándulások is tovább rontják.
    A másik főszereplő a Vatikánból érkezik történetünk helyszínére, az angliai Exeter városába. A fiatal érsek, Zedekiah Deveraux inkvizítori megbízólevéllel érkezik, hogy az eretnekek üldözésébe fogjon. Határozottan fog hozzá a feladat teljesítéséhez, de ekkor jól felépített élete legnagyobb megrázkódtatását éli át.
    Ez a megrázkódtatás az Exeter-i Katedrálisban következik be a két férfi első találkozásakor, és ettől a pillanattól kezdve ellenállhatatlan vonzás hajtja őket egymás felé. A szerelem olyan hirtelen ejti rabul őket, hogy eleinte még maguk sem tudnak mit kezdeni az érzéssel, de aztán egyre bátrabban fordulnak egymás felé.
    Míg az érsek anyja kegyetlen zsarnoksága alatt vergődik, és kétségbeesetten titkolja bűnös vonzalmát, addig az ifjú nemest féltő családja próbálja megóvni mindentől, ami kárára lehet. Vajon át tudják-e törni korlátaikat, és elindulni egy közös úton, szerelmük erejében bízva vagy feláldozza őket a sötét középkor barbársága?
    Hőseinknek nagy utat kell bejárnia attól a pillanattól, hogy felismerik, érzelmeik viszonzásra találtak, semmi más nincs a tarsolyukban, csak a boldogság ígérete.

    P.S.: Elnézést kérek a latin nyelvű sorokban vétett hibáimért, nem beszélem a nyelvet, és emiatt ütköztem a felolvasás során nehézségekbe. LM

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14156032/Noname_iro_regenye_-_Fatii_Dei_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14156035/Noname_iro_regenye_-_Fatii_Dei_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/14156038/Noname_iro_regenye_-_Fatii_Dei_HK.part3.rar
    https://data.hu/get/14156029/Noname_iro_regenye_-_Fatii_Dei_HK.part4.rar
    https://data.hu/get/14156027/Noname_iro_regenye_-_Fatii_Dei_HK.part5.rar
    https://data.hu/get/14156025/Noname_iro_regenye_-_Fatii_Dei_HK.part6.rar
    https://data.hu/get/14156047/Noname_iro_regenye_-_Fatii_Dei_HK.part7.rar
    

    • Like 1
  2. MTIwMTA3NA.jpg

    Könyv címe: PC World 2024 - 04.
    Kiadás dátuma: 2024/04
    Méret:5.20 MB
    Formátum: pdf(ocr)
    Oldal:64

    A PC World 1992 óta meghatározó szereplője a hazai IT lappiacnak, több szempontból is piacvezető a digitális technika,informatika iránt érdeklődőknek szóló sajtókiadványok között. A PC World olvasmányos és közérthető hangnemben mutatja be az informatika és a szórakoztatóelektronika világát: híreket, elemzéseket, mesterfogásokat, tippeket, trükköket adva. A lap kiemelt hangsúlyt ad az IT-biztonság kérdésének, lemezmellékletén minden hónapban frissített védelmet kínál az olvasóknak.

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14168059/PC_World_2024_-_04.rar

    • Like 1
    • Thanks 8
  3. MTIwMTA3Mw.jpg

    Könyv címe: PC World 2024 - 03
    Kiadás dátuma: 2024/03
    Méret:5.20 MB
    Formátum: pdf(ocr)
    Oldal:60

    A PC World 1992 óta meghatározó szereplője a hazai IT lappiacnak, több szempontból is piacvezető a digitális technika, informatika iránt érdeklődőknek szóló sajtókiadványok között. A PC World olvasmányos és közérthető hangnemben mutatja be az informatika és a szórakoztatóelektronika világát: híreket, elemzéseket, mesterfogásokat, tippeket, trükköket adva. A lap kiemelt hangsúlyt ad az IT-biztonság kérdésének, lemezmellékletén minden hónapban frissített védelmet kínál az olvasóknak.

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14168057/PC_World_2024_-_03.rar

     

    • Like 1
    • Thanks 9
  4. MTAyNTcyOA.jpg

    Rideg Sándor - Lelkek szakadékai között HK.
    Felolvasó: QQCS842
    Méret:706.10 MB
    Bitrata:96 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:17:08':05"

    A Kossuth-díjas író kötete régebbi és új, kötetben még meg nem jelent novelláinak válogatott gyűjteménye.
    Rideg Sándor írásainak jellegzetes, sajátos humora a népi életből táplálkozik, de magában foglalja az egész társadalom legvalóságosabb lényegét. Hősei nem tudnak olyan könnyeztetően nyomorúságos körülmények között élni, amelynek legsötétebb zugait is ne világítaná be az élni akarás derűje, a dolgozó emberek kifogyhatatlan optimizmusa, az emberi felemelkedésben való hit fénye. A valóság mesébe illő hősei ezek az alakok;jellemük, tisztességük áttörhetetlen páncéljába burkolva harcolnak a rájuk törő gonoszság, jellemtelenség, emberi hitványság megszámlálhatatlan fejű szörnyeivel,s amikor leütnek egy-egy fejet, felmutatják: íme,nézzétek, ilyen, csöppet sem félelmetes, hanem undorító voltában is nevetséges, kellő fegyverzettel legyőzhető.Az író saját életének élményanyagából ismeri és használja is ezeket a fegyvereket: a mélységes emberséget, a munkásemberek igazságának erejét, a szépség és jóság szeretetét, a sziklaszilárd szocialista eszmeiséget.

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/13956934/Rideg_Sandor_-_Lelkek_szakadekai_kozott_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/13956927/Rideg_Sandor_-_Lelkek_szakadekai_kozott_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/13956944/Rideg_Sandor_-_Lelkek_szakadekai_kozott_HK.part3.rar
    https://data.hu/get/13956931/Rideg_Sandor_-_Lelkek_szakadekai_kozott_HK.part4.rar
    

     

    • Like 1
    • Thanks 1
  5. MTE5MDQxOA.jpg

    Rideg Sándor - Indul a bakterház HK
    Felolvassa: Bakonyi Orsolya
    Méret:357.70 MB
    Bitrata:192 kbps/44 kHz/ MP3
    Játékidő:04:20':22"

    Rideg Sándor regénye ma már klasszikus, és mint ilyen, kortalan is, hisz sok nemzedék felejthetetlenül mulatságos élménye. Regős Bendegúz, tíz év körüli tehénpásztor-gyerek története a magyar kópéregények sorába tartozik, s közvetlen rokonságban áll Lúdas Matyival, Ábellel, Uz Bencével és Kakuk Marcival. Ez a szókimondó, csavaros eszű, afféle népmesei suttyólegény is mindenki eszén túljárva szerzi meg az elégtételt a rajta esett apróbb-nagyobb igazságtalanságokért.
    Bendegúzt az anyja szolgálni adja egy "világvégi" bakterházba, valahol Monor és Vecsés között. A fiú lassan ismeri ki az idegen világ csalárdságait, de természetes eszére támaszkodva öntudatlanul is fölébe kerekedik környezetének. Nincs benne szándékos rosszindulat, de gazdáit, különösen az úrhatnám ténsasszonyt olyan parádésan, szívet-lelket gyönyörködtetően teszi csúffá, hogy az olvasóban mélyről, lelket felszabadítóan tör fel az elementáris nevetés.
    A sodró erejű regény stílusának titka az a sajátos nyelvi világ, amelyben az ízes tájszólás és a városi argó keveredik a fékezhetetlen mesélőkedvvel. A könyv minden sora gyilkos szatíra a mindennapi életet kitevő kisszerűség, begyöpösödöttség ellen, és a mesés győzelem örömét kiáltja el a két háború közötti világ nyomora fölött.
    A kultuszregényből kultuszfilm is készült, és a színház is felfedezte magának.

    „Regényemben mindössze arról teszek bizonyságot, hogy egy szekérderéknyi vidámság jobban élteti az embert, mint száz vagon keserves sóhajtás és ugyanannyi szomorúság… Jelen munkámat annak idején azért írtam, hogy olvasóimat megajándékozzam a szertelen vidámság és nevetés örömével és ez alkalomként szolgált nekem arra is, hogy támadást intézzek a határtalan butaság világa ellen, amelyet tiszta szívből utáltam.” Rideg Sándor

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14164297/Rideg_Sandor_-_Indul_a_bakterhaz_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14164290/Rideg_Sandor_-_Indul_a_bakterhaz_HK.part2.rar
    
    • Like 1
    • Thanks 2
  6. MTE5OTQ3NQ.jpg

    Cim............:   Chip Magazin 2024/05                                     
    Release nev....: Chip magazin 2024.05. DVD-iNSANE                               
    Release datum..: 2024.04.25                                            
    Kiadas.........: 2024.május                                      
    Formatum.......: iso                                                          
    Kiado..........: MediaCíty Kft                                                
    Nyelv..........: Magyar                                                       
    Link...........: http://www.chiponline.hu  
    Release info...: Web-DL, iso                                                 
    Méret..........: 1,60 GB (1 723 498 496 bájt)

    A CHIP magazin stílusosan, objektíven, közérthetően ír a legújabb termékekről és technológiákról. Tesztjei alaposak,függetlenek,megvesztegethetetlenek - olvasóink mindig tudják, melyek a legjobb vételek, a legnagyobb átverések, hogyan hozzák ki a legtöbbet hardvereikből és szoftvereikből. Tippjeink és trükkjeink megkönnyítik a mindennapos számítógép-használatot, vásárlási tanácsadó rovatunk pedig segíti kiválasztani a legjobb termékeket és szolgáltatásokat. DVD-mellékletünkön exkluzív programválogatások, teljes verziós,fizetős programok és komplett, tesztgyőztes biztonsági csomagok találhatók - természetesen a CHIP olvasóinak mind ingyen! A CHIP Magazin a számítástechnika digitális iránytűje, a hazai piac piacvezető magazinja, amely a technológia varázslatos világáról közöl naprakész információkat.

    http://www.chiponline.hu

    Tartalom :

    Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14167102/Chip_magazin_2024.05.DVD-iNSANE.part01.rar
    https://data.hu/get/14167100/Chip_magazin_2024.05.DVD-iNSANE.part02.rar
    https://data.hu/get/14167107/Chip_magazin_2024.05.DVD-iNSANE.part03.rar
    https://data.hu/get/14167103/Chip_magazin_2024.05.DVD-iNSANE.part04.rar
    https://data.hu/get/14167106/Chip_magazin_2024.05.DVD-iNSANE.part05.rar
    https://data.hu/get/14167104/Chip_magazin_2024.05.DVD-iNSANE.part06.rar
    https://data.hu/get/14167105/Chip_magazin_2024.05.DVD-iNSANE.part07.rar
    https://data.hu/get/14167101/Chip_magazin_2024.05.DVD-iNSANE.part08.rar
    

    • Like 1
    • Thanks 4
  7. MTE4NDExOA.jpg

    Neil Gaiman - Coraline Hk
    Felolvassa: Kalina Richard
    (Kiváló felolvasás)
    Méret:227.60 MB
    Bitrata:192 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:02:45':44"

    Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

    Coraline családjának új lakásában huszonegy ablak és tizennégy ajtó van. Tizenhárom ajtó nyílik és csukódik. A tizennegyedik zárva van, mögötte csak egy téglafal, amíg egy nap Coraline ki nem nyitja, és egy átjárót nem talál egy másik házba, amely a sajátjuk mása. Csak mégis más…
    Eleinte a másik lakásban minden csodás. Jobb a kaja. A játékdobozban felhúzható angyal van, amely körbe-körbe repül a szobában, a könyvek képei mozognak, a dinoszaurusz-koponya csattogtatja a fogát. És van itt Coraline-nak másik anyja és másik apja is, akik azt akarják, hogy velük maradjon. Legyen az ő kislányuk. Meg akarják változtatni, és többé el nem engedni. Ebben a lakásban a tükör mögött még más gyerekek is csapdába estek. Coraline az egyetlen reményük. Be kell vetnie minden ravaszságát, hogy megmentse az elveszett gyerekeket, a szüleit és saját, normális életét.

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14156043/Neil_Gaiman_-_Coraline_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14156028/Neil_Gaiman_-_Coraline_HK.part2.rar
    

     

    • Like 1
    • Thanks 1
  8. MTE5NDEwMA.jpg

    Ilja Ilf - Jevgenyij Petrov - A szórakozó egyed (novellák)
    Felolvassa:Bakonyi Orsolya
    Méret:310.40 MB
    Bitrata:128 kbps/44 kHz/ MP3
    Játékidő:05:12':09"

    „Eléggé nehéz feladat A tizenkét szék szerzőjének önéletrajzát megírni. Ugyanis az a helyzet, hogy a szerző két ízben született: 1897-ben, illetve 1903-ban. Először Ilja, Ilf, másodszor Jevgenyij Petrov képében.
    Mindkét esemény Odessza városában történt.
    Ily módon az író már ifjúi éveitől kezdve kettős életet élt. Az idő tájt, amikor a szerző egyik fele a pelenkában rúgkapált, a másik már hatesztendős volt, és átmászott a temetőkerítésen, hogy orgonát csenjen…
    Megannyi kaland után a két különálló félnek végre sikerült összetalálkoznia. Ennek egyenes következményeként napvilágot látott a Tizenkét szék című regény…
    Efféle esetekben rendszerint arról faggatják a szerzőket, hogyan alkotnak kettesben. A kíváncsiskodóknak megemlíthetjük az énekművészek példáját, akik duettet énekelnek, és közben remekül érzik magukat…”

    Tartalom:
    A szórakozó egyed
    A vígság kelyhe
    Bugyiért
    Szaladgáló nénikék

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14164294/Ilja_Ilf_-_Jevgenyij_Petrov_novellak.part1.rar
    https://data.hu/get/14164286/Ilja_Ilf_-_Jevgenyij_Petrov_novellak.part2.rar
    

     

    • Like 1
    • Thanks 2
  9. MTE5ODU3Mw.jpg

    Akutagava Rjúnoszuke - A zsebkendő HK (2023) (novellák)
    Felolvassa: Bakonyi Orsolya
    A felvétel készült: 2023. március
    Méret:171.50 MB
    Bitrata:192 kbps/44 kHz/ MP3
    Játékidő:02:04':53"

    Tartalom.
    - A zsebkendő
    - Őszi hegyoldal
    - Mágikus csodák
    - A szent
    - Szerelmes regény
    - A pókfonál

     jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14164287/Akutagava_Rjunoszuke_-__A_zsebkendo_novellak.rar
    

     

    • Like 1
    • Thanks 3
  10. MTE4ODE1OA.jpg

    Lőrincz L.László  - A nagy kupola szégyene (Novellák) HK
    "A Nagy Kupola szégyene "novellás-kötetéből részletek
    Felolvassa: Gépész
    Méret:964.0 MB
    Bitrata:192 kbps/ 44 kHz/ MP3
    Játékidő:11:42':11"

    A Nagy Kupola szégyene kötet kisregényei változatos témákat dolgoznak fel: hol a görög aranykorba csöppent űrhajós kalandjait mesélik el, hol egy igen értelmes vöröshangya „társadalomjobbító" viszontagságainak történetével szórakoztatják az olvasót, hol pedig a galaktikus igazságszolgáltatás büntető keze sújt le bennük a földi gyilkosokra. A sokszínű témák közös vonása az izgalmas cselekményszövés, a fordulatos mese, amelyen mindig átüt a mély emberi humánum, a szórakoztatva nevelés-tanítás magas színvonalú írói megvalósítása.


    Tartalom:
    1./  A nagy kupola szégyene
    2./ A furcsa pár
    3./ Használhatatlanok
    4./ Aranygyapjú

    5./A józan értelem széruma

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14159043/Lorincz_L.Laszlo__-_A_nagy_kupola_szegyene_Novellak.part1.rar
    https://data.hu/get/14159030/Lorincz_L.Laszlo__-_A_nagy_kupola_szegyene_Novellak.part2.rar
    https://data.hu/get/14159038/Lorincz_L.Laszlo__-_A_nagy_kupola_szegyene_Novellak.part3.rar
    https://data.hu/get/14159040/Lorincz_L.Laszlo__-_A_nagy_kupola_szegyene_Novellak.part4.rar
    https://data.hu/get/14159018/Lorincz_L.Laszlo__-_A_nagy_kupola_szegyene_Novellak.part5.rar
    

     

    • Like 2
    • Thanks 2
  11. MTE4MTI0NA.jpg

    Lőrincz L László - A tizenhárom kristálykoponya HK
    Felolvassa:Gépész
    Méret:1.16 GB (1251 MB)
    Bitrata:128 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:21:43':44"

    Hernán, a bolond, beszélő tehénnel találkozik a kukoricásban, a Grófnő kastélyában tombolni kezd egy kísértet, Lennon megtalálja a koponyát a falban, a kis, szürke öregasszony fára mászik, hogy megölje a gyilkosokat, a professzor szerelmét elrabolják, a háttérben kitörni készül az Arenal vulkán, s mindenütt ott leselkednek a „kicsik”. A tizenhárom kristálykoponyának az Arenalhoz kell érnie, hogy megmentse a Földet a nagy katasztrófától.

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14155448/Leslie_L._Lawrence_-_A_tizenharom_kristlykoponya_Hk.part1.rar
    https://data.hu/get/14155467/Leslie_L._Lawrence_-_A_tizenharom_kristlykoponya_Hk.part2.rar
    https://data.hu/get/14155452/Leslie_L._Lawrence_-_A_tizenharom_kristlykoponya_Hk.part3.rar
    https://data.hu/get/14155453/Leslie_L._Lawrence_-_A_tizenharom_kristlykoponya_Hk.part4.rar
    https://data.hu/get/14155457/Leslie_L._Lawrence_-_A_tizenharom_kristlykoponya_Hk.part5.rar
    https://data.hu/get/14155459/Leslie_L._Lawrence_-_A_tizenharom_kristlykoponya_Hk.part6.rar
    https://data.hu/get/14155468/Leslie_L._Lawrence_-_A_tizenharom_kristlykoponya_Hk.part7.rar
    

    • Like 1
    • Thanks 2
  12. MTE4NTEyNw.jpg

    Lőrincz L  László - A kicsik nyomában HK.
    Felolvassa:Gépész
    Méret:1.16 GB (1246 MB)
    Bitrata:128 kbps/44 kHz/ MP3
    Játékidő:21:38 ':36"

    Eusebio Escobar meghökkentő felfedezést tesz a Harcosok Temploma alatt, a jaguáremberek megölik Fabiót,
    Kevin Wallis képtelen megszabadulni a kristálykoponyától, vörös szemek világítanak a bokrok alján, Surhoff nem hajlandó kukacokat enni, Wauni professzor viszont mérgező bogyókat nyel le, majd felvágja a döglött
    szamár gyomrát. És ismét felbukkannak a kicsik, az ember megjelenése és a nagy pusztulás előtti értelmes lények leszármazottai.

     

    01.  A kis takarító  00:00:00
    02.  Felejthetetlen éjszaka Martha Millerrel 01:16:19
    03.  Tikalban (I.)   03:00:35
    04.  Kórház a város szélén   05:17:54  
    05.  A reménytelenség szigete  05:53:30
    06.  Éjszakai repülés          06:43:30
    07.  A nyomozás                07:57:47
    08.  Tikalban (II.)               08:23:60  
    09.  A dzsungel hangjai (I.)   10:00:12

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14156030/Leslie_L._Lawrence_-_A_kicsik_nyomaban_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14156044/Leslie_L._Lawrence_-_A_kicsik_nyomaban_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/14156036/Leslie_L._Lawrence_-_A_kicsik_nyomaban_HK.part3.rar
    https://data.hu/get/14156041/Leslie_L._Lawrence_-_A_kicsik_nyomaban_HK.part4.rar
    https://data.hu/get/14156034/Leslie_L._Lawrence_-_A_kicsik_nyomaban_HK.part5.rar
    https://data.hu/get/14156037/Leslie_L._Lawrence_-_A_kicsik_nyomaban_HK.part6.rar
    

    • Like 1
    • Thanks 1
  13. MTE4NTEwNw.jpg

    Lőrincz L.László - A kicsik 1-2. Hk
    Felolvassa:Gépész
    Méret:1.20 GB (1298 MB)
    Bitrata:128 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:22:27':26"

    Egon Jarvis vadászni indul a Pireneusokban, végül rá vadásznak; Kelly Winter csak egy szerelmes, holdas éjszakára vágyik,
    ehelyett az örök éjszaka hull rá; néhány barát vidám tréfára készül, majd nyomtalanul eltűnik. Mexikóban, Teotihuacánban
    meggyilkolnak egy régészt. A tragédiák mögött felsejlik a titokzatos kicsik alakja.
    Az izgalmas regény arra keresi a választ, vajon éltek‑e már az ember megjelenése előtt értelmes lények a Földön?

    01.  Telihold a Pireneusokban (I.)          00:00:00

    02.  Telihold a Pireneusokban (II.)         00:26:09

    03.  Telihold a Pireneusokban (III.)        00:58:27

    04.  Földrengés után                              01:34:45

    05.  A cirkuszosok téli pihenője             01:56:03

    06.  A titkos társaság                            02:07:21

    07.  A lábnyomok                                   02:24:18

    08.  Teotihuacan (I.)                              02:49:36

    09.  Telihold a Pireneusokban (IV.)       04:04:13

    10.  Teotihuacan (II.)                             04:47:54

    11.  A nyomok                                        05:37:50

    12.  A Kecskeszarv-domb mögött, a réten     06:15:27

    13.  Idegenek az éjszakában                 06:28:29

    14.  A druidák                                         07:44:41

    15.  A nyomozás beindul                        08:16:01

    16.  A tanácskozás                                09:16:49

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14156026/Lorincz_L._Laszlo___A_kicsik_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14156033/Lorincz_L._Laszlo___A_kicsik_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/14156045/Lorincz_L._Laszlo___A_kicsik_HK.part3.rar
    https://data.hu/get/14156040/Lorincz_L._Laszlo___A_kicsik_HK.part4.rar
    https://data.hu/get/14156042/Lorincz_L._Laszlo___A_kicsik_HK.part5.rar
    https://data.hu/get/14156031/Lorincz_L._Laszlo___A_kicsik_HK.part6.rar
    https://data.hu/get/14156046/Lorincz_L._Laszlo___A_kicsik_HK.part7.rar
    
    • Like 1
    • Thanks 2
  14. MTE4MTI4OA.jpg

    Leslie L. Lawrence - Sziget a ködben 1-2 HK
    Felolvassa: M.Juli
    Méret:1.14 GB (1225 MB)
    Bitrata:192 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:14:10':03"

    Elhagyott olajfúró szomorkodik az Északi-tenger kora tavaszi ködében, fedélzetén Leslie L. Lawrence és sorstársai, akiket a titokzatos Feketeköpeny kényszerített oda, hogy sorban megölje őket. Olajoshordókba préselt holttestek, kiszívott vérű áldozatok jelzik a vámpír útját. Leslie L. Lawrence-t azonban nem olyan fából faragták, hogy könnyen megadja magát a sorsának. Megkezdődik az életre-halálra menő küzdelem, s hősünk segítségére siet régi ismerősünk, a gyönyörű Fekete Hercegnő: Viorica Negrescu-Dan.

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14155478/Leslie_L._Lawrence_-_Sziger_a_kodben_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14155434/Leslie_L._Lawrence_-_Sziger_a_kodben_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/14155481/Leslie_L._Lawrence_-_Sziger_a_kodben_HK.part3.rar
    https://data.hu/get/14155460/Leslie_L._Lawrence_-_Sziger_a_kodben_HK.part4.rar
    https://data.hu/get/14155446/Leslie_L._Lawrence_-_Sziger_a_kodben_HK.part5.rar
    https://data.hu/get/14155435/Leslie_L._Lawrence_-_Sziger_a_kodben_HK.part6.rar
    

    • Like 1
    • Thanks 1
  15. MTE4MjcxNw.jpg

    Leslie L. Lawrence - Hosszú szafari - Örök visszatérés HK
    Felolvassa:Sztankovics Ágnes
    Méret:239.60 MB
    Bitrata: 128 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:04:21'46"

    A címadó kisregény a robotok korába vezet el bennünket, ahol az emberhez tökéletesen hasonlító androidok az embert magát is helyettesítik. De lehet-e mindenütt és minden körülmények között helyettesíteni az embert? Tudja-e akármi is pótolni az emberi szervezetet? Az örök visszatérés az űrutazó és az idő problémáját veti fel. Mi történik akkor, ha valaki korábban érkezik vissza, mint ahonnan elindult? Jó-e akárkinek is, ha környezetünkben valaki ismeri a jövőt?

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14155433/Leslie_L._Lawrence_-_Orok_visszateres_-_A_hosszu_szafari_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14155469/Leslie_L._Lawrence_-_Orok_visszateres_-_A_hosszu_szafari_HK.part2.rar
    

    • Like 1
    • Thanks 1
  16. MTE4Mjg2OQ.jpg

    Leslie L. Lawrence - Gyilkosság az olimpián HK
    "Életműve" sorozat részei
    Felolvassa: Kalina Richard
    (kiváló felolvasás!)
    Méret:281.30 MB
    Bitrata:192 kbps/44 kHz/ MP3
    Játékidő:03:24':41"

    Gyilkosság az olimpián
    A birkózóválogatott az olimpiára készül. Jó kedvüket némileg beárnyékolja az a tény, hogy a szabadfogásban éremesélyes Jake Williams nem éppen kedélyes hangú levelet kap: "Williams, te patkány. Ha nem lépsz vissza, meghalsz! Kegyelemért fogsz könyörögni, mint egy kutya. Lépj vissza, ha kedves az életed!" Szándékai komolyságát bizonyítandó, a levél szerzője pár nap múlva megöli Williams dobermanját. A válogatott edzője felkeresi John C. Lendvay magándetektívet, és arra kéri, a csapat pszichológusának álcázva utazzon velük az olimpiára, és találja meg a levél íróját. Lendvay nem habozik, hanem magára ölti a nemrég vízbefulladt vitorlázó versenyző formaruháját, és a gyilkos nyomába ered.

    A láp lidérce:
    Részlet: Ahogy végére ért az előadásának John C. Lendvay, a Santa Monica-i Santa Cecilia Egyetem kriminalisztikai tanszékének tanára, a katedrára támaszkodott és levette a szemüvegét. Két ujjával megmasszírozta az orrát, aztán várakozva nézett ránk. Ezeknek a pénteki előadásoknak sajátos koreográfiája volt. A kriminalisztikai előadás tán Lendvay – engedve rimánkodásunknak –, előadott egy-egy tanulságos történetet, amelyeknek természetesen ő volt a főszereplője, még azokban az időkben, amikor mint reményteljes magánnyomozó gyarapította bankszámláját.

    A halál kisvasúton érkezik:
    – Mr. Hendersonnak kényszerképzete van. Az a mániája, hogy meg fogják ölni. Maga a negyedik testőr, akit felfogad.
    – Hm. És a másik három? Az elődeim?
    Szemembe nézett; vizenyős tekintete nem a napfényben fürdő tavacska kékjét idézte.
    – Nyomtalanul eltűntek, Mr. Lendvay.
    – Mi a fene?!
    Várt egy kicsit, aztán vészjósló hangon suttogta a fülembe:
    – Arra is kíváncsi, hogyan?
    – Hát, ha lenne olyan szíves…
    – Ha akarja. Bár én a maga helyében nem lennék kíváncsi rá… Jó, jó, a maga dolga. Nos, hát az a helyzet barátom, hogy a maga elődei egytől egyig felszívódtak. Nincs bizonyítékom rá, de… mérget vennék rá, hogy megzabálták őket a kaktuszok!

    Tartalom:
    1./ Gyilkosság az olimpián
    2./ A láp lidérce
    3./A halál kisvasúton érkezik

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14155475/Leslie_L._Lawrence_-_Gyilkossag_az_olimpian.part1.rar
    https://data.hu/get/14155445/Leslie_L._Lawrence_-_Gyilkossag_az_olimpian.part2.rar
    

     

    • Like 1
    • Thanks 1
  17. MTE4MTI2NQ.jpg

    Leslie L. Lawrence - A felakasztott indián szigetén HK
    Felolvassa:M.Juli
    Méret:710.70 Mb
    Bitrata:128 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:12:55':58"

    Bob kísértet járta házban éjszakázik a felakasztott indián szigetén; az akasztott ember kötele előkerül, de elrejtett kincse nem; titokzatos állat kíséri Bobot és az indián lányt a föld alatt; végül az elhagyott német temetőben kiderül, kit rejt a megölt indián, Glen Morrison sírja. A könyv Bob McKinley egyik ifjúkori történetét írja le, amint azt elmesélte Leslie L. Lawrence-nek Santa Monicában, hálaadás ünnepén.

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14155437/Leslie_L._Lawrence_-_A_felakasztott_indian_szigeten_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14155463/Leslie_L._Lawrence_-_A_felakasztott_indian_szigeten_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/14155440/Leslie_L._Lawrence_-_A_felakasztott_indian_szigeten_HK.part3.rar
    https://data.hu/get/14155443/Leslie_L._Lawrence_-_A_felakasztott_indian_szigeten_HK.part4.rar
    

    • Like 1
    • Thanks 2
  18. MTE4MTI1Mg.jpg

    Leslie L. Lawrence - A vérfarkas visszatér HK
    Felolvassa::Korompai Vali
    Méret:642.80 MB
    Bitrata:80 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:15:34':16"

    Leslie L. Lawrence a híres keletkutató és rovartudós ismét veszélyes feladat előtt áll: ki kell derítenie, valóban visszatért-e a vérfarkas a Spitzhorn tövében fekvő kis svájci falucskába, ahol évekkel ezelőtt már meggyűlt vele a baja. Ezúttal is először kutyák esnek áldozatul a Dög kegyetlenségének, majd átharapott torkú áldozatok jelzik, hogya démon újra életre kelt. Ráadásul rövidesen ismét megtelik a Hold s a Spitzhorn vidékére köszönt a Vérfarkas éjszakája. Leslie L. Lawrence fogai közé szorítja elmaradhatatlan pipáját, kezébe veszi 38-as Smith and Wessonját s felszáll a panzióba vezető kisvasútra, hogy a Gonosz szemébe nézzen.

     Jelszó: DKKTI
    	[https://data.hu/get/14155442/Leslie_L._Lawrence_-_A_verfarkas_visszater_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14155471/Leslie_L._Lawrence_-_A_verfarkas_visszater_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/14155450/Leslie_L._Lawrence_-_A_verfarkas_visszater_HK.part3.rar
    https://data.hu/get/14155436/Leslie_L._Lawrence_-_A_verfarkas_visszater_HK.part4.rar
    

     

    • Like 1
    • Thanks 1
  19. MTE4MTI1Ng.jpg

    Leslie L. Lawrence - A vérfarkas éjszakája HK.
    Felolvassa: Kassai Károly színművész
    (Zseniális a felolvasás!)
    Méret:695.80 Mb
    Bitrata:128 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:12:39':59"

    "- Közeledik a vérfarkas éjszakája - mondtam. Szemrehányón rám nézett, és megcsóválta a fejét. - Feltétlenül le kell mennünk abba a kocsmába? Mintha idefenn nem ihatnánk whiskyt vagy sört... Éppen válaszolni akartam, hogy megígértük, amikor a telehold ezüstös tányérja megszabadult a felhők fogságából, és felragyogott a hegycsúcs fölött. A fenyők felé pillantottam, amelyek mozdulatlanul álltak, mintha ezüsttel öntötték volna le őket. Villámgyorsan megragadtam Müller karját, és kiütöttem belőle a zseblámpát. Még a száját is befogtam, nehogy kiáltani tudjon. Nyöszörgött és hánykolódott a karjaim között. - Nyugi - mondtam, és megszorítottam a csuklóját. - Nincs semmi baj, csak azt akarom, hogy ne kiáltson. Fordítsa lassan a fenyők felé a fejét... És nehogy kiáltson, az istenért! Müller felhördült, és kimeredt a szeme a rémülettől. A ragyogó holdfényben, az ezüstszínű fenyők előtt ott állt a vérfarkas, s megbabonázva meredt a Havasi Kürt kivilágított ablakaira."

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14155462/Leslie_L._Lawrence_-_A_verfarkas_ejszakaja_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14155464/Leslie_L._Lawrence_-_A_verfarkas_ejszakaja_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/14155441/Leslie_L._Lawrence_-_A_verfarkas_ejszakaja_HK.part3.rar
    https://data.hu/get/14155447/Leslie_L._Lawrence_-_A_verfarkas_ejszakaja_HK.part4.rar
    

    • Like 1
    • Thanks 2
  20. MTE4NTM1OA.jpg

    Leslie L Lawrence - A fojtogatók hajója HK
    Felolvassa: Kaló Elemér
    Méret:122.30 MB
    Bitrata:192 kbps/ 44 kHz/ MP3
    Játékidő:01:29':01"

    Részlet a műből:
     Ahogy végére ért az előadásnak, John C. Lendvay, a Santa Monica-i Santa Cecilia Egyetem kriminalisztikai tanszékének tanára, a katedrára támaszkodott, és levette a szemüvegét. Két ujjával megmasszírozta az orrát, aztán várakozóan nézett ránk. Ezeknek a pénteki előadásoknak sajátos koreográfiája volt. A kriminalisztikai előadás után Lendvay – engedve rimánkodásunknak – előadott egy-egy tanulságos történetet, amelynek természetesen ő volt a főszereplője, még azokban az időkben, amikor mint magánnyomozó gyarapította bankszámláját. Lendvay történeteinek fergeteges híre volt, s olyanok is szívesen látogatták előadásait, akiknek különben semmi közük nem volt a kriminalisztikához. Nos, ezen a megveszekedetten forró délutánon sem voltak kevesebben, mint máskor szoktak. Néhányan papírt, ceruzát készítettek elő, hogy jegyzeteljenek. Mi, az első sorokban inkább lebilincselő előadásmódját élveztük, és vaslogikáját, amellyel kibogozta a legkacifántosabb ügyeket is. Lendvay prof. megsimította ősz, kefére nyírt haját, megvárta, míg elül a mocorgás, mindenki megtalálja a helyét, aztán végigtekintve a hallgatóságon, beszélni kezdett.

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14159039/Leslie_L_Lawrence_-_A_fojtogatok_hajoja_HK.rar
    

     

    • Like 1
    • Thanks 3
  21. MTAxMTIyOQ.jpg

    Karinthy Frigyes -100 új humoreszk HK.
    Felolvassa. Solymár-Szőcs Andrea
    Méret:354.30 MB
    Bitrata:128 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:06:02':40"
        
    Tartalom1:

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/13932170/Karinthy_Frigyes_-100_uj_humoreszk_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/13932168/Karinthy_Frigyes_-100_uj_humoreszk_HK.part2.rar
    

     

    • Like 2
    • Thanks 5
  22. OTg4MjEz.jpg

    Karinthy Frigyes - Utazás a koponyám körül HK.
    Hungaroton, 2014/2016
    Előadja: Mácsai Pál
    Rendezte: Tóth Attila
    Méret:565.70 Mb
    Bitrata:192 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:06:50':49"

    A regény valóságosan megtörtént eseményekről, személyes tapasztalatokról szól: saját agyműtétének körülményeit beszéli el az író. Művészetének általánossá, egyetemes emberi élménnyé emeli az operációt, a betegség történetét. Az író a Centrál kávéházban vonatdübörgést hall, halucinál. Ezt fejfájás, ájulás követi, de sem ő, sem orvosai nem gondolnak komoly betegségre. Barátságos beszélgetések, egy filmélmény és feleségével együtt tett klinikai látogatás ébresztik fel gyanúját: agydaganata van. Az öndiagnózis helyesnek bizonyul. A vakság, a biztos halál és némi reménnyel kecsegtető műtét között nem nehéz a választás. Elutazik Stockholmba, a kor legnevesebb agysebészéhez, Olivecrona professzorhoz. Különlegesen izgalmas, nagyszerű az elbeszélés csúcspontja: a műtét leírása, melyet egyszerre szenved belülről, és szemlél kívülről az író. Az operáció utáni, téren és időn kívüli állapotból, a szürkeségből a fényhez, az élethez visszatérő ember örömével, büszkeségével zárul a mű.

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/13881925/Karinthy_Frigyes___Utazas_a_koponyam_korul_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/13881940/Karinthy_Frigyes___Utazas_a_koponyam_korul_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/13881935/Karinthy_Frigyes___Utazas_a_koponyam_korul_HK.part3.rar

     

    • Like 2
    • Thanks 3
  23. OTkyOTE3.jpg

    Karinthy Frigyes - Tanár úr kérem (Szacsvay László)
    Készült: Hungaroton, 2000
    Méret:287.50 MB
    Bitrata:320 kbps/ 44 kHz/ MP3
    Játékidő:02:04':40"

    CD1
    01. Reggel hétkor
    02. Elkéstem
    03. Eladom a könyvem
    04. A jó tanuló felel
    05. A rossz tanuló felel
    06. A bukott férfi
    07. Magyar dolgozat
    08. Röhög az egész osztály

    CD2
    01. Kísérletezem
    02. Magyarázom a bizonyítványom
    03. A lányok
    04. Naplóm
    05. Lógok a szeren
    06. A vésztanács
    07. Hazudok

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/13891309/Karinthy_Frigyes_-_Tanar_ur_kerem_Szacsvay_Laszlo.part1.rar
    https://data.hu/get/13891314/Karinthy_Frigyes_-_Tanar_ur_kerem_Szacsvay_Laszlo.part2.rar

    • Like 2
    • Thanks 3
  24. OTkyOTE2.jpg

    Karinthy Frigyes - Találkozás egy fiatalemberrel
    Készült: Hungaroton, 2006
    Méret:157.0 MB
    Bitrata:320 kbps /44 kHz/ MP3
    Játékidő:01:08':26"

    01. Két verssor között (Mácsai Pál)
    02. Az eskü (Szilágyi Tibor)
    03. Találkozás egy fiatalemberrel (Papp Zoltán)
    04. Erzsébet színházba megy (Mácsai Pál)
    05. Barabbás (Szilágyi Tibor)
    06. A cirkusz (Papp Zoltán)

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/13891306/Karinthy_Frigyes_-_Talalkozas_egy_fiatalemberrel_HK.rar

     

    • Like 2
    • Thanks 3
  25. OTkyOTEx.jpg

    Karinthy Frigyes - Így írtok ti (Haumann Péter)
    SLPX 13930 - Hungaroton, 1983
    HCD 14280 - Hunagroton, 1999
    Előadó:Haumann Péter
    Méret:
    Bitrata: 320 kbps/ 44 kHz/ MP3
    Játékidő:1’09’09

    ADY ENDRE
    01 Moslék ország
    02. Zápolya úr vallatása
    03. Törpe-fejűek (csak a CD-n)
    SZABOLCSKA MIHÁLY
    04. Egyszerűség
    05. A mi falunkból…
    TÓTH ÁRPÁD
    06. Ady Endrének
    BABITS MIHÁLY
    07. Babits Bihály: A Klasszikus Gyomorgörcsök ciklusból
    08. Futurum Exactum
    09. Antik szerelem
    10. Dana Idák
    KOSZTOLÁNYI DEZSŐ
    11. Trombolányi Dezső: ’A szegény kis trombitás szimbolista klapec nyöszörgései’ című ciklusból
    12. Mint aki halkan belébett
    13. A kis edény
    FÜST MILÁN
    14. Füst Milán, a zord
    15. Epigramm
    KEMÉNY SIMON
    16. Karperec
    SZÉP ERNŐ
    17. Dal
    JÓZSEF ATTILA
    18. Pünkösdi kolbász
    ERDÉLYI JÓZSEF
    19. Piros pünkösd (csak a CD-n)
    ILLYÉS GYULA
    20. Költő pünkösdi éneke
    SZABÓ LŐRINC
    21. Pünkösdi versike az esőcskéről
    HATVANY LAJOS
    22. Szemelvények Lívius Tullius Atvany Lojzinak levelezéséből
    PÓSA LAJOS
    23. Ninácska
    KRÚDY GYULA
    24. A negyvenkettes zenélő mordály
    MÓRICZ ZSIGMOND
    25. Népiesch
    HERCZEG FERENC
    26. Az élet olyan, mint a Lánchíd
    MADÁCH IMRE: Az emberke tragédiája (csak a CD-n)
    27. Bevezetés
    28. Első szín
    29. Második szín
    30. Harmadik szín
    31. Negyedik szín
    32. Ötödik szín
    33. Hatodik szín
    34. Hetedik szín
    35. Nyolcadik szín
    36. Kilencedik szín
    37. Tizedik szín
    38. Tizenegyedik szín
    39. Tizenkettedik szín
    40. Tizenharmadik szín
    41. Tizennegyedik szín
    42. Utolsó szín

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/13891308/Karinthy_Frigyes_-__Igy_irtok_ti_Haumann_Peter.part1.rar
    https://data.hu/get/13891310/Karinthy_Frigyes_-__Igy_irtok_ti_Haumann_Peter.part2.rar

    • Like 2
    • Thanks 3
×
×
  • Create New...