Jump to content
PirateClub.hu

Tricastmedia TWUIK


gramer
 Share

Recommended Posts

Valami megfoghatatlan vágytól vezérelve a mobiltulajdonosok szeretnék előbb-utóbb lecserélni mobiljuk menüjét olyanra, amilyen senki másnak nincs. Se szeri se száma a próbálkozásoknak, amelyekkel ebből a célból bele lehet túrkálni szeretett mobilunk firmware-jébe, illetve más módon, kihasználva mobilunk a flash kezelési hajlandóságát igyekeznek a barkácsoló kedvű és némi kockázatot is vállaló tulajdonosok egyedi menüket alkotni.

Úgy tűnik ennek a kockázatos barkácsolásnak rövidesen vége!

Itt a TWUIK API!

 

 

A lenti ábra szemlélteti a TWUIK architektúráját.

Nyugodtan állíthatjuk, hogy a megoldás forradalmi. (Ezért is számolunk be a róla!)

 

architecture_www.kepfeltoltes.hu_.gif

 

 

Mint látjuk, a TWUIK egy olyan architektúra, ami egy saját API felületen modellezi az egyes mobilok menüjének grafikai megjelenítését.

 

Nincs szükség semmilyen módosításra a mobilunk gyári szoftverében, hiszen a TWUIK saját architektúrájából átadja a menürendszer belső szoftverhez csatlakozó információit, csakis a grafikai megjelenésért felelős műveleteket veszi át.

Így aztán megszűnik minden korlát! Szabad a gazda! A menü kialakításának csak a saját fantázia, a saját esztétikai igények és saját művészi képességek szabnak határt!

 

 

Külön érdekessége ennek a vadonataúj technológiának, hogy a TWUIK architektúra úgy lett kialakítva, hogy a menügrafika megjelenítése kompatibilis legyen minden szabványos J2ME/MIDP 2.0/CLDC 1.1 futtatásra képes telefon esetében. (Minket csak ez érdekel, az más kérdés, hogy Windows Mobile 5.0-ön és más platformokon is fut.)

Jól sejtjük, hogy rövidesen minden mobilos a TWUIK skinek, és egyéb egyedi menük után fog érdeklődni? Úgy véljük: igen.

 

Nos, a Tricastmedia szerint a Sony Ericsson gyártmányok közül a lehetőség a D750i, K610i, K700i, K750i, K800, K790, K810, K550, M600i, P900, P910, P990, S700i, V600i, W550i, W600i, W800i, W810i, W900i, W950, Z520i stb. mobilokon működik. Sajnos nem tudtuk tesztelni a cég állítását, egyelőre fogadjuk el a listát. Mi is kiváncsiak leszünk majd az egyes típusokon elérhető eredményre.

(Jó okkal feltételezzük, hogy a teljes értékű megvalósításhoz szükséges a fw java elérése, és a Flash kezelés. Ezért gyanús, hogy a K700 és az S700 is szerepel a listán. De mivel egy vadonatúj technológiáról van szó, nem zárjuk ki, hátha ez olyat tud, amit mi elképzelni sem tudtunk eddig. Bár továbbra is kételkedünk a K700 esetében. Szerintünk csak tévedésből került fel a cég weblapjára.

 

 

A Tricastmedia TWUIK weblapja:

 http://www.tricastmedia.com

A demo megtekintéséhez válaszd a Launch demo application gombot!

 

forrás:www.seria.hu

 

A trial verziót innen lehet letölteni!

 

 http://addat.hu/8845e660/TWUIK_SDK1.4.zip.html

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...