Jump to content
PirateClub.hu

konyakk

Felhasználó
  • Pontszám

    16
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: konyakk

  1. konyakk

    A legtúlértékeltebb filmek

    Én A remény rabjai-t tartom a legtúlértékeltebb filmnek. Lényegében egy szép mese semmi több, melyben az ártatlanul megvádolt főszereplő végül elnyeri a jutalmát, míg a rosszak megbűnhődnek. Nagyon szépen van becsomagolva, de nekem nem nyújtott sokat. A másik pedig az Avatar. Ennek a filmnek a történetében sincs semmi egyedi, végülis csak a látványa kiváló.
  2. konyakk

    Mi a véleményetek a mai filmekről?

    Ezzel én nem értek egyet. Szerintem a nagy rohanásban elveszik a tartalom. Csak a cselekményen van a hangsúly. Fél perc sok egy beállításra? Nagyon különbözik az ízlésünk. Hopdinz: a Vérző olajat nem a hosszú beállítások miatt tartják sokan unalmasnak, hanem mert túlnyújtott. Szeretem a lassú folyású filmeket, de ezt még én is indokolatlanul vontatottnak találtam.
  3. konyakk

    Mi a véleményetek a mai filmekről?

    A mai filmgyártással engem egy dolog zavar nagyon (na jó, több is, de ez a legjobban), mégpedig az operatőri munka. Szegény kamerát ide-oda rángatják, mondván, hogy ettől izgalmasabb lesz a film és jobban bele tudja magát élni a néző. Bevallom, belőlem egyetlen dolgot tud kiváltani, de az nem éppen egy pozitív érzelem. És ott van még a vágás. Mondjatok nekem egy olyan (hollywoodi) filmet, amiben találni mindössze fél perces vágás nélküli jelenetet. Sajnos egyre inkább úgy néznek ki a filmek, mint egy másfél-kétórás videóklipp: néhány másodperces bevágásokat rakosgatnak össze. OFF: Ne vegyétek sértésnek, de szerintem Reeves rettentően rossz színész. Egy biztos: színészistennek nem lehet nevezni.
  4. konyakk

    Kedvenc filmes idézeteid?

    Néhány klasszikusból idéznék: Keresztapa Azt az ajánlatot nem lehetett visszautasítani. Luca egy fegyvert szegezett a férfi halántékához. Az apám azt mondta, vagy az aláírása kerül a szerződésre, vagy az agyveleje. Édes élet Te vagy minden, Sylvia... tudod, hogy te vagy minden? Minden te vagy, minden. Te vagy a nő, aki a teremtés első napján megszületett. Te vagy az anya, a nővér, a szerető, a barátnő, minden, angyal és ördög vagy, a föld és az otthon. Igen, tudom, mi vagy te. Az örök otthon. Gyilkos vagyok Pénzért öltem - és egy nőért. A pénzt nem kaptam meg - és a nőt sem. Volt egyszer egy vadnyugat Anyámra emlékeztetsz. A legnagyobb kurva volt Alameidában és a legfinomabb hölgy a világon. Akárki volt az apám, egy óráig, vagy egy hónapig... boldog ember lehetett.
  5. konyakk

    Minden idők 10 legnagyobb alakítása?

    Marcello Mastroianni - Az édes élet: Véleményem szerint Marcello minden idők legtehetségesebb színésze. Szinte akármelyik filmet említhetném, ő mindig tökéletes. Az Édes élet az a Fellini film ami a legközelebb áll hozzám, ezért említem ezt. Giulietta Masina - Országúton: Szintén egy kiváló Fellini film. Giulietta felejthetetlenül jól játszott. F. Murray Abraham - Amadeus: Abraham sosem volt egy színésztalentum, de ez az egy alakítása filmtörténeti jelentőségű és itt a helye. Marlon Brando - Rakparton: Sajnos Brando-t a legtöbben a Keresztapából ismerik, pedig az szerintem a legjobb 5 alakítása közt sincs. Brando fiatal korában, az 50es években volt a legzseniálisabb és a Rakparton című filmben hozza legjobb formáját (bár a Vágy villamosában is ugyanilyen jó). James Stewart - Becsületből elégtelen: Hihetetlenül karizmatikus és tehetséges színész volt. Imádom az elegáns színészi stílusát. Jack Nicholson - Schmidt története: Nicholson pályakezdése óta profi szinten hozzá a kissé őrült, furcsa karakterek megformálását, de ebben a filmben azt is megmutatta, hogy egy átlagos kisembert is képes tökéletesen eljátszani. Daniel Day-Lewis - Apám nevében: Döbbenetes film, döbbenetes színészi teljesítmény. Bette Davis - Beszéljünk Éváról: Az egyik kedvenc színésznőm, bámulatos alakítás. Robert De Niro - A komédia királya: Scorsese eléggé átlagos vígjátéka, viszont Niro elviszi hátán az egész filmet. Liv Ullmann - Persona: Magával ragadott a hölgy alakítása ebben a kiváló filmben.
  6. konyakk

    Az évtized 10 legjobb filmje

    Huh, tizet most nem tudnék írni, de a következő filmek ugrottak be, amiket az évtized legjobbjainak tartok: Tavasz, Nyár, Ősz, Tél... és Tavasz: Gyönyörű koreai dráma tele elgondolkodtató tartalommal. Isten városa: Egy rendkívül megrázó brazil alkotás. Gran Torino: Nekem nagyon tetszett Clint Eastwood 2008-as filmje. Szép kis dráma ez, ami egyszerre szórakoztat és elgondolkodtat. Gyűrűk ura trilógia: Mivel régen olvastam könyvben, így óriási élmény volt megnézni. Nagyszerűen elkészítették, pedig félten tőle, hogy a legtöbb adaptációhoz hasonlóan elrontják. A mások élete: Jól átgondolt, precízen megrendezett német dráma. Amélie csodálatos élete: Egy kissé elvont francia film, ami engem nagyon megfogott. Imádom a képi világát és a hangulatát, és ennek a filmnek is van egy fontos üzenete, mégpedig, hogy értékeljük az élet apró örömeit és a jelen pillanatot.
  7. konyakk

    A filmműfajok legjobbjai

    akció: A profi - Ki ne ismerné a francia filmgyártás e kielmelkedő gyöngyszemét, melynek befejezése filmtörténeti kuriózum? Az i-re pedig Ennio Morricone felejthetetlen zenéje teszi fel a pontot. dráma: Biciklitolvajok - Szívbemarkoló, az olasz neorealizmus gyöngyszeme, mely eredeti értékéből mit sem veszített a több, mint 60 év alatt. Nem csak műfaján belül tartom a legjobbnak, de szerintem minden idők egyik legnagyobb filmje. fantasy: Óz, a csodák csodája - Részben musical, részben kalandfilm, de talán ide illik legjobban. Leírhatatlan, hogy mekkora élményt adott számomra amikor gyermekként néztem. Azóta is néha előveszem nosztalgiából. gengszterfilm: Volt egyszer egy amerika - Sergio Leone (és Robert De Niro) legjobbja. háborús: Az élet szép - A Biciklitolvajok mellett a legjobb olasz filmnek tartom. horror: A dolog - Bevallom nem szeretem a horrorfilmeket, de ezt a John Carpenter által rendezett darabot imádom. Elsősorban a nagyszerű hangulata fogott meg. kaland: Vissza a jövőbe trilógia - Legalább tízszer láttam mindegyik részét. Megunhatatlan, bármikor vállalható időutazós kalandok. krimi: Egy gyilkosság anatómiája - Igazi klasszikus, főszerepben két színészzseni, George C. Scott és James Stewart. musical: Ének az esőben - Örökzöld, nem igényel magyarázatot. romantikus: Ez történt egy éjszaka - Frank Capra mesterműve. thriller: Oldboy - Sokat gondolkodtam, hogy ezt vagy A bárányok hallgatnak-ot tegyem ide, de az Oldboy csattanója odavágott a padlóhoz... Érdekesség: tudtátok, hogy a soundtrackek címei valójában filmcímek, amiket a készítők nagyra becsülnek? Pl Searchers (John Wayne western), The Big Sleep (Humphrey Bogart film noir) ... vígjáték: Gyalog galopp - Tudom sokan nem vevők az efféle humorra, de én imádom. A Brian élete is szuper, de ezt egy hajszálnyival jobban szeretem. sci-fi: Donnie Darko - Nem kedvelem ezt a műfajt, a Donnie Darko áll legközelebb hozzám. western: Butch Cassidy és a Sundance kölyök - Paul Newman és Robert Redford zseniálisak együtt.
  8. konyakk

    A Vasember 2 lezúzza a Sötét lovagot?

    "Az év (és minden idők) egyik legsikeresebb filmje a Vasember 2 lesz" Igazi SG.hu-s mondat...
  9. konyakk

    3 Legtúlértékeltebb Rendező

    A díjak szerintem sem különösebben mérvadóak, de azért nem is kéne kijelenteni, hogy semmit sem érnek, mert elég sokan igazságosan kapják meg az elismerést jelképező (jelen esetben Oscar) szobrot. Valóban rengeteg a díjazatlan zseni és olyanokból is sok van, akiknek van szobruk, de még csak a díjak közelébe sem szabadott volna engedni őket. De ne felejtsük el, hogy az Akadémia tagjai amerikai emberek, akiknek más a beállítottságuk, a világképük. Akarva vagy akaratlanul, de szerintem mindig kissé elvakultak az amerikaiakkal szemben. Például az egyik kedvenc rendezőm, Fellini sosem kapott Oscart, viszont David di Donatello vagy Italian National Syndicate díjakkal elhalmozták. Mindenki maga vonja le a következtetést. És azt se felejtsük el, hogy ez végső soron szubjektív. Egy mondhatni világméretű díjkiosztón lehetetlen úgy eredményt hirdetni, hogy valaki ne találná igazságtalannak a döntést. Szóval szerintem felesleges az Akadémia vagy bármely más díjkiosztó döntésein felháborodni.
  10. konyakk

    5 legtehetségesebb színész és miért

    Kissé félreérthetően fejeztem ki magam, nekiesek újra: Tehát olvasva a hozzászólásokat nekem ez úgy esett le, hogy Clooney-t az egyoldalú színészi játéka miatt tartjátok túlértékeltnek. Én pedig azt szerettem volna kifejezni, hogy egy színészt az alakításainak a minősége alapján kéne értékelni, nem pedig sokoldalúsága alapján. Tracy nagyszerű színész, Clooney sem véletlenül őt említette e kategória megtestesítőjeként. És persze Bogart is a legjobbak közt van, őt sem lehet túlértékeltnek tekinteni. De visszatérve Clooney-ra, akkor már azért legyen túlértékelt, mert szerepformálásai nem érik el azt a bizonyos színvonalt... Egyébként ha megnézzük, mindegyik színésznek megvan a maga védjegye, azok a karakterek amikben a legjobb. Marlon Brando a fiatal, lázadó karaktereivel írta be magát a filmtörténetbe (ahogyan James Dean is), Jack Nicholson elsősorban a kissé őrült szerepei miatt ismert, míg Clint Eastwood a szikár, szűkszavú karaktereiről híres. Tehát lényegében ugyanazt mondjuk.
  11. konyakk

    Kávé vagy Tea?

    Régen inkább kávéztam, ma már a tea.
  12. Legtúlértékeltebb szerintem Orlando Bloom. Annyi köze van a színészethez, mint Győzikének az atomfizikához. Legrosszabb pedig talán Steven Seagal. De ha azt vesszük, hogy ő egy harcművész akkor még úgy-ahogy megbocsátható ez neki.
  13. konyakk

    3 Legtúlértékeltebb Rendező

    Spielberg szerintem egy nagyszerű rendező, nincs vele semmi baj. Túlértékelt? Meglehet. Nem a legzseniálisabb? Az is biztos. De miért kell már rögtön lehúzni? Arról nem ő tehet, hogy nagyon felkapták. És igenis minden műfajban megmutatta, hogy tud jót alkotni.
  14. konyakk

    5 legtehetségesebb színész és miért

    Látom George Clooney miatt egy kisebb civakodás alakult ki. Ehhez szeretném megjegyezni, hogy Clooney noha nem egy színészzseni, kedvelhető ember és egyes karakterek nagyon jól állnak neki (a macsó gentleman ugyebár ). Így szerintem indokolatlan őt lehúzni és túlértékeltnek nevezni, meg van a maga helye és jó, hogy van. Olvastam, hogy egyesek eléggé felszínesnek tartják az alakításait, ebben egyetértek, de ne felejtsük el, hogy még maga Clooney is elismerte, hogy vannak bizonyos korlátai. Egy interjúban nyilatkozta, hogy a színészeknek 2 kategóriája van: vannak az olyanok, mint Laurence Olivier, akik bárkit el tudnak játszani - illetve vannak a Spencer Tracy-k, akik mindig saját maguk maradnak. Clooney is tudja, hogy az utóbbiba kategóriába tartozik. (szomorúan) Látom, hogy a szavazásban elsősorban az amerikai színészekre koncentráltatok, pedig rajtuk kívül is van élet (sőt...). Legtehetségesebbnek Marcello Mastroianni-t tartom. Minap a youtube-t böngészve belefutottam egy érdekes videóba, ami az oscar-díj nyertes színészeket foglalja össze néhány másodperces vágásokkal a díjnyertes szerepléseikből. Szerintem nagyon jó, íme:
×
×
  • Create New...