Jump to content
PirateClub.hu

teriadan

Felhasználó
  • Pontszám

    3
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

teriadan's Achievements

Totyogó

Totyogó (1/24)

0

Közösségi hírnév

  1. Igen tudom hogy nem csinál semmit, azt csak azért írtam be, hogy legalább fordítási hiba ne legyen benne. Bepróbáltam ezt a kódot: sulyok operator+(sulyok &x) { suly = suly + x.suly; return (*this); } Ez bizony tökéletesen műkösik 1000 köszönet érte, sokat segítettél. Talán most már valahogy rájövök az operátorok lényegére.
  2. Kösz a segítséget, de a fledatom pont az lenne hogy operátorokat használjak (szám szerint 3-at) Suliban csináltunk olyat hogy két kutya nevér összeadtuk és kijött pl hogy morzsikormi, gondolom valahogy össze lehet adni így két egész számot is. Ha van javaslat vmi más operátorra, megoldásra azt is szívesen fogadom.
  3. Üdv! Operator overloading problémám lenne, nem tudok összeadni két objektumot egy operátorral. A program elég primitív, a súlyzó két oldalára lehet súlyokat pakolni a + és - operátorokkal. A gond azzal az operátorral van, ami összeadná a jobb és bal oldalak értékét. (mainben ez a osszes=jobb+bal;) Szóval ebben kérném a segítségeteket mer már 3 napja ezen agyalok de sehol nem találtam rá választ. Előre is kösz! #include<iostream> using namespace std; class sulyok { private: int suly; public: // a set és get függvények void setsuly(int s) { suly=s; } int getsuly() { return suly; } // konstruktor és destruktor sulyok(int s) { suly=s; } ~sulyok() { } // operátorok sulyok operator+(int x) { suly=suly+x; return (*this); } sulyok operator-(int x) { suly=suly-x; return (*this); } sulyok operator+(sulyok &x) { return (*this); } }; void main() { // működés bemutatása sulyok jobb(0); sulyok bal(0); sulyok osszes(0); jobb=jobb+25; //+25 kg suly a jobb oldalra jobb=jobb+25; //+25 kg suly a jobb oldalra bal=bal+25; //+25 kg suly a bal oldalra bal=bal+25; //+25 kg suly a bal oldalra cout<<"-----1. allapot:-----"<<endl; cout<<"Jobb oldalon levo suly: "<<jobb.getsuly()<<endl; cout<<"Bal oldalon levo suly: "<<bal.getsuly()<<endl; cout<<"**********************************"<<endl; jobb=jobb-25; //-25 kg suly a jobb oldalrol bal=bal-25; //-25 kg suly a bal oldalrol cout<<"-----2. allapot:-----"<<endl; cout<<"Jobb oldalon levo suly: "<<jobb.getsuly()<<endl; cout<<"Bal oldalon levo suly: "<<bal.getsuly()<<endl; osszes=jobb+bal; //Két oldali súlyok összeadása cout<<"**********************************"<<endl; cout<<"-----Eredmeny:-----"<<endl; cout<<"A sulyzo teljes sulya: "<<osszes.getsuly()<<endl; }
×
×
  • Create New...