Jump to content
PirateClub.hu

[P]laci

Veterán
  • Pontszám

    167
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by [P]laci

  1. Ma kipróbáltam a Live verziót. :) Sőt ezt a hsz-t is az alól írom/írtam. :P

     

    Tapasztalataim:

    A Lucidhoz képest gyorsabbnak tűnik mindenféleképpen. ;) Még kipróbálom a Kubuntut gyorsan (szerintem a 10.04-es eléggé rossz volt kde gui-val...), de nagy a késztetés, hogy a laptopon cserélem a linux mint 9-et erre a friss ubuntu verzióra! ;)

  2. Wilson doki hangot vált

    A Doktor House-ban szereplő Dr. James Wilson (Robert Sean Leonard) új magyar szinkronhangot kap, mert az eddig őt szinkronizáló Szabó Sipos Barnabás feladja eddigi szinkronmunkáit.

    Már nem először vált szinkronhangot Wilson karaktere, a továbbiakban Varga Gábor veszi át Szabó művészúr helyét. Szabó Sipos tüntetőleg hagyja ott munkáját, mert megalázónak tartja az évek óta tartó szerény javadalmazást szinkronmunkáiért. A művész, evvel a megmozdulásával a figyelmet akarja felhívni a szakmájában dúló nehéz helyzetre. Bár a szinkronmunkákon kívül más keresete nincs, akkor is vállalja tettéért a felelősséget és köszöni szépen nem kér az alamizsnából. Távozásával a többi szinkronszerepe is kénytelen hangot váltani, így a Grace klinikában Dr. Sloan hangját Haás Vander Péter veszi át. Ezen kívül George Clooney szerepeit is ő szinkronizálta, így a közeljövőben őt is más fogja szinkronizálni. Reméljük, hogy észbe kap a szakma, mert egy kiváló színészi teljesítménytől lesz megfosztva a magyar média, kár lenne veszendőbe hagyni megszokott, kellemes, bársonyos hangját! Az illusztrációban a Sivatagi cápák című filmből láthatunk egy jelenetet, melyben George Clooney magyar hangja, természetesen Szabó Sipos Barnabás.

  3. Nem szeretek tvzni...

     

    Ettől függetlenül az X-faktor megtetszett, néha pihi gyanánt belelesek. :)

    A Megasztár különben egy média hulladék. Meg az összes sztárja.

     

    Egyetlen pozitívum az X-ben, hogy Nagy Feróékban van annyi gerinc, hogy megmondják: "Édes fiam, ez egy sz@r! Pápá!"

    A Megafosban gusztustalan a zsűri, meg úgy az egész. :unsure:

  4. Már hogyne lenne mindennapi dolog a DNS?Életünk része.Nem igazán jó, hogy bizonyos dolgokat úgy állítanak be, mintha az egyszerű embernek elérhetetlen lenne.Népbutítás.Tartsuk csak h*lyén az embereket.

    Tudományos körökben elfogadott... látom nem érted mit mondok.Mellesleg nem beszéltem semmilyen cikkről.Bruce Lipton, egy elismert biológus előadásáról beszéltem, aki nem csak szavakat dobálva, el is magyarázza, hogy miért állítja azt amit.És ellenőrizhető minden magyarázata.Nem úgy, mint a könyvben, amit annyira becsülsz, ahol leírnak egy magyarázatot, csak azt az olvasónak esze ágában sincs ellenőrizni, vagy ha mégis akarná, lehetetlen lenne számára.

    Talán végeztél kísérleteket, amik bizonyítottak mindent, amit neked a DNS-ről tanítottak?

     

    Ne vedd magadra, nem rád céloztam. :) Csak általánosságban írtam. ;)

    Különben meg nem becsülöm azt a könyvet, csak egy mérce a mai tudásunkról, ami biztos. Mindennel kapcsolatban persze, hogy nem végeztem kísérletet... :D DNS-t, RNS-t szeparáltam, DNS-t emésztettem meg enzimmel... közel sem sok kísérlet amit csinálhattam... 4 órás gyakorlat keretébe alig fér bele pár kísérlet. :)

  5. [P]laci: pont ez az. Ennyire megbízol abban, amit a könyvedben leírnak? :) Gondolom nem jársz utána mindennek, nem ellenőrzöl mindent, csak megtanulod.Attól, hogy le van írva egy könyvben, még nem biztos, hogy minden egyes szava 100%-ig igaz.60 éve is voltak hasonló témájú könyvek, akkor azokat ugyanúgy megtanulták, szentül hitték, hogy igaz, mára mégis megdőlt.Te honnan tudod, hogy később nem dől meg az, amit a te könyvedben írnak?

     

    A tudomány fejlődik piszok gyorsan, és ezzel tisztában is vagyok. De itt egyesek a neten (több tudományos cikk vagy akár user) úgy beszélnek bizonyos témákban, mintha mindennapi dolgok lennének.

     

    Én a perpillanat aktuális és tudományos körökben elfogadott verziót mondtam és nem a fikciót. Amúgy mindig utáltam a neten "tudományos" cikkeket olvasgatni... Semmi alátámasztás, semmi konkrétum, csak szavak dobálása folyamatosan.

  6. Legfrissebb tanulmányaim szerint az emberi sejtbe genetikailag van kódolva az apoptózis (programozott sejthalál). Meghatározták, hogy ez a sejthalál valahova 135-140 év köré datálható. Ergó ennél többet hiába próbálnánk meg élni, ha a sejtjeink meghalnak...

     

    Amúgy meg szerintem ne keverjük már a tudományt össze az erkölcsösséggel... Tudomány van, fejlődik pont. Erkölcs volt, illetve van még pici és visszafejődik pont.

    A tudomány fejlődik magától, az erkölccsel kéne foglalkozni és nem azt latolgatni, hogy víz, éhezés, meg nyugdíjasok...

    Ha kiűznénk a világunkból ezt a túlburjánzó (neo)liberalizmust és erkölcsös gondolkozásra, valamint életre tanítanánk az embereket rögtön nem kellene aggódni az ilyen hírek hallatán.

×
×
  • Create New...