Jump to content
PirateClub.hu

funghy

Feltöltő
  • Pontszám

    3,152
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

  • Nap nyertese

    23

Posts posted by funghy

  1. MTIwMjA4OA.jpg

    Vavyan Fable - Könnyű álom HK
    Előadja: Malfoy Lucius
    Méret:1.12 GB (1205 MB)
    Bitrata:192 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:12:56':38"

    A Vis Major és Kyra Eleison című regényekből megismert zsarupáros tovább járja a Fertő Citynek becézett megapolisz utcáit. A boldog-boldogtalan őslakók által csak Fertő Cityként emlegetett nagyváros éjszakájában tort ül a bűn. És mintha ez nem volna épp elég: jut belőle a nappalokra is. A helyi rendfenntartókat nem véletlenül emlegetik egy napon a középkor szent őrültjeivel. Ehhez a küzdelemhez gyomor kell, idegek. Meg stukker. Meg könyökütés. Mindezen földi jókkal felfegyverezve, oldalán a hirtelen szőke Kyra Emettel járja a nagyváros dzsungelét a modern szamuráj, Vis Major. A bűnüldözés leghatékonyabb fegyvere ő a húszas kaliberű smasszerpuska óta. Egy - jobb napjain - két lépéssel mindig a rosszfiúk előtt jár. Rendszerint győz. Utcahosszal... Egy regény, melynek tempójával csak egy Ferrari Testarossa, élvezeti értékével az égvilágon semmi sem versenyezhet.

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14169241/Vavyan_Fable_-_Konnyu_alom_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14169245/Vavyan_Fable_-_Konnyu_alom_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/14169250/Vavyan_Fable_-_Konnyu_alom_HK.part3.rar
    https://data.hu/get/14169236/Vavyan_Fable_-_Konnyu_alom_HK.part4.rar
    https://data.hu/get/14169282/Vavyan_Fable_-_Konnyu_alom_HK.part5.rar
    https://data.hu/get/14169244/Vavyan_Fable_-_Konnyu_alom_HK.part6.rar
    

  2. MTE5NjY5Ng.jpg

    Vavyan Fable - A halál zsoldjában HK
    Felolvassa: Malfoy Lucius
    Méret:652.30 MB
    Bitrata:128 kbps/48 kHz/ MP3
    Játékidő:11?52':05"

    A Halkirálynő és a Kommandó" íróját napjaink vérfagyasztó terrorcselekményei ihlették erre az akcióregényre. Vavyan Fable ezúttal egy terroristaellenes kommandó akcióit meséli el élvezetes, érdekfeszítő stílusban. A könyv hősei – a halál zsoldosai – kommandósok. A komor David Chennes, a kivételes képességű fiatal nő, Tania Tiller, a rézbőrű Sacha, a veszedelmesen verekedő Liu és a többiek. De a halál zsoldosa a bérgyilkos Csen King és Cassagne, a terrorista vezető is. Összeesküvők, ámokfutók, katonák, politikusok. Ők csapnak össze a regényben. A fordulatos történet izgalmait még egy ötletesen beleszőtt bűnügyi szál is fokozza, nem kevés meglepetést tartogatva az olvasó számára. Az események feltartóztathatatlanul száguldanak előre, mígnem kivehetővé válnak a katasztrófa körvonalai. Meglehet, a Halál akar főszereplővé válni, a kommandó szembeszáll vele, hadat üzen neki…

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14169249/Vavyan_Fable_-_A_halal_zsoldjaban_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14169228/Vavyan_Fable_-_A_halal_zsoldjaban_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/14169269/Vavyan_Fable_-_A_halal_zsoldjaban_HK.part3.rar
    https://data.hu/get/14169226/Vavyan_Fable_-_A_halal_zsoldjaban_HK.part4.rar
    

  3. MTIxNTQ4Mg.jpg

    Stephen Fry - Mítosz (2019)
    Alcím: Görög mitológia angol humorral
    Kiadó: Kossuth Kiadó
    Nyelv: magyar
    Katalógusszám: 9789630998314
    Kiadó ország: Magyarország
    Oldalak száma: 422
    Formátum: epub,pdf,AWZ3
    Méret:33.30 Mb

    Leírás:
    Mítosz című könyvében Stpehen Fry újrameséli a görög mitológiát a kezdetektől Midász király történetéig. Az angol humorista e könyvében sem fukarkodik a szellemességgel: modern nyelvezetű előadásában a klasszikus történetek olykor felhőtlenül vidámak, máskor meghatóan szépek vagy éppen szívbemarkolóan szomorúak, és kivétel nélkül rendkívül szellemesek.
    A könyv élvezetéhez nem szükséges háttérismeret vagy klasszikus műveltség: épp úgy nincs benne tudományoskodás vagy elvont bölcselkedés, mint ahogy a görög mitológiában sincs, "csak rabul ejtő, szórakoztató, közérthető és lenyűgözően emberi történetek halmaza".

    https://data.hu/get/14177668/Stephen_Fry_-_Mitosz_2019.rar
    

    • Like 3
    • Thanks 8
    • Upvote 1
  4. MTIxNTQ4OA.jpg

    Stephen Fry - Trója (2021)
    Alcím: A Nagy történet
    Sorozat: Görög mitológia (3.)
    Kiadó: Kossuth
    Nyelv: magyar
    Katalógusszám: 9789635445349
    Kiadó ország: Magyarország
    Oldalak száma: 400
    Formátum: epub,pdf,mobi
    Méret:5.80 MB

    Leírás:
    Trója. A valaha volt legcsodálatosabb királyság, az égei világ ékköve. Ragyogó Ilion - a város, amely nem egyszer, de kétszer tündöklött és bukott el.
    Stephen Frynak a görög mitológia témájában írt első, nagy sikerű könyve, a Mítosz (2019) az istenek születéséről és felemelkedéséről szólt. Ezt követte a Héroszok (2020), amely Perszeusz, Héraklész, Thészeusz és más, félig isteni, félig pedig emberi származású hősök vitézkedéseit, küldetéseit és kalandjait mesélte el. Ám hátra van még az ókori görög mitológia legnagyobb és leghíresebb történetének elbeszélése: a trójai háború históriája.
    A Trója (2021) egyszerre áll a mítoszok mitikus és a történelem valós talaján. A Nagy Történetet a szerző város megalapításával és Zeusz színre lépésével kezdi, majd a háború kiváltó okát és lefolyását is elmeséli: Parisz, a trójai királyfi elrabolja férjétől, Menelaosztól spártai Helenét, a legszebb nőt a világon. Ezer görög hajó ered utána, hogy megostromolja Tróját, a város azonban rendületlenül ellenáll a támadó akhájoknak. Az olümposzi istenek sem tétlenek a véres küzdelmek idején: ki-ki saját patronáltját segíti a harcokban, így a szemben álló halandó seregeknek szinte lehetetlen legyűrniük egymást. Csak a fényes Akhilleusz és a leleményes Odüsszeusz vezetheti győzelemre a görögöket.
    Fry legújabb könyvében azt a nagyszerű, ősi történetet olvashatjuk újra, amelyet először Homérosz írt le Iliász című halhatatlan művében. A kezünkben tartott szöveg azonban nem a hősköltemény fennkölt stílusában, hanem Fry nagyon is mai, szellemes, hol spamelo, hol komoly, de mindenekfelett rendkívül szórakoztató nyelvezetén szólal meg.

    https://data.hu/get/14177671/Stephen_Fry_-_Troja_2021.rar
    

    • Like 2
    • Thanks 7
    • Upvote 1
  5. MTEwMDEyMg.jpg

    Walter Scott - Ivanhoe
    Felolvasta - Ugocsai Antal
    Méret:523.40 MB
    Bitrata:40 kbps/32kHz/MP3
    Játékidő:30:28':24"

    A korai középkorba viszi el az olvasót, a XII. század utolsó évtizedébe, amikor még javában forr az a katlan, amelyből végül az angol nemzet és a mai angol nyelv emelkedett ki. A kelta őslakók helyébe lépő angolszászok is elnyomott néppé váltak, amikor Hódító Vilmos normannjaival átkelt a tengeren, és a hastingsi csatában legyőzte az angolszászokat. A két nép idővel egybeolvadt, de Ivanhoe korában még éles az ellentét a hódítók és a legyőzöttek között. A király Oroszlánszívű Richárd, aki más európai uralkodók példájára részt vesz a keresztes háborúban. Hazatérőben hajótörést szenvedett, és a német császár fogságába került, aki csak két évvel később bocsátotta szabadon. Közben léha öccse, János herceg bitorolta a hatalmat. Ebben a korban és ebben a környezetben lép az olvasó elé Richárd király nagyszerű lovagja, a tiszta lelkű, ifjú Ivanhoe. S megjelenik Robin Hood kis, az óangol balladák hőse, aki a sherwoodi erdőben tanyázik, és a szegények, az elnyomottak oltalmazója a kegyetlen egyházi és világi uralkodókkal szemben.


    A lovagregény a kritikusok minden fenntartása ellenére minden idők egyik legnagyobb könyvsikerének bizonyult. Ami kétségtelen tény: ebben a regényében is kiapadhatatlan mesélőkedvű az író. A kalandokban bővelkedő cselekmény, a színes, eleven tájleírások élvezetes olvasmánnyá teszik a regényt, mely elsősorban a tizenkét éven felüli ifjúságnak, de a romantikus történeteket kedvelő felnőtteknek olvasmánya is lehet. (Legeza Ilona)

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14086215/Walter_Scott_-_Ivanhoe_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14086222/Walter_Scott_-_Ivanhoe_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/14086209/Walter_Scott_-_Ivanhoe_HK.part3.rar
    

    • Like 1
    • Thanks 2
  6. MTEwMDA5OA.jpg

    Walter Scott - A lammermoori nász HK.
    Előadja: Bodor Tibor
    Méret:613.20 MB
    Bitrata:96 kbps /44 kHz/MP3
    Játékidő:14:52':32"

    A lammermoori nász (1819) főhősei: Edgar Ravenswood úrfi, a tönkrement ifjú nemes, és menyasszonya – egyben halálos ellenségének leánya –, a dúsgazdag Lucy Ashton kisasszony. Egy ősi átokkal sújtott csodaforrás mellett találkoznak, itt pecsételődik meg végzetes szerelmük. Történetük omladozó vártoronyba és fényes palotaterembe, csapszékbe és temetőbe egyaránt elvezeti az olvasót, hogy a filmszerű gyorsasággal és változatossággal pergő helyzetekben hol csipkés-parókás, gonosz főurakkal, hol nevetnivalóan jámbor öreg szolgákkal, félelmetes skót boszorkányokkal, kísértetekkel ismertesse össze. A XVIII. századi Skócia tarka képei, a tiszta szenvedély, a tiszta romantika zenéje: ez a regény volt ihletője Donizetti híres operájának, a Lammermoori Luciá-nak.

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14086216/Walter_Scott_-_A_lammermoori_nasz_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14086223/Walter_Scott_-_A_lammermoori_nasz_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/14086211/Walter_Scott_-_A_lammermoori_nasz_HK.part3.rar
    

     

    • Like 1
    • Thanks 2
  7. MTIwNzE4Mg.jpg

    Walter Scott – Quentin Durward HK.
    Előadja: Professor
    Méret:966.0 MB
    Bitrata:320 kbps/48 kHz/MP3
    Játékidő:07:00':57"

    Kalandban, izgalomban, fordulatos cselekményben Walter Scott talán leggazdagabb regénye. Színhelye a háborúk, cselszövések, lázadások zaklatta XV. századi Franciaország. A cselekmény bonyolítója XI. Lajos, Franciaország királya, korának egyik legravaszabb politikusa. Ellenfele: a vad és elszánt burgundiai herceg, Merész Károly. A tét: Liége városa. A kiszemelt áldozat: a szépséges Isabelle grófnő, akit Lajos király a burgundiai herceg egyik ellenfele, a vadsága és durvasága miatt Vadkannak csúfolt Guillaume de la Marche kezére akar játszani. A hatalmasok e küzdelmébe keveredik bele az ifjú Quentin Durward, egy Skóciából Franciaországba szakadt kóbor vitéz, akit a véletlen összehoz Lajos királlyal. Belép az udvari gárdába, bátran kiáll minden próbát, és sok veszélyes kaland után végül nagyrészt az ő vitézségén múlik, hogy a történet nem véres tragédiával zárul.

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14173250/Walter_Scott__Quentin_Durward_Hk.part1.rar
    https://data.hu/get/14173236/Walter_Scott__Quentin_Durward_Hk.part2.rar
    https://data.hu/get/14173257/Walter_Scott__Quentin_Durward_Hk.part3.rar
    https://data.hu/get/14173234/Walter_Scott__Quentin_Durward_Hk.part4.rar
    https://data.hu/get/14173248/Walter_Scott__Quentin_Durward_Hk.part5.rar
    

     

     

    • Like 1
    • Thanks 2
  8. MTIwNzE4NQ.jpg

    Molnár Gábor - Gyémántmosók HK.
    Felolvassa: Lídia
    Méret:338.10 MB
    Bitrata:192 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:04:06':12"

    Hol játszódik a regény?
    Közép-Brazília ősvadonaiban, végtelen gyémántmezőin, az Arauai és a Rio dos Mortes, a Holtak folyója mentén, a caraia indiánok táborhelyeinek közelében. Óriáskígyók és nagyvadak, lesben álló indiánok és mindenre elszánt „erdeinek” vadászterületen, ahol napirenden vannak a véres összecsapások, és az olcsónál is olcsóbb az emberélet.
    Kik a szereplői?
    Kalandorok, kincskereskedők, szerencselovagok, hivatásos gyilkosok, indiánok, missziós papok…
    Miról szól a könyv?
    Egy ennyire eseménydús regény tartalmát néhány szóban nem lehet – és előre nem is szabad – elmondani. Elégedjünk meg néhány érdekfeszítő részletének felvillanásával: A hajósgazda utolsó éjszakája. Gyilkosság tüskével. Szökés a bahiai állami fegyintézetből. Parancsoljon emberevő halat vacsorára! Anua halála és föltámadása. Meztelenül a dzsungel közepén. A misszionárius tévedése.

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14173237/Molnar_Gabor_-_Gyemantmosok_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14173238/Molnar_Gabor_-_Gyemantmosok_HK.part2.rar
    

    • Like 1
    • Thanks 2
  9. MTIxNDMzMQ.jpg

    Fekete István - Téli berek (1987)
    Kiadó: Móra Ferenc kiadó
    Nyelv: magyar
    Katalógusszám: 9631151387
    Kiadó ország: Magyarország
    Első kiadás dátuma: 1964
    Oldalak száma: 392
    Formátum: epub,pdf,mobi
    Méret:1.80 MB

    A Tüskevár két szereplője, Tutajos és Bütyök, a kamaszkori szerelem válságain átesve,a téli Kisbalaton világában tölti a vakációt, ahol közelről megfigyelhetik a télen is eleven természetet, tanulmányozhatják az egyes állatfajok, róka, nyúl, stb. viselkedését, megismerhetik a gazdag állatvilágot. Az öreg Matula irányításával gyakorolhatják a két legősibb mesterséget, a vadászatot(róka-lövés) és a halászatot (csuka-fogás). Hűséges kísérőik a két kutya Csikasz és Bikfic.
    A két fiú szinte észrevétlenül lépi át a a kamaszkorból a férfivá serdülés időszakát. Az olvasó a természetet téli pompájának fenséges rajzával találkozik a regényben, amely mint kiváló ifjúsági mű, a diákoknak ajánlott olvasmány.

    https://data.hu/get/14176818/Fekete_Istvan_-_Teli_berek_1987.rar
     

    • Like 2
    • Thanks 8
  10. MTIxNDM1Mg.jpg

    Fekete István - Derengő hajnal (1994)
    Kiadó: Fortuna
    Nyelv: magyar
    Katalógusszám: 9637790748
    Kiadó ország: Magyarország
    Oldalak száma: 287
    Formátum: epub,pdf,mobi
    Méret:1.30 MB

    Leírás:
    Az író regényében a természettel szoros közösségben élő madár s egy rabságba került mátyásmadár sorsát írja meg, a tőle megszokott líraisággal, a természet rejtett titkainak felfedésével. A háttérben egy dunántúli falu élete rejlik, amelyet megzavar, hogy szerelmi és családi drámáit világgá kiáltja az emberi beszédet eltanult madár.

    https://data.hu/get/14176824/Fekete_Istvan_-_Derengo_hajnal_1994.rar
    

    • Like 2
    • Thanks 7
  11. MTIxNDM1MA.jpg

    Fekete István - Csí (1979)
    Kiadó: Móra Könyvkiadó
    Nyelv: magyar
    Katalógusszám: 9631116832
    Kiadó ország: Magyarország
    Oldalak száma: 19
    Formátum: epub,pdf,mobi
    Méret:0.25 MB

    Leírás:
    Csí és Vit, a fecskepár nagy útra készül. Ideje volna indulni már a meleg tenger partjáról haza, ahol üresen várja őket a malomalji fészek. A kis fecskeasszony sebesült szárnya azonban nem bírná az utazást. Maradnia kell hát, egyedül. És várja, hűségesen várja a párját. Ám hűségről, hűtlenségről a természet másként vélekedik, mint mi, emberek.

    https://data.hu/get/14176819/Fekete_Istvan_-_Csi_1979.rar
    

    • Like 2
    • Thanks 6
  12. MTIxNDM0NQ.jpg

    Fekete István - Búcsú (1996)
    Kiadó: Nesztor Kiadó
    Nyelv: magyar
    Katalógusszám: 9637523618
    Kiadó ország: Magyarország
    Oldalak száma: 335
    Formátum: epub,pdf,mobi
    Méret:1.80 MB

    Leírás:
    Az író eddig folyóiratokban lappangó elbeszéléseit kapja kézhez az olvasó, amelyek eddig csak az egyik egyházi kiadónál jelentek meg. Az emberi élet kisebb nagyobb sorsfordulóit mély humanizmussal ábrázolják a történetek. A címnek a magyar nyelvben többféle értelme van, jelenti az elválást, jelenti a lélek megtisztulását, s a kegyelem állapotát, de a falusi vidámságot a búcsú napját is, amely a falu életének igazi eseménye, valódi népünnepély. Valamikor a templom felszentelésének napja volt, ma már azonban színes kirakodóvásár, vidám mulatság és pazar vendéglátás.

    https://data.hu/get/14176822/Fekete_Istvan_-_Bucsu_1996.rar
    


       
    • Like 2
    • Thanks 7
  13. MTIxNDMyNg.jpg

    Fekete István - A koppányi aga testamentuma (2009)
    Kiadó: Móra Könyvkiadó
    Nyelv: magyar
    Katalógusszám: 9789634154136
    Kiadó ország: Magyarország
    Oldalak száma: 176
    Méret:1.90 MB
    Formátum: pdf,mobi,epub

    Leírás:
     Párviadallal kezdődik a történelmi regény: a koppányi vár török urát, Oglut megöli az apja halálát megbosszuló Babocsai László. A halálra sebzett török tiszt utolsó percben békejobbot nyújt ellenfelének, és arra kéri, hogy leányát, Zsuzsát, akit magyar felesége szült, vegye gondozásába. Így bontakozik ki a romantikus elemekkel átszőtt történet, amely hitelesen mutatja be a dunántúli végvári harcok hétköznapjait.

    Fekete István legelső regényét, amely a mai napig a szerző egyik legnépszerűbb műve, most a Móra Kiadó felújított formában adja közre.

    https://data.hu/get/14176823/Fekete_Istvan_-_A_koppanyi_aga_testamentuma_2009.rar
    

     

    • Like 2
    • Thanks 9
  14. MTIxNDMzMA.jpg

    Fekete István - Bogáncs (2008)
    Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
    Nyelv: magyar
    Katalógusszám: 9789631185461
    Kiadó ország: Magyarország
    Első kiadás dátuma: 1957
    Oldalak száma: 304
    Formátum: epub,pdf,mobi
    Méret:1.70 MB

    Leírás:
    Bogáncs pumi a javából. Tehát nem puli, hanem pumi, amely ugyancsak a pásztorkutyák felekezetébe tartozik, de belül nyurgább a csontozata, kívül pedig rövidebb a szőre - mutatja be az író főhősét, aki pusztai terelő kutyaként boldogan csaholva végzi a dolgát a nyáj őrzésében, hűséggel követve gazdája minden intését.Egy napon azonban elszakad a pusztától, új és új kalandokba keveredik, még a cirkuszi mutatványosok világába is belekóstol. A hosszasra nyúlt bolyongás minden érdekessége és izgalma sem feledteti azonban származását, szíve és ösztöne végül is visszavezérli természetes környezetébe, az öreg juhászhoz.A kötet - a Fekete István életműsorozat darabja - ajánlott iskolai olvasmány, de kellemes kikapcsolódást nyújt a felnőtt olvasónak is.

    https://data.hu/get/14176821/Fekete_Istvan_-_Bogancs2008.rar
     

    • Like 2
    • Thanks 7
  15. MTIwNzI0Nw.jpg

    Timothy Zahn – Thrawn: Szövetségek 2. HK
    Star Wars: Thrawn sorozat 2.kötet
    Felolvassa: Professor
    Méret:1.13 GB (1221 MB)
    Bitrata:192 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:14:06':23"

    „Zavart éreztem az Erőben.”

    Baljós szavak ezek bármilyen körülmények között, de még inkább azok, ha Palpatine császár szájából hangzanak el. Az Ismeretlen Régiók peremén, a Batuu bolygón felbukkan valami, ami súlyos veszélyt jelent a Birodalomra – akár egy sötét felhő, de a következményei egyelőre kiszámíthatatlanok. A helyzet elég aggasztó ahhoz, hogy a Birodalom ura a helyszínre küldje a legjobb ügynökeit: Vader nagyurat, a könyörtelen végrehajtót, és Thrawn főadmirálist, a briliáns stratégát. Ők ketten egymás vetélytársai, és gyakran ellentmondó nézeteket vallanak a Birodalom ügyeiről – többek között a Halálcsillag-tervről. Fennáll a veszély, hogy a félelmetes páros nem lesz képes együttműködni egy ilyen fontos küldetés során.
    Ám a császár tudja, hogy Vader és Thrawn nem először harcolnak egymás oldalán, és uralkodói parancsa mögött több rejtőzik, semmint a két férfi gyanítja. Valaha, a távoli múltban Anakin Skywalker, a Köztársaság tábornoka és Mitth’raw’nuruodo, a Chiss Birodalom tisztje találkoztak már. Az egyik egy elkeseredett, személyes küldetést hajtott végre, a másik szándékai ismeretlenek voltak, és azóta sem derült rájuk fény. Amikor halálos veszélyekkel kerültek szembe azon a távoli világon, szövetségre léptek, ám ekkor még egyikük sem sejtette, hogy mit tartogat számukra a jövő.
    És most ismét afelé a bolygó felé tartanak, amelyen valaha együtt harcoltak. Kétségkívül komoly kihívások várnak rájuk. A nagy kérdés az, hogy képesek lesznek-e fenntartani kényszerű szövetségüket, mialatt szembekerülnek egy olyan ellenséggel, amit talán még az erőiket egyesítve sem tudnak legyőzni…

     Jélszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14173252/Timothy_Zahn__Thrawn-_Szovetsegek_2.part1.rar
    https://data.hu/get/14173243/Timothy_Zahn__Thrawn-_Szovetsegek_2.part2.rar
    https://data.hu/get/14173244/Timothy_Zahn__Thrawn-_Szovetsegek_2.part3.rar
    https://data.hu/get/14173246/Timothy_Zahn__Thrawn-_Szovetsegek_2.part4.rar
    https://data.hu/get/14173255/Timothy_Zahn__Thrawn-_Szovetsegek_2.part5.rar
    https://data.hu/get/14173249/Timothy_Zahn__Thrawn-_Szovetsegek_2.part6.rar
    

    • Like 1
    • Thanks 1
  16. MTIwNzI0OA.jpg

    Timothy Zahn – Thrawn 1. HK
    Star Wars: Thrawn sorozat 1.kötet
    Felolvassa: Professor
    Méret:705.10 MB
    Bitrata:50 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:16:27':13"

    Thrawn főadmirális a Galaktikus Birodalom történelmének egyik  legravaszabb és legkegyetlenebb hadvezére. A kék bőrű, vörös szemű  stratégiai lángelme Timothy Zahn mára már klasszikussá vált regényében, A  Birodalom örököseiben mutatkozott be először és hamar egyike lett a  Star Wars univerzum legkedveltebb karaktereinek. Ám Thrawn korai éveit  és felemelkedésének történetét mindeddig homály fedte. Timothy Zahn új  regénye ebbe az időszakba kalauzol el bennünket. Miután birodalmi katonák kiszabadítják a száműzetésből, Thrawn  halálos találékonysága és rendkívüli taktikai érzéke hamar felkelti a  császár figyelmét. Küldetései során csempészeket füstöl ki, kémeket ejt  csapdába, kalózokkal küzd meg és győzedelmeskedik minden egyes  alkalommal. Habár szokatlan módszerei nem mindig nyerik el felettesei  tetszését, birodalom szerte egyre többen csodálják. Egyik előléptetés  követi a másikat és Thrawn egyre magasabbra emelkedik a ranglétrán, ám  ennek ellenére tovább tanítja hűséges segédtisztjét Eli Vanto zászlóst a  háború, a hadvezetés és a győzelem kivívásának titkaira. És bár Thrawn  egyértelműen uralja a csatatereket, kiderül, hogy még sok tanulnivalója  van a politika színterén… Mindezen leckék egy végső próbatétellé állnak össze, amikor Thrawn  admirálisi rangra emelkedik és fel kell használnia az összes eddig  megszerzett tudását, különleges képességét és a parancsnoksága alatt  álló erőket egy olyan lázadás ellen, amely nem csupán a Birodalom létét  fenyegeti, hanem az ő személyes terveit is keresztülhúzhatja…

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14173253/Timothy_Zahn__Thrawn_1_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14173232/Timothy_Zahn__Thrawn_1_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/14173233/Timothy_Zahn__Thrawn_1_HK.part3.rar
    https://data.hu/get/14173258/Timothy_Zahn__Thrawn_1_HK.part4.rar
    

    • Like 1
    • Thanks 1
  17. MTIwMjYzNg.jpg

    Yann Martel - Pi élete HK.
    Felolvassa: Gépész
    Méret:961 MB
    Bitrata:192 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:11:40':05"

    Pi Patel különös fiú. Egyesek szerint (közéjük tartoznak a szülei is) bogaras. Tizenhat évesen elhatározza, hogy nemcsak hindu akar lenni (születésénél fogva az), hanem keresztény és moszlim is. És keresztül is viszi az akaratát: nemcsak hogy megkeresztelkedik, de beszerez egy imaszőnyeget is. Hősünknek már a neve is furcsa: keresztnevét – Piscine Molitor – egy párizsi uszodáról kapta. Iskolatársai persze Pisisnek csúfolják, mire ő lerövidíti a nevét, és a gyengébbek kedvéért felírja a táblára: π=3,14. Az is furcsa, hogy egy állatkertben lakik Pondicherry városában,
    amelynek apja a tulajdonosa és vezetője. És éppen itt kezdődnek a bajok: az állatkert nem jövedelmező – a család úgy dönt, hogy eladja az állományt, s átköltöznek Kanadába. Az Észak-Amerikába szánt példányok egy része velük utazik a Cimcum nevű teherhajón. A hajó egy éjszaka valahol a Csendes-óceán kellős közepén elsüllyed. Az egyetlen túlélő Pi Patel – valamint egy mentőcsónak-rakományra való állat: egy zebra, egy orangután, egy hiéna – és egy bengáli tigris!

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14169231/Yann_Martel_-_Pi_elete_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14169237/Yann_Martel_-_Pi_elete_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/14169238/Yann_Martel_-_Pi_elete_HK.part3.rar
    https://data.hu/get/14169275/Yann_Martel_-_Pi_elete_HK.part4.rar
    https://data.hu/get/14169285/Yann_Martel_-_Pi_elete_HK.part5.rar
    

    • Like 1
    • Thanks 2
  18. MTIwMjYyNg.jpg

    Spencer Walls - Fekete gyertyák HK
    Felolvassa: Gépész
    Méret:411.20 MB
    Bitrata:192 kbps/44 kHz/ MP3
    Játékidő:04:59':24"

    Ugyan ki tulajdonítana jelentőséget egy halálraítélt bűnöző fenyegetésének. Sem a bíró, sem az esküdtek, sem a közönség. De egy közlekedési baleset folytán a többszörös gyilkos megszökik, és az angliai kisváros lakói között úrrá lesz a rettegés. Spencer Walls (eredeti nevén Havas Zsigmond) a negyvenes évek egyik legnépszerűbb detektívregényszerzője volt, aki – korának szokását követve – angol álnéven írt..

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14169272/Spencer_Walls_-_Fekete_gyertyak_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14169257/Spencer_Walls_-_Fekete_gyertyak_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/14169248/Spencer_Walls_-_Fekete_gyertyak_HK.part3.rar
    

    • Like 1
    • Thanks 1
  19. MTIxMjc4Nw.jpg

    Fekete István - Hajnal Badányban (1981)
    Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
    Nyelv: magyar
    Katalógusszám: 9631125246
    Kiadó ország: Magyarország
    Méret:1.50 MB
    Oldalak száma: 298
    Formátum:epub,mobi,pdf

    Leírás:
    Távol minden lakott helytől, az erdő mélyére rejtett badányi malomban két gyermek él a múlt század középén: Panni, a molnár kislánya, Matyi pedig árva gyerek, szolgálatra szegődött a malomba. Együtt nőnek fel, s ahogy az évek múlnak, szívükben mély és igaz szerelem ébred. A boldogságért azonban meg kell küzdeniök, sok és nehéz próbát kell szerelmüknek kiállnia érte. A kitűnő író a tőle megszokott művészettel festi a táj szépségeit, szövi az izgalmat keltő események szálait, és kelti fel nyelve gazdagságával a kor és a környezet hangulatát.

    https://data.hu/get/14175262/Fekete_Istvan_-_Hajnal_Badanyban.rar
    

     

    • Like 2
    • Thanks 9
  20. MTIxMjgxMw.jpg

    Fekete István - Ballagó idő (1970)
    Kiadó: Móra Ferenc Könyvkiadó
    Nyelv: magyar
    Kiadó ország: Magyarország
    Oldalak száma: 452
    Méret:3.50 MB
    Formátum:epub,pdf,mobi

    Leírás:
    „Közel jött hozzám a város, szinte rám telepedett erőszakos nagyságával, színével, szagával, kissé idegenes nyelvével is, de a szülőfalumat el nem nyomhatta, meg nem sérthette, még csak nem is homályosíthatta el sem akkor, sem később, és azóta sem soha. Tudom, hogy Gölle azóta megváltozott formájában, szokásaiban és bizonyára nyelvében is, de az a falum, amelyben én születtem, a nagy béke zsúpos házainak sora, az emberek szíve, a Kácsalja és a Cönde, a templom és a temető meg nem változhattak soha, mert emlékeim lelkében őrzöm őket, s ez a lélek örökkévaló.”
     Fekete István önéletrajzi regényében gyermek- és ifjúkorát eleveníti fel láttató erővel, az egymásra toluló emlékek látszólag szeszélyes, de mindig a cél irányába igazodó rendjét követve. A Ballagó idő messze túlmutat a megélt eseményeken: bevezet az író különös hangulatokkal teli világába, beavat megérzéseibe, legbensőbb titkaiba – fénykép is a kötet mindazokról, akik emberségét formálták.

    https://data.hu/get/14175263/Fekete_Istvan_-_Ballago_ido.rar
    

    • Like 2
    • Thanks 10
  21. MTIxMjc5OQ.jpg

    Fekete István - 21 nap
    Kiadó: Magvető Kiadó
    Nyelv: magyar
    Katalógusszám: Antik
    Kiadó ország: Magyarország
    Oldalak száma: 310
    Méret:0.90 MB
    Formátum:epub,mobi,pdf

    Leírás:
    Az öreg pajta kívülről még a búcsúzó nap vörös lángo­lásában sem volt szép.
    De belül!
    Belül bizony álmodóan szép és csendes volt minden. Ezt persze nem lehetett látni, mert belül homály volt ál­landóan; de tudta ezt mindenki.
    Tudták a verebek, akiknek fészke úgy buggyant ki a szalufa mellől, mint a koldustarisznya; tudták a darazsak, akik­nek nagy fészke a falhoz volt ragasztva, mint sziklához a rablólovagok vára; tudták az öngyilkos legyek és szúnyo­gok, hogy itt száz pókháló van kifeszítve, de azért úgy jaj­gattak, ha megjelent a szőrös hóhér, mintha nem tudták volna; tudták az egerek, tehát tudta a macska is, és tudta a kutya is, aki nyári délutánokon néha itt aludta ki a szol­gálat fáradalmait; tudták az átmeneti vendégek: egy-egy menyét, görény, patkány, de ezek hamarosan távoztak, mert az öreg pajtában sok minden volt ugyan, de enniva­ló alig akadt
    De elsősorban tudta ezt az öreg kocsi, amely rúd nélkül és három keréken is első volt a csend és öregség ezen békés társadalmában; és végül - úgy látszik - tudta Kata is, a vén tyúk, aki egyik kora tavaszi délutánon betotyogott a pajta I homályába, vaksin körülnézett, megállt a kocsi mellett és * vakaródzott, mintha odakint nem vakaródzhatott volna. Aztán kinyújtotta nyakát, méregette a távolságot, és nehéz­kesen felhuppant a kocsi saroglyájára..

    https://data.hu/get/14175261/Fekete_Istvan_-_21_nap.rar 

    • Like 2
    • Thanks 9
  22. MTIxMTg1NA.jpg

    Jaymin Eve, Leia Stone - Pusztulás - Annihilate 3.(2022)
    Sorozat: Kaptár-trilógia (3.)
    Méret:1.80 MB
    Formátum:epub,mobi,pdf
    Oldalak száma: 280
    Kiadó: Könyvmolyképző
    Nyelv: magyar
    Katalógusszám: 9789635973651
    Kiadó ország: Magyarország

    Leírás:
    CHARLIE BENETT KÉT DOLGOT UTÁL: A ZSARNOKOKAT ÉS A VÁMPÍROKAT.De ez a kettő a tapasztalata szerint valójában

    egy és ugyanaz. A Kvórummal vívott csata után nem maradt más választása, mint véget vetni a vámpírok uralmának.
    Ám amikor megdöbbentő titkokra derül fény, Charlie eltűnődik, vajon megéri-e terve megvalósulását.
    DOBD FEL VELE A NAPOD!

    https://data.hu/get/14174956/Jaymin_Eve_Leia_Stone_-_Pusztulas_-_Annihilate_3._2022.rar

    • Like 4
    • Thanks 9
  23. MTIxMTg0Ng.jpg

    Jaymin Eve, Leia Stone - Anarchia 2. (2020)
    Alcím: Anarchy
    Sorozat: Kaptár-trilógia (2)
    Méret:1.80 MB
    Formátum:epub,mobi,pdf
    Oldalak száma: 267
    Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
    Nyelv: magyar
    Katalógusszám: 9789634578345
    Kiadó ország: Magyarország

    Leírás:
    Soha ne mondd, hogy nincs rosszabb, mert akkor az élet kényszert érez rá, hogy bizonyítsa, hogy van.
    Charlie Bennett elmondta nektek valaha, hogy a vámpírok a gonoszság sarjai?
    Mert hát azok!
    Már nagyon teli van velük a hócipője, és amikor bekövetkezik az elképzelhetetlen, úgy dönt, elérkezett a pillanat, hogy a vérét fegyverként vesse be ellenük.
    Eljött az ideje egy kis anarchiának.
    Kapaszkodj, ez nagy menet lesz!

    https://data.hu/get/14174958/Jaymin_Eve_Leia_Stone_-_Anarchia_2020.rar

    • Like 2
    • Thanks 9
  24. MTIxMTg0MQ.jpg

    Jaymin Eve, Leia Stone - Parázs 1. (2017)
    Alcím: Ash
    Sorozat: Kaptár-trilógia (1)
    Méret:1.80 MB
    Formátum:epub,mobi,pdf
    Oldalak száma: 280
    Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
    Nyelv: magyar
    Katalógusszám: 9789634571469
    Kiadó ország: Magyarország

    Leírás:

    Parázs vagy? * Fokozott állóképesség * Étvágytalanság * Dühkitörések * Csillapíthatatlan szomjúság * Szépség és erő * Férfi  Hívd a forróvonalat, ha ezek a tünetek váratlanul jelentkeznek!

    Charlie Bennetről kiderül, hogy a fentiek mindegyike illik rá, kivéve az utolsót. Mert megtévesztő neve ellenére Charlie minden ízében nő, és egyáltalán nem akarta, hogy bármi köze legyen a parazsakhoz... egészen addig a napig, míg fel nem fedezte, hogy bizony ő is az. Minden akkor kezdődött, amikor fertőzött denevérek megharaptak egy csapat embert, és létrejöttek a ma vámpíroknak hívott lények. Ezután a férfi vámpírok embernőket ejtettek teherbe, és kialakult a csupa férfiból álló szépséges faj, a parázs. A pusztítóan jóképű, emberfeletti torzszülöttek. Charlie az első női parázs, vagy más néven a Kaptár egyszarvúja - a Kaptár nem más, mint egy lezárt terület Portlandben, amit az emberek jelöltek ki a vámpíroknak és a parazsaknak, hogy elszigeteljék őket a társadalom többi részétől. Hogy mi a gond? A Kaptár tele van, és csak néhány kiválasztott kap rá engedélyt, hogy ott éljen. Hogy egyáltalán éljen. Ha Charlie ki akarja vívni magának a jogot arra, hogy a Kaptár lakója lehessen, túl kell élnie a selejtezést - egy sor halálig tartó küzdelmet. És hogy mi benne a legszebb? Hogy csak azért, mert lány, nem részesül különleges bánásmódban. Viszont jó, hogy ott van Ryder, a parazsak titokzatos főrendőre, aki mintha mindig ott állna mögötte. De amikor a titkok kezdenek a felszínre bugyogni, egy srác nem lesz elég, hogy megmentse.

    https://data.hu/get/14174957/Jaymin_Eve_Leia_Stone_-_Parazs_1.rar 

     

    • Like 2
    • Thanks 9
  25. MTIwMjYxOQ.jpg

    Maderspach Viktor - Páreng - Retyezát HK
    Felolvassa: Gépész
    Méret:597.60 MB
    Bitrata:192 kbps/44 kHz/MP3
    Játékidő:07:15':07"

    Fantasztikus leíró természetrajz. Közben egy igazi vadászregény, ahol mi is követni tudjuk egy- egy álllat nyomát. Annyira átérezi minden sorában, hogy a szerző imádja ezt a tájat, és olyan jól ismeri mint a tenyerét. De több ennél, mert közben ez egy életrajz egy memoár is. Sok sok anekdotával fűszerezve amiben humor is megcsillan, bár azt azért érezni, hogy egy katonaember írását tartjuk a kezünkben.

     Jelszó: DKKTI
    	https://data.hu/get/14169262/Maderspach_Viktor_-_Pareng_-_Retyezat_HK.part1.rar
    https://data.hu/get/14169239/Maderspach_Viktor_-_Pareng_-_Retyezat_HK.part2.rar
    https://data.hu/get/14169263/Maderspach_Viktor_-_Pareng_-_Retyezat_HK.part3.rar
    

    • Like 1
    • Thanks 1
×
×
  • Create New...