Jump to content
PirateClub.hu
Sign in to follow this  
Venheidem

Fényes jövőre számít a BMW

Recommended Posts

Fényes jövőre számít a BMW
 

A BMW új, elektromos irányvonalának képviselői igencsak nagy sikereknek örvendenek. Az i3 esetében már a gyártási darabszám megemelésén munkálkodnak, míg az i8 első példányait is tűkön ülve várják már a vásárlók.

 

bmw_i3_a%20%283%29_medium.jpg

 

 

A müncheni székhelyű gyártó tehát elégedett lehet az i szériájuk iránti kereslettel, de az előrejelzések alapján a nem is olyan távoli jövőben akár meg is sokszorozódhat a kereslet. Norbert Reithofer a BMW AG menedzsmentjének vezetője azt nyilatkozta, hogy 2020-ra könnyedén 100.000-re nőhet az egy évben eladott elektromos BMW-k száma. Ez persze még mindig semmi a Tesla nagyvonalú, 500.000 darabos becsléséhez képest, de a 2013-ban eladott összesen 20.000 darab konnektorról tölthető hibrid ellenében már impozáns.

Reithofer úr azt is elmondta, hogy 2018-ig nagy iramban növekedni fog a kereslet, míg végül 2020-ban érheti el a márka a kívánt, hatszámjegyű eladásokat. Arról is beszélt, hogy bizony a külső nyomás is hatással van a gyártóra, hiszen ahhoz, hogy meg tudjanak majd felelni az egyre szigorodó károsanyag-kibocsátási normáknak, mindenképpen el kell érniük a 100.000-es álomhatárt a konnektoros elektromos autók gyártásában.

 

 

bmw_i8_4_medium.jpg

 

 

Ezek a villanyos járművek persze csak egy részét képezik a BMW károsanyag-kibocsátást csökkentő stratégiájának. A napokban tartott sajtóeseményen – amin Vajda János kollégánk is részt vett – Reithofer úr így nyilatkozott: „a vásárlói igények az i3-mal kapcsolatban meghaladták az elképzeléseinket. Hisszük, hogy a teljesen elektromosan működő, zéró károsanyag-kibocsátású hajtásláncok a jövő megoldásai a sűrűbben lakott területeken és a nagyvárosokban. Az akkumulátor technológia fejlesztésén továbbra is dolgozunk. A nulla emissziós hosszú távú autózáson dolgozunk, melynél nagy lehetőség rejlik az elektromos autók üzemanyagcellás változatában.”

Arról ugyan nem beszélt a vezető, hogy utóbbi technológia 2020-ra hol fog tartani, de a Daimlerrel és a Nissan-Renault csoporttal való együttműködésből 2017-re megszülethet az első megfizethető üzemanyagcellás elektromos autó, mellyel nagyot dobbanthatnak a piacon. A BMW tervei tehát úgy tűnik beváltak, és megérte hosszú éveket várni az i széria piacra kerülésére.

 

 

 

F1-live

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×