Jump to content
PirateClub.hu

Konrad_90

Veterán
  • Pontszám

    737
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by Konrad_90

  1. Ha jól sejtem az FTP "Foiled Twisted Pair" -t jelent. Vagyis egyfajta árnyékolást:

    220px-TwistedPair_S-FTP.jpg

    Ha van nyolc ér és megefelelő csatlakozó a végeken, akkor természertesen működik. És ha megfelelő típusú a kábel (patch/crosslink).

    t568b.jpg

     

    Marci11223344

    Milyen operációs rendszer alól kellene működjön?

    A másik, hogy a net ha routeren keresztül jön, nem lehetne arra a routerre bekötni a térfigyelő rendszertől jövő kábelt? Csak egy ötlet, így látatlanba.

  2. juniorg

    A drivert az Intel oldaláról szedted le és telepítetted, vagy a Windowson keresztül (Vezérlőpult -> Eszközkezelö -> Hálózati kártyák -> Intel Centrino Wireless-N 2230)?

     

    dzsoot

    A Win7 telepítésénél ha jól emlkszem le lehet formázni a HDD-t, amikor megkérdezi milyen módon telepítse (Upgrade / Custom (advanced)).

  3. Erről a négy bejutottról még alig hallottam valamit, a "kiválasztottról" meg főleg nem. Meghallgattam a dalt, a zene eléggé semmilyen, ilyenből tizenkezttő egy tucat. A szövege szintén. Persze ez csak az én szubjketív véleméynem, senkinek sem akarok a lelkébe tiporni, ha pont ez az ipse a kedvence :)

    Hogy miért pont ő képvisel miket... Ja persze megszavazták, de ugye a "majd' negyedmillió" az ~200 000 fő, úgy érzem egy tízmilliós országban mondjuk ha kétmillióan megszavazzák, akkor érdemesebbnek tartanám. Vagy azt gondolnám velem van a hiba, hogy nem tetszik.

  4. Szenzor a sprayflakonból

     

    A Müncheni Műszaki Egyetem kutatói a képalkotó szenzorok új generációját fejlesztették ki elektromosan vezető műanyagokból.

     

    A Müncheni Műszaki Egyetem1 tudósai a képalkotó szenzorok új generációját fejlesztették ki elektromosan vezető műanyagokból, melyek a hírek szerint a szilíciumlapkáknál nagyobb fényérzékenységgel rendelkeznek, s előállításuk egyszerű és egyben költségkímélő.

     

    fujdra1.jpg

    Leheletvékony: az organikus szenzorokat kis és nagy felületű CMOS chipekre egyaránt fel lehet vinni, de alkalmazásuk lehetséges hajlékony műanyag fóliákon, vagy üvegfelületeken egyaránt. (Kép: U. Benz / TUM)

     

    Összeszedtük az egyetem sajtóközleményéből a fontosabb részleteket: Az elektromosan vezető műanyagot vékony filmrétegben kell felvinni a lapka felületére. A műanyag réteg vegyi összetételét az adott célnak megfelelően módosítani lehet, így akár a szabad szem számára láthatatlan fényspektrum is leképezhető. Prof. Dr. Paolo Lugli2 és Dr. Daniela Baierl, a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) kutatói, olyan eljárást fejlesztettek ki, melynek köszönhetően a hagyományos CMOS szenzorok teljesítménye olcsón és hatékonyan növelhető. A speciális műanyag folyadékot leheletvékonyan kell felvinni a képérzékelő felületére, ami költséghatékonyan és precízen oldható meg szórásos eljárással.

     

    fujdra2.jpg

    Nagyteljesítményű: a tesztelés során beváltak az organikus szenzorok, melyek akár háromszor akkora fényérzékenységgel rendelkeznek, mint a hagyományos CMOS lapkák (Kép: A. Hedergott / TUM)

     

    További előnye a műanyag szenzornak: a rögzíthető fényspektrum attól függően változik, hogy milyen vegyi anyagokat alkalmaznak az eljárás során. A megfelelő vegyület használatával például sokkal olcsóbban lehet akár infravörös érzékelőket is előállítani, melyek így sokkal szerteágazóbban terjedhetnek el ipari- és konzum körökben (például éjszakai digitális sofőr-asszisztens a jövő autóiban). A téma tudományos része, avagy a kutatók publikációja itt olvasható3.

     

    Forrás:

    http://prohardver.hu/index.html

     

    Cikk:

    http://prohardver.hu/hir/szenzor_a_sprayflakonbol.html

     

    Linkek a szövegben:

    1.:

    http://www.tum.de/

    2.:

    http://www.nano.ei.tum.de/

    3.:

    http://www.nature.com/ncomms/journal/v3/n10/full/ncomms2180.html

  5. Az ilyet én is kifogtam. Rohadt gyorsan romlanak, kb mindenre érzékenyek (talán még a tőzsdei árfolyamváltozásokra is), jópárat betömtek már, valamelyik akkor sem gondolta meg magát, és inkább jobban elromlott... :S

    Az elektromos fogkefén gondolkodtam párszor (eddig még manuális volt csak). Ha valóban annyival jobban tisztít, akkor rövidesen váltanom kellene.

  6. Szoktam nézni, bár néha túl sok benne a baromkodás, vagy ritkábban, de van hogy unalmas dolgokkal töltenek meg egy részt. Az viszont tetszik benne, hogy egy minimális tudást megpróbálnak átadni a nézőnek, így talán egy-két macskajancsi, aki eddig is hanyagolta a fizika/kémia órákat*, legalább itt felszed egy keveset.

     

    (*Nem azt mondom, hogy mindenki ezekből érettségizzen, csak az alapműveltség szintjét elég lenne megcélozni...)

  7. "Amikor a vonat még el sem hagyta az állomást, de te már eszed a szendvicsed (általában egy fél paprika vagy paradicsom van benne) és többnyire rántott hús."

     

    Az még hagyján, ismerősönék legutóbb a vonaton főzték meg a kaját. :lol:

  8. Valószínűleg ki fogom. Leginkább a korábban Metro néven emlegetett kezelőfelület miatt, az elődjét, ami a WP7-es mobilokon megy, volt alkalmam kipróbálni, és jó ötletnek tűnik az egész, meglátjuk asztali gépen mennyire van értelme. (Max kikapcsolja az ember.)

    Ja és ha ez a hír igaz:

    http://www.theverge.com/2012/8/6/3224149/windows-8-packaging-retail-box

    Akkor ilyen dobozban lehet majd beszerezni. A Windows logo lecserélését sajnálom, és a 7-esnek is jobb volt a doboza, bár ez majdnem mindegy :)

  9. A sportok/sportközvetítések érdekelnek, ahol meg magyarok is versenyeznek, azok kifejezetten. Szóval érdekel, és Hajrá Magyarok!

    Utóbbit nem valami politikai jelmondatnak szántam, csak szó szerint kell értelmezni, amit jelent.

    :)

  10. Nem közvetlen kapcsolódik ide, de ez is YouTube újítás: március 1-től van magyar YouTube ( .hu-s domainről elérhető, illetve pl nálam alapértelmezettnek ez jön be egy ideje).

    http://itcafe.hu/hir/google_youtube_hu_artisjus_mtva_tv2_lokalis_tartal.html

    Szóval errről mik a vélemények?

    Ami pozitív szerintem, az az, hogy a jogsértő/nem teljesen legális anyagok esetén a jogtulajdonos dönthet úgy, hogy nen törölteti, és akkor valami részesedést kap a hirdetések bevételéből. Talán így kevesebb anyagot töröltetnek.

    Viszont attól tartok, így is több az lesz olyan amit eltávolítanak, de majd kiderül.

    Amit egyértelműen már most utálok, azok a videók elejére betett hirdetések (persze itteni reklámok). És csak 5 másodperc utánlehet kilőni őket :S <_<

     

    Na, és a Gmail-ben szerencsére kijavítotak pár bugot, mostanra már egész jó.

×
×
  • Create New...