Jump to content
PirateClub.hu
Sign in to follow this  
ica

Androidra és iOS-re is jön a Nokia HERE térképe

Recommended Posts

Nem csak a Samsung készülékein, hanem az összes androidos készüléken elérhető lesz a Nokia HERE térképe. A vállalat szerint a szoftver még idén eljut Androidra és újra megjelenik iOS-en is, miután tavaly kikerült az Apple alkalmazásboltjából.

 

A Samsung frissen bejelentett okosórája, a Gear S egyik érdekessége, hogy az a Nokia HERE térképszoftverét használja a navigációhoz. A vállalat azóta bejelentette, a navigációs alkalmazás hamarosan a Galaxy mobil eszközökre is elérhető lesz, most pedig úgy látszik, tovább bővül a támogatott készülékek köre: a Nokia szerint a HERE az év végéig a teljes Android platformon elérhető lesz. A koreai gyártó exkluzivitása tehát vélhetően csak a térkép debütálásáig tart majd.

 

nokiaheresams.jpg

 

 

A terjeszkedés ráadásul nem áll meg a Google mobil operációs rendszerénél, a térképek még idén  iOS-re is eljutnak. Az Apple készülékein egyébként 2012-től egészen tavaly év végéig még elérhető volt a HERE, azt azonban a Nokia végül decemberben eltávolította a piactérről, arra hivatkozva, hogy az akkoriban megjelent iOS 7-ben eszközölt változtatások negatív irányban befolyásolják az app felhasználói élményét - helyette azt javasolta a felhasználóknak, hogy használják inkább térkép böngészőből továbbra is elérhető mobil webes verzióját.

 

Ez egyébként a türelmetlenebbek számára most is elérhető mindegyik mobil platformról és minden alapvető funkció megtalálható benne, az egyes helyek megkeresésétől, a gyalogos, autós, vagy tömegközlekedéses útvonaltervezésig - ehhez persze internetkapcsolatra is szükség lesz, ellentétben a HERE alkalmazással, amelynek egyik legnagyobb erősségét az offline térképek jelentik, ezek ráadásul nem merülnek ki kisebb régiók lementésében, mint például a Google Maps esetében, hanem teljes országtérképekről van szó.

 

A szoftverhez tartozó adatbázis jelenleg nagyjából 200 országot fed le, noha turn-by-turn navigációra csak körülbelül százban van lehetőség. Az app ezen felül már Glympse-integrációval is kiegészül: utóbbi egy olyan alkalmazás, amellyel valós időben oszthatjuk meg pozíciónkat ismerőseinkkel - ezt pedig most már a Nokia térképéből is megtehetjük. A Windows Phone operációs rendszert futtató telefonok alapértelmezett térképe ingyenesen lesz elérhető, az egyelőre Samsung-exkluzív szoftver ősszel béta verzióban debütál.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Már meg is érkezett a béta sőt elérhető részben magyaritott változat is én az angolt probáltam .nem rossz pontos,gyorsan ujratervez 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×