Jump to content
PirateClub.hu

Hackerman

Felhasználó
  • Pontszám

    4
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Hackerman's Achievements

Totyogó

Totyogó (1/24)

0

Közösségi hírnév

  1. Hackerman

    Ének hang javítása!

    Hát mondjuk énekelni meglehet tanulni ha nem is olyan gyünyürű a hangod. De ha igazán jó progira vágytok akkor a Celemony Melodyne ami hangkorrekció javító ha meg énekes kell akkor a Vocaloid termékeit ajánlom És persze az Autotune is kiválló progi Ser hangját is ezzel kreálták.
  2. Szerintem használj valami más seqvenszert pl: Neundo és Rewirevel fűzd be a Neundóba a Reasont és már tudsz használni egy Reasont is és VST-ket is.
  3. Mivel faluról származom nálunk itt nincs olyan nagy igény, minden dj a megszokott electrohouse-t játsza. És sokszor észrevettem bulikon ,hogy lódobogáshoz hasonlóan zenél egy-két dj és a fiatalok ,partyarcok így is szeretik, nemérdekli őket csak az ,hogy pörgős muzíK mennyen. Itt a környéken egyáltalán nem láttam még a szabványos dj szett felálláson kívül bármien eszközt is. Pedig már kezd elterjedni az mp3/laptop korszak és a konzolok és különböző effectgépek használata. És én nemértek olyanokkal eggyet akik a hagyományos lemezeket, meg cd-ket részesítik előnybe és szarozzák az mp3-at. Szerintem egy Allen&Heath + KaossPad-el sokkal nagyobb és élvezetessebb bulit lehet összehozni ,mint egy hagyományos szettel. Persze feltéve ha a dj tudja is kezelni ezeket a csodamasinákat. És még a cd/vinyl tárat is othon hagyhatom mivel az összes zene amit a bulin szeretnék játszani elfér egy usb-n. Persze abban nagy igazság van hogy legyen a dj-nek stílusa egyénisége és persze a stílusokkal is tisztában kell lennie. Én pl: kiskoromtól a 80-vanas évek megszállottya voltam és elmondhatom ,hogy még vagyok is de már kezd rajtam is kitörni az electrohouse láz és szivesebben forgatok egy electrohouse vállogatást a kezeimben mint egy Italo Discót. A mai fiatalokat már nem érdekli és nem igénylik az Italo Discót erre rájöttem és ugy döntöttem váltok és trendi zenéket fogok játszani ,de persze az italót sem hagyom el mivel jómagam is jobban szeretem, pl egy retro/múltidéző buli keretén belül fogom játszani ,és persze saját zenéimmel megpróbálom a trendit nyújtani egykis italós hangzással ötvözve. Nekem ezek a régi zenék sokkal inspirálóbbak mint a mostaniak. Sokat lehet belőlük tanulni és ötleteket meríteni de nem ellopni.
  4. Én már próbáltam Pc-n és lemezjátszókon is a zenélés tök mindegy mind a kettőn tudok. A mixelés titka nagyon egyszerű: Amikor B számot szeretnénk A-ra keverni: 1. B csatorna hangerő potiját vedd le nullára. 2. B csatorna Gain potiját vedd le nullára. 3. Nyomd meg a PFL gombot a B csatornánál. Bizonyosodj meg róla, hogy az A csatorna PFL gombja kikapcsolt állapotban van. 4. Állítsd a Gain-t amíg a maximum hangerőt el nem éred torzítás nélkül. Ne állítsd a hangerő potit, mert a hallgatóság még a végén meghallja, hogy miben mesterkedsz! 5. Most változtasd meg az EQ-t, ha szükséges. A legtöbb számnál ez nem fontos, inkább a régebbieknél. Figyelj oda, hogy az equalizert ne állítsd túl élesen.. 6. Az EQ után maximalizáld a Gain-t megint. Ha vágtál a frekvenciákbólm a gain nem lesz ugyanaz. 7. Most kezdődhet az igazi munka, keress egy jó rész az átkeveréshez. 8. Amíg lekevered az A csatornát, hangosítsd fel a B-t!- én így szoktam. A zenék összhangjára a Mixed In key Harmonizert használom És konzollal szoktam nyomni de lemezeknél is ugyanígy meglehet csinálni. A mai számoknak az eleje meg a hátulja is dob meg basszus ezeket könnyű átkeverni de viszont régi diszkózenével(italo disco) meggyűlik a bajod.
×
×
  • Create New...