Jump to content
PirateClub.hu

Hallenbeck

Veterán
  • Pontszám

    93
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by Hallenbeck

  1. christopher nolan - cameron sokkal inkább felér a saját hype-jához, mint ő (persze ettől még nagyon jó rendező, de mondjuk ez szerintem csak a the prestige-en érződik).

    abel ferrara - a bad lieutenanton és a body snatchers-en kívül gyakorlatilag gyenge közepes, viszont igazi bronxi tuskó cserébe.

    tarr béla - szerintem nem igényel kommentárt, három filmjét láttam, abból egyben találtam potenciált a dögunalom alatt (werckmeister harmóniák).

     

  2. különösebben nem vagyok oda a tavalyi rise againstért, de ez egy kellemes szám (annak ellenére, hogy elég biztonsági), tim pedig egy nagyon jó hanggal ellátott nagyon jó ember. 8/10

     

    movits! fel del av garden

    svéd szvinges hip-hop, szerintem hatalmas feelinggel.

    http://www.youtube.com/watch?v=XkwgKTNO0Lw&feature=related

    (angol felirat bekapcsolható hozzá)

  3. van egy kis különbség a technikás és a brutál (ami szép eufémizmus a szarra) death metal közt, többek közt abban, hogy a technikás zeneileg tényleg nem egyszerű, viszont például egy suicide silence, oceano, carnifex baromi egyszerűek, mivel nem pontosság vagy kreativitás kell hozzájuk, hanem gyorsaság (ezért is hívják a fentieket deathcore-nak). érdemes összehasonlítani egy obscuraval, pestilence-szel, cynic-kel, ég és föld, mintha a dream theatert hasonlítanád a crazy townhoz.

     

    persze ezek nyilván nem sokat mondanak, ha a deathcore-ral ismerted meg a death metalt, és nem mondjuk a death (együttes) lemezeivel. én még szerencsésebb helyzetben voltam, mikor én death metalt hallgattam, háromféle volt, a nagyon technikás, a sörfesztivál hangulatú dallamos, meg a cannibal corpse.

     

    jó rég is volt szerencsére.

  4. ha meg nem is gyalázzák, ma egy kezdő zenekar 2-3 hónap után simán ugyanazon a technikai szinten van, mint bármelyik "brutál" deathcore/death metal zenekar. viszont az csak egy gond lenne, ha csupán hangszeresen lennének primitívek, de vokál és szövegek terén is azok. a felvevő közönség meg ocsmány, ezt kellően sok düreres koncerten látni.

  5. hohó, idorut imádom, rengeteg koncertjükön voltam már, nagyon profik, kár, hogy andris kilépett. 9.5/10

     

    és akkor már magyarra magyart:

    realistic crew synchron

    talán a legnyugatibb színvonalú magyar produkció.

    http://www.youtube.com/watch?v=iXx52DkEGqw

    itt pedig az ingyen letölthető idei lemez:

    http://www.realisticcrew.net/

  6. annak ellenére, hogy már az első lemezüknél ismertem az avenged sevenfoldot, nekem nem volt csalódás a city of evil (nem úgy, mint sok régebbi rajongónak). szarok az imidzsre, meg arra, hogy alapvetően egy üres zene, amíg profik - és ők azok. mondjuk ez a szám sosem volt nagy kedvencem az albumról, de azért 8/10.

     

    red death of me

    alapvetően nem vagyok oda a nickelback/seether ízű alt. rock zenekarokért, ők az egyik kivétel

    http://www.youtube.com/watch?v=ZiLwrFI5Fv8

    TOP 5

    the sleeping - what it takes

    king cannibal - let the night roar

    milanese - lockout

    it prevails - capture & embrace

    a day to remember - homesick

     

  7. paksival amúgy találkoztam már párszor itt pesten is, én mindig egyet láttam belőle, ő viszont még sose látott engem az ikertestvéreim nélkül, de persze, nem gond a beszabás.

     

    tőlem amúgy szeresd, csak ne mondj ilyen hülyeségeket valamire, hogy nem zene, a metálos csőlátás nem menő, bár a többiféle sem.

  8. nem tudom az eladásokból mióta lehet következtetni a zene minőségére - akkor mc hawer bizonyára a-ligás muzsika, a győzike show pedig intellektuális szórakozás, hisz marha nagy nézettséget produkál.

    amúgy én is átmentem 14-15 éves koromban az ossian-pokolgép korszakon, majd később te is röhögni fogsz ezen, bár valahogy én már akkor sem próbáltam senkit sem meggyőzni arról, hogy de jó zene.

×
×
  • Create New...