Jump to content
PirateClub.hu

SpGhu

Veterán
  • Pontszám

    95
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by SpGhu

  1. +1

    Beauvoir, Simone de - Mandarinok (djvu, OCR - korrektúra nélkül, oldalkép előtérben)

    https://drive.google.com/file/d/1KnuXhZOOu1ufRGS_6EwrXnzdBNGAAdeb/view?usp=sharing

    Simone de Beauvoir Goncourt-díjas regényében a francia értelmiség felszabadulás utáni hatalmas tablóját alkotja meg. Bemutatja, hogyan bomlik fel a széles ellenállási front, hogyan szakadozik különböző világnézetű és politikai pártállású csoportokra, amelyek között a bal és közép minden elképzelhető árnyalata mellett az éledező, a múltat folytatni kívánó jobb oldal is megtalálható. A regény címe azokra az entellektüelekre utal, akik a fasizmus elleni harc megszűnésével elvesztették aktivitásuk közvetlen célját, szembetalálták magukat a számukra nehezen megválasztható „merre tovább” kérdéssel.
    A regény politikai történetét hitelesíti és elmélyíti a barátságok, gyűlöletek és szerelmek szokatlanul őszinte és minden kendőzést mellőző ábrázolása; Anna mexikói „nászútja”, Perron s a darabjában szereplő színésznő szerelme nemcsak írói bravúr, hanem kordokumentum is – nem kevésbé, mint a politika –, olyan emberi, lélektani dokumentum, mely egésszé, valóban nagyarányúvá teljesíti ki a regény világát.
    A Mandarinok Simone de Beavoir főműve, a modern francia irodalom egyik legjelentősebb alkotása.

    • Like 3
    • Thanks 5
  2. 14 perccel ezelőtt, Dindula said:

    Én azt tapasztaltam hogy ha kilépek a pirateclubból és utána rögtön visszalépek - a letöltés gond nélkül gyorsan megtörténik.

    Kösz a tippet! Csekkoltam kijelentkezés előtt nem lehetett volna, utána viszont simán lehetne tölteni (nekem már előbb lejött jD-vel).

    Ez arra utalhat, hogy valami nem igazán oké a kiposztolt hozzászólások kezelésével? (Mert így nem is a poszterek a hunyók, és talán a Mega sem, ráadásul a hiba időszakos...) Ha pedig így van akkor ezt az okosságot érdemes lenne közhírré tenni.

×
×
  • Create New...