Jump to content
Sign in to follow this  
gramer

Tricastmedia TWUIK

Recommended Posts

Valami megfoghatatlan vágytól vezérelve a mobiltulajdonosok szeretnék előbb-utóbb lecserélni mobiljuk menüjét olyanra, amilyen senki másnak nincs. Se szeri se száma a próbálkozásoknak, amelyekkel ebből a célból bele lehet túrkálni szeretett mobilunk firmware-jébe, illetve más módon, kihasználva mobilunk a flash kezelési hajlandóságát igyekeznek a barkácsoló kedvű és némi kockázatot is vállaló tulajdonosok egyedi menüket alkotni.

Úgy tűnik ennek a kockázatos barkácsolásnak rövidesen vége!

Itt a TWUIK API!

 

 

A lenti ábra szemlélteti a TWUIK architektúráját.

Nyugodtan állíthatjuk, hogy a megoldás forradalmi. (Ezért is számolunk be a róla!)

 

architecture_www.kepfeltoltes.hu_.gif

 

 

Mint látjuk, a TWUIK egy olyan architektúra, ami egy saját API felületen modellezi az egyes mobilok menüjének grafikai megjelenítését.

 

Nincs szükség semmilyen módosításra a mobilunk gyári szoftverében, hiszen a TWUIK saját architektúrájából átadja a menürendszer belső szoftverhez csatlakozó információit, csakis a grafikai megjelenésért felelős műveleteket veszi át.

Így aztán megszűnik minden korlát! Szabad a gazda! A menü kialakításának csak a saját fantázia, a saját esztétikai igények és saját művészi képességek szabnak határt!

 

 

Külön érdekessége ennek a vadonataúj technológiának, hogy a TWUIK architektúra úgy lett kialakítva, hogy a menügrafika megjelenítése kompatibilis legyen minden szabványos J2ME/MIDP 2.0/CLDC 1.1 futtatásra képes telefon esetében. (Minket csak ez érdekel, az más kérdés, hogy Windows Mobile 5.0-ön és más platformokon is fut.)

Jól sejtjük, hogy rövidesen minden mobilos a TWUIK skinek, és egyéb egyedi menük után fog érdeklődni? Úgy véljük: igen.

 

Nos, a Tricastmedia szerint a Sony Ericsson gyártmányok közül a lehetőség a D750i, K610i, K700i, K750i, K800, K790, K810, K550, M600i, P900, P910, P990, S700i, V600i, W550i, W600i, W800i, W810i, W900i, W950, Z520i stb. mobilokon működik. Sajnos nem tudtuk tesztelni a cég állítását, egyelőre fogadjuk el a listát. Mi is kiváncsiak leszünk majd az egyes típusokon elérhető eredményre.

(Jó okkal feltételezzük, hogy a teljes értékű megvalósításhoz szükséges a fw java elérése, és a Flash kezelés. Ezért gyanús, hogy a K700 és az S700 is szerepel a listán. De mivel egy vadonatúj technológiáról van szó, nem zárjuk ki, hátha ez olyat tud, amit mi elképzelni sem tudtunk eddig. Bár továbbra is kételkedünk a K700 esetében. Szerintünk csak tévedésből került fel a cég weblapjára.

 

 

A Tricastmedia TWUIK weblapja:

 http://www.tricastmedia.com

A demo megtekintéséhez válaszd a Launch demo application gombot!

 

forrás:www.seria.hu

 

A trial verziót innen lehet letölteni!

 

 http://addat.hu/8845e660/TWUIK_SDK1.4.zip.html

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×