Jump to content
PirateClub.hu

JohnNicholas

Törzstag
  • Pontszám

    62
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

About JohnNicholas

  • Születésnap 06/18/1974

Profile Information

  • Neme
    Férfi
  • Lakhely
    Hungary

Legutóbb itt jártak

1,175 profil megtekintés

JohnNicholas's Achievements

Feltörekvő

Feltörekvő (5/24)

54

Közösségi hírnév

  1. JohnNicholas

    Ubuntu

    Az Ubuntu 16.4 volt egyik kedvencem. Nagyon sokáig használtam, amit felfüggesztették a frissitéseket hozzá. Igy váltottam Ubuntu 18.4-re. Teljesen jól működött a gépemem. Ezek után jött a Linux Mint, jelenleg pedig szinte 2 éve már Linux Lite fut a gépemen. Szerintem el leszek még egy jó ideig a Lite-al, tekintve hogy nincsenek gondjaim vele, meg amúgy a gépem is régi már, újra meg nincs pénzem. Ha lenne is pénzem új gépre, azon is csak Linux futna, nem egyéb. Ha pedig szükségem lenne Windozra, ezt tudok telepiteni VBoxba, ugyebár.
  2. JohnNicholas

    Linux Lite

    Ahogy egyik barátom is emlitette, a Linux Lite az Xubuntu-ból született, amelyhez hozzátelepitjük az XFCE-t. A Xubuntu az Xfce grafikus környezetet használja, ezáltal kevésbé terheli a rendszert, régebbi számítógépeken jobban használható. A 21.10-es Xubuntu verzió telepítéséhez és futtatásához szükséges> 1 GB RAM (többre lehet szükség, ha integrált grafikával rendelkezik) 8,6 GB szabad merevlemez-terület ajánlott: 2 GB RAM, 20 GB szabad merevlemez-terület és 1,5 GHz-es kétmagos processzor Ehhez képest a Linux Lite telepítésének követelményei: 1 GHz-es CPU. 768 MB RAM (1 GB ajánlott ) 8 GB tárhely (minimum) Igy tehát szabadon választhattok hogy felteszitek a Linux Lite-ot vagy egyszerüen a Xubuntu plusz XFCE-t. Amúgy azért váltottam Linux Lite-ra, mert a régebbi gépemen, nagyon nehezen futott a Linux Mint. De aki csak teheti nyugodtan maradjon a Linux Minten. Nekem is egyik kedvencem. A Mint-hez képest, a Lite csak minimális telepitést kinál. Utólag kell hozzá telepiteni a szükséges programokat amelyeket a felhasználó szeretne használni, viszont ezeket könnyedén megtalálja a Lite könyvtárában.
  3. JohnNicholas

    Gratuitous Space Battles

    Gratuitous Space Battles - Babylon 5. Letöltés: https://mega.nz/file/0pEW2RiK#DGO4h4MNqBOxreFJFAxXQP64o6uDky4ATxkK2-BhQ5s A zip filet ki kell csomagolni a Games vagy Játékok mappába és máris lehet játszani, egyaránt Windowsban és Linuxban is. Ez a mód kettő az egyben. A főbb fajokat és hajóikat Babylon 5 fajokra és hajókra cseréli. A fegyverzetet nem cseréli le, és a statisztikákat sem változtatja meg. Így nincs probléma az egyensúlyozással, és játszhatod az összes vanília csatát vagy többjátékos módot egy csinos B5 vizuális környezetben. De ez még nem minden, így a kampány módot is játszhatod. A mód egy teljes kampányok a Babylon 5 galaxisban! Játszhatsz Centaury, Földi Szövetség, Minbari vagy Narn szerepében a többi nagyhatalom meghódításáért. Az események egy What-if forgatókönyvben bontakoznak ki: A Coriana VI-nál lezajlott csata után az elsők távoztak, de senki sem jutott ki élve az Árnyfelhőből. Az egész flotta minden emberrel együtt odaveszett. A Minbari flotta megtizedelődött ebben az ütközetben. A kentauri flottát meggyengítették a Vorlonok. A Narnok bosszúból akartak visszavágni. És a Földi Szövetségnek, a megkímélt és modernizált flottájával, volt egy régi elszámolnivalója. Külön letölthető itt a Babylon 5 mód: https://www.moddb.com/mods/gsb-babylon-5/downloads
  4. JohnNicholas

    Gratuitous Space Battles

    Néhány évvel ezelőtt nekifogtam módolni a GSB 1 változatát. Elolvastam néhány dolgot a játékkal kapcsolatban, igy sikerült hozzáadnom néhány hajót a Star Trek Armada 2-höz készített korábbi "Uezen Space Battles" módomból. Ezek a hajók jól néznek ki 2D-ben, csupán azért, mert korábban 3D-ben készitettem el ezeket, igy felülnézetből lettek lefényképezve. Ez egy rövid projektnek indult, de valamikor a jövőben tervezem hogy újra nekifogok módolni ezt a 2D-és stratégiai játékot, tekintve hogy a Star Trek Armada 2-hőz képest a GSB sokkal egyszerűbb. Itt (uezenspacebattles.fandom.com/) oldalon olvashattok az "Uezen-Space Battles" játékmódomról amelyet a Star Trek Armada 2-höz készitettem évekkel korábban és találtok jópár képet a GSB-hez készitett módomról. Természetesen a Homeworld 2 játék sem idegen tőlem, igy abba is belekukkantottam és nekifogtam tanulni amit csak lehet ennek a játéknak a módolásával kapcsolatban. Ami a játékok módolását illeti, nagyon jó kikapcsolódás amelyhez persze rengeteg szabad idő és egyben türelem is szükséges. Két kép ami megmaradt a "Uezen Space Battles" nevű módomból. De tervezem hogy valamikor újra nekilátok.
  5. A Gratuitous Space Battles egy videojáték, amelyet a brit Positech Games fejlesztett ki. A játék 2009. november 17-én jelent meg. A cím egy szinten egy űrháborús szimuláció, amely két szemben álló hajóflotta közötti összecsapásokból áll. Bár a képernyőképek alapján néha azt feltételezik, hogy valós idejű stratégiai (RTS) játék, a tényleges játékmenet a csatát megelőző beállításokra összpontosít, így inkább egy tower defense játékra hasonlít. A 2D-s játékhoz egy egyedi készítésű játékmotor készült. A Gratuitous Space Battles megjelenésekor általában kedvező kritikákat kapott. A legtöbb kritika a részletes grafikát dicsérte, néhányan azonban a játékmenetet kissé zavarosnak találták, legalábbis kezdetben. A Gratuitous Space Battles 2 a 2009-es eredeti régóta várt folytatása. Rengeteg testreszabási lehetőség van benne, és egyedi stratégiát vonultat fel a játékmenetben. Sajnos vannak problémái, amelyek közül néhányat egy nemrégiben készült javítás javított, mások továbbra is problémákat okoznak. Ennek ellenére a GSB2 még mindig egy masszív játék.
  6. JohnNicholas

    Betryal Linux - magyar fejlesztés

    UHU Linux-ot próbáltam régebben. Egész jó. A későbbiekben már SUSE LInuxot használtam, majd következett az Ubuntu, majd Linux Mint-et. Jelenleg pedig Linux Lite van a gépemen.
  7. JohnNicholas

    Linux Lite

    Linux Lite HUN Blogger oldal: https://linuxlitehun.blogspot.com/
  8. JohnNicholas

    Linux Mint

    Helló. Igen, ezek a Linux distrók ráférnek DVD-re, vagy ha nincs meghajtod, akkor kell csinálj egy USB telepitőt és arra ráteszed a Linux distrót és onnan telepited a HDD-re. USB telepitő: https://ubunlog.com/hu/como-instalar-un-ubuntu-completo-en-un-pendrive-no-live/ Nem használok Win10-et. Nálam még mindig a Windows 8.1 van telepitve és mellé pedig a Linux Lite (vagy Linux Mint). Windows 10 vagy más verzió mellett simán elfér valamelyik Linux disztribúció is. Nálam is igy van telepitve. Linuxot használok 90%-ban, a többi 10%-ék Windows (játékok, programozás). Ha erős a géped akkor simán ráteheted az UBUNTU-t is, például a 18-as változatot. Az utolsó azt hiszem a 21-es. ( https://ubuntu.hu/p/8-letoltesek ) Ubuntunál, nekem a 16-os változat volt a kedvencem. Na, az gyorsan futott, de már nem támogatott. Linux Lite és Linux Mint azok amelyek gyorsan futnak 4 GB RAM-al. Nekem ennyi van a laptopomon. 4 GB RAM-al, például az UBUNTU 18, kicsit nehezen futott, de azért nem volt annyira vészes. További sikereket.
  9. JohnNicholas

    Ki milyen játékkal nyomul?

    Helló. Igen. Starcraft Broodwar és Starcraft 2 a kevenceim. WarCraftot nem nagyon szeretem, csak a régi Warcraft 2-öt. Amúgy találtam egy Warcraft játékmódot Starcraft Broodwarhoz. Örülök hogy tetszenek az Euro Truck játékot. Régen játszottam valami autóversenyes játékkal, na azt kedveltem.
  10. JohnNicholas

    Ki milyen játékkal nyomul?

    Euro Truck 1 Simulator: https://euro-truck-simulator.informer.com/Letöltés/ Euro Truck 1.3 Simulator: https://letoltom.hu/download/euro-truck-simulator-1.3-131731.shtml Euro Truck 2 Simulator 2 letöltés: https://se7en.ws/euro-truck-simulator-2/?lang=en Euro TRuck 2 Simulator DEMO: https://eurotrucksimulator2.com/demo.php
  11. JohnNicholas

    Linux Mint

    Ami a Linux distrókat illeti, Én jelenleg Linux Lite-ot használok. Letöltés, telepités itt: https://www.linuxliteos.com/ Linux Lite HUN oldal: https://linuxlitehun.blogspot.com/ de bátran tudom ajánlani a Linux Mint-et is. Letöltés,telepités itt: https://linuxmint.hu/letoltesek Linux Lite és Linux Mint kezdőknek, haladóknak egyaránt ajánlott.
  12. JohnNicholas

    Linux Mint

    Tudom ajánlani a Free Office szövegszerkesztőt: https://www.freeoffice.com/hu/letoltes/alkalmazasok Ezt használom Windowsban és Linuxban egyaránt. De persze használhatsz Libre Office-t is. Mindkét program esetében a Linuxos doc filekokat mentsd le (Save as) DOC vagy DOCX formátumba, igy meg tudod nyitni MS OFFICE-ban is. Én például nem nagyon kedvelem a Libre Office-t és sok szöveg szerkesztőt kipróbáltam amig megtaláltam a Free Office-t.
  13. Dark Resurrection (Sötét Feltámadás) - Az Erő őrzői - Irta Angelo Licata Letöltés itt: https://mega.nz/file/gldCCD5C#qGUcr9rxQNBkV-3bi7ebi1_KQnzCwClOJdvCRyZ0OBs Ingyenes E-könyv - Angol nyelven. ( Magyar és Román nyelvre fordítás Google segitségével. ) A könyv alapján film is készült amit a Youtube-on lehet megnézni:
  14. Conquest Frontier Wars stratégiai játék Windowshoz és Linuxhoz egyaránt. Háromdimenziós stratégiai játék, mely az űrben játszódik. A Conquest: Frontier Wars elemei a hagyományos megoldást követik: fejlesztés, bányászás, területfoglalás és persze harc. Játék letöltése: 1: https://www.moddb.com/games/conquest-frontier-wars1 2.: https://www.moddb.com/mods/conquest-2-frontier-wars-forever 3. Magyar nyelvű próbaverzió: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/conquest--frontier-wars-CL8.html 4.Innen is le lehet tölteni mindkét játékot és csak ki kell csomagolni: https://mega.nz/file/Vk0URYJR#g5DOUc61Q0PZ3irbO1oNKFLW8AxAfm8cN42S149BJ5Q 5. Ha szükség lenne cheat-re: https://www.playdome.hu/cheat/30279/conquest_frontier_wars_pc -------------- Ha gondok akadnának Linuxban, játék közben, ezeket vegyétek figyelembe: Conquest can not run on this graphic card Edit conquest.ini and replace 'IRenderPipeline = RendSft' with 'IRenderPipeline = Rend0'. Game crashes trying to play intro launch game with /skipmovies, i.e ; 'wine conquest.exe /skipmovies' Audio problems `winetricks icodecs` Mouse problems In game options, uncheck "enable directinput" (Forrás: https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=28857 )
  15. JohnNicholas

    Linux Lite

    Linux Lite 5.0, amely az Ubuntu 20.04-en alapszik. Olyan gépeken is megbízhatóan fut, amelyeken a Microsoft operációs rendszere nem. A Linux Lite egy nyílt forráskódú és szabadon elosztott operációs rendszer, amely a népszerű és elismert Ubuntu Linux disztribúcióra épül, de a könnyűsúlyú Xfce-t alapértelmezett asztali környezetként. Egyes gépek esetén egyszerűen nem éri meg feltenni a Windows 10-et, a Windows 7 használata biztonsági frissítések híján pedig rizikós vállalkozás. A Linux Lite 5.0-ás verziója pont ezeket a felhasználókat célozza, sokan pedig valószínűleg meg sem mondanák a különbséget a két operációs rendszer között. Letöltés: https://www.linuxliteos.com/download.php A rendszer minimum gépigénye: CPU: 1 GHz-es (akár 1 magos) processzor RAM: 768 MB RAM HDD: 8 GB
×
×
  • Create New...