Jump to content
PirateClub.hu

Épül az első szén-dioxid-mentes város


kodax
 Share

Recommended Posts

2015-re elkészül Masdar városa, ahol minden nap- és szélenergiával fog működni, így a település nem bocsát majd ki szén-dioxidot.

Kritikusok máris olajsejkek kirakatprojektjéről beszélnek.

 

Az olajban gazdag Arab Emírségekben vasárnap megkezdték a világ első olyan városának az építését, amely egyáltalán nem fog szén-dioxidot kibocsátani. Masdar városának 50 ezer lakója, 1500 vállalata lesz, és a város működéséhez szükséges összes energiát a gyakorlatilag állandóan rendelkezésre álló napfényből fogják előállítani.

 

A városlakók elektromos meghajtású mágneses járművekkel fognak közlekedni, a házakat szélmotoros, természetes légkondicionálás fogja hűteni. A város negyedannyi energiát fog használni, mint más hasonló méretű település, és 60 százalékkal kevesebb vizet. Az ivóvizet napenergiával működtetett tengervízlepárlók fogják termelni. A 6,5 négyzetkilométeres város megépítése 22 milliárd dollárba (3500 milliárd forint) kerül, és a terv szerint 2015-re készül el.

 

Masdar (arabul annyit jelent: forrás) Abu Dhabi város szélén épül. Sokan attól tartanak, hogy Masdar városa csak egy kirakatprojekt annak leplezésére, hogy Abu Dhabi a világ egyik legnagyobb szén-dioxid-kibocsátója. Mások azt gyanítják, hogy a környezetkímélő város valójában a szupergazdagok luxustelepülése lesz.

 

forrás:Független Hírügynökség

 

Link to comment
Share on other sites

na most mondtál 1et :) képzeld el hirtelen mindent lerombolnának :) hova lenne az emberiség ha meg városonként rombolnák le ... mi lessz egyik városbol másikba költözünk :) áhh értelmetlen elmaharkodott :). amúgy szerintem .. nem kis befektetést fog igényelni a felépítése ... és ha elkezid hát elég hamar felhuzzák ahhoz képest hogy majd városnak merik nevezni minden esetre meghökkentő.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...