Jump to content
PirateClub.hu

Fredd

Felhasználó
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Semleges

About Fredd

 • Rank
  Pelenkás

Profile Information

 • Neme
  Férfi

Recent Profile Visitors

499 profile views
 1. Fredd

  Tényleg olyan profi a Sony Vegas ?

  Sziasztok! A konvertálás nélküli vágáshoz megtaláltam az ideális programot.(programokat). A vágáshoz: Boilsoft Video Splitter v7.02.2 A megvágott darabok összefűzéséhez: Boilsoft.Video.Joiner.7.02.2
 2. Fredd

  videó alá új ac3 hang

  Azért még annyit kiegészítés képpen, hogy én legtöbbször mp3 tipusú hangokat cserélgettem saját készítésű videók alá. Mivel az Avidemux ezred másodperc pontosan mutatja a videó hosszát így már könnyű az Audacity-ben hozzászerkeszteni az új hangot bármilyen videó alá, Az Avidemux vagy ugyanolyan hosszú vagy még esetleg rövidebb hangot is enged alátenni, viszont hosszabbat már nem. Viszon van lehetőség korrekcióra az Avidemuxban. Azaz a hangsáv tologatására plusz mínusz irányban a videósávhoz képest. A Shift felirat mellett van egy négyzet, ha pipát raksz bele akkor engedi a mellette lévő ablakban ( a le-föl nyilakkal) plusz-minusz időt meghatározni, hogy merre és mennyivel legyen a hangsáv eltolva. Visszatérve az eredeti kérdéshez az MKVToolnix programmal tetszés szerint lehet .mkv formátumú fájlok tartalmát megváltoztatni. Hangsávok illetve felirat fájlok be-ki helyezését lehet elvégezni vele. Sőt még .avi fájlokat is kezel, akkor az Output filenaménél átkell írni az .mkv-ét .avira. Amit használtam mostanában: MKVToolnix 6.0.0.500 Portable Üdv.:F.
 3. Fredd

  videó alá új ac3 hang

  Sziasztok. Az Avidemux is egy nagyon jó kis program. Bár millió variáció létezik belőle. Olyat kell keresni amelyikben van lehetőség a hangsáv kicserélésére. Amelyik tudja abban így kell kicserélni: Audio - Main Track...- Audio source: - AC3,MP3,WAV ,csak ilyen típusú hangokat enged kiválasztani - Open - OK , majd pedig Save , Az Audionál Copyn kell hagyni. De persze lehet konvertálni is. Viszont előfordulhat egy ilyen hangcserénél, hogy a videó " darabos" lesz. Vagyis töredezetten , akadozva lehet lejátszani. Nekem ilyet inkább HD videóknál csinált. Megoldás: a videósávot konvertálni kell mentéskor. Legtöbbször ezt használom: AviDemux 2.5.6.7716 FINAL Portable
 4. Fredd

  Felirat konvertálás

  Ezzel a programmal szerintem menni fog: Subtitle Workshop 2.52 És így működik: [Hidden Content]
 5. Sziasztok ! Lenne egy kérdésem. A Sony Vegassal megvágott videót csak konvertálva tudom menteni, renderelni vagy tudom-e esetleg eredeti formátumban is. Mert ugye úgy szerepel mindenhol a Vegas, hogy profi video vágó, szerkesztő program. Tehát úgy gondolnánk, hogy elvileg egyszerű splitterként is működik. De nem, mert vágás után nincs olyan lehetőség, legalábbis én nem találom sehol, hogy eredeti formátumban történjen a renderelés. Ha mégis van ilyen lehetőség akkor kérem legyen már szíves, árulja már el valaki, hogy hogyan kell ezt végezni. A választ előre is köszönöm.
 6. Fredd

  Tv-é hang Netes videó kép

  Nekem is volt hasonló problémám, amikor tv tunerkártyával műsorokat rögzítettem. Ha mpg formátumban rögzítettem akkor viszonylag állandó volt az elcsúszás, ha divx-ben akkor romlott a helyzet mert úgy a kezdeti elcsúszás a felvétel végére már elérte az 1 másodpercet is. Így viszont rengeteg munkával járt a videók rendbetétele,a reklám kivágások mellett még a hagsávot is rendezni kellett. Ezt a műveletet a Corel Video Studióval lehet elvégezni. Először fel kell darabolni a filmet, majd a Split Audio paranccsal külön venni a hangsávot. Ezután már lehet tologatni a hangsávot, és törölni a hang elejéből, ha késik /rendszerint késik/ ,majd hejére tolni. Mivel így ennek a szakasznak megrövidül a hangsávja ezután ráilleszted a kurzort a hangsáv végére ekkor megjelenik egy jobbra nyíl ez a nyíl azt mutatja, hogy a hangsávot ebbe az irányba vissza lehet pótolni, vagyis balegérgombbal ráfogsz és addig húzod amíg kipótolod az üres részt ahol nincs hangsáv. Mert a lényeg hogy a kész megvágott hangsávban ne legyenek hézagok vagyis ne legyenek lyukak. Ezt a problémát később megoldotta egy kétmagos processzor és egy 2GB-os memóriakártya.Vagyis a gépem túl gyenge volt videófájlok kezeléséhez.Neked is inkább ebben kellene gondolkodni, hosszabb távon túl macerás és időigényes a hangsávokkal bíbelődni. Üdv:F.
 7. Fredd

  Videó gyorsítása/lassítása

  Szerintem a Corel egyszerűbb, amikor először megnyitottam a Sonyt csak néztem mint a légy.Intro készítésben a Sony vezet, de amit a Corel kínál az amatőr szinten bőven elég. Annak idején még a Ulead Video Studio 8-al kezdtem, ma már a Corel PROX5-ös is megvan. Teljes mértékben felhasználóbarát. Nincs túlspirázva, egy jól átgondolt egyszerű kezelőfelületű szerkesztő program. Annyi trükköt azért elárulnék azoknak akik a PROX4-et leakarják cserélni az újra, hogy érdemes a betűeffekteket átmenteni az X5-ösbe. Az X4-el még anno engedett ingyen Free Title Pack -okat letöltögetni a honlapjáról, az X5 el már nem.( Ezt most utólag írom ide, hogy ha regisztráljuk a programot a megfelelő keygen-nel, akkor enged Free Title Packokat letölteni a honlapjáról utólag is, valamiért a PROX5-öst nem regisztráltam ezért kénytelen voltam az alábbi műveletet elvégezni.) Tehát a meglévő Title effektekből érdemes csinálni egy projectet, vagyis az összeset lehúzni az idővonalra egymás mellé, videó nélkül is lehet. Majd csinálni egy project mentést. Ezt a mentett projectet meglehet nyitni az X5-el. És a hiányzó Title effekteket pedig belehet pakolgatni a már meglévők közé. De nagyon jó még a CyberLink Powerdirector is, ezzel úgy lehet az adott videószakasz sebességét változtatni, hogy először az idővonal fölött lévő parancsikonok közzül az elsőt a Split parancsot használva vágásokat ejtünk az adott szakasz elején és végén, majd ezt a szakaszt kijelöljük és a Power Tools parancsikonra kattintunk , a baloldalon megjelenő funkciók közzül kiválasztjuk a Video Speed -et. És máris állítgathatjuk a kijelölt szakaszunk sebességét. Jó program a Sony Vegas csak meg kell tanulni vele dolgozni. Érdemes a youtubeon nézelődni , rengeteg tutorial van fent. Egy angolnyelvűből sikerült kimazsolázni a lassítást, gyorsítást. Na nem mintha sokat értettem volna belőle.Csak el kezdtem próbálgatni és másodszorra sikerült.Na szóval.Az Explorer ikonnal megkeressük a videónkat a számítógépünkön.Ha beemeltük az idővonalra, akkor illesszük rá kurzorunkat a film végére.Ekkor megjelenik egy kettős nyílacska egy kis téglalappal.Tartsd nyomva az egér bal gombját és nyomd meg hozzá a "Ctrl" billentyűt. Ekkor jelenik meg a kis téglalap alatt egy cikk-cakkos vonal, ami úgy néz ki mint egy dugóhúzó, pedig inkább egy rugót szimbolizálna. Innentől kezdve lehet nyújtani, ill. összetolni a videónkat. Ha nem nyomunk "Ctrl"billentyűt, akkor megtudjuk többszörözni a filmünket. Ha a fölső sorban a parancsikonok közzül megnyomjuk az " Ignore Event Grouping " ikont akkor a hangsávot külön tudjuk választani, vagyis annak nem változik a sebessége. / a yotubeon két felhasználó videói között érdemes szét nézni. Az egyiket úgy hívják, hogy " edertables " a másik felhasználó pedig " MaresskaVideos " . Link: [Hidden Content] [Hidden Content] Üdv.F.
 8. Fredd

  Videó gyorsítása/lassítása

  Szia! Legegyszerűbben a Corel Video Studioval tudod megcsinálni. Az adott szakasz elején és végén ejtessz egy vágást, majd kijelölöd. Jobboldalon középen van egy Options fülecske erre ráklikkelsz, majd a Speed/Time-lapse funkcióval kedvedre állítgathatod a sebességet, majd klikk az OK-ra, és kész. Üdv.Fredd
 9. Fredd

  Biztonsági programok havi kódjai

  Eset Smart Security 4 Biztonsági kód 2011. 04. 20. -ig EAV-40263852 7cpcbfhf8b
 10. Fredd

  Windows XP-vel kapcsolatos kérdések

  Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni.Letöltöttem egy "Hu Windows Xp Professional With Service Pack 3"-as programot. Az lenne a kérdésem ,hogy hogyan csinálok ebből egy telepítő CD-t.CSak kiírom adat CD-ként?A Total Commanderrel látom magát a programot,nincs külön olyan file ami az írást indítaná el.Amikor pedig a Néróval akartam kiírni mint "CD kép file-t" nem talált képfájlt.Csatolok egy képet amit a total commanderben készítettem.Ha valaki tud ,segítsen legyen szíves előre is köszönöm. Egy amatőr.
×