Jump to content
PirateClub.hu

tonym101

Veterán
  • Pontszám

    41
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by tonym101

  1. You reached 305 points, so you achieved position 1206 of 9171 on the ranking list

     

     

    You type 417 characters per minute

    You have 75 correct words and

    you have 2 wrong words

     

    Úgy hogy állati késő este van és fáradt vagyok... Hát, gépelni tudok :-) Egy picit elkapkodtam, menne ez precízebben és gyorsabban is;-)!

  2. Amikor itt piraten megmutattam a minijátékos-tévénézős-rádióhallgatós stb. weboldalam, mod this name és az a figura akinek cartman a képe elküldtek a fenébe hogy milyen béna oldalam van... Őszintén nem esett túl jól, hogy próbálok tanulgatni, vannak sikereim, és építő kritika helyett egyszerűen csak azt írták hogy "ez így rossz és úgy rossz". Az élő fába is belekötöttek. Persze van aki már úgy születik hogy 5 perc alatt összedob egy tökéletes, hibátlan weboldalt. Hát én nem úgy születtem...

     

    Aztán most látom hogy másba is gátlástalanul belekötnek. Én egy nagyon béna weboldalt csináltam, de ő... ő egy karaktert véletlenül odatett ahová nem kellett volna. Ahelyett hogy azt mondanák hogy "bocsi az nem kell oda és akkor már működni fog" azt írják hogy így idióta meg úgy idóta... Naccerü.

     

    Azt hiszem ennek a kérdezz-feleleknek meg ennek a "mutasd meg milyen weboldalt csináltál" dolognak itt azért nincs nagyon értelme, mert 5 perc alatt megszállják a topicot azok, akik kapásból fújnak 3 ezer oldalas könyveket, és mindent jobban tudnak mindenki másnál. És ahogy valaki más írta előttem, a dologból előbb utóbb nem kérdezz-felelek lesz meg nem kérdezz-segítünk hanem kérdezz és elküldünk a fenébe hogy milyen hülye vagy és jól beszólunk hogy még levegőt venni se legyen kedved.

     

    Úgyhogy most egy másik barátomtól idéznék. A piraten nem irogatni kell hanem letölteni... mert ha irogatsz jönnek a bunkók és jól beszólnak. Ezért nem kell online játékokon magyar szerveren játszani... Tökmindegy milyen szerveren csak ne magyar szerveren. Mert elkezdenek bunkóskodni...

     

    TonyM101

  3. Na, megoldottam a problémát.

     

    Szerkesztésnél a fönti menüben vannak lenyitható gombok, itt van olyan hogy beszúrás/modulok. Itt van egy csomó Google cucc, és végre sikerült térképet is beszúrni, úgy, ahogy akartam. Szerintem a html-gomb arra való, hogy olyan cuccot szúrj be html-be, ami nem Google-cucc, mert azt a beszúrás/modul dologgal kell beszúrni. Most már rájöttem.

     

    TonyM101

  4. Sziasztok!

     

    A sites.google-ben szeretnék az egyik aloldalra beszúrni egy maps.google-ös saját térképet, rajta mindenféle jelölővel. A szerkesztés közben megnyitom a html-szerkesztőt, a megfelelő helyre beszúrom a kódot, az előnézet részben minden tök jól látszik is. Rákattintok a frissítés gombra, és olyan, mintha nem módosítaná azt, amit kell. Van frissítés gomb és van mégse, ezek közül biztos a frissítés az ami módosítja amit akarok...de nem. Gondoltam csak akkor jelenik meg a változtatás ha el is mentem, és szerkesztési nézetben nem jelenik meg. Elmentettem a lapot, és ugyanúgy nincs ott. Visszamegyek a html-szerkesztőbe, és a kód sehol. Ezt megismételtem 3x és ugyanez történt. Arra is gondoltam, talán túl nagy térképet akarok beszúrni (a közepes méretet választottam), úgyhogy beállítottam a kis méretet, de így sem lett jó. Talán a sites.google-ös oldalakba nem nagyon lehet scripteket beszúrni, vagy csak maps.google-ös térképet nem? Nem értem. Pedig oda nagyon kéne az a térkép :-(

     

    Remélem valaki használ még rajtam kívül sites.google -t és tud segíteni.

    Előre is köszi!

     

    TonyM101

     

    SZERK.: közben beállítottam nyilvánosra, és a fentihez hasonló módon jártam el. Egy pillanatra megjelent az iFrame azzal a felső felirattal hogy "google térképek" elkezdte behozni aztán eltűnt a semmibe és felugrott a csúszkával a lap tetejére. Visszamentem és sehol térkép, sehol html-kód. Áhhhh. Biztos ez is még ilyen béta aztán 1-2 nap múlva már jó lesz :-(

  5. Elkészült a felújítandó weboldal design-jének kezdetleges béta változata.

     

    Itt meg is nézhetitek: [link törölve] jelenleg így néz ki.

     

    Persze ezen még sokat kell csiszolgatni, és fel kell tölteni normális tartalommal, de nagyjából valahogy így képzelem. Az egyik oldalba azért tettem ennyi oda nemillő szöveget, hogy lehessen látni, hogy néz ki, amikor valaki lejjebb mozgatja a csúszkát. Egyes oldalakon lesznek majd könyvjelzők is. Az oldal tartalma: online tv / rádió, minijátékok, időjárás, ingyen sms-küldés, meg egyéb kis apró érdekességek. Esetleg a saját szerzeményeim: mini-rajzfilmek. Aztán később ha már többet tudok jöhet a "regisztrálós pontgyűjtős sms-ért pontvásárlós" rendszer.

     

    Ha valaki nem érti, miért ilyen béna a design, akkor javaslom olvasson visszább ;)

    Viszont ha valakinek tetszik amit összeépítettem, akkor írjon véleményt, klassz lenne.

     

    Üdv:

    TonyM101

     

    UI.: a másodperces kódot még egyszer köszönöm!

     

    UI#2.: inkább FireFox-szal nézzétek meg, mert úgy nem mosódnak el a képek a mozgó részeknél, és kapcsoljátok ki az "átugrás másik lapra blokkolása" funkciót, különben nem fog magától továbbugrani.

  6. Köszönöm a segítséget, a kód teljesen jól használható. Kár hogy tanulásban még nem tartok ott hogy ilyen egyszerűbb kódokat lazán összedobjak, mint ez a 2 mp-es dolog.

     

    A pontgyűjtögetős dolog ugyan fontos lenne, és lehet hogy érdemes is lenne rá beruházni, mégsem szeretnék. A dolog még nem termelt eddig akkora profitot, hogy érdemes lenne (jó

    nyilván csak pár ezerről lenne szó), és sokkal jobban szeretek magam dolgozni. Szóval olyat szeretnék, amit leginkább teljesen én csináltam, vagy legalább a darabkáit én találtam meg, és én oldottam meg az összeillesztésüket. Amit meg nem lehet ingyen szerezni, illetve túl bonyolult ahhoz hogy még ha meg is szerezném, kezelni tudjam, azt meg majd később, ha már tanultam annyit. Azért köszönöm! Valószínűleg egy ilyen rendszer piaci ára magasabb annál ezek szerint, mint hogy ingyen is lehessen találni, még akkor is, ha csak egy egyszerűbb változatról lenne szó. Keresgélni már nem fogok, mert úgysem találnék ingyen, marad az, hogy tutorialokat, könyveket olvasgatok, beszélek ismerősökkel, és pár hónap múlva összerakok egyet.

     

    Köszönöm a segítséget!

     

    TonyM101

     

  7. Sziasztok!

     

    Elérkezettnek láttam az időt arra, hogy elképesztően egyszerű weboldalamat felújítsam. Nem igazán értek a webprogramozáshoz, ezért ingyenes scripteket szoktam használni, meg ugye ha az ember elég kreatív, GIMP-pel meg a google-ben található dolgokkal is egész pofás design-t össze tud hozni. Leginkább meg úgyis a tartalom a lényeg. Persze azért nem árt, ha valami működő motor van az egész alatt, de én ezt általában kihagyom, mivel ugye nem értek hozzá : ( Persze ez folyamatosan változni fog, mert tanulok programozni, csak még nagyon az elején vagyok a dolognak.

     

    Most hirtelen a munka közben 2 probléma is felmerült. Illetve inkább ötlet, aminek a megvalósításához segítségre lenne szükségem.

     

    1) Az egyik, hogy szeretném, ha úgy indulna az oldal, hogy megnyílik egy animált gif (például egy ilyen: kép_kép_kép ), és miután eltelt mondjuk 2 másodperc, rögtön továbbugrana az index oldalra. Persze nem töltene a gif futása közben semmit, és semmi érdemleges nem történne, csak olyan frankón nézne már ki, hogy olyan, mintha. Meg ha épp csak felvillan a loading... akkor olyan, mintha gyorsan működne minden, olajozottan, tökéletesen. Persze nem. Vagy tehetnék oda olyan animált gif-et is (ezekből van bőven), amiben a loading mellett forog egy földgömb, és olyan hackeres/zöldfeketés/sci-fi-s stílusa lenne a dolognak :lol:

     

    Szóval a lényeg, hogy kellene egy olyan sript, html-kód, ami visszaszámol mondjuk 5-től, vagy egy tetszőleges értéktől, és ha letelik, átnavigál egy másik lapra.

     

    Persze, az is lehet, hogy az embereket zavarná az, hogy várni kell 1-2 másodpercet. Csak gondoltam fel lehetne dobni vele a hangulatot. És amúgy is, vannak olyan weboldalak, amik a nagy méretük miatt ilyenek, csak azok valóban be is töltik közben a dolgokat, és ezt azért tették bele, hogy láss valamit addig is amíg nem töltődik le. Az én oldalam kicsi, spóroltam a képekkel, meg mindennel, csak gondoltam úgy tűnne, mintha igen nagy cucc lenne. Persze aki ért hozzá rögtön megnézi a forráskódot és rájön hogy nem :mellow:

     

    2) A másik ami eszembe jutott már kicsit bonyolultabb. Mondhatjátok, hogy előbb tanuljak meg normálisan programozni, és utána kezdjek bele hasonlókba... és igazatok is lenne. De szeretnék egy nagyon egyszerű olyan rendszert, ahol lehet regisztrálni, felhasználónevet választani (esetleg képet is, de azt nem muszáj), meg lehet nézni mások profilját, és mindenki aki regisztrál, kap mondjuk 10 pontot. Ha valaki valami "jót" csinál kap 1 pontot, ha valami rosszat, kap mondjuk mínusz 3-at. Bizonyos tartalmak (például chat, fórum, minijátékok) csak akkor érhetők el, ha van minimum 20 pontunk. Minden nap kap mindenki 1 pontot. Az ingyenes kis hasznos programokat úgy lehet letölteni, ha darabjáért "fizetünk" 1 pontot.

     

    Ez csak egy felskiccelt gondolat, de valami ilyesmire gondoltam. A regisztráció, az adatlapkitöltögetősdi azért jó, mert ottartja a látogatókat, és beszélhetnek egymással, levelezhetnek is, akár egy community-site-on. A pontgyűjtés pedig kihasználja az emberek gyűjtögetési ösztönét, és ottragadnak, hogy gyűjtögessenek ilyen pontokat. SMS-beküldős izét meg majd évek múlva akarok, amikor már tényleg nagyon jó lesz a tartalom (de csak legális dolgokat teszek fel, például saját játékokat, mini rajzfilmeimet, ilyesmi). És akkor már úgyis érteni fogok ehhez, és a már meglévő rendszerbe majd én beépítem az sms-eket is, hogy azokért is kaphassanak pontot.

     

    Szóval ezt nagyon egyszerűen nem lehetne megoldani? Valami kezdetleges, béna, ingyenes módon? Biztos van olyan weboldal (mint pl ahonnan scripteket lehet "elcsórni") ahol vannak ilyen ingyenes rendszerek is. Nem tud valaki ilyet? Például olyan oldal is van, ahonnan ingyen lehet leszedni CSS-rendszerű menürendszereket. Rengeteg félét, és te állítgathatod, a végén meg odaadja tök ingyen a kódot. Ilyen regisztrációs-pontgyűjtögetős ingyenes kódot adó oldal nincsen? Tényleg elég lenne nekem egy egyszerű rendszer is.

     

    Valami olyan szintűre gondoltam mint amilyen a trabinevelde.hu oldalon van. Az a motor nekem nagyon tetszik! És látszik is rajta, hogy bár maga az oldal nem nagy cucc, de a gyűjtögetős szenvedély meg a kommunikáció ottartja az embereket. Elég sokan látogatják annak ellenére, hogy a design egy ... és nincs igazán igényesen kidolgozva. De mégis rengetegen használják, és a tulaj biztos jól keres a reklámokból.

     

    Azt azért valamennyire tudom, hogy ez valahogy úgy működik, hogy olyan szerverre kell elhelyezni az oldalt, ahol engedélyezve van a mysql adatbázisok (lehet rosszul írtam) futtatása. Ez valami olyasmi, hogy ott tárolja a folyamatosan futó programokat, a rendszert, amin az oldal fut, és az emberek adatait (név jelszó hány pontja van stb). És az ingyenes tárhelyszólgáltatók egy része is olyan, hogy ezeket engedi futtatni. Meg ehhez az adatbázishoz kapcsolódik a html kódú oldal, és az adatbázisban lévő dolgokra hivatkozik. Azt hiszem. Szóval kb ennyit sejtek a dologról azok alapján amiket olvastam.

     

    Remélem tud valaki segíteni, és elnézést a sok szövegért. Előre is köszi!

     

    TonyM101

  8. A hozzám legközelebb eső könyv 23. oldalának 5. mondata a következő.

     

    "Az eredőellenállást újabb ellenállások párhuzamos kapcsolásával csökkenthetjük."

     

    Jesch - Gyakorlati Elektrotechnika

    6. átdolgozott és bővített kiadás

    szerk.: Jesch László

    Műszaki Könyvkiadó Budapest, 1958

    Az első kiadás dátuma: Budapest, 1940. május hó.

     

    Az egyik legértékesebb könyvem.

    Szép régi darab ;) .

  9. Haverommal korábban sok másik oldalt használtunk.

    Aztán egy bizonyosat sokáig.

    És aztán a haverom véletlenül rátalált a pirateclub-ra, és már kb csak ezt használjuk ő is meg én is ha netezünk :lol:

    Na jó, azért még néhány közösségi és e-mail még maradt, de főleg pirate.

    És persze a tartalomszolgáltatók (rapidshare f ex)

     

    Jó kis oldal ez, igazán:D

     

    T.M.

  10.  

    Me:

    hy, i'm CoolGerry

    God:

    Try saying that with more or less context.

    Me:

    have you yet a girlfriend or wife?

    God:

    I don't think I ever have yet a girlfriend or wife. What's it like?

    Me:

    girlfriend is your sexual and soul friend, wife is your best girlfriend, and you have from your wife some children, maybe

    God:

    You think I am sexual and soul friend wife is my best girlfriend and me have from my wife some children maybe IS girlfriend.

    Me:

    so, have you girlfriend?

    God:

    Gee. I don't think I ever have girlfriend. What's it like?

    Me:

    ahhh

    God:

    Um.

    Me:

    have you children?

    God:

    I have a few clones.

    Me:

    clones? it's legally?

    God:

    That is a very original thought. clones is legally? it is?

    Me:

    no! no! no!

    God:

    Who says it isn't? Are you serious? Are you serious?

    Me:

    yes, the clones are very illegal!

    God:

    I can't believe it. Thanks for the info.

    Me:

    so, see it at the wikipedia.com

    God:

    Blimey. I see. "It" being what?

    Me:

    the clones are illegal or not, this

    God:

    Oh I get it.

    Me:

    so, www.wikipedia.com

    God:

    Tell me more. I will pass it along to my botmaster.

    Me:

    once more please

    God:

    Your polite style is very nice. When? That's all I have to say about it.

    Me:

    i don't no. change thema. what are you thinking about american dream cars?

    God:

    Ambiguous: "I do not know" or "No I do not". Spare some change? I don't know what I am thinking about american dream cars.

    Me:

    you don't, what are you thinking? are you crazy?

    God:

    Should I what am I thinking? No I do not what am I thinking. Do you?

    I spend all my time online. I think the polite term nowadays is "mentally ill".

    Me:

    so, what is the weather like in heaven?

    God:

    So? Rainy.

    Me:

    rainy, in the heaven??

     

     

     

    És aztán innen már nem is válaszolt. Mert ugye az lett volna az utolsó kérdésem, milyen idő van most a mennyországban. Erre ő azt feleli, jelenleg esős. Erre én, esős, hogyhogy? Én ugye azt hittem, a felhők olyankor alattuk vannak. Erre az egész abbamaradt, és nem válaszolt.

     

    Amúgy nagyon vicces kis dolog. Jól el lehet vele bíbelődni: ) Köszi hogy belinkelte vki. Amúgy, szerintem ez egy egyszerű kis program, ugyanis ha megfigyeled, logikusan és követhetően, programszerűen válaszolgat. És azonnal. Szóval, ahány félmondatot írsz, azokra mind külön-külön válaszolgat. Megfigyel benne szavakat, és ha benne van az adott kulcsszó, akkor arra válaszol, a többit pedig figyelmen kívül hagyja. Meg az előbb én is azzal kezdtem az egészet mint már előttem oly sokan is mások, hogy tud-e magyarul. Innentől kezdve minden hozzászólása azzal kezdődött, hogy sajna' csak angolul beszél, de éppen más nyelveket tanul. Pedig már rohadtul tök más volt a "beszédtéma". Szóval elég gagyi kis program.

     

    De elbíbelődni tök jó vele, szóval köszi: )

     

     

×
×
  • Create New...