Jump to content
PirateClub.hu

krumplibogár

Veterán
  • Pontszám

    26
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by krumplibogár

  1. Újabb tapasztalat :

     

    Először is sOnt technikája tökéletesen működik, a script lefutása utáni restartnál visszaállt 30 napra.

    Másodjára pedig megpróbáltam szétgyilkolni a rendszert de nem sikerült. 3 különböző böngészőben (ie8, ffox és maxthon) kb 50-60 oldalt nyitottam, több gigás fájlokat másoltam, dvd-t írtam Ashampoo-val (az előző hsz-ben igaz azt írtam hogy megy a Nero 6-os de nyögdécselt egy-két lemeznél, ezért váltottam), msn-n rakás emberrel duma egyszerre, plusz le és feltöltés, plusz képernyőkímélőket teszteltem. Ennyitől az xp-m már kinyúlt volna, ez csak picit lassult, be és 1-2 perc háttértáras berregés után helyre is pofozta magát. Úgyhogy továbbra is le a kalappal a win7 előtt.

  2. Szívesen osztom meg itt a tapasztalataimat Windows 7 Beta 1 Build 7000-el kapcsolatban.

    Gépem : Alaplap: ASUS K8V-MX, CPU: AMD Sempron 2800+ (bios update miatt nincs húzva), RAM: 1.5GB DDR, HANG: SB Audigy 7.1, VGA: Sapphire Radeon HD2600XT 256MB Agp DDR3 SM4.0 DX10, HDD: 1db 320gb (osztva C: és D:) + 1db 80gb (E:), NYOMTATÓK: 1db HP F2180 multifunkciós színes tintasugaras + 1db HP LaserJet 1010 fekete-fehér lézer, LogiTech Coldress Internet Plus rádiós egér és billentyűzet + Labtec webkamera

     

    Csak azért írom ilyen részletesen, hogy tisztában legyen mindenki melyik cucchoz mit telepít a Win7.

     

    Először is EASUS Particion Managerrel a D meghajtómból lekanyarítottam 17GB-ot I: meghajtónak, oda telepítettem a Windows7-et, hogy maradjon az XP-m a C:-n. 8 perc volt az install, majd 4 perc az első bootolás, 2 automatikus restartal. Gond, probléma és cd-k nélkül minden hardveremhez rakott megfelelő driver-t, kivéve a VGA-hoz. Ehhez a SapphireTech oldalán egy Vista32bit Hotfixes 8.12 Catalystot kellett leszednem.

    Sorban telepítettem programokat : Office 2007 Enterprise, CorelDraw X4, MSN Live Essential + MSN Live Plus, Nod32 Smart Security 4.0.68, PowerISO, JetAudio, Nero 6 Ultra Edition 6.6.0.16 + magyarítás + Nero Digital 3.1.0.14, Unreal Commander 0.95, utorrent 1.6, DVDShrink, Auslogic Diskdefrag, Mozilla, Ccleaner, Foxit PDF Reader, Mplayer Classic HomeCinema, GoogleEarth, WhereIsIt.

    Mind probléma nélkül működik.

    Megjegyzés : a Nero 6-os Vistán nem volt hajlandó elindulni, csakúgy mint a többi program fele. Van mégegy gépem XP Prof SP3-as op-al, és Vistán semmilyen módon nem tudtam beállítani a helyi hálózatot. 2 hétig szenvedtem vele. A Win7 azonnal látta a másik gépet, pedig 7-en WORKGROUP, az XP-s gépen HOMEGROUP van beállítva.

    Most ennyi program és kb 1 hét használat után a bootolási (18mp gépbekapcsolástól számítva) és kikapcsolási idő (4mp) semmit nem változott, pedig nyúzom éjjel-nappal a rendszert.

    Jelenleg ez a tapasztalatom. A C:-n levő XP-m SP3 hun, ugyanezekkel a programokkal, minden ugyanígy beállítva és duplaennyi a bootolási és kikapcsolási idő, Vista Ultimatet is próbáltam, ami minden windows update után lassult és fagyott és semmi nem működött rajta normálisan, ráadásul a Vista SP1 telepítés után elfelejtette a hang és nyomtató drivereket, 1 hét kínlódás volt újrarakni a 2 drivert. De utána se volt tökéletes se a hang se a nyomtató.

    Röviden 10/10 ez a béta :)

  3. Sziasztok!

     

    Konfigom:

    Alaplap - ASUS K8V-MX

    CPU - Amd Sempron 2800+

    Ram - 1500MB Kingston DDR

    GPU - Sapphire Radeon HD 2600 XT AGP

    Hang - SB Live Audigy

    HDD - 320GB valamilyen

     

    Tudom nem egy erőmű, de a Vista Ultimate SP1-re frissítve jobban megy rajta mint az XP Prof SP3.

    A problémám nekem is nyomtatóval van. Egyébként ezt a verziót telepítettem Vistából : MS Windows Vista HUN All x86. A mellékelt crack is tökéletesen működik, minden windows frissítés szépen települ, a 30 napos licence óra áll, úgyhogy ez frankó.

    A gondom egy HP F2180 multis nyomtatóval van. Elég nehezen de sikerült minden drivert és kezelőprogramot felraknom, viszont mikor bekapcsolom a nyomtatót, a vista feldobja az illesztőprogram telepítés lehetőségeit, és hiába választom a "Ne jelenjen meg többé ez az üzenet" szöveget, 1mp után újra feldobja és így tovább, csak akkor tűnik el, ha a "Rákérdezés később"-öt választom. Ha leszedem a drivert, és újrarakom, akkor is ezt csinálja, már 2x-er nyomtam fel újra. A furcsa hogy a nyomtatóhoz mellékelt útmutatók a Vistára való telepítést írják le, sőt egy Vista only szöveg is van a driver cd-n.

    Mit kellene csinálnom hogy lássa a felrakott illesztőt? Nyomtatók közt látszik, az illesztője rendben van, nyomtat, másol szkennel tökéletesen, funkciógombok is mennek.

  4. Felraktam és vagy 10 sorban ennyi volt :

    $asf$as$fsa meg egy halom blabla

    Lehet hogy nem írtam az első hsz-ben, de full kezdo vagyok.

    De csak annyi kellene hogy a submit gomb nyomására a checkbox változzon, vagy a checkbox helyére teszek egy textarea-t és ha nyomom a submit-ot, a beírt szöveg megjelenjen.

     

    Bocsesz, én néztem el valamit, a cuccok.txt-t nem raktam a szerverre.

     

    Köszönöm a segítséget, innentől már boldoguloni fogok szerintem.

  5. Köszi az eddigi tippeket, de egyenlőre még nem látom a fátol az erdőt.

    Sajnos azokkal nem vagyok még tisztában hogy miért kell GET vagy POST -ot beadnom a Submit gombhoz. Tökéletesen megfelelne ha csak egy szövegmező van a checkbox helyén, és persze el is kellene tárolódnia, pont azért hogy a következő meghívott vendég lássa hogy a többiek mit jelöltek már be eddig. A lényeg ebben az hogy a táblázat alján levő mondjuk mentés gombra kattintva a kitöltött szövegmező vagy a checkbox helyén megjelenjen a beírt szöveg.

    Jelenleg ott tartok hogy megvan a táblázat és be van illesztve mindenhova a checkbox, a táblázat alján van egy TextBox, mellette pedig egy Submit gomb.

    De nem tudom hogy milyen parancsokkal kössem össze azt hogy a CheckBox1 ha ki van pipálva, TextBoxba "blablablabla" szöveg be van írva, Submit gombnyomásra változzon.

    Itt a mintaoldal egyébként. Ezen a fenti problémám működik:

    http://nono85.uw.hu/

  6. Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni.

     

    Egy táblázatot szeretnék beilleszteni az egyik oldalamra, kb 6 oszlop és nagyjából 30 sor. Mindegyik sor végén az utolsó cellába egy checkboxot raknék, a táblázat alá pedig egy szövegmezőt. Ha az egyik sorban a checkboxot kipipálják, és a szövegmezőbe írnak egy nevet, a szövegmezőhöz rendelt submit gombbal frissül az oldal és a checkbox helyén az a szöveg jelenik meg amit a szövegmezőbe beírtak.

    Odaáig már eljutottam hogy ez egy javascript form.

    Egyébként konkrétan egy nászajándék listát szeretnék csinálni.

    Bocsesz ha értelmetlenül fogalmaztam, de kezdő vagyok.

    Előre is köszi a segítséget.

  7. Végre van egy hely ahol leírhatom a tapasztalatomat a HD2600-al kapcsolatban.

     

    Rendszerem :

     

    Alaplap - ASUS K8V-MX

    Memória - 1.5 GB DDR

    VGA - Ati Radeon Sapphire HD 2600 XT AGP 256MB, DDR3, 128bit

    Hang - Sound Blaster Live! 5.1

    HDD - 320GB

    Operációs rendszer - Windows XP Professional SP2 32bit

    Táp - 450W Codegen

     

    A videókártya driver cd-ről egy halom hülyeséget felraktam, mert reflexből nyomtam a telepítő Next gombját, így aztán a VTT Timertől kezdve a Catalyst Control Centeig mindent ami csak felesleges, ráaádásul a régi videókártyám (Radeon Sapphire 9550 512MB, 64bit) driverét is fenthagytam.

    Bizonyos játékok, pl.: Crysis, Jericho, Blitzkrieg2, Stalker változó időközönként gép újraindítást eredményeztek.

    Természetesen azonnal elkezdtem a szokásos hibafelderítést. Meglepetésemre az ATi oldalán nem találtam drivert az a HD2600 AGP-s verziójához.

     

    Sebaj gondoltam egy totális újratelepítés majd segít. Op-driverek-vírusító-frissítések-programok-játékok és ugyanaz. A legtöbb legújabb játék, már a menübe lépéskor újraindította a gépet. A VGA 2 hetes, a táp 1 hónapos, a memória és az alaplap le lett tesztelve, és semmi bajuk. Az automatikus rendszerújraindítás kikapcsolása után kék halál jelentkezett, de így kiolvasható a technikai információ hogy mi okozza a hibát. Ez pedig az ati3duag.dll volt, minden alkalommal.

     

    Aki ugyanezzel a hibával találkozik ennél a kártyánál, íme a megoldás :

     

    A Sapphire hivatalos oldalán van HOTFIX a Radeon HD 2600 XT-hez és a Pro-hoz is. AGP-s és PCI-E-hez, 32bites és 64 bites XP-hez és Vistához is külön-külön.

     

    Sapphire hivatalos oldala

    http://www.sapphiretech.com/us/support/drivers.php

     

    Remélem tudtam segíteni valakinek.

×
×
  • Create New...