Jump to content
PirateClub.hu

Ecocho, egy környezetbarát kereső


Heyman8909
 Share

Recommended Posts

Ecocho, egy környezetbarát kereső


A program a nagy keresőportálok bevált technikáin alapul, azonban a fő hangsúlyt a környezetvédelemre helyezik. Önreklámként a bevételek egy részéből erdőket telepítenek.

Az Ecocho.com a világ első környezetbarát keresője, használatával az internetezők tevékenyen hozzájárulhatnak a fák és az esőerdők megmaradásához, az üzemeltetők ugyanis bevételeik 70 százalékát a Greenhouse Gas Abatement Scheme (GGAS) nevű ausztrál szervezet számára ajánlották fel. A GGAS világszerte szeretné visszaszorítani a üvegházgázok szintjét és ehhez rendszeresen fákat ültetnek. A tervek szerint ezer keresés két fát ér majd, ami egy tonnával kevesebb széndioxidot jelent. Összehasonlításul: egyetlen fejlett országban élő ember napi CO2-kibocsájtása 29,3 kilogramm.

"Szolgáltatásunk használata a legegyszerűbb módja annak, hogy bárki egy apró változással is pozitívan befolyásolhassa a klímahelyzetet. Európában havonta több százmillió keresést hajtanak végre. Amennyiben ezeknek csak az egyetlen százaléka a jövőben az Ecocho.com-on történik, máris nagy mértékben hozzájárulhatnánk az üvegházgáz-szint csökkentéséhez. Ráadásul az emberek mindezt ingyen tehetik meg" - jelentette ki Tim Macdonald, a platform alapítója.

"A barátaimmal való eszmecsere adta az ötletet, hogy milyen hatalmas környezetvédelmi lehetőségek rejlenek a webes keresőkben. A probléma aktuális, hiszen mindenkit érint, éppen ezért akarjuk mi is az Ecochót minél több nyelven elérhetővé tenni. Jelenleg a program már 14 nyelven hozzáférhető. A lényeg, hogy tudatosítsuk a felhasználókban a környezetvédelmi problémákat" - tette hozzá a környezetvédő.

Az Ecocho használata ingyenes, a szolgáltatást kizárólag reklámbevételekből finanszírozzák. Macdonald mindenesetre már a jövőre is gondol, így további, a széndioxid-kibocsájtás hatásait ellensúlyozó programokat is támogatni szeretne világszerte.

www.ecocho.com

forrás: sg.hu
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...